Şimdi Ara

Sizce kim hatalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün ışıklı döner kavşakta başıma gelen kazayı size danışmak istedim, kırmızı benim düz gitmeye çalışıyordum sinyal vermedim orta şeritten biri bir anda önüme kırdı sağ ön tamponum ile mavi çizgideki aracın sol arka tamponu sürttü.

Sizce kim hatalı

Sizce kim hatalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mavi şeritten giden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kavşaktan dönüş yapacak aracın daha önce içeri sola geçmiş olması gerekiyordu. Şu şekilde önüne kırmış oluyor suçlu o görünüyor. Fakat düz gideceksen seninde sağa hamlen olması gerekirdi diye düşünüyorum

2 tarafa da kusur çıkabilir.

Döner kavşak üzerinde ışık var mı işaretçiler nedir bunları da bilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Mart 2025; 15:37:55 >
  • Kavsaga once giren beyaz arac gibi . Kirmizi arac ta hatali. Muhtemelen %50 2 taraf da hatali ciar. Beyaz arac hatasiz da cikabilir ben duz gidiyordum arka tamponumdan vurdu derse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz gideceksen solda işin ne

• napervasız kullanıcısına yanıt

Kırmızı çizgide giden hatalı.

Diğer sürücüde Hz. Yakup sabrı varmış...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

o kavşaktan sola döneceksem orada dururum. daha konumlanmayı bilmiyor araç kullanmayı gaz fren sanıyorlar.

bence orta şerit dolu olunca ışığı kaçırmayayım diyerek sol şeride girdi ''ne olacak buradan da düz giderim'' diyip aklınca kaynak yapmış olacak''tı''.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napervasız -- 2 Mart 2025; 18:48:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu olayda sizce haklı taraf kim
    8 yıl önce açıldı
    bu bir hata mı?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her iki araçta hatalı.

Sola dönüş yapacak araç kavşağa sol şeritten giriş yapmalıydı.

İleri istikamete gidecek araç kavşağa sol şeritten girmemeliydi.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Aynı mantıkla sola gideceksen ortada işin ne?

• Valla forumun en sevdiğim konuları bu 'kim hatalı' konuları...

Arkadaşlar, trafiğin akışını bozan her hareket hatalı olarak nitelendirilir.

Burada solda olup düz gitmek isteyen araçta bir hata yok. Sağdan sola kırıp dönmek isteyen araç hatalıdır. Yapması gerek solundaki aracın geçmesini bekleyip sonra sola dönmektir.

Hangi kuralda yazıyor soldaysanız sola dönmeniz lazım, düz gidemezsiniz diye...

• Arif kullanıcısına yanıt

kırmızılıyı yargılarken bu detayı unutmuşum

• yolda yönlendirme işaretleri oluyor onlara da bakmak lazım. normal şartlarda sol şerittekiler sola ve ileri, sağ şerittekiler sağa ve ileri gidebilir ama yol üzerinde yönlendirme çizgileri vardır onlarda farklı yönlendirmeler olabilir. sol şerit sadece sola döneceklere ayrılmış olabilir mesela. kavşağa yaklaşırken yönlendirme çizgilerinin resmi varsa olayı çözer.

• Bizim ülkedeki trafik işaretlemeleri ve tabelarda çok büyük eksiklikler var. Dönel kavşakta en soldaysan düz devam edemezsin. Aynı şekilde sola dönecek olan da sağda olamaz. Dünyada böyledir. Ancak bizde orman kanunları geçerli. Çizgi yok, tabela yok. Önce giren kazanır mantığı devam…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet, düz gidecek aracın sağda, dönüş yapacak olanın solda olacak olması gerekiyor.

Yine evet, dönüş yapacak olan araç sola sinyalini verip kırmızılının arkasına, yani sol şeride geçip sonra dönüş yapması gerek.

Arkadaşlar, maalesef trafikte her şey ezbere olması gerektiği işlemez, 2+2 kere her zaman 4 değildir.

Eğer ışıklarda durur iken yerde kimin nereye gitmesine dair işaret yok ise,

Kusurun tamamını veya çoğunu Peugeot'a vereceklerdir.

Fotoğrafa bakıldığında bile, Astra neredeyse kavşağa girecek iken, sol arkadan peugeot dokunduruyor. Peugeot'a neden mesafeni korumadın, frene dokunmadın derler? Eğer ki Astra, Peugeot'un sağ tarafını tamamen çizseydi ve peugeot'un yönünü değiştirseydi, kusur Astra nın olurdu.

Eğer yerde kimin nereye gideceğine dair yön işareti var ise ve sola dönüş yalnızca sol şeritten yapılmalı ise Astra ordan dönüş yapamaz, kusurludur.

• Merhaba.Kırmızı zaten dönel kavşağı içinde.Mavi hatalı.

• Benzer olayı evimin karşısındaki kavşakta değişik zamanlarda tehlike atlatarak yaşadım:

Dörtlü ve ışıklı kavşakta (dönel kavşak değil) sırayla yeşil ışık dört ayrı yönden gelen araçlar için yanar,

Bu Anadolu Kasabasında her yerde her şekilde U dönüşü yapmak serbest olduğu için artık yadırgamamayı öğrendim (İstanbul' da her yerde U dönüşü yasak)

Evime gidebilmek için kavşakta yeşil yandığında (Sola dönüş için ayrı bir ışık yok) orta şeritte olduğum halde (Yol iki şeritli olduğu halde kavşakta üçlüyorlar) sinyal verip sola dönüyorum herkes gibi.

1 veya 2 defa en solda bekleyen araç sürücüsü düz gitmek için gazladığında burun farklıyla tehlike atlatmıştım...

• shkoksal kullanıcısına yanıt

Valla benim de en sevdiğim konulardan biri :)

Alıntı

metni:
    Burada solda olup düz gitmek isteyen araçta bir hata yok...Sağdan sola kırıp dönmek isteyen araç hatalıdır. Yapması gerek solundaki aracın geçmesini bekleyip sonra sola dönmektir.
    Hangi kuralda yazıyor soldaysanız sola dönmeniz lazım, düz gidemezsiniz diye...

Kazanın olduğu kavşağa bağlanan yollar bölünmüş yol ve her bir yönün 3 şeritli olduğu görünüyor.

Karayolları trafik kanununda dönüşlerle ilgili 53.maddesinde "Gidişe ayrılmış birden fazla şeridi bulunan yollarda,en sağdaki veya soldaki şerit işaretlenmek suretiyle sadece dönüşlere ayrılabilir..." şeklinde bir hüküm de bulunduğundan çok şeritli yollarda işaret olsun ya da olmasın silinmiş te olabilir en solda bulunup ileri istikamette gitmek akıllı sürücünün yapacağı iş değil. Keza karayollarında trafiğin akışını düzenleyen 46.maddede soldaki şerit sürekli olarak işgal edilmez der.Madem bu araç kardeşimiz ileri gidecek ve sola da dönmeyecekse ne işi var sol şeritte?

Keza 53.maddede; sola dönüş yapacak araçların gidişe ayrılmış yolun en soluna yani sol şeride geçme zorunluluğu varken, sağa dönecek araçların sağ şeride geçme zorunluluğu varken hem de 3 şeritli bir yolda ileriye gidecek araçların en sol şeritte olmasını haklı gösterecek mevzuatta hangi kural varsa paylaşsanız da eksik bilgilerimizi gidersek biz de...

Kanunlar kurallar sadece trafik kanunu ve trafik yönetmeliğinden ibaret değil. Bunun yanında karayolları tasarımına ve işaretleme standartlarına dair de kaynaklar var ve orada yolun/kavşakların nasıl kullanılacağı celale anlatılır gibi yazıyor. 

• ikiside araç kullanmayı bilmiyor,ikiside hatalı.

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Elbette ki solda kalıp düz giden aracı savunmuyorum. Ancak solda kalması onun önüne kırılıp dönüş yapılacağı anlamını da taşımıyor. Dediğiniz gibi gri bir notma sayılabilir, ayrıca trafik kültürüne de ters.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.