Şimdi Ara

Sislere Xenon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar bende 2010 Ford Fiseta var Kısalar Philips Photon H7 Xenon Kiti şimdi sislere de xenon taktırıcam ama tabi Philps e verdiğim parayı vermek istemiyorum M-tec markasını önerdiler ancak piyasada okadar çok çakma hatta çakmanın çakması şeklinde mal dolaşıyor ki kime neye güveneceğimi şaşırmış durumdayım Hepsiburada.com bile güvenilir gelmiyor.
    Space ,M-tec yada Z tec kullanan var mı bana yardımcı olabilecek ?

• Sislere xenon taktığın zaman 4 tane kısa far yanmış gibi oluyor bu güzel ama sisli havada hiçbir işe yaramıyor bence beyaz ampül tak hem şık dursun hemde xenon far a göre daha çok sisli havada işe yarasın.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Sislere xenon taktığın zaman 4 tane kısa far yanmış gibi oluyor bu güzel ama sisli havada hiçbir işe yaramıyor bence beyaz ampül tak hem şık dursun hemde xenon far a göre daha çok sisli havada işe yarasın.......
    Üstat aslında bende sis farlarımın halojen kalması taraftaroıyım ama okadar kötü bir görüntü oluyor ki yeminle sisini falan geçtim sırf görüntü için Xenon alıcam :) Zaten kaç defa sis oluyor ki Ben Antalya 'da yaşıyorum hiç sis mis olmuyor burada :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps

Bebelere Balon gibi oldu başlık ama
    Arkadaşlar bende 2010 Ford Fiseta var Kısalar Philips Photon H7 Xenon Kiti şimdi sislere de xenon taktırıcam ama tabi Philps e verdiğim parayı vermek istemiyorum M-tec markasını önerdiler ancak piyasada okadar çok çakma hatta çakmanın çakması şeklinde mal dolaşıyor ki kime neye güveneceğimi şaşırmış durumdayım Hepsiburada.com bile güvenilir gelmiyor.

apaçi misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

apaçi misiniz?
    Sislere xenon takmanın mantığı nedir ?
  • quote:

quote:

apaçi misiniz?

Off ! Ben buna benzer başlıklar daha önce açılmıştı önce arama butonunu kullan sonra gel buraya yaz 'ı beklerken se apaçiden vurdun
    Evet apaçiyim. Yardım etmeyeceksen germe ortamı lütfen... illa senin gibi sivri biri çıkar her açılan konuda... Nedenim Kısalar Xenon olduğundan görüntü kötü duruyor diye taktırmak zaten halojen sisleri açınca da Apaçi muamelesi görüyoruz en iyisi xenonlara Apaçi muaelesi görmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: airbrq_23

Arkadaşım mantık aramayın zamanında 4300 K taktırmadım. Kısalar 6000 K xenon sisleri açınca görüntü beyaz ve sarı olunca hoş olmuyor işte tartışmayalım bunu görüntü kirliliğini engellemek için taktırıcam.
  • quote:

quote:

quote:

apaçi misiniz?

Off ! Ben buna benzer başlıklar daha önce açılmıştı önce arama butonunu kullan sonra gel buraya yaz 'ı beklerken se apaçiden vurdun
    Evet apaçiyim. Yardım etmeyeceksen germe ortamı lütfen... illa senin gibi sivri biri çıkar her açılan konuda... Nedenim Kısalar Xenon olduğundan görüntü kötü duruyor diye taktırmak zaten halojen sisleri açınca da Apaçi muamelesi görüyoruz en iyisi xenonlara Apaçi muaelesi görmek.

Alıntıları Göster
    si farlarını amacı dışında kullananları allah bildiği gibi yapsın!
    sis farları sadece sis içindir. süs için değildir!
    sis farını süs farı olarak kullananlar, (sözüm mejlisten dışarı) cahil, görgüsüz, ve kendinden başkasını düşünmeyen bencil insanlardır.

• Geceleri karşıdan gelenin gözünü alır.pek çok kişiyi Tehlikeye atarsın.kulaklarının sürekli çınlamasıda çabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

si farlarını amacı dışında kullananları allah bildiği gibi yapsın!
    sis farları sadece sis içindir. süs için değildir!
    sis farını süs farı olarak kullananlar, (sözüm mejlisten dışarı) cahil, görgüsüz, ve kendinden başkasını düşünmeyen bencil insanlardır.

Deliricem şimdiii

Tamam tamam ben görgüsüz kendinden başkasını düşünmeyen bencil bir insanım.

Yav keşke kısalara xenon diye açsaydım topici :)

Beyaz kısa farlara halojen sis farları çok çirkin diyorum sisli havada da sissiz havada da çirkin ya zamanında 4300 k alacaktım yada sisleri xnon yapacağım 2. seçeneği seçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -IceMan-

Geceleri karşıdan gelenin gözünü alır.pek çok kişiyi Tehlikeye atarsın.kulaklarının sürekli çınlamasıda çabası.

Çok fazla almaması için Kelvin değerini yüksek tutucam ;) gerçi yüksek dediğmde 8000 K olacak. kısalar 6000 K olduğu için.
  • quote:

quote:

Arkadaşım mantık aramayın zamanında 4300 K taktırmadım. Kısalar 6000 K xenon sisleri açınca görüntü beyaz ve sarı olunca hoş olmuyor işte tartışmayalım bunu görüntü kirliliğini engellemek için taktırıcam.

İyi de hava sisli olduğu zaman ne yapmayı düşünüyorsun ?

Xenon olursa sislerin sisli havada görüş mesafen baya kısıtlanır sis farının sarı olmasının amacı zaten sisli havada duvar gibi bir görüntü yaratarak görüş açını genişletmektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

quote:

quote:

Xenon olursa sislerin sisli havada görüş mesafen baya kısıtlanır sis farının sarı olmasının amacı zaten sisli havada duvar gibi bir görüntü yaratarak görüş açını genişletmektir

Alıntıları Göster
    Sis farı zaten çok göz alır,birde xenon olursa iyice göz alır... Kelvin değeri yüksek tutulursa bu sefer istenilen aydınlanma olmaz. Neticede trafikte göz alan bir araç daha olucak. Geceleri araç kullanmak giderek zorlaşıyor....

• quote:

quote:

Geceleri karşıdan gelenin gözünü alır.pek çok kişiyi Tehlikeye atarsın.kulaklarının sürekli çınlamasıda çabası.

Çok fazla almaması için Kelvin değerini yüksek tutucam ;) gerçi yüksek dediğmde 8000 K olacak. kısalar 6000 K olduğu için.

Alıntıları Göster
    Iyide değer yükseldikçe ışık beyazlar iyice benim bildiğim.ayrıca merceksiz her türlü göz alır.laf olsun diye sislerı yakmanın ne anlamı var anlamadım.ben kendi namıma sadece sisli ve yağmurlu havalarda kullanıyorum.yolda rasgele hava olsun diye açan biride olursa sellektorle uyarıyorum,dahada anlamazsa yüzüne bakıp küfür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Üstat Xenon ile ilgili okadar çok şey biliyorum ki... :) Bunları bende biliyorum elbette sislere xnon takan adam sisli havada önünde duvar gibi bir görüntü olmasını kabul ediyor demektir. Ben Antalya da yaşıyorum burada pek sis olmuyor o nedenle ben sislerime xenon taktırıcam sadece markalar hakkında bilgim yok orjinal Xenon markaları Bosch-AL Hella,Orsam ve Philips i biliyorum zaten H sisteminde Xenon olmadığını, orjinal xenonların D2s D1s yuvalarında olduğunu, merceklerinin farklı olduğunu aslında H tipinde xenon olmadığını bunun çakma Çin malı olduklarını, H nin de Halojenden geldiğini falan hep biliyorum sizden tek birşey istiyorum bana marka önerebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 27 Temmuz 2011; 14:31:19 >

• quote:

Iyide değer yükseldikçe ışık beyazlar iyice benim bildiğim.ayrıca merceksiz her türlü göz alır.laf olsun diye sislerı yakmanın ne anlamı var anlamadım.ben kendi namıma sadece sisli ve yağmurlu havalarda kullanıyorum.yolda rasgele hava olsun diye açan biride olursa sellektorle uyarıyorum,dahada anlamazsa yüzüne bakıp küfür ederim.

Hayır değer yükseldikçe önce kristal mavi daha sonra mavi ve mora doğru giden bir renk skalası oluyor.
  • quote:

quote:

Hayır değer yükseldikçe önce kristal mavi daha sonra mavi ve mora doğru giden bir renk skalası oluyor.

Alıntıları Göster
    Bakınız şöyle yapabilirsiniz, sislere mercek takarsınız,merceğe xenon takarsınız, işte o zaman muhteşem bir aydınlatma elde edersiniz, hemde kimse rahatsız olmaz sislerinizden...

• @Quadriceps bilgi için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Bakınız şöyle yapabilirsiniz, sislere mercek takarsınız,merceğe xenon takarsınız, işte o zaman muhteşem bir aydınlatma elde edersiniz, hemde kimse rahatsız olmaz sislerinizden...

Aslında aklıma geliyor. Ben karşı tarafa rahatsızlık vermek isteyen birisi değilim. Hatta diyorum ya bende sislerin Halojen olması taraftarıyım bu nedenle kısaları neden 4300 K almadım diye hayıflanırım hep, bu nedenle eğer uygun bir mercek olursa sislere mercek takmayı düşünüyorum.
  • quote:

@Quadriceps bilgi için teşekkürler.

Rica ederim merak edersen şu Kelvin Skalasından hangisinin hangi renge denk geldiğini inceleyebilirsin

Sislere Xenon
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.