Şimdi Ara

Siz siz olun sinirlenip biryerlere yumruk atmayın (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
4
Favori
26.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siz siz olun sinirlenip  biryerlere yumruk atmayın yeni taze taze kapiyi yumrukladim hizimi alamadim yeride yumrukladim sonuc bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kızıp cam yumruklamıştım. Orta ve yüzük parmagının sinirleri kesilmişti. 5 saat ameliyatta tek tek diktiler ama eskisi gibi olmadı iki işaretini yapamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inso -- 16 Kasım 2019; 1:37:25 >
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun,
    Amacım ve niyetim konuyu başka yerlere çekmek değil.
    Elinizdeki kırık acemi boksör kırığı olarak geçer. Yumruk atmayı bilmeyen insan tam da burayı kırıyor. Lise döneminde ben de yatılı okuldaki demir ranzayı yumruklayıp kırdım. Ben o dönemde doktora gitmedim. Ve elim bu şekilde kaynadı. Tabi benim elimdeki çöküklük sizinkinden daha az. Yıllar sonra bir ortopesist arkadaşa danıştım bu kırığı genelde kendi kendine iyileşmeye bırakırız demişti. Keman virtözü olmayacaksan birşey olmaz dedi. Bu gün mikrocerrahım, insan saçından daha ince sütürü rahatlıkla 2 mm aralıklarla atabiliyorum. Uzun süre klavye ve mause kullandığımda elimde ağrı oluyor. Başka da şikayetim yok.
    Aynı zamanda idari görevim de var. Benzeri bir soruşturma yaptım. El kemiklerindeki kırıklar bazen tedavi ile daha kötü iyileşiyor. Size saçma geleceğine eminim ancak iki hekimin de yaptığı uygulama doğru. 2. Seçenek sizin için iyileşme açısından daha iyi ancak daha riskli. Şöyle ki bu tür kırıkların tedavisinde eklemde hareket kısıtlılığı kalabiliyor. Bu sebeple bazı hekimler kendi kendine kanamasından yana. Ben de yerinizde olsam 2. Şıkkı seçerdim. Bu riski almaya bence değer. Bu arada bu güne kadar elimi, kaburgamı ve omzumu kırdım. Omuz kırığı dan sonra bir müddet elimi ve kolumu kullanamadım. Fizik tedavi süreci yaşadım.
    Bir başka konu sizin şikayet ettiğiniz hastanenin kalabalık olmasından biz hekimler de şikayetçiyiz. Farkında olmadan sistemden şikayet ediyorsunuz. Bir hekimin faydalı olması için bir hastaya 15 20 dk ayırabilmesi lazım. 8 saat mesai yapan hekim 1 saatte 4 hastadan maksimum günde 30 hasta bakmalı. Benim hastanemde en az hasta bakan hekim günde 70 80 hasta bakıyor. Hastanemde günde 250 hasta bakan hekimler var. Ve toplum en çok bu çok hasta bakan hekimlerden memnun. Hastaların en büyük keyfi hastaneye geldiğinde sıra bulabilmesi. Eğer hastaya hekim sırayı kapattı derseniz vay halinize. Kalabalıkta hekim hastası ile ilgilenip bilgilendiremiyor. Kalabalıkta ve kısalan sürelerde hekimin hata yapma riski çok artıyor. Ye ryüzündeki en iyi hekim bile hastaya yeterli vakti ayıramazsa hastayı tedavi edemez. Vatandaş günde 80 hasta bakan hekimden her türlü yoldan şikayetini iletiyor neden daha fazla hasta bakmıyor diye. Vatandaşa arkadaş ilgilenerek bakıyor, randevu sistemi var bu sistemi kullanın acil bir durumunuz yoksa 2 3 gün sonra muayene olabilirsiniz acil bir durumunuz varsa arkadaştan ben rica edeceğim şeklinde anlatmamıza rağmen milletvekiline hastaneyi aratıyor. Ha Bi de gerçekten hasta olsa gam yetmeyeceğim. Şikayeti de nezle olmuş paşam. Bu anlattıklarım idareci bir hekim olarak her gün yaşadığım hikaye. Hastaneye 2 ayda bir yeni mezun uzman hekim başlıyor. Hekimin hevesi ortalama 6. Ayda kırılıyor. Ben hastanemde çalışan yaklaşık 60 uzman hekimden hiçbirinin yüzünün gülmediğini söyleyebilirim. Bizim toplumun önce bir karar vermesi gerekiyor hızlı ama ucuz ve kalitesiz hizmet mi istiyoruz, nispeten yavaş belki 3 5 gün fazladan bekleyip gereksiz hastalıklarımızda uzman hekim yerine aile hekiminden hizmet alıp kaliteli hizmete ulaşmak mı istiyoruz. Toplumun seçimi belli.
    Neyse maksadımızı aştık, bir fıkra ile bitireyim. Timur filmlerinden birini nasreddin hocanın köyüne bırakmış, köylü timurdan korktuğu için file gözü gibi bakmış, fil köyde ne var yoksa silmiş süpürmüş, iri hayvan sonuçta köyü darmaduman etmiş. Köylü Nasrettin hocayı önüne katarak timurdan fili köyden alması için ricacı olması amacıyla yola koyulmuş. Nasreddin hoca timırun huzuruna çıkınca bakmışki arkasında hiç kimse kalmamış. Timur sormuş hoca derdin nedir. Hoca demiş ki efendim bize verdiğiniz hayvandan çok memnunuz ancak hayvan büyük yalnızlık çekiyor acaba rica etsek bakmamız beslememiz için bize başka fil verebilir misiniz?

• ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konu sahibine geçmiş olsun. Bence sinirlenince kendinize başka türkü çözümler bulun. Mesela nefesinizi tutmak... gibi.Maalesef tıp fakültelerinin kontenjanı arttıkça kalite de haliyle düştü. Tıpkı zamanında öğretmenlerde olduğu gibi. Ama sizin doktor doğru söylemiş aslında, öyle de kaynayabilirdi. Yukarıda bir arkadaş açıklamış neden doğru söylediğini.
    Türkiye sağlıkta ilk 5 e girer diyen arkadaş da haksız değil. Verilen paraya vergiye göre alınan hizmet gerçekten çok fazla. Yılda bi ishal bi grip olup 2 kere hastaneye giden için konuşmak kolay. Ama en basit kanser ilacının bile tedavi maliyeti trilyonları buluyor.
    Canryz denilen antisosyal kişilik bozukluğuna sahip doktor düşmanını da kafaya takmayın hocam. Adam tıp fakültesini çok isteyip kazanamamış herhalde, konu alakalı alakasız olsun her başlıkta doktorlara giydiriyor. Kendince argümanı var, laf soktuğunu sanıp kendi kendine gülüyor aval.İyi ki ad hominim lafını öğrenmiş, konuşmayı yeni sökmüş çocuk gibi heryerde kullanıyor.
    Ayrıca bu kendine zarar vermişsin kendine saygın yok doktor napsın olayı dünyada zaten var olan bi uygulama. En basit örneği bazı araçlarda emniyet kemeri takmazsan hava yastığı açılmıyor. Özel sağlık sigortaları bazı ülkelerde sigara içen hastaların akciğer kanseri ilaç tedavisini karşılamıyor...vs. Yani bunu söyleyenler pek haksız da değiller. Tabi ki bunu sorgulamak hiçbir doktorun görevi değil. Doktor size niye yaptın da demez, tedavinizi düzenler söyler geçer eğer ki psikiyatrist değilse.

• Myhunter kullanıcısına yanıt
    Bi keresinde yani inanılmaz sinirlenmiştim. Yani gerçekten gözüm dönmüştü küfür ettim bağırdım yok geçmiyor bir şey yapmak lazım bir şeye yani harbiden vurmam lazım duvara yumruk atmak saçma olur ayağımda ayakkabı var tekme atayım dedim. Demez olaydım, ayak tarağında çatlak oluştu. 2 ay hazır sargı gibi olan ayağı sıkıp çevreleyen şeylerden kullandım. O gün bugündür en fazla yatağın/koltuğun falan üzerine bi anda atlarım. Dizi ya da filmlerde yaşamıyoruz.
  • Türkiye'de güven demek keriz demektir, insanlara güvenenleri görünce biz türkler şöyle diyoruz," hmm bu iyi söğüşlenir" ne kadar güven o kadar kerizlik seviyesi, herkesin ağzına mıcakcaksın, kendi işini sadece kendin göreceksin, o zaman ülkeye ayak uydurur ölmeden eve gidebilirsin :)
  • Kardeşim sinirlerimi bozup üstüne yürüyünce kaçıp odaya kilitlemişti kendini. Ben de sinirden kapıya yumruk atayım derken elim kapının camına denk geldi kırdım camı. Camlar bölüm bölüm, ben çıtasına vuracaktım hedef şaşırdık sinirden :)
    Bir kere daha kaçıp banyoya kilitledi kendini bu sefer camsız olduğundan direkt vurdum, kapı göçtü
    Başka bir şeye sinirlenip sehpaya vurdum sehpa paramparça oldu.
    Sevgilime sinirlenip 5800 ı parçaladım, ev telefonu kırdım yine ona sinirimden.
    Bir kere de epey sinirliyken duvara yumruk attım attıktan sonra baktım duvar hafiften çatlamış
    Şimdi usluyum bir yeri kırıp döktüğüm yok çok şükür :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 16 Kasım 2019; 7:42:3 >

• Olum duvar yumruklamak hadi neyse de cam niye yumrukluyorsunuz? Cam yumruklayanlar yarın bir gün mermiyi de yumruklar söyliyim. 😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzaktan ahkam kesmekle olmuyor demişsiniz. duvarı yumruklamak nedir hiç anlamıyorum. Siz kendinize bakmazsanız doktor neden baksın. Adama duvarı yumrukladığınızı söylediniz de belki ondan ilgilenmedi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun sizin uyanıklığınız sayesinde olayı atlatmıssınız tebrik ederim. Benim de başımdan bu şekilde olay geçti burun ameliyatı olacaktım polikilinik beni bir doktora attı profösör doktor beni ameliyat edecek bana bilgi vermiyor nasıl yapcaksınız diyorum bir şey söylemiyor sonra sürekli beni ameliyat yapacak ekip ismi değişiyor ben bundan kıllandım gittim başka doktora eğer gitmesem beni çaylak acemi doktorlara verecekti ameliyat lan bu içinize sinmediyse sorgulayın ismi de Hayriye pisliğiydi Gazi üniversitesinde kulak burun boğazda pislik hayriye allah cezanı versin senin gibi doktorların. Bazı doktorlar cidden dayağı hakediyor.

• Benimkide sizinkiyle aynı yerden. Beşiktaş dinamokiev maçında ki beckin penaltı pozisyonunda duvara yumruk atmıştım. Çatlamış demişlerdi, adam akıllı alçıda bile durmadı. Şu an yazı yazarken beşinci dakikadan itibaren kemiğim ağrıyor. Arada sızı yapıyor. Kaç kez doktora gittim sonradan ama hiçbir şey gözükmüyor. Sanırım ömür boyu böyle devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmsnickers -- 16 Kasım 2019; 17:16:17 >
  • Fazla flim izliyorsun iyi değil

• Konuyla alakalı aklıma bu Video geldi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Dizi ve filmlerden özeniliyor bu tür hareketler.
    Alakası yok. Sen çukur izleyip eline silah alıp kabadayılık yapan tiplerle karıştırdın galiba.

Bende sinirlenince bir yerlere vurup kırmak isterim sinirim ancak o zaman geçer. Eğer bir yere vuramazsam dişlerimi çok sert sıkarım o da şiddetli baş ağrısı ve daha çok stres yapıyor. Bir yerlere vurup kırmak daha rahatlatıcı ama tabi vücutta hem fiziksel hasara sebep oluyor hem de vurulan objeden dolayı maddi zarar da çıkabiliyor.

• Sen git cahilce bir davranış yap sonra doktor şöyle böyle yaptı , senin gibilere çok bile bu sağlık hizmeti
    Tıbbi uygulama bilip bilmeden birde boş boş yorum yaparsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_gorunmez -- 16 Kasım 2019; 23:52:4 >
  • ben sabah sinirlenip laptobun klavyesine vurdum bilgisayar kapandı kendi kendine
    aha dedim bozduk bilgisayarı pişman oldum. Sonra açtım tekrar çalışıyo. sakjlf
  • legolas4121 kullanıcısına yanıt
    İyi de gazi üniversitesi bildiğim kadarı ile özel bir klinik değil. Hem de eğitim kurumu. Bu hastanede hocanın hastası bile olsan asistan hekime ameliyat olman çok doğal. Örnek olarak özelde çalışan Emreilhana kaç paraysa basarsın paranı hocaya ameliyatını olursun. Eğitim kurumunda beni asistan mı ameliyat edecek kaygısına düşmezsin. Bu arada hoca dediğin doktor da zamanında asistanlık yaptı. Eğitim kurumları bunun için var.

• kayihani K kullanıcısına yanıt
    Hocam kadının yanına gidiyoruz bilgi vermiyor neyim ben kadavramıyım bana bilgi vermesi lazım senin şuyun var şunu yapacaz ameliyat edeceğin hastayı tedirgin edemessin bende gittim bastım parayı gazinin özelinde oldum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.