Şimdi Ara

SKODA KODIAQ vs SEAT ATECA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Çıktı çıkacak derken işte beklenen yeni SEAT ATECA ve SKODA KODIAQ artık yavaş yavaş gün yüzüne çıktılar !!!

Her iki markada VW grubunun alt markaları olsalar da tabi ki gerek tasarım gerek motor ve teknik özellikleri itibariyle birbirlerine oldukça benzer özellikler taşıyorlar hatta bununla da yetinmeyip AUDI izlerini de belirgin bir şekilde tasarımlarına yansıtmışlar bu bir gerçek !!!

SKODA'nın KODIAQ modeli her ne kadar daha satış listelerine girmesede 1 EYLÜL de BERLİN de yapılan resmi prömiyerle tanıtıldı , SEAT ise ATECA modelini avrupa ülkelerinde yavaştan satmaya başlamış bile;

bkz.http://www.seat.co.uk/new-cars/new-ateca/overview.html

Şuan İNGİLTERE de 5 farklı motor ve 5 farklı donanım seçeneğiyle sunulan SEAT ATECA 1.0 L 115 PS ve 1.4 L 150 PS benzinli motor 1.6 L 115 PS , 2.0 L 150 PS ve 2.0 L 190 PS dizel motor seçenekleriyle satışına başlanmış .

Başlangıç fiyatı ise VERGİLER HARİÇ 14.945 Sterlin en pahalı versiyonu ise 24.837 Sterlin olarak belirlenmiş !!!

SKODA KODIAQ hakkında ise henüz net bir donanım ve motor seçeneği bilgisi olmasa da internet ortamından ulaşabildiğim bilgiler de hemen hemen aynı motor seçeneklerinden söz edilmekte !!!

Bkz.https://www.carwow.co.uk/news/skoda-2016-suv-price-specs-and-release-date-1824

KODIAQ'ın kardeşi ATECA'dan en belirgin farklarından birisi ise opsiyonel olarak sunulacağı söylenen 7 kişilik versiyonunun olması. Bunun haricinde bilgilerin net olmamasıyla birlikte yaklaşık olarak ATECA dan 30 cm daha uzun ve daha geniş bir iç hacime sahip.

Her iki modelde de oldukça zengin bir donanım seçeneği ve opsiyonlarının olduğu görülüyor. Seat bunların birçoğunu ATECA'da en baz donanımında bile standart olarak sunuyor ama KODIAQ ta da aynı olurmu bilinmez.

Kısaca SKODA KODIAQ için 1 ekimde Paris te düzenlenecek otomobil fuarında satış tarihinin açıklanacağı söylense de beklentiler 2017 nin ilk çeyreğinden önce piyasaya çıkmayacağı doğrultusunda!!! Başlangıç fiyatının ise aynı motor seçenekleri ve donanıma bağlı olarak 23.000 STERLİN civarında olacağı yönünde !..

KODIAQ için biraz daha sabredeceğiz , belki yıl sonunda satışına başlanır da yeni yıla yeni bir SUV sahibi olarak gireriz kimbilir ... Tabi burada SKODA ne kadar yıl sonunda satışına başladık satıyoruz dese de DOĞUŞ OTO ses çıkartmazsa yeni yıla kadar beklemek zorunda da kalabiliriz !!!

SEAT ATECA AUDİ Q3 ile benzer ölçülerde olduğu gibi SKODA KODIAQ ise AUDI Q5 ölçülerinde gibi gibi !..

Not:SKODA KODIAQ teknik özelliklerini net olarak bulamadım , öğrenebildiğim tek teknik özellik 4.7 metre uzunluğunda olduğu gibi yüzeysel bilgiler bagaj hacmi ve motor seçenekleri gibi !..

Aşağıda ki resimlerden araç boyutlarını örnek olarak paylaştım kolay bir kıyaslama yapabilmeniz açısından.

• ateca 1.0 motor baslangıc 90 bin kodiaq baslangıc 120 bin.
  • Ateca daha güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Ateca daha güzel
    Hali hazırda iki aracı da sabırsızlıkla test etmeyi bekleyen biri olarak söyleyeyim;

Kodiaq ile Ateca aynı sınıfta değil. "Nasıl?" diyecek olursanız cevabı konuna verildiği gibi. Ateca bir C-SUV. Yani rakipleri Kadjar, QQ, Sportage, Tiguan, Kuga gibi.

Kodiaq ise D-SUV. Yani rakipleri X-Trail, Maxthon, Sorento, Edge gibi. Bu da demek oluyor ki Kodiaq daha geniş fakat daha pahalı bir otomobil olacak.

Ayrıca Ateca 1.6 Dizele sahipken Kodiaq değil. Bunun iki sebebi olabilir,düşük bir ihtimal olarak, motor kasayı kaldırmıyor. Biri de motor-şanzıman uyumsuzluğu. Çünkü Vag Grup SUV araçlarda 6 İleri ıslak yani yağlı şanzımanı kullanıyor 1.4 ve 2.0 motorlarda. Fakat 1.6 Dizel ile 6 ileri ıslak şanzıman uyumlu değil. Bu yüzden Skoda komple bu motoru koymayıp yeni 1.5 motorları beklemek istemiş de olabilir.

Kodiaq için sadece resmi bir tanıtım etkinliği düzendi. Yani hala daha seri üretim aracı değil. Ateca ise fabrikanın tatilinden çıkması sonrasında yavaş da olsa taleplere cevap vermeye başladı. Yani seri üretim sürecinde. Bu yüzden Kodiaq hakkında resmi bir satış rakamı, donanım seviyesi ve opsiyonel ekipmanlar hala netliğini kazanmış değil. Bu yüzden Kodiaq'ın ülkemizin yollarında yerini alması öngörüme göre 2017'nin Şubat-Mart ayı gibi. Fakat Ateca'da ise bu ayın sonunda test araçları hazır olur, Ekim-Kasım gibi ön siparişler açılır ve Aralık-Ocak gibi yollarda görmeye başlarız gibime geliyor.

• Benzinli Tiguan'dan 7-10 bin lira daha ucuza gelir.Ayni Golf-Leon-Octavia durumu Golf alamazsan Leon al hem fiyat daha uygun hem daha cok donanim,nede olsa para bana donecek mantigi.

• Bu araçlara 1.4 benzinli motorlar ile binmeye çalışmak saçmalık...

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Bu araçlara 1.4 benzinli motorlar ile binmeye çalışmak saçmalık...

Neden?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    SEAT TARACCO VS RENAULT KOLEOS
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla hiç değil.160lık çift şarjlı tiguan canavar gibi aletti
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

:) nasıl anlatsam bilemiyorum ki.
    Sonra reel yakıt verilerim 20lt falan çıkıyor ben mi yanlış hesaplıyorum diye konular açıp inandıramayacaklar olacak.
    Dev gibi cüsseye sahip araba, 1.4fındık kadar motorla mesela bir yaralıgöz geçidini nasıl tırmanacak merak ediyorum.
    Ben bile çoğu zaman buranın hakkı 320d idi diyorum, şimdi çok detaya gireceğim konu uzayacak, bu araçlara bu motorlarla binmek yokluktan başka bir şey değil, hele hele 1.0 motorlar falan ayrı bir ironi

• quote:

quote:

quote:

Sonra reel yakıt verilerim 20lt falan çıkıyor ben mi yanlış hesaplıyorum diye konular açıp inandıramayacaklar olacak.
    Dev gibi cüsseye sahip araba, 1.4fındık kadar motorla mesela bir yaralıgöz geçidini nasıl tırmanacak merak ediyorum.
    Ben bile çoğu zaman buranın hakkı 320d idi diyorum, şimdi çok detaya gireceğim konu uzayacak, bu araçlara bu motorlarla binmek yokluktan başka bir şey değil, hele hele 1.0 motorlar falan ayrı bir ironi

Alıntıları Göster
    Valla engincim 1.0 motoru bilemem ama şunu iyi biliyorum,160lık tiguan belen geçidi gibi dik virajlı bir yolu 4 5 le yara yara çıkıyor.
    Tüketimini de söyleyeyim,şehir içi 10lt,şehir dışı 7.5 8 lt.
    Ha apaçi gibi kullanan 20 litre de yaktırır,ona lafım yok tabi.

• 1.6 tdi dolu bi paket Ateca manuel kaç paraya gelir merakla bekliyorum

• Motor hacmine değil gücüne torkuna bakacaksın. Zaten motor büyüdükçe araba da daha çok yakar. Hiç yoksa büyük motor ilave ağırlık demek..

• Farklı sınıf SUV'ler. Seat'dan yine bir f/p aracı bekliyorum. Adamlar bir bu segmentte yoktu şimdi burada da QQ'nun tahtını elinden alırlar gibime geliyor.

• pro-black kullanıcısına yanıt
    Tahminim 110

• quote:

quote:

quote:

seat ateca 1.0tsi 1280 kg, b sinifindan bir miktar agir

on yargi mi, bilgisizlik mi? bence ikisi birden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

quote:

quote:

seat ateca 1.0tsi 1280 kg, b sinifindan bir miktar agir

on yargi mi, bilgisizlik mi? bence ikisi birden :)

Ön yargı ve bilgisizlik eksik tecrübelerin verdiği cehalet özgüveni olarak da tanımlanabilir.

Benim kullandığım araç da 1400kg konuştuğumuz araçlardan daha hacimli ve nispeten kuvvetli bir motoru var, ama zaman zaman performans eleştirisi yapıyorum, performans göreceli, siz kendi görecelerinize göre yorum yapıyorsunuz, bir bakıma sizinki de önyargı, hatta o dediğiniz bilgisizlik seviyesine tecrübe eksikliği de katarak bir level daha atlıyorsunuz.

Ayrıca 1280kg B sınıfından hallice yazıp, başlıkta yazan Kodiaqı hiç belirtmemen de önyargının ve dezenformasyona ne denli açık olduğunun göstergesi, bilgisizlik yazman başka bir şeyin göstergesi o ayrı, iki dk netten verilere bakıldığını düşemeyecek kadar sıkıntılı bir zihne sahip sanırım, başlıkta Kodiaq yazıyor bu araç Tsi motor ile 1615 Kg, ayrıca b sınıfı bir aracın aerodinamiği ile bir crossoverin aerodinamiğini ayıramamak, rüzgar direncini hesaba katmamak ayrı bir husus, ki performans olarak ben 170Hp,250 tork 1400kg aracın yük altında yahut uzun tırmanma parkurlarındaki verimliliğini eleştiriyorum.

Ne demek istediğim açık da, kendini tatmin etmek isteyenler için objektif verilerin pek önemi yok tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 15 Eylül 2016; 17:36:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Motor hacmine değil gücüne torkuna bakacaksın. Zaten motor büyüdükçe araba da daha çok yakar. Hiç yoksa büyük motor ilave ağırlık demek..

"Motor büyüdükçe araç fazla yakar" demek :)

Oldu kardeş tşk bilgilendirme için

• 1.4 150 hp fındıktan sonrasını okumak bayram günü 1 dakika israfı.

• quote:

quote:

quote:

Biraz gazlayım desem ortalama 13 lt yakıyor. Genelde yakıt 9 lt civarında geziyor. 1556 kg bir suv için gayet iyi bence.

• ben de atecayi bekleyenlerdenim. diger taraftan yazi orjinal olarak seninse, yazimin gayet akici ve duzgun, tebrik ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.