Şimdi Ara

Sirali sistem LPG gaz yemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta yazdığım gibi aracin Lovato sirali sistem LPG li yaklaşık 3 gündür benzin ile kullaniyordum hava sıcaklığı -8 ile -14 arasında genel olarak bugün LPG ye geçirdim aracı gaz yemedi araç ve stop etme durumuna geldi Gazi pompalayinca pot pot ses geliyor ama en fazla 2500 deviri görüyor hemen geri düşüyor neden olabilir hava çok soğuk olduğundan kaynaklı olabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı sorunu sıralı sistemli 2.0 atmosferik motorlu 250 bin km deki cenabette aldıgımdan beri yaşıyorum
    hiç kimse çözüm bulamadı

hele hava 0 derece olduğu sabahlarda 15 defa marş basmak zorunda kalıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu problem beni de çok uğraştırdı.Lpg Atiker fast sistem. Defalarca değişik ustalarda gezip sorun devam edince kablo alıp kendim hallettim.

Bu problemin çözümü lpg ayarlarında (benimkinde öyle yazıyor) sıcaklık düzeltme diye bir seçenek var oradan düşük lpg sıcaklığında o ayarı aracın gaz yiyeceği şekilde ayarlamak gerekiyor.Birçok usta bunu bilmez.Belli bir değeri yoktur araçtan araca değişir.Mesela bende -%30 ile -%50 arasında değişiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Tek Mars da çalışıyor hocam benim de yalnız map sensörü arızalı onunla bağlantılı olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratk19 -- 11 Ocak 2019; 2:49:21 >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Bunu normal bir gaz ustası yapabilir mi

zaten ilk önce lpg yetkili servisine giitim ve sorunu açıkça gördükleri halde çözemediler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz ayar AFR ayarı mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muratk19 M kullanıcısına yanıt
    Siz ustaya sıcaklık düzeltme yapılacak diyin biliyorsa yapar ama benim gittiğim ustanın hiçbiri bilmiyordu.

Maalesef bizim ustaların çoğunluğu kalibrasyondan öteye geçemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrullahberat46 -- 11 Ocak 2019; 12:27:32 >
  • yalnizca kullanıcısına yanıt
    Eğer bu soruyu bana sorduysanız hayır bu afr ayarı değil.Lpg ince ayarı.Atiker sistemlerde(diğerlerinde de muhakkak vardır) Basınç düzeltme, sıcaklık düzeltme,rpm düzeltme gibi ince ayarlar var ki bu ayarlar araca göre özel yapılması gereken ayarlardır.

Ama dediğim gibi benim gittiğim hiçbir usta bu ayarları bilmiyordu ve birşey yapamadı bende en sonunda kablo alıp (kablo aldığım yerin de yardımı ile) kendim yaptım.

• mesela bu sabah 12 derece sıcaklıkta tek marşta hiç teklemeden sorunsuz çalıştı
    Bu sorunun ilk çalışma ile alakası yok.Benim araç dün akşam -10 derecede de tek marşta çalıştı.Sorun lpg ye ilk geçişteki lpg sıcaklığı ile ilgili.

Dediğim ayarda ilk geçişte lpg sıcaklığı düşükken motora giden lpg azaltılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Bu sorunun ilk çalışma ile alakası yok.Benim araç dün akşam -10 derecede de tek marşta çalıştı.Sorun lpg ye ilk geçişteki lpg sıcaklığı ile ilgili.

Dediğim ayarda ilk geçişte lpg sıcaklığı düşükken motora giden lpg azaltılacak.
    lpg ye ilk geçiş sıcaklığı ile bağlantısını anlamayamadım
    ilk marş benzinle oluyor zaten
    geceden benzinde bıraksam bile sabah yine aynı sorun oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 11 Ocak 2019; 15:51:39 >
  • bu gibi durumlarda sorun lpg ye geçiş sıcaklığıdır, lpg nin doğru yanma seviyesine ulaşması için iyice ısınması lazım, soğukken yoğun olduğundan dolayı yüksek yakıt oranından dolayı sarsıntı yapıyor ve stop edebiliyor

araç sahipleri sistemden haberdar olmadığı için ve aracın bir an önce lpg ye geçmesini istedikleri için lpgciler de geçiş sıcaklığını aşırı düşük sıcaklıklara çekiyorlar, bu da problemlere neden oluyor
  • Bir iki kilometre fazla benzinde giderim ama hem motora zarar vermem hem de konforsuz bir kullanım istemem. BRC sistem en son 49 derece yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. 35ten 49a çektim, LPG'ye geçince sarsma ve gaz yememe sıkıntısı bitti. Tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün öğlen 7 derecede rahat bir şekilde benzinden gaza geçti bugün -8 derecede yola çıktım benzin ile 15 20 dk sonra gaza geçtim fakat araç gaz yemedi ve stop etmemesi için benzine tekrar geçtim sorunum halen devam ediyor zaten motorun sıcak olmasını bekleyip geçiyorum gaza ama sıkıntı devam ediyor

Ben ilk mesajınızı tekrar okudum.Sizin problem ilk marş ile ilgili.Konuyu ilk açan arkadaş lpg ilk geçişte gaz yememesi yazmıştı.

Sizin probleminiz (eğer aracın ateşleme sistemi sağlıklı çalışıyorsa) büyük ihtimalle araç park halinde iken manifolda gaz sızdırıyor olabilir.Bunu tespit etmek için motora giren lpg hortumunu ve regülatörden çıkıp manifolda giren ince vakum hortumu var onları aracı park edince çıkarın sabah geldiğinizde tekrar takıp deneyin.Eğer normal çalışıyorsa sıkıntı orada demektir.

Bu da benim başıma gelmişti daha önce.Manifoldda biriken gaz ilk arabayı boğuyor araç geç çalışıyor gaz yemiyor v.s

zaten lpg ci komple tesisatı söküp denedi düzelmedi

akşam benzinde de bıraksam soğuk havada hele bir de kar yağdıysa sabah en az 15 defa marş çevirdikten sonra tekleyerek çalışabiliyor

benzin pompası ve filtresi de değişti aynı

Geri dönüş valfi olabilir tuvnera, basinc regülatöru diye geçiyor, benim sonatada vardı benzer sıkıntılar, birde üst kapağı açtırıp subaplara baktırmak gerek

• Son 3 aracımın 2 si LPG liydi, ön yargı değil tecrübeye dayanarak söylüyorum. LPG PİŞMANLIKTIR. Kimse gelipte dizelin litresi şu kadar benzin bu kadar ben 10 kuruş / km geziyorum demesin. KM başı maliyeti ustaların bilgisizliği ve LPG isteminin araca zararı ile benzin ile kafa kafaya geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Son 3 aracımın 2 si LPG liydi, ön yargı değil tecrübeye dayanarak söylüyorum. LPG PİŞMANLIKTIR. Kimse gelipte dizelin litresi şu kadar benzin bu kadar ben 10 kuruş / km geziyorum demesin. KM başı maliyeti ustaların bilgisizliği ve LPG isteminin araca zararı ile benzin ile kafa kafaya geliyor.
    2011 Model "Sıfır Aldığım" Hyundai Elantramı 100.000 KM LPG'li kullandım. (Bakımlarını eksik etmedim)
    2017' "Sıfır Aldığım" Civic Fabrikasyon LPG'li aracımı 17.000 km dir LPG li kullanıyorum. (10.000 bakımına girdim)

LPG'yi dandik yerlerde taktırıyorlar.
    Bir taktırıyorlar bozulana kadar bakıma falan girmiyorlar.
    Dandik kit takıyorlar.
    Sanayide işini bilmeyen "abii yağğğ bunun sunu arızalı" diyen keko tayfalarına arabalarını gösteriyorlar.
    Aracın LPG'ye uyumunu subapların ne olduğunu bilmeden taktıyorlar kiti vs vs
    Ondan sonra LPG'NİN adı karalanıyor.
    Yeni nesil kitlerde zzaten ayar bile yok. Herşey otomatik. Havanın sıcaklığına göre rölanti,lpg ye geçiş, fakir zengin karışımı vs herşey kendi ayarlanıyor.
    Hayatım boyunca hangi sıfır araç aldıysam LPG'de tık demedi. Tek marş çalıştır git.

Demek ki ya siz de ya aracın önceki sahibinde ya da ustanızda kitinizde bir problem var.
    Avrupada bile kullanılan LPG sistemine laf atmanın bir alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 12 Ocak 2019; 21:58:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.