Şimdi Ara

Sıralı sistem araçta çok benzin yakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2010 focus araç var. Sıralı sistem lpg mevcut. İyi bi markaydı landi renzo veya prince yanlış hatırlamıyorsam. 100 tl lpg ile 280 km yol gidiyor yalnız bu arada 50 tl likte benzin yiyor. Araç ilk çalıştığında yaklaşık 3 dk içinde lpg ye geçiş yapıyor. Yalnız o 3 dk da sanırım gereğinden fazla benzin harcıyor. Konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Haftasonu bi gaz ayarı yaptırıcam 2 sene falan oldu yaptırmayalı. Başka önerisi olan varmı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atmosferik bir motor "şehir içi trafikte ortalama 9-10 litre" benzin tüketir.

9 litre benzin tüketilen yerde yaklaşık 10.5 litrede LPG tüketimi olur.

LPG litresi 3.40 olsa 100 tl ye siz 29.5 litre lpg alırsınız.

29.5 litre lpg ile 280 km yol yapıyormuşsunuz yani bu da 100 km de 10.5 litre LPG tüketmişsiniz demektir.

Kısaca herşey yolunda görünüyor problem yok.
  • Termostatınızı da kontrol ettirin. Focuslarda nedir nasıldır bilemem ama termostat sürekli açık kalırsa araç yakıt dengesini ayarlayamaz. Bu da benzin sarfiyatına neden olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg alışım 3.29 bu arada. Lpg tüketimi normal benzini çok yiyor hocam derdim o. 100 tl lik lpg yerken benzin deposunda 50 tl likte benzin gidiyor ek olarak

• LPG devreye girme Isı ayarını öne çektirin.
    Biraz düşüş olur.
    Bazen Performanslı kullanınca Lpg yetersiz gelince Benzin takviye yapar.Mesela 150 km hız ve üstü.

• Bence normal hocam benim başıma da geldi aynı durum. Sıralı sistemi oldum olası sevmedim. Zamanında clio 2 benzinli ile evle arası 2.5 km olan üniversitenin 2.4 km'sini benzinle giderdim ve kışın ortalama 12-13 litre benzin harcadım ama kimseye bu durumu anlatamadım. Beyin değişti, geçiş derecesi düşürüldü, gaz ayarı yapıldı, bakımlar yapıldı vs. vs. hiçbiri çözüm olmadı. O korkuyla bir daha sıralı sistem arabaya binmedim. Şimdi işyerimle ev 1 km bisikletle gidip geliyorum. Kışın soğuklarda sıralı sistem aracım olsa gene 10-12 litre benzinle gider benzinle gelirim km'de 90 krş-1 lira yakar. Yakın zamanda arkadaşımın biri yeni civic lpg'li aldı Yozgat'ta kullanıyor. Çok az benzin harcadığını, çabuk gaza geçtiğini tasarruflu olduğunu söylüyor ama inanamıyorum. Benim mantığıma göre tasarruflu olacak, dizelden az yakacaksa ya ilk marştan itibaren lpg'de çalışacak (sıvı sistem lpg ya da eski tip karbüratörlü araç), ya da hibrit olacak. Zaten arabam az yakıyor diye hesap yapanlar benzini genelde hesaba katmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 23 Mayıs 2019; 13:48:16 >

• İş yeri git gel 15 km günlük ortalama hızım 40 km. Benzini kesinlikle gereğinden fazla aldığını düşünüyorum ilk çalıştırma süresinde.100 tl lpg ile max 20 tl lik benzin yakmalı bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek devirde benzin takviyesi açıktır. Belki de benzin hortum-pompa vs kaçak vardır.
  • Bizim 2002 model meganımız vardı sıralı sisteme geçiş yapmıştık yolda bakıyorum LPG ile birlikte benzinde eksiliyor. Anlık yakıt farklı bir sistem ile çalışıyormuş dediler. Yani araba yol alıyor ama benzin eksilmiyor beyin şamandırada arıza var deyip göstergeyi anlık tüketime göre eksiltiyor. Göstergeyi resetleyince yakıt doğru yere geliyordu. Bizde benzin eksiliyor sanıyorduk belki durum sizdede böyledir. Ama bizim araba dediğim gibi 2002 modeldi

• Lpg isi musuru arizaliysa sistem benzin lpg arasi gecis yapiyor ve uyari da vermiyor.
    Ayriyetten devire gore benzine gecis varsa yine uyari vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg ayarı bozulmuş olabilir, o da benzine etki eder. arıza lambanız yanıyor mu?
  • merhaba özellikle soguk havalardfa böyle durumlar olabiliyor. bende t jet bravo var aynı durum kışın bendede oluyordu. 100 tl benzin+25 tl benzin alıyordum ikiside aynı anda bitiyordu. ev-iş arası 8 km kısa mesafede tüketiim yüksek olur. 100 tlye 280 km+25 tl benzinde havaya uçuyıor bu normal çünkü benz zaten olmuş 7.19.

aslında 125 tlye 280 km gidiyoruz ve bu pek kabul edilir bir durum değil. Yazın biraz düşeceğini sanıyorum ve umut ediyorum. Sonu8ç olarak en iyisi dizel galiba.
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hayır

• dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Hocam snnki 25 yakıyo bnmki 50, 25 olsa ok dicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: casoga

Hocam snnki 25 yakıyo bnmki 50, 25 olsa ok dicem.
    Ben gaza geçmeden hareket etmiyorum. bide böyle dene belki değişir. Bide soguk şehirde kışın lpgde tasarruf az oluyor.
  • Hocam bu konu LPG ayarlarıyla ilgili. Benzer durum benim başıma gelmişti insignia 1. 6T aracım var. Bayağı bir benzin tüketimimim vardı. Daha sonra afr ayarı yaptırdım oldukça düştü. Hatta afr ayarı yaptırdıktan sonra regülatörüm bozuldu basınç ayardan daha farklı olduğu için haliyle ayar bozuldu. Bu sürede benzin tüketimimim tekrar arttı. Daha sonra regülatörü değiştirip ayar sırasında ayarladığımız basınca getirdik tekrar her şey düzeldi. Bence sorununuz LPG ayarıyla ilgili. Afr ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Furkan61~

Hocam bu konu LPG ayarlarıyla ilgili. Benzer durum benim başıma gelmişti insignia 1. 6T aracım var. Bayağı bir benzin tüketimimim vardı. Daha sonra afr ayarı yaptırdım oldukça düştü. Hatta afr ayarı yaptırdıktan sonra regülatörüm bozuldu basınç ayardan daha farklı olduğu için haliyle ayar bozuldu. Bu sürede benzin tüketimimim tekrar arttı. Daha sonra regülatörü değiştirip ayar sırasında ayarladığımız basınca getirdik tekrar her şey düzeldi. Bence sorununuz LPG ayarıyla ilgili. Afr ayarı yaptırmanızı tavsiye ederim.
    afr ile hiç alakası yok konunun
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Afr den kastım yol ayarı. Ben birebir tecrübe ettim bunu. Bilmiyorum benim arabaya özel bir şey miydi acaba ama ayarsızken oldukça benzin tüketen araba ayar yapıldıktan sonra minimum düzeyde benzin tüketmeye başladı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.