Şimdi Ara

Skyrim mi ? Dragon age origins mi ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
2
Favori
8.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dragon age ostagar sinematiğini izle bakalım.
  • ne olursa olsun skyrim
  • Yeni başlayacağım diyorsan bu tür oyunlara pek kafa patlatmam diyorsan Dragon Age ama dersin ki beni alsın sürüklesin oturdum mu kaldırtmasın kesinlikle Skyrim Dağ taş bayır gezip devlerle karşılaşıyorsun kısaca özeti bu tavsiye olarak Skyrim hep 1 adım öndedir benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allways4u

Yeni başlayacağım diyorsan bu tür oyunlara pek kafa patlatmam diyorsan Dragon Age ama dersin ki beni alsın sürüklesin oturdum mu kaldırtmasın kesinlikle Skyrim Dağ taş bayır gezip devlerle karşılaşıyorsun kısaca özeti bu tavsiye olarak Skyrim hep 1 adım öndedir benim için

Tam tersini demeliydin sanırım. Kafa patlatmadan, emek sarfetmeden oynayabileceği oyun Skyrimdir. Her 2 oyunu da uzun süreler oynayan biri olarak söylüyorum DAO daha karışık, taktiksel bir oyundur, diyaloglarda yaptığın seçimler farklı sonuçlar doğurur, seçtiğin her karakterin hikayesi farklıdır vs vs. Skyrim'e taş atmıyorum yanlış anlaşılmasın onu da çok severek oynadım ama Dragon Age saf role play adını Skyrim'e göre daha çok hakediyor bence

Edit : Kısacası açık dünyada kafana göre takılmak, çok ama çok uzun süre başında durmak ve aksiyon bazlı bir oyun oynamak istiyorsan Skyrim
    Biraz taktiksele kaçan, seçimlerinin her daim önemli olduğu, bol diyaloglu, tek kişi değil de takım halinde olan bir oyun oynamak istersen DAO derim

Dipnot = Bir arkadaş Oblivion oyna demiş, ona %100 katılıyorum Skyrim onun yanında basit kalıyor açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attackers In The Forest -- 30 Aralık 2012; 12:48:06 >

• Skyrim tam rpg değil bence. RPG ögeleri bulunduran aksiyon oyunu. Ben hiç kararlarımızla oyunun gidişatının değiştiğini görmedim.Ana görevler hep aynı, imperial stormcloak falan aynı. Yani oyunda evet yerine hayır diyip değiştirebileceğimiz birşey yok. Oyum DA:O ' ya.
  • DA:O bambaşka bir oyundu, bu kadar zevk aldığım oyun nadirdir, Skyrim ise bir süre oynadım sonra yüzüne dahi bakmadım.
  • şu dao yıda oynamak farz oldu. skyrimde yavaştan sıkmaya başladı zaten. yapabileceklerimin çoğunu yaptım. ama on numara oyun. bi de dao ya bakalım.
  • daha alıp almadığını bilmiyorum zaten açıkçası bi oyunu seçmen 1 ay sürerse zaten orjinal oyun kaldıracak bir bütçen yoktur ikisinede korsan gir derim.
    En Altta Özet var
    karşılaştırma olarakta öncelikle gördüğüm kadarıyla gereksiz tartışmalara girilmiş burada bazıları dao yu bazıları skyrimi savunmuş.saçma olmuş çünkü 2side rpg densede ikiside çok farklı yapıda oyunlar vede kişinin dikkatini kavramada çok farklı açıdalar neyse bunu daha sonra altta oyunlar hakkında bilgi verirken anlatacağım.ilk hangisini korsan hangisini orjinal almanın mantığına girersen;
    Maddi yönden
    DA:O bir çok DLC içeren vede bu DLClerin oyuna çok güzel şeyler kattığını varsaydığım ve hepsinin tek tek alınmasıyla toplamda baya bi tuzlu fiyata gelmesi sebebiyle eğer her iki oyunuda karşılayamıyorsan(orjinal olarak) o zaman Dragon Age 'i kopya al.sebebi hangisinin daha iyi olduğu değil sadece fiyat olarak

Skyrim 2 DLCsi olan(3.sü Xbox için çıktı sadece o da gerçekten çıkar çıkmaz edinilmesi gerek çünkü harika bir dlc ama konu pc alt konusu o yüzden onu saymadım) ki bitanesine hiç gerek bile yok çünkü eklediği özellikler güzel olsa bile onlarsızda yapılabiliyor(Heartfire çok gerekli görmediğim DLCsi.Dawnguard oyunun çıkışına yetiştiremedikleri çok fazla ve harika yenilikler ekliyor özelliklede Arbelatlar KurtAdamlar ve tabikide Vampirler için)

---------------------------------------------------------------
    oyun olarak karşılaştırmalarına gelirsek

Dragon Age:Origins Rpg Olarak taktik üzerine yoğunlaşan ki bu tipte bir çok harika oyun var(örn:Neverwinter Nights) bu tip oyunlarla karşılaştırabilecek iken neredeyse alakası olmayan Skyrimle karşılaştıran arkadaşları tebrik ediyorum büyük bi yetenek şahsen piyano ile uçağı karşılaştırmak kadar zor yaptığınız.
    Dragon Age :Origins taktiksel bir rpg bunun anlamı oyunu durdurup düşünmen gerektiği hatta zorluk seviyesini düşük tutmadıysan savaşların en çok "Pause" ekranında geçmesi demek.tek tek her karakterinin ne yapacağını seçmen onların dövüş stillerini hangi durumlarda ne yapacaklarını belirlemen gerek.Dragon Age bu hususta kendinden önce gelen bioware oyunlarına ibret olarak harika bir taktik kitabı sunuyor buda eğer durmayı sevmiyorsan tek yapman gereken bu taktikleri hızlı bir şekilde karakterine bir seferlik ayarlaman ve oyunun sonuna kadar o şekilde devam edebilmen.bunun dışında Dragon Age konusu öz,oynanışı süper zevkli olsada ufak tefek konular dışında belli bir senaryonun üzerinde ilerliyor.Ama bu seni yanıltmasın asla sıkıcı gelmiyor.hatta rpgye yeni başlıyorsan Dragon Age bunun için en iyi seçimlerden biri(Skyrim ne kadar güzel bir oyun olursa olsun rpgye başlamak için iyi bir seçim değil.tES serisi(yada başka bir örnek Fallout) açık dünya olduğu için başlangıç olarak iyi seçim değiller.ilk başlayanlar için ağır gelebilirler)

Skyrim ise çok farklı bir konsept.öncelikle Açık Dünya Hack-n-Slash Rpg(yada bu aralar artık Aksiyon Rpg deniyor emin değilim türkçesinde ama bu türün en çok bilinenlerinde Diablo gibi).bu da her ne kadar Rpg elementleri içersede senin birazda yeteneğine bakıyor.burada yetenekten kastım takla atmak değil tabiki ama bazı oyunlar mesela Dragon Age gibi ne yaptığını önemser nasıl yaptığını değil.ben bu tip oyunlara tıklamalı diyorum çünkü komut veriyorsun olayın nasıl olduğu değil ne olduğu önem kazanıyor.Ama Skyrim tipindeki oyunlarda ise bir eylem yaparken nasıl yaptığında önem kazanıyor en basitinden bir ejderhayı normalde kesemeyecek iken yada bir mağarada düşman sayıca üstünken yeteneklerinle çok farklı açılar yakalayabiliyorsun.
    oyunun konusunda ise ana konu sayabileceğimiz 2 olay var;Ejderhaların geri dönmesi ve İç Savaş.bunun dışında uçsuz bucaksız görevler ve konular içeriyor vede oyunun yapısından dolayı ardı arkası kesilmeyecek bir yama potansiyeli barındırıyor ki buna kendi yaptıkların vede milyonlarca diğer oyuncunun paylaştıklarıda dahil.bu sebeple oyunun bitmesi gibi durum söz konusu değil çünkü olasılıkların sonu yok.

------------------------------------------------------------------------------------

Özet geçecek olursak
    Parasal Düşünürsen;Skyrim'i almak
    İlk Rpg oyunun olacaksa;Dragon Age:Origins
    Oynama Süresi olarak;Skyrim
    Grafik ve Yapay Zeka olarak;Dragon Age:Origins(Skyrim belkide gelmiş geçmiş en iyi 10 oyundan biri ve bende bu tip şeyleri takmam(takıyor olsam Diablo 2 yi hala oynuyor olmazdım)ama Skyrim'in önemi açık dünya ve uçsuz bucaksız macera bu sebeple bazı şeylerden ödün veriyor ve bu dikkatli bi göz için rahatsızlık verebilir.Mesela konuşmalar ile dudaklar, en ufağından karakterlerin baktıkları yerlerde bile problem olabiliyor)
    Oyun olarak Skyrim daha yüksek notlar alırken Dragon Age 'e de çıktığı sene devrim yarattı denmişti.
    Kısacası yazdıklarımdan senin kriterlerine uyanı seç ama 2 oyunuda oyna
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_GHoST-_-MaCHiNe_- -- 1 Ocak 2013; 5:30:44 >

• Bence ikisini de al oyna. İlla birini secme, kendini de bizi de sikintiya sokma :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam RPG arıyorum demiş siz Skyrim tavsiye etmişsiniz.Ha RPG'den anlayışınız önüne gelene pata küte dalmak,oyunun dünyasında amaçsızca gezinmek,b sınıfı bir hikaye,god mode açık gibi oynamak ise Skyrim sizin için ''muthiş bir RPG''dir.Yok eğer ben a kalite bir hikaye istiyorum,seçimlerimin oyunun dünyasına etki etmesini istiyorum diyorsan Dragon age Origins oyna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -_GHoST-_-MaCHiNe_-

daha alıp almadığını bilmiyorum zaten açıkçası bi oyunu seçmen 1 ay sürerse zaten orjinal oyun kaldıracak bir bütçen yoktur ikisinede korsan gir derim.
    En Altta Özet var
    karşılaştırma olarakta öncelikle gördüğüm kadarıyla gereksiz tartışmalara girilmiş burada bazıları dao yu bazıları skyrimi savunmuş.saçma olmuş çünkü 2side rpg densede ikiside çok farklı yapıda oyunlar vede kişinin dikkatini kavramada çok farklı açıdalar neyse bunu daha sonra altta oyunlar hakkında bilgi verirken anlatacağım.ilk hangisini korsan hangisini orjinal almanın mantığına girersen;
    Maddi yönden
    DA:O bir çok DLC içeren vede bu DLClerin oyuna çok güzel şeyler kattığını varsaydığım ve hepsinin tek tek alınmasıyla toplamda baya bi tuzlu fiyata gelmesi sebebiyle eğer her iki oyunuda karşılayamıyorsan(orjinal olarak) o zaman Dragon Age 'i kopya al.sebebi hangisinin daha iyi olduğu değil sadece fiyat olarak

Skyrim 2 DLCsi olan(3.sü Xbox için çıktı sadece o da gerçekten çıkar çıkmaz edinilmesi gerek çünkü harika bir dlc ama konu pc alt konusu o yüzden onu saymadım) ki bitanesine hiç gerek bile yok çünkü eklediği özellikler güzel olsa bile onlarsızda yapılabiliyor(Heartfire çok gerekli görmediğim DLCsi.Dawnguard oyunun çıkışına yetiştiremedikleri çok fazla ve harika yenilikler ekliyor özelliklede Arbelatlar KurtAdamlar ve tabikide Vampirler için)

---------------------------------------------------------------
    oyun olarak karşılaştırmalarına gelirsek

Dragon Age:Origins Rpg Olarak taktik üzerine yoğunlaşan ki bu tipte bir çok harika oyun var(örn:Neverwinter Nights) bu tip oyunlarla karşılaştırabilecek iken neredeyse alakası olmayan Skyrimle karşılaştıran arkadaşları tebrik ediyorum büyük bi yetenek şahsen piyano ile uçağı karşılaştırmak kadar zor yaptığınız.
    Dragon Age :Origins taktiksel bir rpg bunun anlamı oyunu durdurup düşünmen gerektiği hatta zorluk seviyesini düşük tutmadıysan savaşların en çok "Pause" ekranında geçmesi demek.tek tek her karakterinin ne yapacağını seçmen onların dövüş stillerini hangi durumlarda ne yapacaklarını belirlemen gerek.Dragon Age bu hususta kendinden önce gelen bioware oyunlarına ibret olarak harika bir taktik kitabı sunuyor buda eğer durmayı sevmiyorsan tek yapman gereken bu taktikleri hızlı bir şekilde karakterine bir seferlik ayarlaman ve oyunun sonuna kadar o şekilde devam edebilmen.bunun dışında Dragon Age konusu öz,oynanışı süper zevkli olsada ufak tefek konular dışında belli bir senaryonun üzerinde ilerliyor.Ama bu seni yanıltmasın asla sıkıcı gelmiyor.hatta rpgye yeni başlıyorsan Dragon Age bunun için en iyi seçimlerden biri(Skyrim ne kadar güzel bir oyun olursa olsun rpgye başlamak için iyi bir seçim değil.tES serisi(yada başka bir örnek Fallout) açık dünya olduğu için başlangıç olarak iyi seçim değiller.ilk başlayanlar için ağır gelebilirler)

Skyrim ise çok farklı bir konsept.öncelikle Açık Dünya Hack-n-Slash Rpg(yada bu aralar artık Aksiyon Rpg deniyor emin değilim türkçesinde ama bu türün en çok bilinenlerinde Diablo gibi).bu da her ne kadar Rpg elementleri içersede senin birazda yeteneğine bakıyor.burada yetenekten kastım takla atmak değil tabiki ama bazı oyunlar mesela Dragon Age gibi ne yaptığını önemser nasıl yaptığını değil.ben bu tip oyunlara tıklamalı diyorum çünkü komut veriyorsun olayın nasıl olduğu değil ne olduğu önem kazanıyor.Ama Skyrim tipindeki oyunlarda ise bir eylem yaparken nasıl yaptığında önem kazanıyor en basitinden bir ejderhayı normalde kesemeyecek iken yada bir mağarada düşman sayıca üstünken yeteneklerinle çok farklı açılar yakalayabiliyorsun.
    oyunun konusunda ise ana konu sayabileceğimiz 2 olay var;Ejderhaların geri dönmesi ve İç Savaş.bunun dışında uçsuz bucaksız görevler ve konular içeriyor vede oyunun yapısından dolayı ardı arkası kesilmeyecek bir yama potansiyeli barındırıyor ki buna kendi yaptıkların vede milyonlarca diğer oyuncunun paylaştıklarıda dahil.bu sebeple oyunun bitmesi gibi durum söz konusu değil çünkü olasılıkların sonu yok.

------------------------------------------------------------------------------------

Özet geçecek olursak
    Parasal Düşünürsen;Skyrim'i almak
    İlk Rpg oyunun olacaksa;Dragon Age:Origins
    Oynama Süresi olarak;Skyrim
    Grafik ve Yapay Zeka olarak;Dragon Age:Origins(Skyrim belkide gelmiş geçmiş en iyi 10 oyundan biri ve bende bu tip şeyleri takmam(takıyor olsam Diablo 2 yi hala oynuyor olmazdım)ama Skyrim'in önemi açık dünya ve uçsuz bucaksız macera bu sebeple bazı şeylerden ödün veriyor ve bu dikkatli bi göz için rahatsızlık verebilir.Mesela konuşmalar ile dudaklar, en ufağından karakterlerin baktıkları yerlerde bile problem olabiliyor)
    Oyun olarak Skyrim daha yüksek notlar alırken Dragon Age 'e de çıktığı sene devrim yarattı denmişti.
    Kısacası yazdıklarımdan senin kriterlerine uyanı seç ama 2 oyunuda oyna
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

hocam Allah a şükür oyun alma konusunda sıkıntı yaşamıyorum. bi oyun seçmen bi ay derken sen sadece bu konu üzerine konuşuyorsun ondan bence. skyrim konumdan sonra 2012 ekim, kasım ve aralık ayında çıkmış olan güncel her tutulmuş oyunun orjinali elimde mevcut. (AC3 hariç. iş arkadaşlarımda, forumda almamam konusunda çok ısrar etti. ayrıca far cry 3 üde almadım. tarzım değil. videolarını izledim sadece. )

kopya al dediğin anda okumayı bıraktım. ben bundan 6 sene önce korsan bi oyun aldım ve kurmayı beceremediğim için cd yi kırdım ve korsan almamaya yemin ettim. şu anda da yeminimi bozmamak için korsana el sürmüyorum. imkanım el verdiğince orjinal alıyorum. steam gibi şeylerden anlamadığım için d&r dan orjinal alıyorum. yalnız dlc gibi şeyleri de kullanmıyorum ve online oynamıyorum. özetle forumdan ve iş yerinden arkadaşların tavsiye ettiği oyunları kafama yatarsa alıyorum. onun dışında uzak kaldığım oyunları ise almak için biraz daha sorguluyorum. dao yu bu kadar sorgulamamın sebebi ise eski olması ve kurarsam keyif alamam diye korkmam. büyük bi ihtimal rpg listemde ise skyrim ve dao dan sonra elimde bulunan ve hala oynamaya başlamadığım dark souls a başlamayı düşünüyorum.

yorumun için teşekkürler.

• bence skyrim çünkü grafikleri daha gelişmiş
  • İkiside gayet güzel oyundur. Fakat da: o yu oynadıktan sonra hadi da 2 ye de bakayım dersen hayal kırıklığı yaşayacaksın. Çünkü oyun resmen baştan savma yağılmış. Nerede o ilk oyundaki güzel tat. Da: o nun senin için tek eksisi grafik olur. Ayrıca skyrimde esbern bölümü gerçekten çok uyuzdu. Adam kapıyı açmamıştı hileyle kağının içinden falan geçmiştim. Ayrıca adam hareket de etmiyordu fusrodah çekerek onu da düzeltmiştim.
    Sonuç: İkisini de oyna bence fakat da: o biraz zordur haberin olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

hocam Allah a şükür oyun alma konusunda sıkıntı yaşamıyorum. bi oyun seçmen bi ay derken sen sadece bu konu üzerine konuşuyorsun ondan bence. skyrim konumdan sonra 2012 ekim, kasım ve aralık ayında çıkmış olan güncel her tutulmuş oyunun orjinali elimde mevcut. (AC3 hariç. iş arkadaşlarımda, forumda almamam konusunda çok ısrar etti. ayrıca far cry 3 üde almadım. tarzım değil. videolarını izledim sadece. )

kopya al dediğin anda okumayı bıraktım. ben bundan 6 sene önce korsan bi oyun aldım ve kurmayı beceremediğim için cd yi kırdım ve korsan almamaya yemin ettim. şu anda da yeminimi bozmamak için korsana el sürmüyorum. imkanım el verdiğince orjinal alıyorum. steam gibi şeylerden anlamadığım için d&r dan orjinal alıyorum. yalnız dlc gibi şeyleri de kullanmıyorum ve online oynamıyorum. özetle forumdan ve iş yerinden arkadaşların tavsiye ettiği oyunları kafama yatarsa alıyorum. onun dışında uzak kaldığım oyunları ise almak için biraz daha sorguluyorum. dao yu bu kadar sorgulamamın sebebi ise eski olması ve kurarsam keyif alamam diye korkmam. büyük bi ihtimal rpg listemde ise skyrim ve dao dan sonra elimde bulunan ve hala oynamaya başlamadığım dark souls a başlamayı düşünüyorum.

okumazsan anlamazsın tabikide ben orada 2 oyunuda karşılayamıyorsan kopya al dedim.DA:O yada Skyrimi aldığından pişman olmazsın benim değinmeye çalıştığım nokta 2 side farklı oyunlar rpg istiyorsan DA:O daha çok rpg ağırlıklıdır skyrim farklı oyun stiline giriyor her ne kadar içinde rpg geçsede.Ama 2 side harika oyun vede grafikte de problem yaşamazsın DA:O sıkar diye korkuyorsan korkma

• Kesinlikle Skyrim.Sana sunduğu açık dünyası ile, yan görevleri ve ana görevleri ile 120+ saat kesin oynanış süresi.Eğer bir de mod kurarsan tadından da yenmez vallaha hocam. :) Skyrim alın.Dragon's Age hayal kırıklığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -_GHoST-_-MaCHiNe_-

quote:

Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

okumazsan anlamazsın tabikide ben orada 2 oyunuda karşılayamıyorsan kopya al dedim.DA:O yada Skyrimi aldığından pişman olmazsın benim değinmeye çalıştığım nokta 2 side farklı oyunlar rpg istiyorsan DA:O daha çok rpg ağırlıklıdır skyrim farklı oyun stiline giriyor her ne kadar içinde rpg geçsede.Ama 2 side harika oyun vede grafikte de problem yaşamazsın DA:O sıkar diye korkuyorsan korkma

kardeş o zaman kendini tam ifade edememişsin. ne yazdığın yukarı da, al bak bi daha oku. düşüncelerinle öyle demek istemiş olabilirsin ama anlattığın kelimeler orjinal alamıyorsun demeye getirdi. hocam DAO sıkar diye düşünüyordum. iş yerinden bi arkadaş al dene dedi. dün D&R dan aldım. TR yama yükledim. 4 saat oynadım. öyle ahım şahım bi şey yok. sönük sönük oynadım. çok basit hatta. Türkçe olmasıyla beraber oyun tatlı oluyor ama çok da anlaşılır olduğu için çok da basit oluyor. tabiki bu 4 saatlik oynanışa göre oyun benim için iyi mi, kötü mü daha karar vermedim. ya da millet çok eğlenceli, aksiyon dolu diye diye gözümde fazla büyüttüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlukiestFaun150

Kesinlikle Skyrim.Sana sunduğu açık dünyası ile, yan görevleri ve ana görevleri ile 120+ saat kesin oynanış süresi.Eğer bir de mod kurarsan tadından da yenmez vallaha hocam. :) Skyrim alın.Dragon's Age hayal kırıklığı...

Dragon Age Origins ' e hayal kırıklığı diyecek kadar büyük bir kusur görmüyorum ben . Hatta ve hatta NWN serisinden bu yana çıkan tür içerisindeki en iyi oyun . Ayrıca bana kalırsa RPG öğeleri açısından Elder Scrolls serisinin en kötü oyunudur . Dikkat ediniz RPG öğeleri açısından . Bana göre Morrowind > Oblivion > Skyrim şeklinde .

The bomb has been planted

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_R_S -- 3 Ocak 2013; 10:09:23 >

• Ben açık bir dünya ve özgür bir oynayış sevdiğim için Skyrim diyorum...
    Dragon Age'de bu açık dünya yok...Zaten Bioware'nin diğer rpg oyunları da aynı şekilde tamami ile açık bir dünya sunmuyor...
  • Bence Dragon Age , Skyrim'in yanından bile geçemez. Ben Skyrim diyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah !

Bence Dragon Age , Skyrim'in yanından bile geçemez.Ben Skyrim diyorum hocam

Orasi Dogru Ama , Dragon Age'in Hakkını yemeyelim. Az tadiyla Bitmek bilmeyen Zevk Sundular. Mülkemmel Senaryo.. Daha ne Olsun ? Skyrim'le yariştirmayi gereksiz buluyorum Ama. Skyrim Cıkmadan Önce, bana Göre (diablo,skyrim Haric ) EN iyisi Dragon age. Kim ne derse desin Dragon age Mülkemmel Rpg Oynayanlar Çok iyi bilir.. Bence herkes Denemeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 7 Mart 2013; 22:07:54 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.