2.5” 5400rpm hitachi hdd var. Ssd alacaktım ama fiyatlar yüzünden daha düşük boyutta bir ssd alıp hdd’yi de kullanmak istiyorum ama Hdd ses çıkarıyor kafa atma denilen olay var sanırım.Yanıt süresi bazen anlık 30ms iken 1200ms gibi değerlere çıkabiliyor oyunlarda takılmalar oluyordu malum oyun oynarken bakamıyorum değerlere. Sizce bu değerler yüksek mi? Hdd 9-10 yıllık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SİZCE YANIT SÜRESİ YÜKSEK Mİ?
-
-
2.5 inc hdd dolu dh ikinci el de. Hatta 1 tb 5400 hybrid disk var 225 TL ( daha hizlidir )
Rahatca 7200 rpm 500 gb hdd de bulabilirsin ucuza.
120 GB ssd elbette en avantajlısı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Disk aktifken erişim süresi çok daha yüksek değerlere çıkabilir bu normal. HDD'ler zamanla yavaşlar, 9-10 yıllık disk kesinlikle yeni bir muadili kadar hızlı çalışmaz. İkinci el HDD almak risklidir, disk'ler her an bozulabilir, garantisi olmayan disk almak şans oyunu oynamaktır. Yeni oyunlar SSD baz alınarak yapılır yani HDD kullanacaksanız yükleme süreleri uzun olabilir ve takılmalar olabilir fakat bu sadece HDD ile alakalı olmayabilir, CPU, GPU ve RAM yetersizse de takılmalar olabilir. Oyun oynuyorsanız mümkün olduğu kadar büyük boyutlu bir SSD tercih edin, büyük boyutlu SSD'lerin ömürleri de daha uzundur.
-
Garantili hdd ve disk hiç almadım , bozulanda olmadı. Elimde ne oldugu belli olmayan ( hurda dan çıkan hatta ) ide , sata , sata2 , sata3 hdd ler var hepsi calısıyor :))
SSD icinde benzer şekilde ,
SSD kapasitesi büyüdükce ( ssd teknolojisine ve işletim sisteminize de baglı ) okuma- yazma hızı artar. Ben ömür uzar diye pek duymadım. Hdd ve ssd elbette arızalanır , ömür bicemezsiniz.
Dh den ikinci el 7200 rpm 500gb 2.5inc yada 1tb hybrid disk al. Fiyatlar uygun. Yada 100 TL ve ikinci el ssd al. Sen ev kullanıcısısın hiç birsey olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 4 Eylül 2021; 11:27:30 >
Tamamen hayal ürünü iddialarda bulunmuşsunuz. SSD kapasitesi büyüdükçe transfer hızı artmaz ve işletim sistemiyle hiçbir alakası yoktur. SSD'lerin ömürlerini hafıza hücrelerinin ömürleri belirler, hücrelere ne kadar çok veri yazılırsa SSD'nin ömrü o kadar kısalır, kapasitesi büyük olan SSD'lerde hafıza hücrelerine tekrarlanan yazım oranları daha düşük olduğundan ömürleri daha uzun olur. SSD ve HDD'lerin ne zaman arızalanacakları belirsizdir fakat bazı modellerinin arıza olasılıkları daha düşüktür ve ömürleri daha uzundur.
-
Dedigim gibi bana görede siz yanlışsınız :))
Sizin yorum genis kapsamlı olmus ama arkadasın ihtiyacına yönelik değil ve günlük hayatla hic ilgisi de yok,
Herkesin bilgisi kendisine faydalı demek ki , ben dediklerinizi bu tarz ihtiyacı olanlara asla yazmam , hiç bir işe yaramaz çünkü,
Konu sahibi beni dinlesin ve ilanları takip ederek en ucuz tavsiyelerime uysun.
Verdiğim bilgilerin aksini kesinlikle iddia edemezsiniz. Sizin bu konuları bilmediğiniz kesin fakat önerilerinizle alakalı yorum yapmadım, kendi kafanızdan uydurduğunuz gerçek dışı iddialarınıza açıklık getirdim.
-
Drdigim gibi arkadasa bir çözüm sunamamış ve bana göre hatalı bilgiler vermissiniz. Bence de bu konu da bilginiz hem eksik hem de son kullanici icin fazlasiyla gereksiz.
Önerinizde , bilginiz de ve bana anlattıklarınızda hem çelişkili hem de yanlış,
Ssd , işletim sistemi ve tavsiye konusunda bence bu konuları fazla kafaya takmayın :))
Konu sahibi beni dinlerse en hızlı , ucuz , sağlıklı ve tercih edilen yöntemi seçmiş olacak.
Yazdıklarımda tek bir çelişki ve tek bir hatalı bilgi gösterin ?
-
Kendi yazdığınızdaki hatayı kendiniz görmeniz gerek.
İlk olarak konu sahibine faydası olmayan bilgiler paylaşmışsınız.
İkinci olarakta ssd erişim süresinden bahsetmişsiniz ama ssd kapasitesi büyüdükce ( siz ömrü uzar diyorsunuz ) , okuma - yazma hızı artar ifademe ( erişim süresi anlamışsınız ) elestiri yapmışsınız.
Suanda 17 yıllık sata wd 160 Black hdd kullanıyorum , benim işimi görüyor. Ama siz ÖMRÜ uzun olsun diye 1 TB ssd tavsiye edeceksiniz bana.
10 yıllık mekanik 2.5 5409 rpm hdd ye sahip olan birine ( ki bütcesi yok belki ) , hiç alakası olmayan bilgiler sunmakla bir faydanız olmaz.
Şahsen bana faydanız olmadı , kendiniz de dolu bardak pozisyonunda kalmışsınız. Bir başka konuda da birine " m2 ssd ler arasındaki %10/15 ' hız farkının " kullanıcı tarafından anlasılamayacagını yazmışsıniz ve ucuz olanı alın gitsin demişsiniz.
Donanım tavisyelerine bakıyorumda , 4GB ram ve x1550 kullanan birine gt 1030 tavsiye ediliyor :))
İhtiyaca göre bilgi vermek başka bir şey , çok biliyorum deyip faydası olmayan bilgi vermek başka bir sey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu ifadeniz bile benim için eksik ve hatalı bir bilgiye sahip oldugunuz göstermekte ( ssd ye yazma ile ömrünün azalması ise ayrı bir mevzu tabi .. konu sahibinin hiç bir işine yaramaz kısacası.
" SSD kapasitesi büyüdükçe transfer hızı artmaz ve işletim sistemiyle hiçbir alakası yoktur. "
Transfer hızı ile ssd ne alaka şimdi !???????
SSD'den Nasıl Tam Performans Alırsınız?
Satın aldığınız SSD'den nasıl tam performans alınır? Bu rehberimizde konu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bir araya getirdik.
SSD'ler veri depolamanın hızlı ve bir o kadar da pahalı bir yoludur. Peki ama bu kadar para ödedikten sonra SSD'den nasıl tam performans alınır ve bunun için ne yapmalısınız? Bu rehberimizde konu hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sizler için bir araya getirdik.
SSD mi HDD mi? Hangisi Daha İyi?
SSD'den Tam Performans Almak için Yapılması Gerekenler
HDD'lere nazaran çok daha hızlı veri aktarımına olanak sunan SSD'ler, aynı şekilde çok daha güvenilir veri depolama birimleridir. Öte taraftan aradaki bu farklar fiyat etiketinde gözle görülür bir fark yaratır. Eğer dosyalarınızı ya da oyunlarınızı depolamak için yeni bir SSD satın aldıysanız, onu sonuna kadar kullanabilmenizi sağlayacak bazı tavsiyelerle karşınızdayız.
1- İşletim Sistemi Güncellemesi
Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, yeni depolama birimine sıfırdan kurulum yapmaktır. Bu noktada Windows 10 kurmanızı tavsiye ediyoruz çünkü yeni işletim sistemi, en yüksek verimi almanıza odaklanıyor. Windows 10 kurulumunun nasıl yapılacağını hemen aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz.
YAZILIM
Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?
2- AHCI Mod
BIOS'tan etkinleştirebileceğiniz AHCI, işletim sistemi kurulumundan sonra da etkinleştirilebilir. Bu teknoloji harici belleğinizin performansını artıracağı için dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Yani AHCI Mod'u aktif hale getirmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.
3- TRIM
SSD'nizin hızını korumak ve sürücünün ömrünü artırmak için kullanabileceğini TRIM, genellikle varsayılan olarak aktif halde gelir. Yine de komut istemi üzerinden fsutil behavior query disabledeletenotify komutunu girerek bu özelliğin aktif olup olmadığını görebilirsiniz. Değer 0 ise aktif, 1 ise deaktiftir.
4- Yazılım Güncellemesi
SSD sürücünüzünden tam performans alabilmek için dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ürün yazılımlarını sık sık güncellemektir. Bu noktada yeni bir yazılım güncellemesi olduğunda bunları yüklemeyi ihmal etmeyin. Bu sayede performansı stabil seviyede tutabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 7 Eylül 2021; 14:24:38 >
-
Anakart sata kontrolcüsü , sata , sata 2, sata 3 bağlantı , ssd kapasitesi ve ssd nin üretim teknolojisi ( kullanılan bellek markası vb ) dersek bu konu da daha çok sey var ama ben bu tarz durumlar icin her zaman kullanıcınım tüm donanımlarını yazmasını ve sonra faydalı tavsiyeler verilebileceğini düşünürüm. Elinizdeki donanım , hangi amaçlı kullanıldığı ve sorununa göre en son çözüm sunmak faydalı olacaktır.
Konuyu kesinlikle bilmediğiniz, konuyu alakasız noktalara çekerek saçmalamaya başladığınız, yazdıklarımı kesinlikle anlamadığınız ve anlama kaabiliyetinizin olmadığını tekrar tekrar ispatladığınızdan dolayı cevap yazmıyorum.
-
İşletim sistemi için 120 GB'lık ssd yeter, oyun yüklemeleri için 2. el bir hdd bakabilirsiniz, ama dikkatli olmanızı öneririm birazda şans işi. Bu kadar yıl kullanımdan sonra HDD'nin kafa atması normal bence. Bütçe iki parçayı kaldıramayacaksa, sıfır veya 2. el 500 GB hdd ile devam edebilirsiniz bence, HDD dahili bileşenin de sıfır ürün almak olurdu benim tercihim.
Öneri olarak, western digital blue genelde depolama için kullanılır, ama sistem için de kullanabilirsiniz, WD ürünlerini kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Alternatif markalara da bakabilirsiniz, daha uygun fiyatlı seçenekler mevcut.
Değişim zamanı gelmiş zaten, uzun bir süre sizi götürmüş ya tamamen bozulana kadar beklersiniz ya da değiştirirsiniz tercih sizin tabii ki.
-
Baştanda söylediğim gibi , hem hatalı hem de alakası olmayan konularda FAYDASIZ bilgiler vermektesiniz.
Hatta benim hiç söylemedigim bir şeyi elestirmişsiniz :))
Ben gerekli ispatı ortaya koydum , anlayan anlar anlamayan siz de bakar durursunuz.
Bilgileriniz size göre doğru , ben faydalanamadım ve gereksiz geldi.
İyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X