Şimdi Ara

Sizce oyunlarda Glitch hileden sayılır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlık kendini anlatıyor.

Glitch olayına büyüğü olsun küçüğü olsun hepsini dahil ediyorum. Skyrimde eline tabak alıp harita dışına çıkıp satıcı npc'lerin kutularından çalmaktan, half life crossfire haritasında "delici" diye tabir ettiğimiz silahı arka tarafta yere sıkıp bombadan kaçmak dahil.

sizce online - offline - single player - multiplayer oyunlarda glitch - bug kullanarak avantaj sağlamak hileden sayılır mı/sayılmaz mı? neden?

ben hile kategorisine koymuyorum şahsen. mantıken hile ile absürd avantajlar elde edebilirsiniz. ve çoğu zaman (multiplayer oyunlar için konuşuyorum) hile serveri kim kurmuşsa onun insiyatifinde oluyor. ama glitch herkesin ufak bir araştırmasıyla bulunabilir/yapılabilir. örneğin knight online - level 30 görevi bugu. herkes bildiği için haksızlık değil bence. kimseye de bir zararı yok. zarardan kastım bir zamanlar trade hack yapılıyodu, onu anlatmaya çalışıyorum.

siz ne dersiniz?

• İlk örneğiniz doğru ikinci örneğiniz yanlış. Tanımla birlikte.

İlki oyun mekaniğini kötüye kullanmaktır. Yani exploit'tir. Bu da ara ara yapılması zararsız olsa da singleplayer'a karışmamakla birlikte (herkesin kendi eğlence anlayışıdır kendi aldığı keyiftir kimi öyle oynar kimi böyle) multiplayer'da sorun çıkarabilir. Kısaca bir exploiti bir iki kere kullanırsınız ama sürekli kullanmak yine diğer oyuncular üzerinde haksız bir üstünlük yaratacağından hileye girer fakat arada bir kullanımı muhtemelen herkes tarafından doğal karşılanacaktır.

İlk örneğiniz exploit ama ikincisi tam olarak değil. İkincisinde oyun mekaniğini kötüye kullanmıyorsunuz ki bu zaten herkesin bildiği bir şey olduğu için bilinmeyen ya da size haksız üstünlük sağlayan bir şey olmuyor. Evet bombadan kaçıyorsunuz ama kimse niye kaçtın kalıp ölseydin demez öyle bir durumda.

• herkes kullanırsa haksız üstünlük olmaz diye düşünmüştüm bende. :D yine de teşekkürler cevap için.
  • hmm. mesela bazı oyunlarda bosslarla savaşırken belli bir noktada durunca saldırısı sizi etkilemeyebiliyor. ya da her bossun kolay bir taktiği olabiliyor. online da kullanmanın yanlış olduğunu düşünsem de single player'da yakalarsam kullanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.