Şimdi Ara

Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
8.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

işim gereği bir çok ülkeye yolculuk yapmaktayım, en son 22.02.2014 - 12.03.2014 tarihlerinde hollanda da bulundum, bu süre zarfında sixt rent a car dan bir araç kiraladım, daha önce hep europcar ve avis ten kiralıyordum.

araç kiralarken her ihtimali göz önünde bulundurarak tüm sigorta ve kaskoları yaptırırım, yine öyle oldu tüm sigortaları ve kaskoları yaptırdım.

Cam sigortası, hayvan çarpmalarına karşı sigorta, ful kasko, yani aklınıza gelebilecek tüm sigortaları yaptırdım.

12.03.2014 tarihinde aracı teslim ederken tekerlek ve cantın birleştiği yerde 4-5 santimlik bir hasar olduğunu gördüler, ve fotoğraflarını çektiler.

türkiye'ye döndükten sonra bu konuyla ilgili beni aradılar, mail attılar, sonuç olarak o hasarın nasıl gerçekleştiğini bilmediğimi söyledim, yanımda sürekli eşimde vardı o da bilmiyor dedim. Konu kapandı sanırken bugün mailime 755 euroluk bir fatura geldiğini gördüm. şaşkın durumdayım, aşağıda hasarın olduğu fotoğrafı ekliyorum, bir foto işaretlenmeden bir diğeri ise hasarı gösteren foto.

bana çıkarılan fatura görüntüsü:

aracı ful sigortalı almama rağmen, bilmediğim yada belkide önceden olan bu hasar için ödeme yapmaya zorlanıyorum.

ayrıca aracı rezervasyon ederken ödemem gereken miktar şu kadarken 978 EURO
    Ekran görüntüsü:

Fakat ben tüm sigortalar, küçük hasar muafiyeti dahil olmak üzere ful kasko yaptırdım, kredi kartımdan çektikleri miktar 1366 EURO
    onun ekran görüntüsü:

bu konuda bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remixx34 -- 11 Temmuz 2014; 13:52:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Remixx34

Merhaba arkadaşlar,

işim gereği bir çok ülkeye yolculuk yapmaktayım, en son 22.02.2014 - 12.03.2014 tarihlerinde hollanda da bulundum, bu süre zarfında sixt rent a car dan bir araç kiraladım, daha önce hep europcar ve avis ten kiralıyordum.

araç kiralarken her ihtimali göz önünde bulundurarak tüm sigorta ve kaskoları yaptırırım, yine öyle oldu tüm sigortaları ve kaskoları yaptırdım.

Cam sigortası, hayvan çarpmalarına karşı sigorta, ful kasko, yani aklınıza gelebilecek tüm sigortaları yaptırdım.

12.03.2014 tarihinde aracı teslim ederken tekerlek ve cantın birleştiği yerde 4-5 santimlik bir hasar olduğunu gördüler, ve fotoğraflarını çektiler.

türkiye'ye döndükten sonra bu konuyla ilgili beni aradılar, mail attılar, sonuç olarak o hasarın nasıl gerçekleştiğini bilmediğimi söyledim, yanımda sürekli eşimde vardı o da bilmiyor dedim. Konu kapandı sanırken bugün mailime 755 euroluk bir fatura geldiğini gördüm. şaşkın durumdayım, aşağıda hasarın olduğu fotoğrafı ekliyorum, bir foto işaretlenmeden bir diğeri ise hasarı gösteren foto.

aracı ful sigortalı almama rağmen, bilmediğim yada belkide önceden olan bu hasar için ödeme yapmaya zorlanıyorum.

dostum geçmiş olsun, sana gönderdikleri faturayı paylaşırsan belki sana bir yol gösterebilirim.

ayrıca sixt rent car avrupanın en kötü firması bunuda belirteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: over.tukenmez

quote:

Merhaba arkadaşlar,

dostum geçmiş olsun, sana gönderdikleri faturayı paylaşırsan belki sana bir yol gösterebilirim.

tabi dostum aşağıda ekliyorum, almanca olduğu için pek bir şey anlamadım, ama rakamlar ortada.

Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: over.tukenmez

quote:

Merhaba arkadaşlar,

tabi dostum aşağıda ekliyorum, almanca olduğu için pek bir şey anlamadım, ama rakamlar ortada.

Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı Sixt Rent a Car Dolandırıcılığı

Alıntıları Göster
    bu ekran görüntüsü araç rezervasyonunu yaparken gönderilen belge, burada 978 euro olmasına rağmen, aracı amsterdam hava alanında alırken tüm kaskolarla beraber 1.300 euro ödeme yaptım.
    küçük hasarlar için muafiyet kaskosunu da ödedim.

• quote:

bu ekran görüntüsü araç rezervasyonunu yaparken gönderilen belge, burada 978 euro olmasına rağmen, aracı amsterdam hava alanında alırken tüm kaskolarla beraber 1.300 euro ödeme yaptım.
    küçük hasarlar için muafiyet kaskosunu da ödedim.

Alıntıları Göster
    Jant ve lastikleri değiştirmişlerse A serisinde amg jant olduğunu fark ettiyseniz aslında fiyat normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 11 Temmuz 2014; 13:51:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Jant ve lastikleri değiştirseler A serisinde amg jant olduğunu fark etseydik aslında fiyat normal

bu cümleyi okudum, anlamaya çalıştım. Ama olmadı.
    Hangi dil bu.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Düzelttim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avec Rent a Car - Araç Kiralama
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Jant ve lastikleri değiştirmişlerse A serisinde amg jant olduğunu fark ettiyseniz aslında fiyat normal

Alıntıları Göster
    O kadar sigorta kasko yaptırmışsınız hala ne parası istiyorlar ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Düzelttim
    978 euro olarak reservasyonu yaptığım aracı, alırken tüm kasko ve sigortalarının da dahil edilmesini istedim, buna küçük hasar muafiyeti de dahildi, çıkardıkları ücret 1.366.50 euro, bu ödemeyide yaptım.

ödeme yaptığıma dair kredi kartımın ekran görüntüsü:

sizce yapacakları yeni ödeme talebine protesto çekeyim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

ustam benim derdim janttaki hasarın ücreti değil, ben bunlara bu tür hasarlar için zaten kasko ödemesi yapmışım. anlatabildim umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

O kadar sigorta kasko yaptırmışsınız hala ne parası istiyorlar ki

Alıntıları Göster
    Kasko neye yarıyormuş ? araç pert olsa hasar gören lastiklerin parasını sizden ayrıca mı alacaklar?

firmaya bize anlattığınız gibi "aracın full kaskolu olduğunu" belirten bir mail atın. Gözden kaçmış bile olabilir. tabi bu iyimser bir yaklaşım. Mailde herhangi bir bedel de ödemeyeceğinizi belirtin. ek olarak faturalarınızı koyun.

Buradaki tek sıkıntı yurt dışı olmasından dolayı dava vs. olursa normalden fazla ve meblağ olarak fazla harcayacak olmanızdır.

geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Kasko neye yarıyormuş ? araç pert olsa hasar gören lastiklerin parasını sizden ayrıca mı alacaklar?

firmaya bize anlattığınız gibi "aracın full kaskolu olduğunu" belirten bir mail atın. Gözden kaçmış bile olabilir. tabi bu iyimser bir yaklaşım. Mailde herhangi bir bedel de ödemeyeceğinizi belirtin. ek olarak faturalarınızı koyun.

Buradaki tek sıkıntı yurt dışı olmasından dolayı dava vs. olursa normalden fazla ve meblağ olarak fazla harcayacak olmanızdır.

geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Bildiğin üç kağıt ödemeyin mahkemeye versinler

• Remixx34 R kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hepsini yaptırmışsınız hiçbir şey ödemenizi lazım şayet ödeseniz bile bazı kaskolar maksimum 500 euro istiyebiliyor ondan sonra zaten kasko

ödüyor yani burada fazladan 255 euro var sizin fatura da en kötü onu ödemesi lazım kaskonun.
    Geçmiş olsun, full kaskom ve ek teminatım var deyince ne diyorlar? Böyle saçmalık mı olur? Arabayı teslim alırken her yerinin resmini çekseydiniz keşke ben öyle yapıyorum, bir işe yarar mı ayrı konu gerçi. Bu kadar ufak bir hasarın 750 euro etmesi de ayrı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breyantin

Geçmiş olsun, full kaskom ve ek teminatım var deyince ne diyorlar? Böyle saçmalık mı olur? Arabayı teslim alırken her yerinin resmini çekseydiniz keşke ben öyle yapıyorum, bir işe yarar mı ayrı konu gerçi. Bu kadar ufak bir hasarın 750 euro etmesi de ayrı konu.
    atacağım maili hazırlıyorum arkadaşlar, ingilizce atacağımdan düzgün yazmam gerektiğini düşünüyorum. pazartesi atarım maili aldığım cevabıda burada paylaşırım.

aracı alırken fotoğraf çekmeliydim evet, ama aklıma gelmedi,

tüm kaskoları yaptırdım, aracı alırken bayan bana herşeyi sundu, yanımızda çocuğumuz olduğu için hatta çocuk koltuğuda ekleyelim dedi, ama ben çocuk koltuğunu bir akrabamdan ödünç alarak kullanacağımı söyledim.

cam, far, kaza, mini hasar, hayvan kazaları, hava şartları falan filan tüm kaskolar dahil olmasına rağmen bundan dolayı bu ödemeyi yapmayı düşünmüyorum..

fakat eğer bu hasarın nasıl olduğunu bilmiyorsam bu ödemeyi yapmak zorunda kalırmıyım acaba?

bu hasarın nasıl olabileceği konusunda fikir yürütebilecek arkadaş varmı, örnek vermek gerekirse, yoldaki bir çukurdan olmuş olabilirmi?

hiç bir yere aracı sürttüğümü, yada bir yere vurduğumu hatırlamıyorum, avrupada baya bir yol yaptım, yolculukta hiç kaza ve buna benzer bir problem yaşamadım!

Dediğim gibi taş olabilir.

Otoparktaki bariyerlere yerde olan yükseltiler olabilir.

Kaldırım olabilir.
  • taş, otopark bariyeli, kaldırım

sanırım bunların hepside kaskoya girer.
  • quote:

taş, otopark bariyeli, kaldırım

Şikayet maili yazın bence. Kasko niçin var o zaman,böyle bir saçmalık olamaz.
  • quote:

Sixt'ten birçok kez kiralama yaptım Almanya'da ve hiçbirinde sorun yaşamadım.

Sizin elinizdeki görüntüde dediğiniz gibi kasko ile ilgili hiçbir şey yok. Alırken ekletmiş olduğunuz şeylerin de dahil olduğu fatura gibi bir şey veriyorlar. Onu naptınız? O fatura duruyorsa tek mail ile tek cent ödemezsiniz. Durmuyorsa Sixt'e yine durumu anlatan bir mail atın. Almanya, Hollanda gibi ülkelerde şirket dolandırıcılığı ülkemizdeki gibi kolay değil. Merak etmeyin yanlışlığı düzelteceklerdir.

Eğer 0€ muafiyetli sigorta ve diğer tüm sigortaları yaptırdıysanız o hasar neden olursa olsun tek cent ödemezsiniz. Ancak sigortanız €1000 vb. muafiyetliyse bu fatura o yüzden olabilir ve ödemek zorundasınız muafiyete kadarki kısmı. Muafiyetin 0 euro olduğuna eminseniz sadece mail ile bile çözebilirsiniz durumu.

Ayrıca çektikleri para zaten kiralama ücretinden fazla olabiliyor provizyon olarak. Geri iade yapılmadı mı hiç?

Bu arada sıkıntınızla alakasız ama otomatik seçimine Almanya'da para alınmıyor ve çoğu araç otomatik zaten, seçtiğiniz sınıftaki araçların da büyük bir çoğunluğu navigasyonlu oluyor kendinden. Air condition da aynı şekilde. Bir daha giderseniz bunları eklemeyip verdiklere araca bakıp, isterseniz orda ekletebilirsiniz eğer yoksa navigasyon falan. Ben öyle yapıyorum, daha hiç para ödemedim naviye, otomatiği falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 11 Temmuz 2014; 16:06:01 >

• quote:

bu hasarı siz yapmamış da olabilirsiniz.. ancak full kaskoya rağmen hasarın ücretini sizden istemeleri çok tuhaf
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.