Şimdi Ara

Sizce şu an cennet ve cehennemde yaşayanlar var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz insanları ve hayvanları kastedmiyorum. Şu an cennet ve cehennemde yaşayan insan yok onu biliyoruz. Kıyametten sonra cennet ve cehenneme girilecek. Ben dünya dışı canlıları (uzaylıları) kastediyorum.

Evrenin yaşı yaklaşık 13,8 milyar yıl ve evrenin yaşını 1 yıla sığdırsak insanlık son 14 saniyelik zaman diliminde yaşadı ve yaşıyor. Evrenin yaşı çok büyük. Evrende 100 milyarlarca galaksi var ve her galakside 100 milyarlarca yıldız var. Bence evrende yalnız değilizdir. Sizce evrende bizden önce yaşayan akıllı canlılar var olup kıyamet onlara kopmuş olup şuan o canlılar cennet ve cehennemde yaşıyor olabilirler mi?

Hadi bizim evreni geçtim. ALLAH'ın yaşı sonsuzsa belki uzayda sonsuz sayıda evren vardır. O evrenlerin yaşları trilyonlarca yıl da olabilir. Belki geçmişte o evrenlerde yaşayan bizim gibi akıllı canlılar vardı. Ve geçmişte kıyamet onlara kopmuştur ve belki şuan cennet ve cehennemdelerdir.

Sizce olabilir mi?

Ezeli, yaşı sonsuz olan ALLAH'ın sadece birkaç milyon yıldır var olan insanları ve birkaç milyar yıldır var olan dünyadaki diğer canlıları yaratması bana mantıksız geliyor.

Ve sonsuz kudret sahibi ALLAH biz insanlar cennet ve cehenneme girdikten sonra bence boş durmayıp evrende başka dünyalar da yaratacaktır. Yeni evrenler yeni yaşamlar yaratacaktır. Düşünsenize cennettesiniz ve akıllı yaşam formlarının televizyon programlarını izliyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Ve sonsuz kudret sahibi ALLAH biz insanlar cennet ve cehenneme girdikten sonra bence boş durmayıp evrende başka dünyalar da yaratacaktır. Yeni evrenler yeni yaşamlar yaratacaktır. Düşünsenize cennettesiniz ve akıllı yaşam formlarının televizyon programlarını izliyorsunuz

Oh Cennette otur,eski dünyalılar olarak yeni dünyalıların hayatlarını-kariyerlerini seyret.
    Bence Allah kariyere önem vermesi münasebetiyle yeni bir dünya yaratmayacak;çünkü öyle olursa eski dünyalı cemaatinin yanında yeni dünyalı cemaati de olacak, bundan dolayı bence gereksinim duymayacak.
  • quote:

Hz. Cabir anlatıyor: “Ey Allah’ın Resulü! (Aleyhi Salatu ve Selam) Anam-babam sana feda olsun, Allah’ın her şeyden önce ilk yarattığı şeyi bana söyler misiniz?” diye sordum. Şöyle buyurdu “Ey Cabir! Her şeyden önce Allah’ın ilk yarattığı şey senin peygamberinin nurudur. O nur, Allah’ın kudretiyle onun dilediği yerlerde dolaşıp duruyordu. O vakit daha hiçbir şey yoktu. Ne Levh, ne kalem, ne cennet, ne ateş/cehennem vardı. Ne melek, ne gök, ne yer, ne güneş, ne ay, ne cin ve ne de insan vardı.

Allah mahlukları yaratmak istediği vakit, bu nuru dört parçaya ayırdı. Birinci parçasından kalemi, ikinci parçasından Levh’i (Levh-i mahfuz), üçüncü parçasından Arş’ı yarattı. Dördüncü parçayı ayrıca dört parçaya böldü: Birinci parçadan Hamele-i Arşı (Arşın taşıyıcılarını), ikinci parçadan Kürsi’yi, üçüncü parçadan diğer melekleri yarattı. Dördüncü kısmı tekrar dört parçaya böldü: Birinci parçadan gökleri, ikinci parçadan yerleri, üçüncü parçadan cennet ve cehennemi yarattı. Sonra dördüncü parçayı yine dörde böldü: Birinci parçadan Müminlerin basiret nurunu/iman şuurunu, ikinci parçadan -marifetullahtan ibaret olan- kalplerinin nurunu, üçüncü parçadan tevhitten ibaret olan ünsiyet nurunu (La ilahe illallah Muhammedu’rresulüllah nurunu) yarattı.” (Bkz. İmâm Ahmed, Müsned IV-127; Hâkim, Müstedrek II-600/4175; İbni Hibban, El İhsân XIV-312/6404; Kastalanî, Mevahibü'l-Ledünniye: 1/6; Krş. Aclunî, I/262-6)

Resûlullah (Aleyhi Salatu ve Selam) bir hadisi kudsîde : "ALLAH : "Seni kendi nurumdan, diğer şeyleri de senin nurundan yarattım."buyurdu" buyurmuştur. (Îmân Ahmed, Müsned IV-127; Hâkim, Müstedrek II-600/4175; İbni Hibban, El İhsân XIV-312/6404; Aclûnî, Keşfü'l-Hâfâ I-265/827)

Kâinatta en büyük hâdise hiç şüphe yok ki, Kâinatın Efendisi Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) Hz. Muhammed'in (Aleyhi Salatu ve Selam) dünyaya teşrifleri hâdisesidir.

Çünkü, hilkat ağacının çekirdeği odur. Kâdir-i Zülcelâl, onun gelişini takdir etmemiş olsaydı, kâinat da, insan da olmayacaktı. Dolayısıyla imtihan dünyasının kapısı da açılmayacaktı. "Şu gördüğün büyük âleme büyük bir kitap nazarıyla bakılırsa, Nûr-u Muhammedî (Aleyhi Salatu ve Selam) o kitabın kâtibinin kaleminin mürekkebidir: Eğer o âlem-i kebir, bir şecere tahayyül edilirse, Nur-u Muhammedî hem çekirdeği, hem semeresi [meyvesi> olur. Eğer dünya mücessem bir zîhayat farzedilirse, o nur onun ruhu olur. Eğer büyük bir insan tasavvur edilirse, o nur onun aklı olur."

İşte, "Sen olmasaydın, ey Habîbim, felekleri (kâinatı) yaratmazdım" kudsî hadisi, bu sırra işaret etmektedir.

quote:

Efendimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) hazretlerinden, buyurdular:

-"Ben (mekândan münezzeh olan) Rabbimin yed-i kudretinin önünde bir nûr idim; (ta) Adem Aleyhisselâm yaratılmadan on dört bin sene önce...."

"Bu nur Tesbih ettiğinde, melekler de onunla beraber Tesbih ederlerdi. Allâhü Teâlâ hazretleri, Adem Aleyhisselâm'ı yarattığında bu nuru onun sulbüne koydu."

İbni Abbâs (r.a.) hazretlerinden rivayet olundu:

Efendimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) hazretleri buyurdular:

"Allâhü Teâlâ hazretleri, Adem Aleyhisselâm'ı yarattığında, beni onun sulbünde yeryüzüne indirdi. Sonra gemide beni Nuh Aleyhisselâm'ın sulbüne koydu. (Sonra ateşte) beni ibrahim Aleyhisselâm'ın sulbüne koydu. Daha sonra hep kerim sulbler ve temiz rahimlerde, tâ anne baba gelinceye kadar, ben hep nikâhlı ve sefâhattan (ve zinâ)dan uzak ve bana hiçbir zaman zina bulaşmadan geldim."

Mezkur ifadede geçen, “Adem Aleyhisselâm'ı yarattığında, beni onun sulbünde yeryüzüne indirdi” ifadesi Peygamberimizin(asm) mübarek cisimlerinin kodlarını da taşıyan nurlu şifrelerin yeryüzüne inmeden daha önce, yani Hz. Adem cennette iken ona yüklenmiş olduğunu ve yasak meyvenin yenmesi sonucu dünya yüzüne indiğini çok veciz bir şekilde ifade ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ömrüm uzaylı duymakla geçti ,lakin 1 tane dahi görsem gözüm açık gitmeyecek
    herkes tutturmuş kesin uzaylı vardır ,evrende yalnız olamayız
    ee bu kadar iyi biliyorsan göster artık şu meşhur uzaylıyı
    gerçi bizde uzaylıyız ya neyse :)
  • Gormeden inanmam diyorsun madem, yap uzay aracini git gor. Oradan oturdugun yerden olmaz bu isler.

• Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    uzay aracı yapıp gidenler sanki çok görmüş
    uydurmalara inanacak kadar saf değilim
    abd. liler uzaylıları kesin biliyormuş ama açıklamıyormuş
    yok ya niye açıklamıyorlar ,utanıyorlar mı ?
  • Sen git namazini kil takilma bunlara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Didim'de yaşayan var mı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ne alaka ?
    haklı çıkabilmek uğruna saçmalamak bu olsa gerek
    birde sanki sen uzay aracı yapıp ,gidip görmüşsün gibi beni eleştirmen yok mu :))
  • Oturdugun yerden gosterin de inanalim o zaman havalarina girme hakkin yok senin. Bunu soylemek istedim. Ayrica bu evrende yalniz oldugumuzu dusunuyorsan, aklindan suphe et.

senin gibi düşünmek zorunda mıyız ?
    ispatlanmamış bir şeye kesin var demek mi akıllılık ?
    ya git işine kardeşim ,bildiğin bir şeyler varsa anlat millet öğrensin
    sadece sataşmaksa amacın lütfen başkasını bul
    benden ekmek çıkmaz sana
  • Meselenin özü sanırım ZAMAN

Ancak insan zamana bağlıdır zaman dışı düşünemez bu sebeple mevzuyu dünyada iken çözemeyiz sanırım.

• Siz yaşıyor deseniz de onlar yaşamıyor.
  • Bilim adamları bile yalnız olmamızın mümkün olduğunu söylerken oturduğunuz yerden başkalarını bu şekilde aşağılamaya çalışmamanızı öneririm.

quote:

Birçok uzay araştırmacısı, evrenin büyüklüğü nedeniyle, Dünya’ya benzeyen başka gezegenlerin de bulunacağını düşünüyor. Ancak İsveç’in Uppsala Universitesi’nde bilgisayar yardımıyla oluşturulan bir model, Dünya’nın belki de evrende canlı yaşamasına elveren tek gezegen olabileceğini ortaya koyuyor.

Astrofizikçi Erik Zackrisson, oluşumundan şimdiki zamana kadar evren ile ilgili bütün bilgileri güçlü bir bilgisayara yükledi. Bilgisayar, yüklenilen bütün bilgiler ışığında evrende yaklaşık 700 kentilyon gezegen bulunduğunu ortaya çıkardı. Bu rakam bir başka değişle 20 sıfırlı bir 7.

Bilgisayardan çıkan hesaplamanın beklenmedik bir kısmı ise, Dünya’nın belki de milyarlarca gezegen arasında yaşama elverişli tek gezegenin olması.

Kaynaklar :http://www.amerikaninsesi.com/content/evrende-yalniz-olabiliriz/3209906.html

http://tribune.com.pk/story/1051446/earth-is-different-from-700-quintillion-planets-in-the-universe/

http://www.physics-astronomy.com/2016/02/earth-could-be-unique-among-700.html#.VtpP7_flzVs

Bunları da okumanız iyi olur :

http://khosann.com/herkes-nerede-1-fermi-paradoksu-buyuk-filtre-ve-dunya-disi-uygarliklar-sorunu/

http://khosann.com/herkes-nerede-2-fermi-paradoksu-dunya-disi-uygarliklar-varsa-bizi-coktan-ziyaret-etmis-olmalari-gerekirdi/

• Aklı olmayanın dini de yoktur.) [Tirmizî]
  • Şuanda yok mu? Dostum sen yanlış anlamışsın. Şuanda bile sen cehennemi yaşıyor olabilirsin öldüğünde de hangi haldeysen öyle olacaksın kimse seni başka bir yere koymayacak. Bu illüzyonu beynimiz yaratır, odak noktanı düşüncelerinden çek ve kafanda var olduğunu sandığın düşünceyi terk et korkunç bir hal içinde bulunduğunu görürsün. Cehennemde güzeldir amma fazla vakit kalmamak gerekir. Onun için dünya hayatı kısıtlıdır, zenginde olsan mal varlığı içinde de yüzüyor olsan durum değişmez kendini aldatırsın sadece. Kendi içine dönüp bakman gerek şöyle birkaç gün bak bir şeyler hisset anlamaya çalış, huzurlu musun, mutlu musun. Seni rahatsız eden bir şeyler var mı? Bir şeyler arıyor istiyor, eksik olan bir şey olduğunu hissediyor musun. İnsan olan ya padişahtır yada köle hangisi olduğunu bilmiyorsan durum daha vahimdir.
  • Uzayın büyüklüğü akılalmaz.İnsan ömrü En yakın yıldıza uğramak için bile yetersiz. Milyar X milyar yıldız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 26 Mart 2016; 20:40:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenneti bilmiyorum da cehennem herhalde şu an yaşadığımıza benziyor.

• Bu bağlamda teistler akilsiz mi oluyor?

• Emple kullanıcısına yanıt
    hangi bağlamda ?
  • bi sormak lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.