Siyah araba gri arabaya göre günes yanıgı olurmu?
-
-
Antalyada yasadigim icin burda cok goruyoruz.
Benim gozlemim mavi, kirmizi, siyah, gri diye gidiyor.
7 yasinda siyah Ibizam vardi cogu zaman golgeye koymama ragmen tavanda solmalar baslamisti.
Arabadan arabaya da boya kalitesi farkediyor. -
Esas etken boya kalitesi. A markanın kırmızısı 10 senede solarken B markanın kırmızısı 20 senede solabilir aynı şartlarda.
Boyayı aynı kalitede kabul edersek güneşi daha çok çeken daha çabuk solar. Grinin ucu açık biraz; füme megane 2 kullandık duman grisi geçiyordu, açık mavi astra h şimşek gri, açık gri astra g çelik gri... 50 tonu kitap olmuş, reelde çok daha fazla tonu var.
Sadece siyah ile griyi kıyaslarsak (boya aynı kalitede) koyudan açığa gittikçe solma azalır, renk koyulaştıkça solma daha belirgin göründüğünden siyah iyice kötü görünür, çelik gri ise az olan solmasını pek belli etmez.
-
Yukardaki arkadaşa katılıyorum. Beyaz dan sonra metal gri/çelik gri diye tabir edilen danırım klasik araba rengi özellikle 2000/2015 arası meşhurdu 😉 en iyi renktir. En kötüsü koyu ve canlı renklerdş kırmızı mavi yeşil gibi sonrada siyah geliyor. Siyah bozarması mavi yeşil kırımız renklere göre daha gec belli oluyor onunla alakalı olabilir. -
güneş yanığı olan 10 arabadan 9 u opel nedense :)
-
9.5'i de Honda :)
Şaka bir yana gölgelik bir yerde bırakmazsanız beyaz harici bütün renklerin güneş yanığı olma riski yüksek..
-
Araba gölgede degil tül branda alsam güneşten korurmuyum -
Arabayı azmı yıkadınız yıkadıysanızda araç şampuanı vb. Kullandızızmı? -
Kuş sıçmadığı sürece yanık oluşmaz eğer 20-25 yıllık araç değilse. 10 yaşındaki aracımda kaputta ve tavanda kuş sıçmığı vardı, zamanında müdahele edip silmedim diye boyayı söktü, yanık oluştu malesef
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
güneş yanığı olan 10 arabadan 9 u opel nedense :) |
Benzer içerikler
- trafik cezasına itiraz reddedilirse vekalet ücreti
- en iyi motor yağı
- araç yedek su deposundan neden su atar
- randevusuz araç muayene olur mu
- yarı otomatik baskı balata bittiği nasıl anlaşilir
- dacia jogger özellikleri
- byd dolphin ne zaman türkiye"ye gelecek
- toyota c-hr hybrid fiyat
- 2025 ötv muafiyet sınırı
- chery euro ncap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X