Şimdi Ara

Sıra Geldi Televizyona.. 55' +

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 55" ve üstü bir TV almak istiyorum bu yakınlarda.
    1-2 aya fiyatlar düşecek tahmin ediyorum ama şimdiden araştırmakta bir zarar yok sanıyorum.

Alternatifler arasında LED olarak;
    Samsung 9 serisi UE55C9000ZW
    Samsung 8 serisi UE55C8000XW
    Samsung 7 serisi UE55B7000WW

Plazma olarak da
    Panasonic TX-P65VT20

düşünüyorum.

Sanıırm fiyat olarak Samsung 9 ve Panasonic aynı seviyedeler.
    SD yayının LED yada LCDlerde kötü gözükmesi ile bir sorunum yok, sonuçta ne olursa olsun şu andaki Backprojection 64" Sony Wegadan daha iyi göstereceklerdir ki digihd de alacağım heralde ne kadar hd kanal az olsa da.

Gönlüm, boyut açısından benim TV ile benzer olduğu için, plazma da en iyi kabul edilen (sanırım) panasonic'in V serisinde.
    Bir yandan da abimde yazın aldığımız bir 40/42" samsung LCD var hayatımda bu kadar net tv görmedim dolayısıyla kararsızım (modelini hatırlamıyorum)

Samsung 9 serisi ile Panasonic arasında kalırsam, plazmanın ve LED'in birbirine olan stadart üstünlükleri (boyut, parlama, derin siyahlar, SD yayın sorunu daha yeni teknoloji filan) dışında, neden, hangisini tavsiye edersiniz.
    ve
    eğer ki Panasonic/samsung9'u istediğim fiyatlara alamazsam ve 55e inmeye karar verirsem samsung 7 yada 8 serisinden hangisini almalıyım, farkları nelerdir.

Teşekkür ederim..

• mrb, alisayit ben panasonic plazma kullanıyorum , alırken sızın gıbı arastırma yaptım , panasonic v serısı kesınlıkle mukemmel secım olur, panel ve kasa kalitesi ust sevıyede, pioneer kuro ıle kıyaslama yapılan tek tv dıyebırız, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin.clk -- 26 Aralık 2010; 10:39:27 >
  • madem bu kadar büyük boyutta bir tv alacaksın bence plazma hemde v serisi hemde andy1 arkadaşımız var ona pm atarsan plazma konusunda sana oldukça yardımcı olur artı ve eksileri ile.
  • Bütçeniz nedir bu iş için öncelikle???

-9/10 gibiyse zaten gideceğiniz adres bellidir 6090
    Ancak bazı "uyanık" Digicom Bayileri kapıyı 12/12,5 dan açıyorlar! sen bunları boşver ve takılırsan beni ara Pio için+

-Ayrıca PDP mi yoksa LCD mi kararınıda netleştirmen gerekiyor omu-bumu????

-Ext.cihaz kaynakların nedir??

-İçerik nedir ağırlıklı izlediğin örneğin "FILM" cimisin???? buda önemlidir panel seçiminde,gerçi bizde insanlar all-in-one
    panel alıp her bir numarayı yapmak isterler ama mümkün değildir tabiki!(ancak kimisine yeterli gelebilir)

-Vividçimisin yoksa Natural-Soft/Mat resimmi seviyorsun,Vividçi isen Samy ye gidebilirsin!

-Örneğin bahsettiğin Pany V2x(VT2x dahil) Serisi ki bu seri 2010 Model Pany ler içinde alınası tek en iyi paneldir!
    3D desteklidir ve "bugün" için piyasadaki 3D li paneller(Samy/Sony/LGE/Phil/Tosh) içinde en başarılısıdır!
    VT2x/VT25 ile şuanda sadece yeni çıkan Tosh WL768 aynı 3D ile aynı seviyededir,diğer markaların 3D sinden
    daha başarılıdır!

Kriterlerin içinde 3D önemli değilse bile V2x Serisi tercih edilebilir bir paneldir!

-"FILM" izlemede piyasadaki en başarılı iki panelden birisidir,bunu net olarak söyleyebilirim;diğeride Tosh SV685 dir!!
    Siyahlar ve siyahların genel çalışmasında V2x çok iyidir ama FILM izlemede SV biraz daha iyidir bu konuda! çünkü Siyah
    seviyesi daha düşüktür+karanlık çalışmasıda daha iyidir!

-Benim PDP-LCD arasında seçimim ise her zaman PDP olmuştur ama tabiki Pio lar
    Pio artık yok çünkü herifler dükkanı kapattılar ama 6090 lar hala bulunmaktadır!

Sonuç olarak madem büyük ebat istiyorsun ve bütçende 6090 için yeterliyse hiç düşünme bunu kap!
    Bütçe o kadar değilse o zaman Pany V2x serisi olabilir,ama 65" ebatının fiyatını bilmiyorum,6090 gibi olması
    gerekiyor ki bu durumda zaten Pany almak büyük gaflet olur

Sakın Satıcıların ve Mağazadaki promotör v.s "tiplerin" gazına gelme

--Önce bütçe sonra izleme kaynakların göz önüne alarak yola çok,kolay gelsin++

• Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

@albani: Sorularınıza elimden geldiğince detaylı cevap verebilirsem belki karar vermemde daha yardımcı olabilirsiniz.

Bütçe olarak 8/9k düşünüyorum, ama harika bir model 16dan acaip bir indirimle 11e düşer onu da değerlendirebilirim belki.
    Ama o kadar vermek istemiyorum tabiki.

Pioneer'in en iyi plazma olduğunu biliyorum/duyuyorum. Bundan 1-2 sene önce olsa kesin pioneer almayı düşünürdüm ama TV işini bıraktıkları için çekiniyorum biraz.
    Yani ürünlerin iyi olduğu hakkında bir takıntım yok ama bırakın modelini, artık o kategorideki ürünleri (tv) üretmeyi bırakmış bir markadan almak biraz riskli geliyor.
    Özellikle Türkiyede ana bayiiden, garantili ve seri üretim bir modeli aldığınızda ve fabrikadan oluşan bir hatayı bile düzelttirmek için zorlandığımızı göz önüne alırsak.

Plazma/LCD arasında gönlüm plazmadan yana, çünkü onun en iyisini alma imkanım var, Panasonic (Pioneer) mesela.
    Ama LCD ye bakıldığında daha farklı fiyatlara daha iyi ürünler de bulunduğu için karar vermek daha zor.

External cihaz olarak, digiturk hd, wdtv, marantz sr7005 receiver ve Blu-ray player kullanacağım (oppo yada marantz olacak marka olarak). Hepsi hdmi ile amfiye, amfiden de hdmi ile TVye gidecek. Sanırım doğru setup böyle olmalı.

%50 film %50 tv seyredilir heralde diye düşünüyorum.
    "All in one" derken, zaten hepimiz öyle seçip birşeylerden fedakarlık yapmamız gerekmiyor mu görüntü kalitesi olarak?
    Yok öyle değil ise, benim tercihim Film/Blu-Ray, kısacası yüksek çözünürlüklü/HD yayınlardan daha iyi performans alacağım bir model seçmek isterim.
    Sonuçta ilk postumda dediğim gibi, ne alırsam alayım sd yada hd yayını benim şu andaki TV'imden iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Senelerdir mat görüntü seyrettiğim için sanırım biraz daha canlı renkleri tercih edeceğim, ama dediğim gibi bana sizin mat dediğiniz de eminim zaten parlak gelecektir şu anda, dolayısıyla tv iyi olsun da olmadı çok mat gelirse dynamic modda seyrederim (galiba o mod daha canlı, atıyor da olabilirim).

3D konusu da bir muamma.
    Mesela ilk başta bahsettiğim 16k lık iyi bir marka/modelin 3D sizi 11k olursa hiç tereddüt etmem gibi geliyor.
    Sonuçta 3D dediğimiz illa gözlükle seyredilen, Cameron'un Avatarı gibi bir yayın/çekim değil mi, bilemiyorum.
    Çünkü öyle ise benim 7-8 senelik tvmden de gözlük takınca o şekilde seyredebiliyorsunuz, tabiki modern bir 3D arasında DAĞLAR kadar fark olacaktır ama sadece o tarz filimler için ise es geçebilirim, ama sanırım dediğim gibi bir model ve fiyat farkı yok.
    Zaten siz de demişsiniz, 3D kriter değilse bile Panasonic V serisi iyi bir seçim diye.

Toshiba hakkında bir bilgim yok biraz araştırayım onu. Ama o da TVde pek duyduğum bir marka değil Türkiyede, tabiki ben bu işlerden uzak kaldığım için de olabilir.
    Mesela Sharp'ın da iyi modelleri var diye biliyorum ama aynı özelliklere daha fazla fiyat istiyorlar gibi bir halleri var, aynısını yapan sonyden iyidir ama herealde sharp.

Samsung'u da sadece fiyatları daha uygun olacak diye düşünmüştüm boyutları küçük olduğu için, ama 9 serisi de sanırım 65 panasonic ile aynı yada daha pahalı.
    Bir de tabi ki insan ne kadar dikkate almasa da LCD/LED LCD tvlerin daha yeni teknoloji olması durumu var, dediğim gibi pek takmıyorum ama...

Son olarak, sizce pioneer'ın üretimi kapatmış olması dezavantajına/riskine rağmen panasonic ile fiyatı aynı ise alınması daha mı mantıklıdır yani?
    Evet illaki daha uzun bir süre yedek parça üretmeye devam edeceklerini tahmin ediyorum yasal olarak ama 5 sene sonra artık o sektörde tarih (hem efsane hem unutulma anlamda) olmuş bir marka/modeli elden çıkartmak yada sorun çıktığında tamir ettirmek ne kadar kolay olacaktır acaba..

Düşündüklerim bunlardan ibaret.

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

ps: digicom ile bir bağlantınız mı var acaba, beni ara dediğiniz için soruyorum..

• Ali Bey selamlar

-Hocam şu 16k nedir???? kusura bakma anlıyamadım!

-Pio olayını diğer Markalardan ayrı tut lütfen!(Pio konusunda ise Pio Başlığına bekleriz seni)
    Pio nun PDP işinde dükkanı kapatması ayrı;senin yukarıdaki tereddütlerin ise çok ayrı şeylerdir!
    Pio ile diğer tüm Üreticileride aynı kefede değerlendirme lütfen!

Bugün dünyada neredeyse 2.eli olan tek Markadadır Pio PDP ler üstelik en baştada USA/Canada ve UK de!!!
    TR de ise durum yine aynıdır ve ben sadece son 6 ayda sanırım 6-7 kişiye 2.el 5090 aldırdım ve yine son
    6 ayda 3 kişiyede 6090 aldırdım(belki daha fazlada olabilir,unuttum açıkçası)

Digicom Garantisinde sorun yok ama neticede her Markada olabilecek bazı gecikmeler ve sıkıntılar v.s burada da olabilmektedir!
    Ancak tek farkla;Pio diğer Markalar gibi zırt-pırt arıza çıkarmaz
    DH/TF de 500 den fazla kullanıcısı vardır,sorun çıkan bir elin 5 parmağı henüz olmadı(son 2 senede)

Teknik olarak heriflerin dükkanı kapatması aklını karıştırmasın,gerekli üretici önlemleri mevcuttur!

Öyle olsa neden hala 2.el USA veya UK veya TR de bu paneller satılabiliyor!

Bunları sana şunun için yazdım;bütçen OK olduğu için!! bütçen olmasaydı zaten sana Pio da değilde Pany den bahsederdim PDP için

Beni tanımadığın belli,Digicom la yada bir başka yerle alakam yoktur! ama çoğu Satıcı beni iyi tanır
    Bazı "uyanıklar" vardır piyasada;hani onların yemine takılmayasın diye seni uyarıyorum!!
    Dolayısıyla Pio için beni ara demiştim(gerekirse bana eMail at bu konu için)
    -6090 için bir alternatif daha var;bunun için sana PM atacağım!
    ++++

O bütçenle senin Pio harici gideceğin tek adres 50" üstü Pany V2/VT2x olacaktır!
    Ancak TR de;54"/58" ebatlılar varmı bilemiyorum;sanırım 65" var ama diğer iki ara ebat olmayabilir;bunuda Pany/TR ye
    istersen bir sor

Ama ben 65" için rakam nedir bilemiyorum;6090 dan da yüksek olabilir,bu durumda sakın ha Pany alma ve 6090 al!!!!!

-Sana Pany içinde bir başka alternatif söyliyebilirim;bunuda PM den bildireceğim!

++++

Ext.cihazlar konusu;
    -DTürk Receiver lar dandik!(bana göre tabiki!)resim kalitesi SD/HD iyi değil;dolayısıyla bu konuda sana net bir görüntü kalitesi bilgisi veremem!
    kaldıki SD lerde iyice çuvallar çünkü ebat 50" ve üstünde vede panel FULLHD olduğu için bozulmalar kaçınılmazdır ve bunu bir nebze panelden
    çok uzağa giderek giderebilirsin!(not;Marantz burada devreye girecektir!*)

-WDTV; OK+

-AVR 7005;bu çok sıkı bir AVR ve doğru seçim yapmışsın bence;TR de millet bir ONKYO hastalığında çünkü

*örneğin DTürk te uygun output seçenekleri ile AVR çok güzel iş çıkaracaktır;Upscale işlemini güzel yaptığı için SD lerde daha iyi netice alacaksın!
    HD lerde ise yine yayın kalitesine göre(iyi olmadığı için)bazı sıkıntıları düzeltecektir v.s
    Kısaca AVR sana SD/HD de daha iyi resim üretecektir!(total video kalitesi yükselecektir!)

Evet bütün ext.cihazlarını HDMI ile AVR ye bağlayıp tek bir HDMI kablo ilede panele gireceksin OK+
    ancak Audio için ext.cihazlardan ayrıca sanırım optical/coax çıkışlarda yapılması gerekiyor!!(bunu tam bilmiyorum,ama böyle olacaksa
    AVR nin arkasında yeterli giriş portları varmıdır!örneğin 4 adet

-BD olarak OPPO;en doğru F/P olarak ve hatta P olarak tercih olacaktır;ama bu cihaz sadece USA/Canada ve birazda UK de satılmaktadır ama
    asıl yeri USA dır!
    TR de yok diye biliyorum;bildiğim tek OPPO BD ci kişide bizim Hakan dır(kamaxx nickli arkadaşımız)
    Bende ise OPPO nun DVDPlayer ı(980H modeli) var,süper bir DVDPlayer diyebilirim

BD OPPO ise gerçekten çok çok iyi

Getirme/Bulma imkanın varsa hiç düşünme bunu kap

>>> buradan incele serileri;http://www.oppodigital.com/

Ancak "Marka" BD olarak Marantz/Technics/Pio v.s de vardır hatta diğerleri ama bunların bazıları aşırı pahalıdır;ben sana bulabilirsen
    Pio BD tavsiye edebilirim! Marantz BD leri bilmiyorum açıkçası

++++
    Alacağın paneli ürettiği resim kalitesine göre değerler değişir ama senin canlı/mat tanımını ben henüz tam anlıyamadım
    neye mat diyorsun neye canlı v.s
    Genelde bizde bu işler hemen hiç bilinmiyor ve capcanlı/sature/vivid görüntüler "süper" bulunuyor ama bunların hepside
    doğru resimler değildir ama ben elbatta kişilerin zevk ve renkler kısmına karışamam

++++
    Benim için 3D çok erken ve hiç ilgilenmiyorum bile!! dolayısıyla fazla yorum yapmam ama 3D de en iyisi bugün Pany VT2x ile Tosh WL768 dir!
    bu iyi olmaları bile bana hiç hitap etmiyor!
    Dolayısıyla daha bütçeli bir panel almak istersen Pio harici o zaman 3D li VT2x yerine V2x alabilirsin
    ++++

Bahsettiğim Tosh SV685 benimde şuanda kullandığım ve özellikle "FILM izlemede" piyasadaki en başarılı paneldir Pany V de FILM de
    çok iyi ama SV kadar değil! ancak arada aman aman bir fark olmasada,ben FILM konusunda kesin SV derim,ancak kişi V2x dersede
    buna destek veririm ve aldırırım tabiki

++++
    Sharp ın Avrupada alınası panelleri yoktur bunu unut,öyle olsa ben bir Sharp çı olarak kendim kullanırdım Hocam
    Bunların panelleri Japan/USA/Canada içindir!

Kardeş Sharp bu işin yani TFT-LCD TV lerin bulucusu ve Babasıdır(Teknik&Teknolojik olarak)zaten bütün TFT-LCD üreticileri bir dünya
    tekniği Sharp tan Lisans kiralayarak üretebiliyorlar!

++++

Samy konusunda fazla bir yorum yapmam;heleki bu yukarıda bahsettiğim Pio ve Pany nin yanında;buna kendin karar verirsin gari
    çünkü 9x serisi fiyatlarına bakınca sadece gülüyorum

CAN++

• Bugün yaklaşık bir 4 saat filan aklımda olan TVleri inceledim.
    Hepsinde birkaç kere SD - HD - BD ve 3D görüntü izledim, izlenimlerim şu şekilde oldu;

TVler:
    Samsung 55C8000 LED/LCD
    SD: Çok parlak ve keskin (terminolojiyi tam bilemiyorum). Bu kadar keskinlik HDde biraz rahatsız etse de SD yayında fena değil di. 8/10
    HD: Her görüntü ve detay belli, beyazlar fazla beyaz ve parlak LED olduğu için, cg olan görüntüler çok belli oluyor biraz rahatsız edici ama genel olarak temiz bir görüntü. 7/10
    BD: Ayna gibi, sorunsuz. 9/10
    3D: Fena değil, ekran daha büyük olsa daha iyi olacaktı gibime geldi. 7/10
    Boyut: 55" bana biraz küçük geldi 5/10
    Fiyat: Görüntü kalitesi ve yeni bir TV olmasına rağmen uygun sanki. 8/10
    Teknoloji: LED/LCD OLEDden önceki son nokta sanırım, ekran yanma, harcama, estetik dalarında da başarılı. 8/10

Sharp 60" LED/LCD:
    SD: Kısmen daha mat renkler Samsung'a göre, ama rahatsız edici değil. 6/10
    HD: Samsungdan daha yumuşak bir görüntü ama biraz daha mat, beyazlar o kdar parlamıyor bence. 7/10
    BD: Sorunsuz 9/10
    3D: Daha iyi olabilirdi bence, boyut daha büyük olsa da samsungdan daha kötü gibi. 6/10
    Boyut: 60" fena değil 7/10
    Fiyat: Sadece marka imajı için biraz fazla bence 5/10
    Teknoloji: Son zamanlarda samsung'u takip ediyor sanki, bir sorun yok. 8/10

Panasonic 65VT20
    SD: Ne yazık ki, eskiden LCDler için kullanılan "çamur" gibi görüntü ifadesi tam yerini bulmuş burda :( 4/10
    HD: Kısmen SDden daha iyi ama kesinlikle LED ile arasında fark var 6/10
    BD: Büyük ekran ve görüntü kalitesi birleşince iyi bir sonuç çıkıyor ortaya 9/10
    3D: 3ü arasında en iyisi 9/10
    Boyut: 65" uygundur 10/10
    Fiyat: Biraz yüksek ama düşürülebilir gibi 7/10
    Teknoloji: En çok canımı sıkan ve plazmadan uzaklaşmama sebep olan kısım hala ekran/logo yanma meselesinin çözülmemiş olması ne yazıkki (50VT20de gözümle gördüm), keza SD yayındaki felaket durum da cabası.
    Seneye ilkbaharda OLEDler gelip plazmanın görüntü kalitesini sollayınca artık adı anılmaz diye düşünüyorum, tahminime göre fiyatlar da okadar uçuk olmayacak (40" civarı için). 3/10

Toplam puanı oluşturmak için benim için önem sıralaması ve katsayı değerleri ekledim, herkeze göre değişebilir tabiki.
    SD yayın: %25 (Türk Kanalları)
    HD yayın: %20 (Dijitürk dizi ve film kanalları)
    BD yayın: %10 (Haftada kaç film seyredilebilir ki?)
    3D yayın: %5 (Yani...)
    Boyut: %15 (Eski TV 65" olduğu için çok yadırgarmıyım diye düşünüyorum)
    Fiyat: %15 (Tamamen göreceli)
    Teknoloji: %10 (Parlaklıktan ziyade, burn meselesi beni düşündüren :(

Samsung: 74
    Sharp: 67
    Panasonic: 64

Çekardığım sonuç budur.
    Plazmanın puanının düşüklüğünün esas sebebi SD yayındaki eksikliği olsa da benim için "deal breaker" olan yanma sorunu oldu.
    Hala kesin bir karar verebilmiş değilim, hadi yanma olayını da iyi muhafaza ettim olmadı diyelim (ki 2 saat aynı kanalı seyretsek bile yanma olabiliyormuş) ama o kadar para verip plazma alıcam ve eve gelenler standar bir kanal açıkken "bu ne biçim görüntü" diyecekler (ben de dahil) işte o zaman sıkılırım biraz diye düşünüyorum, üstelik HD+BD yayınlarda da diğer TVlerden (LED/LCD) bariz bir üstünlüğü yokken.
    Yani, yapmacık bir görüntü kötü bir görüntüden iyidir diye düşünüyorum...

Samsungda da tek derdim ekran boyutu açıkcası, bakalım belki iyi bir fiyat alırsam göz ardı edebilirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok güzel bir inceleme olmuş ama panasonic için hayal kırıklığına uğradım ben de almak için fiyatının düşmesini bekliyordum ama ben 50 inç sd yayın seyrettim görüntü gayet iyiydi acaba ekran 65 olduğu için mi görüntü bozuldu
  • alin bendende okadar, ben de kullanıyorum , ama sd yayında gayet basarılı , acaba ekran buyuk olmasından mı kaynaklanıyor...logo golgesıde kalmıyor.
  • Valla ben de çok umutluydum panasonicden, hatta kesin onu alacağım diye bakıyordum fakat o SD yayını görünce çarpıldım.
    Belki büyüklüktendir bilemiyorum ama bana anlamsız geliyor, yani aynı teknoloji sonuçta ve plazmalarda ekran büyüdükçe görüntüyü bozma olayı olmuyor benim bildiğim.

Tabiki yayının kötü olması bilmem kaç metrelik kablo ile 100 filan civarı TVye giden sinyalin bozukluğundan da kaynaklanıyordur.
    Ama sonuçta samsung'a da aynı kablodan düşük sinyalli yayın geliyordu ve onun görüntüsü bozuk değildi.

Benim tahmin ettiğim ve yetkilinin söylediği, eve götürüp çanaktan direk kablo ile bağladığımda, ortamdaki ışık azlığının da katkısı ile görüntü daha iyi olacaktır, çok daha iyi olmasa bile, ama o durumda samsung'u taktığımda onun görüntüsü de daha iyi olacaktır.
    Ayrıca konuştuğum kişi panasonic temsilcisi olmasına rağmen bana "kesinlikle" tavsiye ederim diyemedi. Tabiki daha iyi yönleri var ama, bilemiyorum...

Dediğim gibi daha iyi bir bağlantı ile renkler daha keskin, siyahlar daha siyah olabilir ve LED'in yapmacık parlak beyazı karşısında daha iyi performans verebilir ama orada gördüğüm kadarı ile zor gibi.

Logo gölgesi meselesi de, yine mağazada sürekli olmasa da günde 12 saat illaki 3-5 kanal arası değişiyor görüntüler ve ortalama 3-4 saat duruyor kanallar, ondan yanma olmuş da olabilir.
    Ama 3-4 saatlik bir yayın (misal F1) seyrederken yada bir gece bir kanalda unutursam içimde "aman acaba yandımı, silinecek mi" gibi düşünceler olsun istemiyorum o kadar para vereceğim bir televizyonda, haksızmıyım..
    Evde bir plazma daha var (samsung) ve düşük bir model olmasına rağmen onda böyle bir sorun olmadı, ama 2. tv olduğu için 2 senede anca 500 saat seyredilmiştir dolayıısyla bir kıyaslama yapamıyorum, yani illaki olacak diye birşey yok ama kim bilir olacağı tutar, bir kere soğudum nedense 50vt20de görünce ki benim 65den daha güvendiğim bir modeldi o..

• Ali bey iyi akşamlar

-Hocam kusura bakma ama bazı değerlendirmelerin yalnış!

Örneğin 65" panelden PDP bile olsa kalkıpta bundan süper SD çıksın dersen çok ciddi hayal kırıklığı yaşarsın
    ayrıca bahsettiğin SD kaynak neydi ve hangi SD-cihazdan bunu panel verdiler veya SAT-Receiver mıydı v.s v.s

Kısaca örneğin dandik bir SD Receiver bile olsa bunu CRT ye bağlarsan çok güzel resim alırsın ama LCD ye bağlarsan resim kalitesi düşer!
    sen bunu 60/65 panele bağlarsan tam çuvallar Hocam!

-Bu paneller(TFT-LCD/PDP) "HD" izlemek için üretilmektedir ve kullanılan teknik ve diğer işlemlerde HD içindir SD için ne verirse
    "eyvallah" denilecektir!

-PDP bile olsa SD kalitesinde 50" ciddi bir sınırdır!(bu bahsettiğim paneller FULLHD panellerdir bu arada!!)

Kısaca alacağınız panel LCD veya PDP ise SD kalitesi için fazla beklentiniz olmasın,herifler nasıl SD leri iyi üretirizin derdinde
    değillerki;nasıl HD ler daha iyi olur veya 3D conversion nasıl olur v.s derdindeler

-"All-in-one" bir panel zaten dünyada yoktur henüz!!

SD leri bir kenara koyacaksınız bu panel TV lerde,ama iyi SD isteyen benim gibi gidip CRT den izlesin SD leri dertsiz ve tasasız olarak
    Veya eskinin PDP leri vardı 852x480pixel ama bunlarda tarih oldu,ama bunlarda SD ler süperdir

++
    Sen şimdi hem büyük olsun,hem SD ler süper olsun;orada duracaksın bu olmaz bir kere!
    Ayrıca SD leri etkileyen bin tane faktör vardır! sen 50" ve üstü panel arıyorsan bir kere SD leri aklına bile getirme! yani ne verirse eyvallah
    diyerek kullanacaksın!
    Burada hem kullanılan teknik hemde fizik kuralları "gerçeği" vardır Hocam
    +++

Mağazalarda teşhirdeki panellerin bir kere settings değerleride çok yalnıştır ve bunlara çıplak gözle bakarak 25 tane yan-yana
    Asker gibi panellere bakıpta ne test yapılır nede insana bu görüntüler bir şey verir!!
    Satıcılar daha ne sattıklarını bile bilmezler!bilmeleride zaten gerekmez;onlara göre adam ne sayıyorsa en iyisi o dur;heleki senin gibi
    büyük ebat panel arıyanlara verecek teknik hiç bir bilgileride yoktur!!! onlar malı satmaya bakıyorlar Hocam!

++

Pany Temsilcisi dediğin yine "gariban" bir vatandaş yaw bunları geç bir kalem sen,bu tipler USA da bile böyledir maksat mal
    satılsın hocam gerisi hikayedir!
    Forumda bir arkadaş vardı;USA da bulunan sonrada dönen,ona Pany mağazasında öyle şeyler anlatmışlarki(külliyen yalan-yalnış tabiki)
    bu arkadaş o sallama bilgilerle geldi ve sonra biz onu bir güzel uyandırmıştık Pany başlığında,sanırım 1,5 sene önce

O sorduğun adamda bilgi olsa zaten sana böyle demez tam aksini söyler ama söylediğininde içini doldurması gerekiyordu!

++

Birde sende dikkat ettiğim nokta şudur;sen bir koyundan 2-3 post birden çıkarmak istiyorsun,bunuda unut Hocam yok böyle bir şey,
    üstelik sen 60/65 bir panel alırsan potansiyel olarak bir 40/46 almış insandan çok daha büyük hayal-kırıklığı yaşayacaksın!

++

Bu arada Pio hariç zaten "mükemmel" bir panel dünyada yoktur!
    Alacağın her panel sana artıları-eksileri ile gelecektir!!

++

Baclit-LED panellerde bahsettiğin Beyaz sorunu v.s de yoktur,"paneli doğru set" edersen! hatta beyaz sorunu Pio dahil tüm PDP lerde az/çok vardır ama bunun
    teknik bir durumu olduğu için böyledir!
    "Dynamic mode" ile görüntü izleyen bir dünya insan var
    Senin mağazalarda gördüğün çoğu panelde zaten "gazlama" modu olan Dynamic te durur!! bunu değiştirsen bile doğru resim o anda alamazsınki!
    kısaca teknik olarak bir sürü faktör vardır!

Bende Baclit-LED panel kullanıyorum ve 1000/1200 kişiye bu paneli aldırdım ama kimseden renkler konusunda v.s şikayet gelmiyor!
    Aynı şekilde diğer marka LED panellerde de yaklaşık durum böyledir!

Genelde insanlar canlı/parlak v.s renk/ton görüdümü bunun en doğru görüntü olduğunu sanıyor adam kalkıpta "içeriğe uygun"
    resim göstersen .....yaw kardeşim bu ne biçim görüntü... diyor

++
    Yine bizim memlekette özellikle nasıl panel tip TV lerden "FILM" izlenir kesinlikle bilinmiyor!!
    Sinema Filmini adam vivid/sature/aşırı parlak arka ışık v.s halde izliyor,halbuki Sinemaya gittiğiniz zaman durum çok çok farklıdır!!!

FILM izleme olayı bizde prof.Projector kullananlar ile bazı insanlar dışında kesinlikle bilinmiyor!

İçeriğe göre paneli set edeceğine,onu kendi göz zevkine göre set ediyor
    Bizde zevkler-renkler meselesi deyip kenara çekiliyoruz o zaman!!

Ben birisine Sony X45x aldırdım bu panel dünyada kategorisinde en iyisidir ama adama bir türlü settings yaptıramadım,meğer adam vividçiymiş
    bende güldüm geçtim tabiki!

++
    CRT ler gibi zannediyor insanlar panelleri! ve böyle performanslar bekliyorlar ama çok beklerler daha!!

+++

PDP lerdeki Burn-in/Retention konusunda ise "Panasonicliler" başlığında bin defa yazdım,hala anlaşılamıyor maalesef

Bu risk Pio hariç diğer Pany/Samy/LGE de ciddi olarak vardır! ama zorlarsan Pio yuda yakarsın elbette!! ama bu oluşum diğer
    markalarda çok daha çabuk olmaktadır!
    Onun için "Pio ve Diğerleri" diyoruz,boşuna değil bu slogan!

Risk olayı ise "kesinlikle" şansa kalmış bir durumdur,örneğin şansın çok kötüyse bir anda panelini yakarsın! örneğin 15dk.özellikle logo-retention olur/olabilir!
    ancak bu olay biraz fazla abartılıyor ve her panelde şak diye çıkacak gibi algılanıyor!
    Risk faktörü PDP lerde fazladır ve dikkat edilmesi gerekiyorama şans faktörüde çok çok önemlidir çünkü son 12 senedir bu konuda sürekli tartışıldı
    ama hiç bir şey elde edilemedi,çözümde bulunamadı(bulunamaz zaten!!)

++

Sana ilk msg da yazmıştım,şayet 60" ve üstü panel alacaksan vede bütçen uygun ise gideceğin tek bir adres vardır>>>Pio 6090
    hiç boşuna dışarda dolanıpta bu soğuklarda üşütme kendini Hocam
    Bütçe derken sanırım rakamdan bahsetmiş olmam lazım 10/12 kağıt arası fiyat çekiyor uyanıklar ama biraz bir şeyler olur/olabilir!
    Ama şimdi sen kalkıpta;.....yaw bu kadar para saydık her bir numarayı yapacakmı bu panel.... dersen HAYIR her bir numarayı
    yapamaz Hocam bunu baştan söyliyeyim!!!

6090 dünyada çok özel ve ayrıcalıklı bir paneldir,ben sanırım 15 kişiye TR de bunu aldırdım belkide daha fazla olabilir bazıları zaten
    DH de üyedir bunların! geçtiğimiz 3 ayda ise 2 kişiye aldırdım yine

Bugün için alınabilecek bana göre ve işi bilenler için "tek panel" 60"/65" gibi ebatlıda 6090 dır tabi bütçesi buna uygun olanlar için bu laflarım!
    yoksa git LGE PDP al 3 kağıda 60 ebatlı

60/65 paneller ve daha büyükleri artık normal TV den çıkar ve özel bir cihaz gibi algılanması gerekiyor! bunlar için prof.lar zaten "Cinema Saloon"
    HomeTheater v.s gibi mekanlar kuruyorlar ve bundan o bildik malum bilmem ne dizileri değilde sadece FILM izliyorlar!!!(veya HD diğer içerikler)
    ama asıl gaye bu panellerde FILM üzerinedir!!! veya sadece HD içerikler üzerinedir!

Bu büyük ebatlı paneller aslında bir Projection system in daha hesaplı ve kullanışlı halidir! veya biraz daha "genel" kapsamlı halidir!+birde gündüz
    aydınlık ortamda kullanıma daha uygundur(Projector lere göre!)

CAN+

• Detaylı açıklamanız için tekrar teşekkür ederim Can Bey,

Benim de ne yazık ki tahmin ettiğim, "SD yayın ne alırsan al fena gözükecektir" gerçeğini belirtmişsiniz, iyi oldu.
    Sonuçta yayının kalitesi dediğiniz gibi bu tip televizyonlara uygun değil ki televizyon ne yapsın.

Bir de digicom bayisi bulup sorayım yada göreyim şu pioneer'i diyeceğim ama sanırım artık teşhirde ürün yoktur.
    Ayrıca 3D değil o modeller galiba, ne kadar önemli olduğu tartışılır tabi bu özelliğin olup olmaması.

Fiyatlar da, panasonic de pioneer ile aynı rakamda, samsung ise 2-3k daha ucuz, fakat çok önemli bir kriter değil benim için o öncekki mesajımda da bahsettiğim gibi (%15) tabiki kazık yemek istemem ama :)

Bir diğer alternatif de misal 46" bir 3D LED/LCD alıp bunun üstüne 120" filan perde ile projection almak.

Yerim müsait olduğu için (büyüklük ve ışık kontrolü açısından) bu ihtimali de düşünüyorum.
    Ama projectionlar hakkında bilgim, ışıklı ortamda iyi sonuçlar verenlerin detayı azalttığı, görüntüsü detaylı olanların da tam karanlıkta çalışması gerektiği genel kültür bilgisinden ibaret.
    Bir ansilümen meselesi var ama, dediğim gibi bilemiyorum.
    Ayrıca sanıırm projedtion'un en iyisi bile alınsa BD kalitesinde bir görüntü elde etmek mümkün olmayacaktır, tabiki sadece film seyretmek için bahsediyorum.
    Yani sinemelardaki görüntü modern LED/LCD/Plazmalar ile karşılaştırıldığında netlik ve detay açısından çok kötü, değil mi?

Bu konudaki görüş ve varsa marka model önerilerinizi alabilirmiyim acaba?

Teşekkürler..

• -Siz nerede ikamet ediyorsunuz örneğin İstanbul mu??
    öyle ise benim bildiğim bir Digicom Bayisi var,oradan çok panel aldırdım ben,ama kişileri
    ne tanırım nede konuşmuşluğum filan vardır ama beni onlar tanır

Bağdat Cad.Çiftehavuzlar daki Digicom Bayisidir bunlar;sanırım ellerinde hala sıfır 6090 kaldı!
    teşhirde 6090 varmı bilemem ama yoksa zaten "işi bilmiyorlar" demektir ancak işi başka
    yönlerdne ve satış v.s olarak iyi biliyorlar,hizmetleride oldukça iyi

Bence sen ilk etapta Digicom Merkezi ara ve Bayilerini sor(ellerinde stok 6090 görülen)onlar
    seni yönlendirirler.

++

Ben SD yayınlar mutlak fena/çamur gibi/kötü gibi demek istemedim! burası biraz kişilere göre görecelidir!
    bana göre çok kötü olan bir resim size iyi gelebilir veya kimisine süperde gelebilir!
    Ben işin biraz teknik ve çalışma prensinden hareketle bunları yazdım ve tekrar ediyorum 50" ve üstü
    PDP/LCD panellerde SD kalitesi ne geliyorsa "eyvallah" diyeceksin!

Bahsettiğin SD bildiğimiz "TV yayınları" ise zaten burada bir kalite standardı yokki!
    ayrıca SDTV yi hangi kaynaktan hangi cihazla izleyeceksin,asıl sorun burada işte????
    Teledünya dan veya DTürk,Dmart veya genel olarak Uydudan v.s şeklinde olacaktır,iyide
    bu durumda Receiver kalitesi öne çıkıyor veya DT ile DS nin verdiği yayın kalitesi+verdikleri
    dandik Receiver lar v.s v.s bunlarla heleki 50" ve üstünde iyi resim alman çok zor!

SD-Receiver eski baba cihazlar gibi değilki,şimdikiler hemen hepsi bana göre kötü/orta dandik v.s cihazlardır!
    Ben bu yüzden 11 senedir hala Humax5400 kullanıyorum SD lerde en iyi cihaz olarak
    Birde DSmart Modüllü aboneliğim var SD+HD için bunuda UK den gelme Fortecstar HD-Receiver ile izliyorum
    ama görüntüsü Humax kadar olmasa bile son derece iyi seviyede
    Demem o ki elinde adam gibi kaliteli SD üreten Receiver yoksa işin 50/60 lık panelde hepten zor olacaktır!

++
    "Projection System">>(Projector cihazlar) OK+
    Ama Hocam bu işin ucu bütçeye çok ciddi bakar 2-3 kağıda da olur 10 kapıda olur veya 20-30 kağıda olur
    sonu yok Projection işinin!
    Prof.değilsen zaten işin dahada zor ve sıkıntı yaşarsın,bu sistem TV ler gibi değildir çok farklı ve özeldir!

Genel kullanım için zaten olmaz!!! ortam "zifiri" karanlık olacaktır!!
    Ve daha bir sürü detayları!

++
    Mekan büyüklüğü önemli değildir FULLHD içeriklerde,senin bahsettiğin mekan kaç m2 bilmiyorum ama 50/60m2 lik
    bir yer ise ve izleme düzenide 4-5-6-8mt.gibiyse bu durumda 70" ve üstü panel ister veya 100/105/108 gibi!!

60/65panelde>>>1080 görüntü için örneğin izleme mesafesi 8,5ft. tir(260cm) ama sen bunu biraz daha uzak-yakın yapabilirsin!
    70 içinde 9ft.
    100/105 içinde 13/14ft. tir

SD lerde ise 60 panelde 12-15ft ancak resim kalitesine göre bozulmayı daha az görebilmek için biraz daha uzağa gidilebilir!
    (4/5/6 metreye kadar çıkabiliyor),sonuçta panel 60 bile olsa 2,5-5mt lik mesafelerdir izleme için+

++
    3D benim için ilgi veya cazibe v.s kriteri değildir bugün için,ben bir sürü parayı(etmeyecek)3D desteği var diye vermem
    kaldıki bunlar daha ilk nesil paneller!

++
    Sinemalar artık sistem/HW v.s olarak çok iyi durumlara geldiler,evde bu panellerle Sinema filan olmaz!!
    Sadece büyük paralar harcayarak prof.Projection systemler kurulursa "Sinema" gibi olur
    Zaten işi bilenler yada prof.kullanıcılar ve tabiki bütçeleri uygun olanlar;özel mekanlar tesis ederek buradan "FILM"
    izliyorlar ve burada hiç LCD veya PDP kullanılmaz ve direk Projector kullanılmaktadır
    Böyle manyak sistemler var özellikle USA da ve milyon doları aşan bütçelerle buralar tesis edilmektedir!
    Sistemi kuran firmanın sadece işçilik masrafı bile böyle sistemler bir kaç yüzbin dolar tutuyor
    Şayet panel kullanılacaksa o zamanda sadece NEC kullanılmaktadır 65" ve üstünde NEC dünyada bu konuda rakipsizdir
    (Pio da NEC tekniği ile üretim yapmıştı!)

CAN+

• Bu ir hadisesi ilginç. Bende hem samsung hem de panasonic plazma var.
    ikisi de 768p 42 ve 50 inch . Samsung ta ir yokken (günlük kullanılıyor 10-12 saat açık) panasonic te her daim ir mevcut (genelde ps3 ile kullanıyorum). Ayrıca sd yayınlarda samsung bariz daha güzel görüntü veriyor. Yanlız onda da renkler lcd ye yakın bayağı vivid. Bu arada benim gözler nasılsa artık fosfor izini illaki görüyorum ikisinde de. 60 inch sharp ı bir teknoloji mağazasında görmüştüm. Boyutu ve hd yayın görüntüleri çok hoşuma gitmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 30 Aralık 2010; 22:59:21 >
  • Can abi hala pio bulunabiliyor mu temiz olarak. of cok para ama inan o kadar butcem olsa bir saniye dusunmem kapatirim birtanesini. ellerine sağlık uzun yazıların icin, Antalya da sabit bir yerin varsa, geldigimde gormek isterim.
  • Sn.nejat

Sıfır 5090 artık yok;ama birisi var diyor
    6090 ise hala var,malum çok pahalı olduğu için herkes bunu alamıyor! rakam 10/12 gibi çekiyorlar ama "pazarlık" payı var
    normalde son 3-4 ay öncesine kadar 9,6/9,7 gibi gitti,ben bu rakamlara bir kaç kişiye aldırmıştım ama uyanıklar son kalanları
    daha yüksek rakamdan dehlemek istiyorlar!

İstanbul da isen artık çok az kalan Digicom Bayilerini bir tara(ama giderek,telefon ederek değil!!!)çıplak gözle durumu izlersin!
    Bağdat Cad.Çiftehavuzlar Digicom mağazasında 6090 olduğunu biliyorum+bizim Orhan ında elinde(Ankara) yada bir başka yerde stokta olan
    6090 lar olduğunuda biliyorum;ancak 5090 sıfır olma ihtimali bana "hikaye" geliyor bunu yemedim ben ama neticede 5090 olması
    olayı değiştiriyor ve bir "uyanık" buna 7 kağıt çekiyor 5/5,5 veya taş patlasın 6 kağıt eder ama 7 kağıdı kimse yemez!
    o kafadan 6,5 kağıda iner ama normalde bu rakam yüksek ve bunun şayet sıfır olursa(olmasada hiç farketmez!)bile 5,5 kağıdı
    geçemez!

Birde bizim Gökay var İzmirde,onun elinde de 1 tane teşhir(sanırım 300/500 saatlik olabilir ki bu hiç önemli dğeildir!) 6090 var
    ve bana son çektiği rakam 8,5 idi buda değerlendirilir bir tekliftir!sanırım taksitte yapabiliyor buna!

++
    Yine çok iyi bir PDP almak isteyen varsa(büyük ebat istemeyen) Pany Z1 var 46" ebatlı,bu panel 2009 modeldir ama 2010 gibi gelip satıldı;daha doğrusu "satılamadı"
    çünkü rakam 12/14 gibiydi o zamanlar
    Pany/TR nin elinde sanırım 30-40 tane kadar kaldı! bunlardan da 12-13 tanesi bizim İzmir deki Egemen Ticaretin elinde,geçen hafta Hakan(kamaxx) 1 tanesini aldı panel
    P.tesi Antalya ya geldi sanırım bugün Servis gelip kuracak,aslında kuruldu ama işlemleri tamamlayacak,özel bir paneldir Z1 ler 46"(Avrupa için) 54"USA için
    üretildi ancak dışard da çok pahalı bulunduğu için o zamanlar satılamadı ama şimdi bizde Egemen 4,3 kağıda sanırım 10/12 taksitle veriyor,cash basarsan 3,8/3,9
    gibi bırakıyor,Hakana öyle teklif etmişler.

Ben yaklaşık 2 sene önce Z1 bilgilerini TF/DH de vermiştim ama nerede şimdi bilemiyorum

Aşağıdaki RS.COM a yüklediğim dosyayı indirip bir bakın ilk sayfadak Z1 panele;

http://r apidshare.com/files/440107659/PanyPDP-2009Lineup.rar

CAN+

• Sonunda karar verip bugün 55C8000 aldım.
    Ilk aylardaki (200saat filan) kullanım ve ayarlar için tavsiye edebileceğiniz bir konu varsa belirtirseniz sevinirim..
  • Hocam hemen hemen aynı araştırmalar içinde olduğumuz için bu topic aydınlatıcı oldu. Dün akşam bir arkadaşımın evinde tesadüfen yeni aldığı 55C8000 i seyrettim, hoşuma gitti açıkçası. Ancak şunu söylemek lazım ki bu işlere ne kadar kafa yormaya çalışırsam o kadar .oku çıkıyor, kafam karışıyor.

Albani hocam bence 9-10bin TL 6090 için çok pahalı yaw. Şöyle 7bin civarı falan olsa eyvallah. Ben bu tv'de sadece film (genelde HD) seyredip biraz da playstation oynarım diye alacağım o da haftada max.4-5 saat. Zira yalan olmasın oturup normal tv kanalı seyretmeyeli herhalde 2-3 sene oluyordur.

Bir de komik gelebilir ama benim için dış görünüş ve evdeki modern havaya uygun olması da önemli o yüzden samy ağır basmaya başladı.
    Alisayit kardeş 55C8000'i kaça aldın diye sorsam ayıp olmaz herhalde. Sanırım 5,5-6 civarına bulunabiliyor. Ben bunun 60C8000'inini almak istiyorum belki doğubank'ta falan ucuza bulunabilir ? Bir de Mart civarı çıkacak D serisini beklemek de akıllıca olabilir.

Sen alıp bu dertten kurtulmuşsun, darısı benim başıma.
    Bu arada da az daha satmak üzere olduğum ama son anda ustaların uyarısı ile vaz geçtiğim sevgili Pio 428XD tivimi de yatak odasına koyacağım, açmasam da uyurken karşımda olması bile güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alisayit

Sonunda karar verip bugün 55C8000 aldım.
    Ilk aylardaki (200saat filan) kullanım ve ayarlar için tavsiye edebileceğiniz bir konu varsa belirtirseniz sevinirim..

Kardeş panelin hayırlı olsun+

İlk 200saat rodaj işi LCD lerde olmazki bunlar PDP ler içindir,sanırım sen karıştırdın aldığın Arabayı!!

LCD lerde basar gaza gidersin kafana göre
    PDP lerde ise öyle basmak filan olmaz başlarda 300-500KM Arabayı Rodajda sürmen gerekiyor v.s

biz yeni Forumdayız artık,takılırsan gelirsin orayawww.displayreport.net

CAN+

• Canplus sizin siteyi inceledim tutmaz siz yine buraya devam edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.