Şimdi Ara

Sizce hangisi ? Nissan Juke 1,5 dci vs Yeni opel astra 1,3 cdti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu dönemde yeni bir araç almayı planlıyorum. Ortalama 50-55 bin arası bir bütçem var. Araştırmalarım sonunda bu iki araç arasında kaldım. Yeni astranın zaten çoğu kişinin hoşuna giden bir tipi var. Nissan juke için ise ya nefret eden yada çok beğenen grup var ki ben o beğenen grup arasındayım. Astranın 1,3 motoru ekonomik olsa da 95 hp olması beni endişelendiriyor uzun yolda sollarken ve yokuşlarda bayılma ihtimalinin olması beni rahatsız ediyor. Çünkü bu durumu kendi aracımla çok tattım (75 hp 8 valf) her yokuşta yada sollamalarda bir daha araba alırsam kesin 180 hp alıcam diye kendime söylenirken iş almaya gelince ekonomi devreye girdi. Nissan ise arabanın içinin dar olması bagajının küçük olması, nissanı marka bakımından çok tanımamam (işçilik kalitesi sağlamlığı ..) ve her ne kadar ortalama bir 5 yıl falan binmeyi düşünmeme rağmen ikinci elinin sıkıntılı olması yönünden rahatsız ediyor.
    Sizce bu ikisi arasında ağır basan araç hangisi?

• Astra motoru yokuşlarda bayılmaz.

Anlık torku sayesindede sollamalarda pek sıkıntı çıkartmaz. Easytronic vitesli ve 90 bg olanını kullandım 7 ay, çok rahattım.

Juke ise malzeme kalitesi, ikinci eli, işçilik, arka diz mesafesi, platform olarak B sınıfı olması (beni rahatsız ederdi) , bagajının küçük olması gibi nedenlerden elerdim.

Astra malzeme kalitesi, işçilik , vergi gibi konularda Juke 'tan üstün.

Tasarım olarak ise bence Astra mükemmel . Juke ise yorumsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Astra motoru yokuşlarda bayılmaz.

Anlık torku sayesindede sollamalarda pek sıkıntı çıkartmaz. Easytronic vitesli ve 90 bg olanını kullandım 7 ay, çok rahattım.

Juke ise malzeme kalitesi, ikinci eli, işçilik, arka diz mesafesi, platform olarak B sınıfı olması (beni rahatsız ederdi) , bagajının küçük olması gibi nedenlerden elerdim.

Astra malzeme kalitesi, işçilik , vergi gibi konularda Juke 'tan üstün.

Tasarım olarak ise bence Astra mükemmel . Juke ise yorumsuz.
    Astra forumlarını açın son 50 sayfayı okuyun 2 ay da en az 5 üye dizel araçlarını peş peşe sattı (avukatın vs.. isimler akılmda değil ) bir çok kronik problemi olan bir araç dizel versiyonu , ben tavsiye etmiyorum hemde 13-14 sn gibi 0-100 sahip Juke ise 11 sn ; sadece bu bile başlı başına Juke'yi ön plana çıkartıyor.

Astra J güzel araç ancak o motor yüzünden almayın yada Golf veya Juke arasında bir seçim yapın .

Juke 1.5 Dci 110 PS 240 Nm

Şehir İçi Tüketim 6.1 lt
    Şehir Dışı Tüketim 4.5 lt
    Ortalama Tüketim 5.1 lt
    Km Başı Tüketim 19 Krş
    0-100 Km Hızlanma 11.2 sn
    Yıllık Vergisi 768 T
    Boş Ağırlık 1285 kg
    Bagaj Hacmi 251 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 7 Şubat 2012; 22:29:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: golfçü_

Astra forumlarını açın son 50 sayfayı okuyun 2 ay da en az 5 üye dizel araçlarını peş peşe sattı (avukatın vs.. isimler akılmda değil ) bir çok kronik problemi olan bir araç dizel versiyonu , ben tavsiye etmiyorum hemde 13-14 sn gibi 0-100 sahip Juke ise 11 sn ; sadece bu bile başlı başına Juke'yi ön plana çıkartıyor.

Astra J güzel araç ancak o motor yüzünden almayın yada Golf veya Juke arasında bir seçim yapın .

Şehir İçi Tüketim 6.1 lt
    Ortalama Tüketim 5.1 lt
    Km Başı Tüketim 19 Krş
    Yıllık Vergisi 768 T
    Boş Ağırlık 1285 kg
    Bagaj Hacmi 251 lt

Alıntıları Göster
    Tipi konusunda sıkıntınız yoksa gidin Juke alın en azından performans, yerden yüksek oluşu, kronik sorunlar ve tüketim konusunda kafanız rahat olsun.

• quote:

Şehir İçi Tüketim 6.1 lt
    Ortalama Tüketim 5.1 lt
    Km Başı Tüketim 19 Krş
    Yıllık Vergisi 768 T
    Boş Ağırlık 1285 kg
    Bagaj Hacmi 251 lt

Alıntıları Göster
    Nissan Opele göre daha sorunsuz güvenilir araçlar üretiyor. Yabancıların deyimiyle reliabilty si çok daha yüksek. Nette opel yada vauxhall reliabilty index, ve nissan reliabilty index diye aratmanızı tavsiye ederim.

• quote:

Şehir İçi Tüketim 6.1 lt
    Ortalama Tüketim 5.1 lt
    Km Başı Tüketim 19 Krş
    Yıllık Vergisi 768 T
    Boş Ağırlık 1285 kg
    Bagaj Hacmi 251 lt

Alıntıları Göster
    Yüksek oluşu,motorunu düşününce juke diyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-72878BAA5

Alıntıları Göster
    dizel juke'un servis aralığı ve fiyatlarını (ve geçtiğimiz kar yağışlarında kaza yapan arkadaşımızın yaşadığı parça sıkıntılarını), "Juke Kulübü" konusundan araştırmanızı öneririm.

juke sahibi olarak görüşüm ise kesinlikle 5 yıl katlanılacak bir araç olmadığı ve belki eğlence olsun diye 1 yıllık alınabileceğidir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Oyum Juke'dan yana
  • quote:

Alıntıları Göster
    nissan +1
  • Bence juke,o paraya highline golf de alinir bence dusunun.
  • Juke iyidir,farkınız olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz.

Juke iyidir,farkınız olur
    valla boyunuza ve kaç kişi bineceğine bakar. ben astra'nın da juke'nin arkasına sığamıyorum kullanırkende arkamdaki sığamaz. eğer illa bunlar ise seçenekler juke tercih edin sorunsuz araçtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

valla boyunuza ve kaç kişi bineceğine bakar. ben astra'nın da juke'nin arkasına sığamıyorum kullanırkende arkamdaki sığamaz. eğer illa bunlar ise seçenekler juke tercih edin sorunsuz araçtır.

Alıntıları Göster
    Astra çok güzel bir araç. İçine binince çok hoşuma gitmişti inceleme fırsatımda olmuştu. Motorundan konuşursak bi eski kasa astra 1.3 easytronic sürdüm arabada bayılma falan olmuyordu. Kronik sorunları var mıdır derseniz hiç bilmiyorum 2 aracın durumunu. Nissana hiç binmedim ama görünce benimde çok hoşuma gidiyor. Tercihim astradan yana olurdu ama o paraya başka seçeneklerde var onlarıda düşünün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: phrenicus
    Çünkü bu durumu kendi aracımla çok tattım (75 hp 8 valf) her yokuşta yada sollamalarda bir daha araba alırsam kesin 180 hp alıcam diye kendime söylenirken

Bu durumu yaşadıysanız Astra beklentinizi karşılamayabilir.İki aracı da güzelce test edip öyle karar verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Astra çok güzel bir araç. İçine binince çok hoşuma gitmişti inceleme fırsatımda olmuştu. Motorundan konuşursak bi eski kasa astra 1.3 easytronic sürdüm arabada bayılma falan olmuyordu. Kronik sorunları var mıdır derseniz hiç bilmiyorum 2 aracın durumunu. Nissana hiç binmedim ama görünce benimde çok hoşuma gidiyor. Tercihim astradan yana olurdu ama o paraya başka seçeneklerde var onlarıda düşünün derim.

Alıntıları Göster
    2 side baktığım araçlardandı....daha sonra juke u çabuk eledim.çünkü bagaj çok dardı be abi, arka koltuklarda dar ama hadi oraya pek oturanım yok ama bagaj çok önemli.birde donanım olarak çok boş.ama kim ne derse desin tipi çok güzel

ama dizel cosmo astra kafamı çok kurcaladı hatta son ana kadar ix35 SP mi,dizel cosmo astramı diye çok düşündüm. 1.3 cdti motor tam bir muamma, çok büyük bir soru işareti bunu beyninde kabullenmek çok zor.uzun yolda sollma yaparken bir araçla kafa kafaya kalma riski falan ne bileyim.sonuçta 0-100 ü 14,5 saniye olan bir araç.tasarruf yapacam diye güzelim astrayı sürmek işkenceye dönebilir.bende sonuçta caydım ve rahatladım.aynı paraya manyak gibi crossover aldım.evet benzin yakıyorum tasarruf yapmıyorum ama içime sinen bir araç aldım.

siz mutlaka 2sinden birini alacaksanız.... donanım ve bagaj çok önemli değilse juke alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

2 side baktığım araçlardandı....daha sonra juke u çabuk eledim.çünkü bagaj çok dardı be abi, arka koltuklarda dar ama hadi oraya pek oturanım yok ama bagaj çok önemli.birde donanım olarak çok boş.ama kim ne derse desin tipi çok güzel

ama dizel cosmo astra kafamı çok kurcaladı hatta son ana kadar ix35 SP mi,dizel cosmo astramı diye çok düşündüm. 1.3 cdti motor tam bir muamma, çok büyük bir soru işareti bunu beyninde kabullenmek çok zor.uzun yolda sollma yaparken bir araçla kafa kafaya kalma riski falan ne bileyim.sonuçta 0-100 ü 14,5 saniye olan bir araç.tasarruf yapacam diye güzelim astrayı sürmek işkenceye dönebilir.bende sonuçta caydım ve rahatladım.aynı paraya manyak gibi crossover aldım.evet benzin yakıyorum tasarruf yapmıyorum ama içime sinen bir araç aldım.

siz mutlaka 2sinden birini alacaksanız.... donanım ve bagaj çok önemli değilse juke alın.

Alıntıları Göster
    Astra motor konusunda oldukça vasat. Kasa fazlasıyla ağır, 95 HP'lik motorun araca küçük geldiği gün gibi ortada. Sürekli vites değiştirmek gerekiyor, hızlanmalarda 3000 d/d'ya kadar çıkmazsan, özellikle de hafif de olsa yokuşlarda araç bayılıyor. Sollamaya çıkarken dikkatli olmak lazım, özellikle solundaki şerit hızlı akıyorsa. Öyle "ben çıkayım, uzar giderim" diye bir durum söz konusu değil, zaten aracın huyunu suyunu öğrendikten sonra tereddüt ediyorsun, sol şeridin boşalmasını bekliyorsun, ondan sonra çıkıyorsun. 2000 d/d sabit hızda ilerliyorsun, önüne rampa çıktığında direkt vites küçültmen lazım, yoksa ne kadar gaza basarsan bas motor devir kaybediyor ve araç hızlanmıyor.

Bununla beraber süspansiyonlar rahatsız edici şekilde sesli çalışıyor. Özellikle müzik açık değilse fazlasıyla duyuyorsun sesleri. Sürücü emniyet kemerinden sürekli tıkırtı geliyor, aynı şekilde konsoldan da. Konsoldaki ses gösterge siperliğinden geliyor, zaten elinle hafif sarstığın zaman duyuyorsun gelen sesi.

Ancak, iş ekonomiye gelince, sınıfının en iyilerinden. Uzun yolda, 2000 d/d 96 km/h sabit hızda 4.0 L yakıt tüketimine ulaşmak mümkün. Dümdüz yoldan da bahsetmiyorum, rampalar da var. Yolu bilen bilir, Bursa - İzmir arası. Öyle ova gibi değildir, özellikle Balıkesir - Akhisar arasında ve Manisa - İzmir arasında ciddi yokuşlar vardır. Çok kasmasan da 5.0 L /100 km tüketimi tutturmak gayet mümkün.

Donanım olarak Astra gayet zengin bir araç. ESP, TCPlus, Hill Holder, Yağmur - Far sensörleri, elektronik park freni, 17" alüminyum alaşım jantlar, 6 Airbag (perdeleri kimi markalar 2 sayıyor, 8 de diyebilirsin) standart. Yol tutuşu konusunda da gayet başarılı, Watt's bağlantılı arka aks gayet başarılı. ESP'ye kolay kolay ihtiyaç duymuyor araç.

Astra alacaksan, motor konusundaki önceliğin mutlaka ekonomi olmalı. "Biraz da performans olsun" dersen kesinlikle uzak dur. Ki bu araca alacak her insan öncelikle test sürüşü yapmalı. "Tipi güzel, az da yakıyor" deyip, performans da bekleyerek bu aracı alanlar kısa sürede satıyorlar, çünkü araç hakikaten gitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Astra motor konusunda oldukça vasat. Kasa fazlasıyla ağır, 95 HP'lik motorun araca küçük geldiği gün gibi ortada. Sürekli vites değiştirmek gerekiyor, hızlanmalarda 3000 d/d'ya kadar çıkmazsan, özellikle de hafif de olsa yokuşlarda araç bayılıyor. Sollamaya çıkarken dikkatli olmak lazım, özellikle solundaki şerit hızlı akıyorsa. Öyle "ben çıkayım, uzar giderim" diye bir durum söz konusu değil, zaten aracın huyunu suyunu öğrendikten sonra tereddüt ediyorsun, sol şeridin boşalmasını bekliyorsun, ondan sonra çıkıyorsun. 2000 d/d sabit hızda ilerliyorsun, önüne rampa çıktığında direkt vites küçültmen lazım, yoksa ne kadar gaza basarsan bas motor devir kaybediyor ve araç hızlanmıyor.

Bununla beraber süspansiyonlar rahatsız edici şekilde sesli çalışıyor. Özellikle müzik açık değilse fazlasıyla duyuyorsun sesleri. Sürücü emniyet kemerinden sürekli tıkırtı geliyor, aynı şekilde konsoldan da. Konsoldaki ses gösterge siperliğinden geliyor, zaten elinle hafif sarstığın zaman duyuyorsun gelen sesi.

Ancak, iş ekonomiye gelince, sınıfının en iyilerinden. Uzun yolda, 2000 d/d 96 km/h sabit hızda 4.0 L yakıt tüketimine ulaşmak mümkün. Dümdüz yoldan da bahsetmiyorum, rampalar da var. Yolu bilen bilir, Bursa - İzmir arası. Öyle ova gibi değildir, özellikle Balıkesir - Akhisar arasında ve Manisa - İzmir arasında ciddi yokuşlar vardır. Çok kasmasan da 5.0 L /100 km tüketimi tutturmak gayet mümkün.

Donanım olarak Astra gayet zengin bir araç. ESP, TCPlus, Hill Holder, Yağmur - Far sensörleri, elektronik park freni, 17" alüminyum alaşım jantlar, 6 Airbag (perdeleri kimi markalar 2 sayıyor, 8 de diyebilirsin) standart. Yol tutuşu konusunda da gayet başarılı, Watt's bağlantılı arka aks gayet başarılı. ESP'ye kolay kolay ihtiyaç duymuyor araç.

Astra alacaksan, motor konusundaki önceliğin mutlaka ekonomi olmalı. "Biraz da performans olsun" dersen kesinlikle uzak dur. Ki bu araca alacak her insan öncelikle test sürüşü yapmalı. "Tipi güzel, az da yakıyor" deyip, performans da bekleyerek bu aracı alanlar kısa sürede satıyorlar, çünkü araç hakikaten gitmiyor.

Alıntıları Göster
    opel yakısıklı ancak ben juke diyorum bambaska bir araç ne zaman görsem dikkatimi cekiyor ve nissana karsı fazlasıyla bir güven duyuyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz1111

opel yakısıklı ancak ben juke diyorum bambaska bir araç ne zaman görsem dikkatimi cekiyor ve nissana karsı fazlasıyla bir güven duyuyorum :)

Alıntıları Göster
    juke
  • quote:

Orijinalden alıntı: speed_ylc

juke

Alıntıları Göster
    büyük bagaj istiyorsan juke ele gitsin.içi genişte değil.
    yukarıda da arkadaş anlatmış astra atak değil diye onuda ele bence.
    sen en iyisi bir de cıvıc veya mazda 3 e bak belki aradığını bulursun.hatta hiç mazdaya bakmamışsındır ama test sürüşü yapamasan bile arabayı bir gör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbm333

büyük bagaj istiyorsan juke ele gitsin.içi genişte değil.
    yukarıda da arkadaş anlatmış astra atak değil diye onuda ele bence.
    sen en iyisi bir de cıvıc veya mazda 3 e bak belki aradığını bulursun.hatta hiç mazdaya bakmamışsındır ama test sürüşü yapamasan bile arabayı bir gör.

Alıntıları Göster
    Araçtan beklentiniz nedir bilmiyorum ama Juke almanızı tavsiye ederim. Yeni araçların çoğu beni sarmadığı halde Juke hastalık yaptı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.