Şimdi Ara

Smart Forfour Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
44.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Smart Forfour kullanan yada kullanmış olan arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. İkinci el Forfour almayı düşünüyorum. Malesef bu araçlar hakkında fazla yorum bulamadım. Benim almayı düşündüğüm araç 2005 model 120.000 km de 1.1 passion versiyonu. Bu km den sonra sorun çıkartır mı? Servisini Mercedes yapıyormuş. Bakım maliyetleri yüksek mi? Yedek parçası pahalı mı? Yetkili servisler dışında Smart dan anlayan özel servisler var mı bildiğiniz? Yakıt tüketimi nasıl? Bu araç hakkındaki genel görüşünüz nedir?
    Cevap verirseniz çok sevinirim.
    Selamlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Smart Forfour: Şık ve Pratik Bir Şehir Otomobili

Kullanıcı yorumlarına göre Smart Forfour, şehir içi sürüşler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Geniş iç hacmi sayesinde dört kişiye rahatlıkla yer sunarken, kompakt boyutları sayesinde dar sokaklarda manevra yapmayı kolaylaştırıyor.

Smart Forfour 1.5 Passion Yorumları

Smart Forfour 1.5 Passion donanım paketi, kullanıcılar tarafından özellikle takdir ediliyor. Güçlü motoru ve konforlu iç mekanı ile şehir içi sürüşleri keyifli hale getiriyor.

Smart Forfour Alınır Mı?

Eğer şehir içi kullanım için pratik ve şık bir otomobil arıyorsanız, Smart Forfour iyi bir tercih olabilir. Küçük boyutları, kullanım kolaylığı ve düşük yakıt tüketimi gibi avantajlarıyla öne çıkıyor.

Smart Four Four Yorumlar

Genel olarak Smart Forfour kullanıcıları, otomobilin fiyat-performans oranından memnun kalıyor. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilen iç mekanı ve güvenlik özellikleri, aracın olumlu yorum almasını sağlıyor.

Smart Forfour Nasıl Bir Araba?

Smart Forfour, dört kişilik bir şehir otomobilidir. Kompakt boyutları, geniş iç hacmi ve kullanım kolaylığıyla dikkat çeker. 1.0 ve 1.5 litrelik benzinli motor seçenekleriyle sunulur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.5 barabus modelini almanı tavsiye ederim 170 hp falan sanırsam servisi mercedes mini yi nasıl bmw yapıyorsa smartlarıda mercedes yapıyor mercedes motoru kullanıyor.Yedek parçası mercedesle aynı cunku mercedes
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

1.5 barabus modelini almanı tavsiye ederim 170 hp falan sanırsam servisi mercedes mini yi nasıl bmw yapıyorsa smartlarıda mercedes yapıyor mercedes motoru kullanıyor.Yedek parçası mercedesle aynı cunku mercedes
    quote:

Orjinalden alıntı: sissil

1.5 barabus modelini almanı tavsiye ederim 170 hp falan sanırsam servisi mercedes mini yi nasıl bmw yapıyorsa smartlarıda mercedes yapıyor mercedes motoru kullanıyor.Yedek parçası mercedesle aynı cunku mercedes

sissil arkadaşım;

ben şimdi smart for fourlar aslında mitsubishi colttur diyeceğim. smart for fourları mitsubishi üretmekte mersedes değil. mersedes mitsubishi ortaklığı vardı. ama ana üretici mitsubishidir. iki kapılı smartların motorlarınıda mitsubishi üretmektedir.

bak bir mitsubishi colt önermişsin arkadaşa. hani araba yerine koymadığın araç var ya; ne çabuk fikir değiştiriyorsun?

neyse yukarıdaki cevap sissil arkadaşa idi. clio3 dci 1.2 konusunda coltu araba yerine koymamıştı da şimdi coltun kardeşini güzel araba diye önermekte;

sorunun sahibi arkadaş aşağıyı okusun lütfen;

smart for four lar hollanda da nedcar tesislerinde mitsubishi tarafından mitsubishi colt ile ardı arkaya üretilmektedirler. şasileri ve yüzde 60 tan fazla parçaları aynıdır.ç

motorları mersedes mitsubishi ortak üretim 1.3 -1.5 benzinli ve 1.5 dizel motorlardır. bu motorlar hem for four da hem de coltta aynen kullnılmaktadırlar.

motorla birlike bütün elektronik aksam, şanzıman, yürür aksam kısaca içerideki mersedese özgü döşeme unsurları ve dış gövde panelleri haricinde smart for four= mitsubishi colttur.

bu ne demek? colt 2007 de avrupada en az arıza çıkaran b segmenti araç seçildi. aynı parçaları kullanan for four da bu ünvana ortaktır. 1.3 mtorlusunu almanı öneririm ve özellikel amt şanımanlı ( 6 ileri tiptonik şanjıman) sını almanı öneririm.

bu motor 1.332 cc den 95 hp çıkarmakta, son hız olarak 210 km ye ulaşmakta ve istanbul şehir içi 7,5 litre\100 km tüketmektedir.

1.1 ler ise yanlış hatırlamıyorsam 75 hp güç üretmekteler. buda az bir güç sayılmaz. tüketimi ise 7 ila 7,5 litre arasında olması lazım. 1.1 motor coltlarda bir tek 2005 te getirildi ondan sonra getirilmedi o bakımdan 1.1 motorun gidişatı hakkında yorum yapamıyorum.

smart for fourlar üretimden kaldırılmışlardır. nedeni aynı özellikteki coltun 30.000 ytl gibi fiyata satılırken for fourun ( elbet yalıtım-iç döşeme -iç lüks donanım gibi farkları vardır) 50.000 ytl gibi bir rakama satılması idi.

smart for four ile ilgili her türlü sorunu mitsubishi takımına sorabilirsin. dışı hariç aynı aracı kullnıyoruz malum.

sevis olarak garantisi dahilinde mersedes garanti harici mitsubishi servisleride bakımını yapabilir. yedek parçaları ( iç döşeme vb hariç) mitsubishi dede mevcuttur

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Eylül 2008; 18:59:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: sissil

sissil arkadaşım;

ben şimdi smart for fourlar aslında mitsubishi colttur diyeceğim. smart for fourları mitsubishi üretmekte mersedes değil. mersedes mitsubishi ortaklığı vardı. ama ana üretici mitsubishidir. iki kapılı smartların motorlarınıda mitsubishi üretmektedir.

bak bir mitsubishi colt önermişsin arkadaşa. hani araba yerine koymadığın araç var ya; ne çabuk fikir değiştiriyorsun?

neyse yukarıdaki cevap sissil arkadaşa idi. clio3 dci 1.2 konusunda coltu araba yerine koymamıştı da şimdi coltun kardeşini güzel araba diye önermekte;

sorunun sahibi arkadaş aşağıyı okusun lütfen;

smart for four lar hollanda da nedcar tesislerinde mitsubishi tarafından mitsubishi colt ile ardı arkaya üretilmektedirler. şasileri ve yüzde 60 tan fazla parçaları aynıdır.ç

motorları mersedes mitsubishi ortak üretim 1.3 -1.5 benzinli ve 1.5 dizel motorlardır. bu motorlar hem for four da hem de coltta aynen kullnılmaktadırlar.

motorla birlike bütün elektronik aksam, şanzıman, yürür aksam kısaca içerideki mersedese özgü döşeme unsurları ve dış gövde panelleri haricinde smart for four= mitsubishi colttur.

bu ne demek? colt 2007 de avrupada en az arıza çıkaran b segmenti araç seçildi. aynı parçaları kullanan for four da bu ünvana ortaktır. 1.3 mtorlusunu almanı öneririm ve özellikel amt şanımanlı ( 6 ileri tiptonik şanjıman) sını almanı öneririm.

bu motor 1.332 cc den 95 hp çıkarmakta, son hız olarak 210 km ye ulaşmakta ve istanbul şehir içi 7,5 litre\100 km tüketmektedir.

1.1 ler ise yanlış hatırlamıyorsam 75 hp güç üretmekteler. buda az bir güç sayılmaz. tüketimi ise 7 ila 7,5 litre arasında olması lazım. 1.1 motor coltlarda bir tek 2005 te getirildi ondan sonra getirilmedi o bakımdan 1.1 motorun gidişatı hakkında yorum yapamıyorum.

smart for fourlar üretimden kaldırılmışlardır. nedeni aynı özellikteki coltun 30.000 ytl gibi fiyata satılırken for fourun ( elbet yalıtım-iç döşeme -iç lüks donanım gibi farkları vardır) 50.000 ytl gibi bir rakama satılması idi.

smart for four ile ilgili her türlü sorunu mitsubishi takımına sorabilirsin. dışı hariç aynı aracı kullnıyoruz malum.

sevis olarak garantisi dahilinde mersedes garanti harici mitsubishi servisleride bakımını yapabilir. yedek parçaları ( iç döşeme vb hariç) mitsubishi dede mevcuttur

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    sevgili @tasshelhoff, Colt'un yakın zamanda makyaj yeme veya kasa yenileme durumu var mı? Varsa ne zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

sevgili @tasshelhoff, Colt'un yakın zamanda makyaj yeme veya kasa yenileme durumu var mı? Varsa ne zaman?

Alıntıları Göster
    12 aya kadar bekliyoruz. makyajlandı kasa değişmedi ama baya büyük bir makyaj.

resmi fotoğrafları yayınlandı ekimde paris deki fuarda görünecekmiş.

resimlerini mitsubishi takımında colt kasa değiştirecekmiş isimli başlıkta görebilirsiniz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 29 Eylül 2008; 19:25:34 >
  • quote:

12 aya kadar bekliyoruz. makyajlandı kasa değişmedi ama baya büyük bir makyaj.

resmi fotoğrafları yayınlandı ekimde paris deki fuarda görünecekmiş.

resimlerini mitsubishi takımında colt kasa değiştirecekmiş isimli başlıkta görebilirsiniz.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Ben de Brabus almak isterim ama 40.000 YTL veremem malesef :) Hem onun yerine çok daha uygun Colt CZT var. (25.000 YTL civarında)
    Sizin de tavsiye ettiğiniz gibi Colt da almayı düşündüğüm arabalardan biri. Ama çok uygun fiyata Forfour buldum, yalnız arabanın biraz bakıma ihtiyacı var. Benim endişelendiğim konu, aracı satın aldıktan sonra çok büyük masraf çıkartması idi. Eğer Mercedes'in yetkili servislerine mecbur kalırsam sanırım benim için epey külfetli olacak. Ama eğer dediğiniz gibi özel Mitsubishi servisleri Forfour'un mekanik bakımları yapabilecekse pek bi sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: piton_necmi

Ben de Brabus almak isterim ama 40.000 YTL veremem malesef :) Hem onun yerine çok daha uygun Colt CZT var. (25.000 YTL civarında)
    Sizin de tavsiye ettiğiniz gibi Colt da almayı düşündüğüm arabalardan biri. Ama çok uygun fiyata Forfour buldum, yalnız arabanın biraz bakıma ihtiyacı var. Benim endişelendiğim konu, aracı satın aldıktan sonra çok büyük masraf çıkartması idi. Eğer Mercedes'in yetkili servislerine mecbur kalırsam sanırım benim için epey külfetli olacak. Ama eğer dediğiniz gibi özel Mitsubishi servisleri Forfour'un mekanik bakımları yapabilecekse pek bi sorun yok.

Alıntıları Göster
    ben özeller demedim gene resmi mitsubishi servislerini kast etmiştim ama özellerde yapabilir herhalde.

gene hatırlatmak isterim mitsubishi servislerinin bakım yapabileceği benim şahsi varsayımımdır. teknik yapısı aynı olan araca neden bakım yapamasın?

ama gene de servisleri arayıp sormak gerek ciddi niyetiniz var ise. bakımları yapılabilirmi sormak lazım ama yedek parçaları kesin temin edilebilir.

zaten periyodik bakımdan periyodik bakıma girersiniz.

triger kayışıda yoktur colt\for four larda.

colt czt zaten smart brabusla aynı motoru kullanmakta yazılım farkı sebebi ile biri 150 diğeri 170 hp dir.

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

ama colt her zaman eş donanımlı for fourdan ucuz olacaktır. coltlarıda tekrar inceleyin temiz bakım gerektirmeyenene denk gelme ihtimaliniz for four a göre daha fazla.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 30 Eylül 2008; 0:09:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv plus kullanımı hakkında.
    2 yıl önce açıldı
    TATA XENON 2016+ Hakkında
    8 ay önce açıldı
    Opel'in suv'ları hakkında
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben özeller demedim gene resmi mitsubishi servislerini kast etmiştim ama özellerde yapabilir herhalde.

gene hatırlatmak isterim mitsubishi servislerinin bakım yapabileceği benim şahsi varsayımımdır. teknik yapısı aynı olan araca neden bakım yapamasın?

ama gene de servisleri arayıp sormak gerek ciddi niyetiniz var ise. bakımları yapılabilirmi sormak lazım ama yedek parçaları kesin temin edilebilir.

zaten periyodik bakımdan periyodik bakıma girersiniz.

triger kayışıda yoktur colt\for four larda.

colt czt zaten smart brabusla aynı motoru kullanmakta yazılım farkı sebebi ile biri 150 diğeri 170 hp dir.

başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.

ama colt her zaman eş donanımlı for fourdan ucuz olacaktır. coltlarıda tekrar inceleyin temiz bakım gerektirmeyenene denk gelme ihtimaliniz for four a göre daha fazla.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    necmi arkadaş;

ne oldu bakabildin mi smart a?

bu arada sana pm atılamıyor haberin olsun

yukarıdaki yazımı okudun umarım.

hayırlı günler.

• quote:

necmi arkadaş;

ne oldu bakabildin mi smart a?

bu arada sana pm atılamıyor haberin olsun

yukarıdaki yazımı okudun umarım.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    smart'ın cabriosu çok manyak ya
    eğer herşeyi colt ile aynı ise fourfour'un bence colta bakmak daha mantıklı çünkü mersonun servislerinde kaktırırlar gibi geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: _opeth

smart'ın cabriosu çok manyak ya
    eğer herşeyi colt ile aynı ise fourfour'un bence colta bakmak daha mantıklı çünkü mersonun servislerinde kaktırırlar gibi geliyo

Alıntıları Göster
    2 yıldır forfour kullanıyorumn dizel otomatik 90 bin km de aldım suan 146 binde bugune kadar periyodik bakım harici bir masraf cıkarmadı parçaları aman aman pahalı değil zaten kaskosu var cokta önemli değil sarf malzemeleri söylemem gerekirse yag filtresi 15 polen 20 hava 20 ön balatası 80 arka 50 sağ ayna 230 tl dış kapı kolu 85 tl turbo hortumu 120 tl benim harcadıklarım opel corsa parasına smarta biniyorum 4 airbag abs-esp bunlar benim için önemli öyle korkulucak bi araba değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: acenteci

2 yıldır forfour kullanıyorumn dizel otomatik 90 bin km de aldım suan 146 binde bugune kadar periyodik bakım harici bir masraf cıkarmadı parçaları aman aman pahalı değil zaten kaskosu var cokta önemli değil sarf malzemeleri söylemem gerekirse yag filtresi 15 polen 20 hava 20 ön balatası 80 arka 50 sağ ayna 230 tl dış kapı kolu 85 tl turbo hortumu 120 tl benim harcadıklarım opel corsa parasına smarta biniyorum 4 airbag abs-esp bunlar benim için önemli öyle korkulucak bi araba değil.

Alıntıları Göster
    Merhabalar

Şehir içi arabası olarak,özellikle eşim beğendiği için 2. araba olarak düşünüyoruz, benzinli yada dizel bu aracın reel yaktığı değerler nedir? Dizellerinde ses izolasyonu nasıl,motor sesini içe alıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: airikarus

Merhabalar

Şehir içi arabası olarak,özellikle eşim beğendiği için 2. araba olarak düşünüyoruz, benzinli yada dizel bu aracın reel yaktığı değerler nedir? Dizellerinde ses izolasyonu nasıl,motor sesini içe alıyor mu?

Alıntıları Göster
    Bütün Smart Kullanıcılarını bekliyoruz.

http://smarttr.co.cc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engez -- 27 Aralık 2011; 18:54:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: engez

Bütün Smart Kullanıcılarını bekliyoruz.

http://smarttr.co.cc

Alıntıları Göster
    Pek yollarda yok.

Keşke uygun fiyata satılsa da tutsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: airikarus

Merhabalar

Yakıtı az performansına göre 37 38 litre ortalama doluyor 650 civarı sehir ici gidiyor softtoch sanzimanla motor biraz sarsintili rolantide 3 silindir olduğu için ama yürürken sorun yok hatta 6. Vites 130km hızda cogu arabadan sessiz ve keyifli gidiyor aracım 2006 model ve esp mevcut bu sınıfta zannetmiyorumki bu özellik başka bir araçta olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 184 bin km deyim nazar değmesin hiçbir problem yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acenteci

Alıntıları Göster
    bana smart forfour sol dış-sürücü kapı kolu ve sağ-sol dikiz aynaları gerekiyor. nereden bulabilirim???

• Arkadaşlar smart forfour 1.5 cdi passion sahibiyim. aracımdan oldukça memnunum.Yedek parça yok servis pahalı gibi şeylere inanmayın hiçbirini yaşamadım şimdiye kadar.
    Doğu görevi nedeniyle yanımda götüremeyeceğim bir yer olduğu için satmak zorundayım.İlgilenenlere duyrulur.110266244 nolu ilan sahibinden.com
  • kerem_7584 K kullanıcısına yanıt
    sol dikiz aynasına benimde ihtiyacım var bulabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: md_seyhan

Arkadaşlar smart forfour 1.5 cdi passion sahibiyim. aracımdan oldukça memnunum.Yedek parça yok servis pahalı gibi şeylere inanmayın hiçbirini yaşamadım şimdiye kadar.
    Doğu görevi nedeniyle yanımda götüremeyeceğim bir yer olduğu için satmak zorundayım.İlgilenenlere duyrulur.110266244 nolu ilan sahibinden.com

Millet daha aynasını kapı kolunu bulamamış siz neyden bahsediyorsunuz.
    Demek daha spesifik ayrıntı parçalar filan hayatta bulunmaz, sakat iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: md_seyhan

Arkadaşlar smart forfour 1.5 cdi passion sahibiyim. aracımdan oldukça memnunum.Yedek parça yok servis pahalı gibi şeylere inanmayın hiçbirini yaşamadım şimdiye kadar.

Millet daha aynasını kapı kolunu bulamamış siz neyden bahsediyorsunuz.
    Demek daha spesifik ayrıntı parçalar filan hayatta bulunmaz, sakat iş.

Alıntıları Göster
    aracı ilk aldığımda bulamamıştım , ama çok kolay bir yolu var ebay.de de bütün parçaları mevcutki mercedese gittiğiniz zamanda herşeyini bulabiliyorsunuz. Bu arada aracın bakımı mercedes te 350 tl tuttu geçen ay yaptırdım yani diğer araçlarla neredeyse 250 tl daha ucuza bakımı yapılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.