Şimdi Ara

Sistemimi Yükseltmeli miyim, yoksa yeni sisteme mi geçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan ki sistemim

Anakart: Asus Prime Z370 Pii

İşlemci İntel i7 8700

Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1060 6 GB DDR5 192 Bit (republic of games)

Ram: Kingstone Fury 16x4 64 GB RAM

650W psu

monitör: 2k 21:9 2 adet, 1k 1 adet toplam 3 monitörle kullanıyorum

Sistemden aslında memnunum. Premiere after vs gibi programlarda işimi görüyor. En sevdiğim özelliği makine çok stabil çalışıyor.

Fakat uzun süredir kullanıyorum. 10-17k arası ekran kartı alıp takmak mı mantıklı. yoksa yeni pc mi almak mantıklı.

Fiyatlar çok yükseldi o yüzden 50k dan aşşağı iyi makine yok gibi.

Benim sistemime ufak upgradeler ile yükseltmek mantıklı mı. en azından ekran kartı gibi.

teşekkürler

edit:(monitör)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 1 Aralık 2022; 1:47:12 >

• Bence o anakarta ekstra yatırım yapmak pek mantıklı değil. Özellikle 5k işlemciye vermek hiç değil. Çünkü soğutucu da isteyecek o işlemci. Benim tavsiyem ya üzerine 10k koyup AM4 plartformuna geçip 5xxx serisi bir işlemciye geçmek ya da biraz daha birikim yapıp sonrasında sıfırdan sistem kurmak olacak. Ancak ekonomi malum, beklemek asla bu ülkede iyi bir sonuç doğurmuyor. 

• Geçen sene 15k'ya topladığım sistem şuan 50k, yani beklersen fiyatlar artacak hocam, ihtiyacım olduğu zaman maddi durumumu zorlasa bile alıyorum, çünkü sonra daha yüksek fiyata alacağım. Bütçeyi zorlayarak elindeki sistemi de satarak yeni bir bilgisayar toplamak daha uygun bence.

Ben de Adobe programları ile çalışıyorum, yeni sistemde 64gb ram'den aşağı düşme yine.

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

Yardımların için teşekkür ederim. malesef yeni sisteme geçmek daha mantıklı dediğiniz gibi. biraz araştırma yapayım. öneriniz varsa sistem incelemek isterim. adobe intelde daha stabil çalışıyor kanaatindeyim. yanlışta olabilir tabi. o yüzden intel sistem toplamak veya hazır sistem almak istiyorum.

teşekkürler tekrar

• AdwatcH A kullanıcısına yanıt

İlk olarak ben de Intel sistem üzerine gitmiştim, forumdan gelen öneriler ile araştırdım biraz AMD'ye yöneldim, Intel daha stabil diye bir kaide yok hocam, AMD phenom serisinde resmen soğumuştum, ama Ryzen serisi gerçekten güzel. AMD düşünmeni de öneririm. Ram olarak kesinlikle 64 gb'dan aşağı düşme, ekran kartı olarak ben 6600xt kullanıyorum şuan, ama nvidia daha iyi olacaktır, bütçem ona yettiği için 6600xt aldım, video programlarında 12gb ekran kartı belliği olsa daha iyi olur sanki.

Sen de biraz benim gibisin Intel kafasında, dediğim gibi AMD denemelisin, ben çok memnunum şu anki sistemden.

Ayrıca, ekran almayı düşünürsen tavsiye olarak kesinlikle ultrawide ekran kullan, bugüne kadar hep 16:9 ekran kullanmıştım, 21:9 ekran gerçekten tasarım ve video işlerinde çok daha rahat oluyor. Güncel AMD parçalarına hakim değilim, tavsiyeler gelecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.