Şimdi Ara

Skoda Octavia Benzin-Dizel Karşılaştırması ve Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herhalde bu konu tartışılmaktan dilinizde tüy bitmiştir ama ben yinede görüşlerinizi almak istiyorum.Benzinli dizel farkında dolayı kararsız kaldım bunun üzerinden bahsetmek istiyorum.Fabrika verilerinden ziyade forumlarda yazılan yakıt tüketimlerinden yola çıkacam çünkü daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Eğer bu vereceğim tüketimler hatalıysa uyarılarınıza göre değiştirebiliriz.

2015 model skoda octavia almayı planlıyorum.(Aracım 2010 titanyum ford focus). İlgilendiğim 2 model var.İlki 1.6 TDI elegance DSG, ikincisi ise 1.2 TSI elegance DSG.

Birkaç bilgi paylaşıcam onların altında veya başka bilgide paylaşarak görüşlerinizi bekliyorum.

Dizel fiyatı : 81.000 TL & Benzinli Fiyatı : 68.000 TL

Yıllık yapılan mesafe : 20.000 km & Güncel Dizel fiyatı : 3.70 TL & Güncel Benzin fiyatı : 4.15 TL

Dizel yakıt tüketimi 100 km => 5.00 lt & Benzin yakıt tüketimi 100 km => 7.50 lt

Yıllık Dizel tüketimi = (20.000 km / 100 km) x 5.00 lt x 3.70 TL = 3.700 TL + 950 TL (vergi) = 4.650 TL

Yıllık Benzin tüketimi = (20.000 km / 100 km) x 7.50 lt x 4.15 TL = 6.250 TL + 600 TL (vergi) = 6.850 TL

Servis giderleri hariç yıllık ortalama fark = 6.850 - 4.650 = 2.200 TL

Yani ilk satıştan oluşacak olan 13.000 TL'lik fark, ancak 5 veya 6 yılda kapanıyor.Araç 2. el satış farkınıda göz önünde bulundurarak yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares55 -- 28 Ocak 2015; 11:27:27 >

• benzinli alın vergi açısından da makul + olarak 5-6 yıl dayanamassınız gene sıkılır değiştirirsiniz
  • Değerlerde bir sıkıntı var gibi hocam, benzinliye lpg takılıp bedava gezilebilir
     Skoda Octavia Benzin-Dizel Karşılaştırması ve Tercihi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crossfitter -- 28 Ocak 2015; 11:43:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel Octavia uzun yolda 5 lt yaksa da şehir içinde daha fazla yakar. Tahmini kullanım süresini bilmiyorum, ama 1.2'yi 68.000'e alıp atıyorum 60.000'e satarsınız, dizeli ise 81.000 liraya alıp 71-72'ye satarsınız. Yani satarken bu fark bir miktar çıkar. Kaldı ki yıllık yolunuz benzinli araç için uygun değil. Bütçe sorununuz varsa 81.000 lirayı Octavia'ya gömmek yerine az yol yapmış tertemiz dizeller var olan paraya..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yıllık yaklaşık 15-20 yapıyorum
    son arabama kadar hep benzinli aldım, ve temiz tuttuktan sonra araba her türlü satılır ikinci elde en fazla 2hafta kaldı ilanda.

o yüzden ikinci elden çok ben bu arabaya beş yıl binermiyim diye sor binmem dersen benzinli yok binerim dersen dizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Dizel Octavia uzun yolda 5 lt yaksa da şehir içinde daha fazla yakar. Tahmini kullanım süresini bilmiyorum, ama 1.2'yi 68.000'e alıp atıyorum 60.000'e satarsınız, dizeli ise 81.000 liraya alıp 71-72'ye satarsınız. Yani satarken bu fark bir miktar çıkar. Kaldı ki yıllık yolunuz benzinli araç için uygun değil. Bütçe sorununuz varsa 81.000 lirayı Octavia'ya gömmek yerine az yol yapmış tertemiz dizeller var olan paraya..

Hocam ikinci el demişken 10-15.000 km'yi geçmemiş,2013 model 70.000 TL civarında da araçlar var.Sizce 2. el değerleri yılına ve km'sine göre nasıl gözüküyor?
  • whocares55 kullanıcısına yanıt
    Ben mantık olarak sıfır araç alımına karşıyım zaten. Arabayı alıp plakayı taktınız, plazadan çıktınız. Aracınız ikinci el olmuş olacak. Düşük kilometrede, yetkili servis bakımlı bir araç almak bana hep daha mantıklı geliyor. Sıfır Fluence full dizel (sunroof bixenon far tomtom Navigasyon vb) şu an en az 70.000 civarı falandır. Arkadaşım gitti, 2011 model ve 24.000 km'de boyasızını 49.000'e aldı. Parasına göre şahane oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    Sportage VS Corolla
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sıfır honda civic aldım 1.6 lpg otomatik son 1 haftadır c sınıfı segmentte golfle leon arasında gelirken içimdeki ukte nin octavia oldugunu anladım.siz siz olun octavia 1.2 tsi dsg elegancı tercih edin derim.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    usta bende sıfır arac alımına karşıyım ama sahibindende 62.400e aldıgım aracı min 61e satıyorlar bunun için mi 2.ele bulaşacağım.elimdeki aracı galerici 36.500e sayarken bayii 38000 veriyor.siz hala şunun farkında değilsiniz.şuan ne 0 ne 2.el arac alınır bakmayın bana ben ekmek(arabadan) yediğim için acımıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacques1791

usta bende sıfır arac alımına karşıyım ama sahibindende 62.400e aldıgım aracı min 61e satıyorlar bunun için mi 2.ele bulaşacağım.elimdeki aracı galerici 36.500e sayarken bayii 38000 veriyor.siz hala şunun farkında değilsiniz.şuan ne 0 ne 2.el arac alınır bakmayın bana ben ekmek(arabadan) yediğim için acımıyorum.

Piyasası şişirilmiş bazı araçlar istisna elbette. Sıfır fiyatına bakıp ikinci elleri ona göre ayarlamak, incelemek gerekir.

• Dizel alirsaniz psikolojik olarak az yaktigi icin daha cok km yapacaksiniz, insanogluyuz bu hep boyle olmustur.

Yillik 20bin km ve ustu, uzun planli alimlarda, dizel daha mantikli oluyor. Satarken benzinliye gore zarari daha az oluyor. Cunku millet dizel arabayi seviyor.

Yeni aracimi almadan once yilda 25 bin km civari yapiyordum bunu alirken yillik yaptigim km'mi azaltma karari aldim suan yilda 15-16bin yapiyorum, benzinli benim icin daha mantikli oluyor.

Eger 20bin net yapiyorsaniz ve ucuda aciksa kesinlikle dizel derim. Hele ki en az 5 yil binecekseniz kesin dizel.

• Benzinliyi al bide lpg at oh misss hic ugrasma sana zaten amorti eder kendini sistem satarkende ustune koyarsin hic ugrasmassin millet lpgyi isletmeyle ugrasmamak icin genelde lpgli araclari tercih ediyo

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Dizel alirsaniz psikolojik olarak az yaktigi icin daha cok km yapacaksiniz, insanogluyuz bu hep boyle olmustur.

Yillik 20bin km ve ustu, uzun planli alimlarda, dizel daha mantikli oluyor. Satarken benzinliye gore zarari daha az oluyor. Cunku millet dizel arabayi seviyor.

Yeni aracimi almadan once yilda 25 bin km civari yapiyordum bunu alirken yillik yaptigim km'mi azaltma karari aldim suan yilda 15-16bin yapiyorum, benzinli benim icin daha mantikli oluyor.

Eger 20bin net yapiyorsaniz ve ucuda aciksa kesinlikle dizel derim. Hele ki en az 5 yil binecekseniz kesin dizel.

Benim araba kullanma değerlerim yakıta değilde ihtiyacıma göre oluyor. 2010 focus'um var 75.000 km'de.Tabi son 2 yıldır şirket arabası kullanınca km düştü.Yinede 15 ile 20.000 km yaparım büyük ihtimalle.Alacağım arabayı en az 3, en fazla 5 yıl kullanırım sanırım.

Aklım biraz 2013-2014 model 15.000'i geçmemiş dizel octavia'ya takıldı.Sanırım 68.000 ile 70.000 TL arası makul olabilir.Tabi temiz birşeyler bulunabilirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares55 -- 28 Ocak 2015; 14:01:12 >

• Şu yakıt değerlerinde bir ortalama tutmuyor.TSI fabrika ortalaması 5.0 lt, forumlarda bakıyorum 7 lt'den 10 lt'ye kadar çıkıyor.Tabi şehir içi dışı örnekleri var ama genelde bu rakamlar söyleniyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.