Şimdi Ara

Sistem Toplama Hatası Ve Ekran Kartı Problemim ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Temmuz ayında sizlerin tavsiyesi ile bir sistem topladım.Uzun zaman uğraştım ve buradan bir çok kişi yardım etti ve bir sistemi topladık ama aldığımdan beri sistemde bir çok sorun ile karşılaştım ama maalesef çözümünü bulamadım.

İlk olarak ekran kartında problem gördüm ve 3 defa servise gönderdim hiç bir sonuca bağlanmadan sorun olmadığını söyleyerek geri gönderdiler.Daha sonra tekrar tamamen kasayı gönderdim yine aynı şekilde hiç bir sorun yok diye geri gönderdiler.

Sorunumu anlatayım sizlere.Oyun oynarken CS-GO veya Battlefield 1 oynarken belirli bir süreden sonra mesela yarım saat sonra ses gelmeye başlıyor ekran kartından.Araştırmalarım sonucunda COOL WHİNE problemi olduğunu öğrendim.Ama teknik servise bir türlü derdimi anlatamadım.

Kaç defa gönderdim servise inanın ben hatırlamıyorum.Hepsinde belirttiğim gibi sorun yok dediler gönderdiler.

Şimdi aklıma başka bir şey geldi hata ekran kartında olmayabilir mi ? Diğer bileşenlerden kaynaklanabilir mi ? Aşağıda sizler için sistemin özelliklerini resim olarak atıyorum ne gibi bir sorun olabilir bileşenler yeterli gelmiyor mu ?

Sistem Toplama Hatası Ve Ekran Kartı Problemim ???

Resimlere baktığınız zaman sistemin tüm özellikleri yazmaktadır. Bir kaç arkadaşım 600W yeterli olmayabilir dedi ama sizlerin fikri nedir ????

Şimdiden teşekkür ederim...

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 16 Ağustos 2021; 18:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

gtx 970'lerde var coil whine sorunu, msi falan olsa anında değiştiriyorlar da galax ilk defa duyuyorum benim bildiğim galaxy vardı.

güç kaynağı yeterli ama düşük bir ihtimal aynı ses ondan da gelebilir.

hocam ürün buhttp://www.hepsiburada.com/galax-nvidia-geforce-gtx-970-exoc-sniper-black-edition-4gb-oc-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-97nqh6dnh8fl-pm-bd805078

çok tavsiye eden oldu ama siz duymadım diyorsunuz ???

• Khaaos K kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 16 Ağustos 2021; 18:58:3 >
  • Hocam tek olarak bağlandığı zaman sorun yok ses problemi falan yok.sistemi kasa olarak gönderdim yine sorun yok diye gönderdiler ama eminim var ama nerede bilmiyorum sistemmi uyumsuz yoksa başka birşey mı bulamadim
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 16 Ağustos 2021; 18:58:30 >
  • Hocam ses ekran kartından geliyor ama işte servise bir türlü derdimi anlatamadim. Servise bende gittim kasayı sırtımda taşıyarak götürdüm ama adamlar biz böyle test yapamayız dediler ekran kartını söktüler öyle baktılar adamlara diyorum ki kasa ile beraber deneyin dedim yok dediler öyle bir bencmark testi falan yaptılar ses gelmedi ama benim sıkıntım oyunu belli bir süre oynadıktan sonra ses gelmeye başlıyor adamlar biz öyle bakamayiz dediler elime ekran kartını verdiler gittiler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 16 Ağustos 2021; 18:58:35 >
  • Merhabalar,

Tertemiz sistem toplamışsınız, öyle çok güç tüketen bir bileşen yok 600w yeterli duruyor sisteme. Galax markası köklü bir firmadır Galaxy ve KFA2 nin birleşmesinden sonra Galax adını aldı.

Sistem toplama hatası, ekran kartı problemi ve birçok problemle karşılaştım demişsiniz ama sorun sadece sizin teşhisi koyduğunuz coil whine gibi gözüküyor.

Coil whine performansa etki etmez diye biliyorum sadece rahatsız edici bir ses çıkarır ve tabi ki bir dünya para vermişsiniz böyle bir ses istemezsiniz haliyle.

Servise 3 kez gitti ve sorun yok dedilerse gerçekten de ekran kartında olmayabilir sorun.

Coil whine bilgisayarınızda 3 parçada olabilir psu ,ekran kartı ve düşük ihtimal olsa da anakartta olabilir, coil whine başlayınca kasanın kapağını açıp iyice dinleyin ses ekran kartından mı yoksa psu dan mı geliyor yada en son ihtimal anakarttan mı? gerçi anakarttan gelse dahi ekran kartından geliyormuş gibi hissedersiniz.

Ekran kartını söküp onboard çalışınca coil whine yok demişsiniz fakat ekran kartı olmayınca psu yüke binmediği için sorun psu da olsa bile anlayamazsınız.

Belki sorun diğer bileşenlerin birinde olabilir.

Coil whine sorununun ekran kartından olduğuna yüzde yüz eminseniz ve servis size olumlu cevap vermediyse ne yazık ki ülkemizde böyle durumlarda bir tarafımızı yırtsak bile bir sonuç elde edemiyoruz.

Ses çok rahatsız ediciyse bir kulaklık alıp yola devam etmek gerekiyor naçizane fikrim bu, takmayın kafanıza, soğumayın bu sorun için bilgisayarınızdan. Rahatsızlığım dolayısıyla aşırı başım dönüyor ve oyun oynayamıyorum uzun zamandır tek problemin keşke coil whine olsa da çatır çatır oyun oynasam.

• Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Sorununuz Coil Whine olmayabilir. Bu tip sesler fanlardan da belli bir seviyeye geldiğinde çıkabilir ve bu karıştırılabilir. Ekran kartındaki Coil Whine bariz bellidir ve ortam ayırmaz. Mantığı şudur sistemden geçen akım dalgaları her bileşenden farklı geçer eğer ekran kartı mekaniği ve kullanılan maddeler titreşime uygun ve bundan etkilenecek maddelerden yapılırsa akım geçtiğinde titreme yapar bu titreme bir ses tepkimesine yol açar bunada coil whine deniyor. ortamdan bağımsızdır eğer bu sorun varsa ekran kartında heryerde yapması beklenir ki doğru olanda budur.

Gelelim fanlara bozuk bir fan aynı etkiyi size yaşatabilir ekseni doğru olmayan bir fan belli bir prm de sessiz ama nadir gelinen yada sıkca aynı değerde kalınan bir rpm de sizi huzursuz edecek bir ses çıkarabilir. Bunun sebebi ekseninin doğru olmaması yada fanda boşluk olmasındandır 2 side üretim hatasıdır. Bunu kasa fanlarını deneyerek bulabilirsiniz. işlemci ve ekran kartı fanları uzun süre stres testi yapmazsanız soğutma için yeterli olacaktır. Eğer buda sorununuzu çözmediyse kasa titremesi yada oturtulmamış kasalarda ses çıkarır şuan sesin neye benzediğini bilmediğimizden varsayımsal konuşuyoruz bunların tamamının incelenmesi gereklidir.

Kolay Gelsin..

• claude ; hocam haklısınız küçük bir şey olabilir ama neden bakmıyorlar ve bakamıyorlar anlamıyorum.Sorun bende mi diye bazen düşünüyorum ???

parcapincik ; hocam dediğiniz gibi bu sistemi toplamak için çok yardım aldım.Buradan sagolsunlar günlerce uğraştılar bana bir sistem topladı değerli bir çok arkadaşımız. Ama dediğiniz gibi bir çok test yaptım eminim ki ekran kartından geliyor bu ses. Ve hatta şöyle bir durum var bazen ısındıktan sonra ısınma süresi saatlerce bile değil yani en fazla bir saat sonra chrome ile yani bu kadar basit bir olayda arama yapıyorum mesela abc diye arama yapıyorum sayfayı aşağıya çektikçe ses geliyor.Ben bu sisteme ozaman tüm bileşenler dahil 4500 tl para saydım sadece kasa 3500 civarı yani bu kadar para verdikten sonra bu sıkıntıları yaşamam açıkçası zoruma gidiyor.Youtubede bazen izliyorum adamlar 2000 tl ye sistem topluyor desibel ölçümü yapıyorlar ne bileyim fps ölçümü yapıyorlar tek bir sıkıntı yaşamıyorlar.İşte bunlar benim moralimi bozuyor.

Ayrıca hocam çok geçmiş olsun.Rahatsızlığınız umarım en kısa sürede gider.Bende ameliyat oldum kıl dönmesinden bu üçüncü ameliyatım maffoldum aynı şekilde.Artık kurtulmak istiyorum.Oturmayı özledim desem yalan olmaz.

XemreG; Hocam dediklerinize aynen katılıyorum ama belirttiğim gibi uzun testler yaptım harddisk mi ekran kartımı ne bileyim anakart mı işlemci mi derken ekran kartından geldiğine emin oldum çünkü afedersiniz kasanın içine kafamı soktum öyle dinledim.Hatta video çektim servise gönderdim laf anlatamadım yinede.Ayrıca tekrar bazı testler yapıp sizin için olmazsa bir video daha çekeceğim.Yukarıda belirttiğim ggibi ameliyat oldum kıl dönmesinde oturamıyorum biraz rahat hareket edeceğim zaman emin olabilirsiniz videoyu ekleyeceğim sizler için.

Tüm cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.