Dün bir arkadaş aracımı almak için ekspertize soktu 2016 model dizel otomatik accent blue 60 binde aracım.Neyse araçta beklemediğim şekilde tubodan ses geliyor dedi ekspertiz.Adamda sen bana söylemedin ekspertiz parasını sen vereceksin diyor.Ancak ben bilgisayar mıyım aracın her şeyini nerden bilebilirim ki kaldı ki aracı bugün yetkili servisine götürdüm araçta hiçbir sorun yok dediler turbodan gerçekten anormal bir ses gelmiyor.Bozuk olsa ıslık şeklinde öter denildi.Ardından bir servise daha götürdüm aynı şekilde oda hiçbir sorun yok dedi artık ekspertizdeki adam neyi duydu anlamadım.Alıcı arkadaşa gel gösterelim masrafı neyse düşerim bak sorunda yokmuş diyorum kabul etmiyor ekspertiz parasını istiyor.Sizce benim mi ödemem gerekir? |
Sizce Ekspertizi Ödemeli miyim?
-
-
Kaportada boyalı parçada söylememiş olsanız amenna ama bu durumda mekanik teknisyeni değilsiniz ki her şey hakkında noktasal bilgi veresiniz. Ekspertizi filan ödemeyin. Ki problemde yok sanırım, bazı iş güzar eksperler böyle uydurabiliyor, faturası niye size kalsın, sallayın gitsin.
-
Kişisel görüşümdür. Mekanikteki herhangibir çıkan sorunda ben olsam ödemem. Sonuçta ben tamirci değilim olan yada olacak bir sorunu ben anlayamayabilirim. Kaldıki alacak arkadaşın biraz kafası çalışsa daha 60 binde ki bir aracın turbosuna bişey olmayacağını bilirdi. -
Ödemeyin.
Turboda sorun olduğunu kaç kişi anlayabiliyor?
-ki olduğu da şüpheli?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 7 Nisan 2021; 16:49:16 > -
Ödemeyin.
-
Burada faturanın kesilmesi gereken kişi eksper. Yetkili servisin dahi sorun yok dediği turboya bir sorun uydurmuş, kesinlikle ekspertiz ücretini iade etmesi gerekir.
-
Ödemeyin, bir sonraki görüşmede de şu şekilde anlaşın. "kaportada söylediğim haricinde bir çıkarsa experi ben öderim, motorda uyduruk bir şey söylerlerse experi ödemem." diye belirtin. Her satışta aynısını söyledim ben de
-
satıcı olarak ekspertiz parasını ödemem gerekiyorsa almasın -
Mantıken ekspertize sokmak alıcının araçtaki riskini azaltmak için aldığı bir tedbir. Bedelini de alıcı ödemeli. Tabii satıcı kaza v.b saklamışsa satıcının ödemesini bekleyebilirim.
-
Ödemeyin kesinlikle
-
Taktik çok güzel vallahi. Olabilecek her sorunu yoksa bile yazalım. Yarın öbür gün siz yazmadınız söylemediniz demesin kimse. Sorarlarsa da bizde böyle deriz.
Yakın zamanda otoraporda aracım satarken böyle bir sorun yaşadım.
20bin km önce yetkili serviste değişmiş triger e kontrol edilmeli yazan,
Turbo ve intercooler a yağ kaçağı yazan ki servis anormal bir durum olmadığını söyledi.
Mazot pompası ve enjektörlere bilgisayarda hata yokken, çekiş ve yakıtta problem yokken kontrol edilmeli yazan servis.
Kaporta kısmına hiç girmiyorum. Ezik mevcut yazmayan parça yoktu nerdeyse araçta. Ama ezik mevcut değildi :)
Velhasıl kelam ben teste giderken aksi birşey çıkarsa hallederim demiştim alıcı arkadaşlara. Rapor da böyle böyle çıkınca kıvırmadım. Alıcı arkadaş ekstra indirim talep etti ona da yok deyip 500 tl expteriz ücretini ödedim.
Ha güvenim kaldı mı OTORAPOR a. Hayır. Bir daha da ihtiyaç olursa gitmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kansasdevil -- 7 Nisan 2021; 22:18:50 >
-
Sanayi bölgelerinde zibil gibi eksper açılırsa, 100-250 TL'ye bakılırsa sonuç da böyle oluyor.
Kesinlikle ödememelisiniz, sorun olsa da ödememelisiniz.
Fiesta sattım 1.4 TDCI, 185 binde bir araba illa ki masrafı olacak, eksper yağ kaçağı var dedi (ki ben günlerce arabayı kıpırdatmadım fakat kontrol ediyordum yere damlayan bir şey var mı diye, göremedim. Alıcı indirim istedi, yapmadım. Sonuçta ben hatasız diye satmıyorum ve mekaniği bilemem. İstemiyorsan alma dedim, razı oldu. Bir keçe değişti cüzi fiyata onda da servis daha gider demesine rağmen.
-
Bu durum için konuşmuyorum ama bence işin alıcı tarafından bakacak olursak alıcıda da bi miktar hak var. Sonuçta o da beklemediği bi durumla karşılaşıyor ve sizin aracınızın ekspertizini bedavadan yaptırmış oluyor. Alıcı almak istemese bile satıcı aracına yapılan eksperle başkasına satarken eksperi yapılmış şekilde satacak. Benim başıma gelmiş olsa yarısını öderdim sanırım.
-
bu adam ciddi alıcı olduğu için ekspertize sokmuş... ama ekspertizde alıcıyı vazgeçirecek kadar önemli ve konuşulandan farklı bişey çıkmışsa ve o sıkıntı çıkmasa adam arabayı alacaktı ise satıcı öder.
ama sizin servise götürelim teklifinize evet deyip o şekilde karar vermesi daha doğru olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 8 Nisan 2021; 16:56:14 > -
Araçta sahiden kusur olsa ödemek gerekirdi fakat bu olayda ödemeyi gerektiren bir durum yok. -
Aracı yetkili bayiye götürüp gel baktır varsa sorunu yaptırıyım diyorsun ve sorunda yok ama kabul etmiyorsa bu bahanesi vazgeçmiş kesinlikle ödememelisin.
Bu arada ekspertiz açan boş beleş insanlarin halkı nasıl mağdur ettiğini görüyoruz satış ticaretini beceriksizliği bilgisizliği yüzünden bozdu tek kazanan o oldu ve halen araç ekspertizi yapıp bilgisizliğinden sağlama sorunlu sorunluya sağlam diyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 8 Nisan 2021; 21:35:26 > -
ben olsam yarısını teklif ederdim. maksat gönlü hoş olsun.
-
Araçla ilgili bildiklerini ve varsa dökümanları paylaşırsın. Görünen kısımlar zaten ortadadır. Görünmeyen kısımlarla ilgili gerekirse alıcı bir tur atar, bakar. Ondan sonra da eksper e götürmek isterse masrafı ona ait olur.
Başta -sonda diye birşey yok. Siz zorla ekspere mi götürelim dediniz, o alıcının riskidir. Söylediğinizden farklı bir ton şey çıkabilir, eksper sonucu fiyatta anlaşılır; gerekirse düşülür. -
Her ne sebep olursa olsun ödenmez. Alıcı, satıcının belirtmediği ya da bilmediği kusurların tespiti için expere gider. Satıcının söylediklerini teyit etmek için değil.
-
Odemeyin hocam oyle sey mi olur. Siz sifir araba satmiyorsunuz. Experin amaci bu zaten, satici kendini korumak icin yaptirir.
Ha kaza yapmadim diye yalan soyleyip arac kazali falan olsa o konusulur ama siz usta degilsiniz, servis degilsiniz nerden bileceksiniz motorun durumunu.
Eger experin dediklerine ikna olduysaniz arizadan dolayi bir indirim yapilabilir pazarlik esnasinda.
Burada faturanın kesilmesi gereken kişi eksper. Yetkili servisin dahi sorun yok dediği turboya bir sorun uydurmuş, kesinlikle ekspertiz ücretini iade etmesi gerekir. |
Mantıken ekspertize sokmak alıcının araçtaki riskini azaltmak için aldığı bir tedbir. Bedelini de alıcı ödemeli. Tabii satıcı kaza v.b saklamışsa satıcının ödemesini bekleyebilirim. |
Ödemeyin.
Turboda sorun olduğunu kaç kişi anlayabiliyor? -ki olduğu da şüpheli? |
Taktik çok güzel vallahi. Olabilecek her sorunu yoksa bile yazalım. Yarın öbür gün siz yazmadınız söylemediniz demesin kimse. Sorarlarsa da bizde böyle deriz.
Yakın zamanda otoraporda aracım satarken böyle bir sorun yaşadım. 20bin km önce yetkili serviste değişmiş triger e kontrol edilmeli yazan, Turbo ve intercooler a yağ kaçağı yazan ki servis anormal bir durum olmadığını söyledi. Mazot pompası ve enjektörlere bilgisayarda hata yokken, çekiş ve yakıtta problem yokken kontrol edilmeli yazan servis. Kaporta kısmına hiç girmiyorum. Ezik mevcut yazmayan parça yoktu nerdeyse araçta. Ama ezik mevcut değildi :) Velhasıl kelam ben teste giderken aksi birşey çıkarsa hallederim demiştim alıcı arkadaşlara. Rapor da böyle böyle çıkınca kıvırmadım. Alıcı arkadaş ekstra indirim talep etti ona da yok deyip 500 tl expteriz ücretini ödedim. Ha güvenim kaldı mı OTORAPOR a. Hayır. Bir daha da ihtiyaç olursa gitmem. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X