Şimdi Ara

Sırf Boğaziçi diye Felsefe yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçinin o özgürlüğünü,o bakış açısını yaşayabilmek için felsefe yazmayı düşünyorum bide şöyle bir mantık var her sana 9k daki 50 kişi yazdığına göre bende yazarım başlarım çevrem ne derse desin bu benim hayatım kafası geldi,doğru yolda mıyım sizce ?

• adım 1 boğaziçi felsefeye gir

adım 2 ikinci üniversite açıköğretim 2 yıllık bankacılık, işletme yönetimi gibi bir bölüme başvur

adım 3 bölümünde ilk yıl hazırlık oku, ikinci yıl birinci sınıfa geç ortak dersleri ver

adım 4 2 yıllık açıköğretim diplomanla dgs'ye gir boğaziçi işletme/ekonomi kazan (lys de boğaziçi felsefe kazanan dgs de bunları kazanır)

adım 5 felsefe bölümündeyken aldığın dersleri saydır yeni bölümüne devam et
  • mezunları ne iş yapıyor ?
  • filozofların eski felsefecilerin hayatı genelde rahat olur para sıkıntıları aklının ucunda olmaz işlerini yaparlar ama şuan felsefe okusan o rahat durumda olamazsın o yüzden okuma kardeş
  • Sirf bogazici olsun diye endustri isterken insaat yazmaya benzer
  • Eğer başka bir hedefin yoksa olur bence bayağı katar entelektüel açıdan
  • Bence Boğaziçi'ni çok seviyorsan yazmalısın yoksa hep içinde kalacak. Sonradan fikrin değişirse Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş yaparak sınava girdiğin sene tutan diğer okul/bölümlere geçebilirsin.
  • VurAppiah kullanıcısına yanıt
    Belli bi iş alanı yok okul da sana bakış açısı farklı bir görüşle bakmayı öğretiyolar gerisi sende
  • rosKing R kullanıcısına yanıt
    İnşşaat mühendisliğini bıraktım zaten 2.sınıfta tekrar değiştiremem bölümü ama haklısın içimde kalıcak yoksa yazsaydım neler olurdu diye iç geçiricem
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamthevoice

Eğer başka bir hedefin yoksa olur bence bayağı katar entelektüel açıdan

Hedefim yok kafamda belli bir şey yok ama hukuk baskısı çok yoğun iş imkanı açısından nası boyun eğmicem bilmiyorum
  • Üniversiteden sonrasına dair bir planın var mı?

Sadece okumak isteyip okuyadabilirsin ama sonrasını da düşün.
  • Mu1940sa M kullanıcısına yanıt
    Genel olarak planladığın gibi gitmiyor hayat zaten akışına bırakıp nolcağını görmek daha güzel değilmi hep yarını düşünmek delirtir insanı
  • Instaya BOUN yazmak için mi her sey
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    Hahaha yok be hocam instaya boun yazsam zaten herkes sorcak ne okuyon ben dicem felsefe skrkkfdk afferin sığır dicekler
  • aslan284 A kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi felsefeyi bitirip de iyi pozisyonlara da gelebilirsin zaten işsiz kalma gibi bi durum olacağını sanmam ama burada senin ne yapmak istediğin önemli ikisi de güzel çünkü başarılar baskılarla seçme yastığa kafani koyduğunda rahat uyuyabileceğin sevdiğin şeyi yap
  • iamthevoice İ kullanıcısına yanıt
    Bencede öyle her şey para değil zaten
  • Benimde hayalim 6 senedir öğretmen olmaktı fakat hayat şartlarından dolayı makine mühendisliğine kaydım
  • Konuyu ben açtım sandım
  • felsefeye ilgin varmı varsa yaz yoksa bir cacık yapamazsın öyle niçe büyük adam demek felsefeye ilgi sayılmıyor ciddi anlamda hoşlanıyorsan git
  • aslan284 A kullanıcısına yanıt
    hocam onun da bir gideri var ya öyle deme. Bence okuyabilirsin. Sonuçta burada amaç üni kültürü almak . İleride hayatını değiştirebilecek işler yapabilirsin orada
  • Boun sosyolojiyi bu yıl bitiren tanıdığım mezun olur olmaz bir internet sitesinde işe başladı(ama tam görevi bilmiyorum)

Bence yaz hazırlığı oku baktın gelecek yok hukuğa geçersin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.