Şimdi Ara

Soba Yakıyorum. Pişman değilim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceden ev ısıtmak mümkün değildi. Hemde kol gibi fatura..

Şimdi soba yakıyorum. Zahmeti var ama ben bu zahmeti de seviyorum. Odun kırmak.. Spor salonuna gidip deney fareleri gibi olduğu yerde koşmak yerine kemik ve kasları dayanıklı yapan hareketlerle odun kırıyorum.

Çevredekiler belki OMG fakiri diyorlar. Umurumda değil.

İstersem kestane, istersem soğan patates domates közlüyorum. Bazen de mangal gibi kullanıyorum. Yemekleri üstünde pişiriyorum. Çayı da üstünde tabi..

Karanlıkta tavana vuran alev ışığı, demlikten damlayan suyun tıssss sesi.. Bana geçmişi hatırlatıyor. Huzur buluyorum.

Millet eski mobilyaları attığı için beleşe geliyor tabi bunlar.. Bir de evde biriken ıvır zıvırı da yakıp etrafı temizlemiş oluyorum. Odun yaktığım için kül bir haftada birikiyor anca.

Yılda bir kere baca tıkanıyor. Onu da açıyorum. O iş biraz zahmet ve kir..

Sobanın püf noktası hava hattının açık olmasıdır. Boru veya bacada daralma tıkanıklık varsa tüter. Yoksa tütmesi imkansızdır. Üst kapağı açsam bile duman eve dolmuyor. Çünkü baca iyi çekiyor açık iken. Lodoslu havada bile yani.. Zati hava soğuk olunca sobanın yanması kolaylaşır yoğunluk farkından..

Sayemde üstümde oturan da kombi yakmıyor. Hatta bütün apartmana faydası var.

Döviz çıkışın da engellemiş oluyorum. Aslında doğalgaz ithalatının yasaklanması gerek. Odun çevreyi kirletmez. Türkiye ye rüzgar güneş ve odun yeter enerji için.. Ama maalesef aklımızı kullanamıyoruz. Avrupa da güreş yok adamlar bizden daha çok güneş ışınlarını değerlendiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 7 Mart 2023; 21:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla birader sacmalamissin. Odun yakmak dogalgazdan pahaliya geliyor. Dogalgaz ayda 1k ile tisortlu dolasiyorum. Sohben ocakta icinde. Odun hem amelelik hemde daha pahali

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes apartmanlarda oturuyor. Sobayı nereye kuracaz, odunu nerede kıracaz?

• Apartmanda nasıl olacak harbiden

• Kömür kokusu insanı çok bunaltıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

Apartmanlarda baca çıkışı var oraya bağlıyorsun sobayı salona kurup doğuda sobalı çok apartman ev var. Komuru odunu alıp tasiyip yakarsin ama zahmetli temizliği,tasimasi falan. Uzerine kestane pisirir cay demlersin sizler rahat yetismissinjz

• realitych R kullanıcısına yanıt

Oduna para vermiyoruz. her taraf odun kaynıyor..

Eski mobilyaları sokakta zaten..

Kağıt ta bedava.

Aylık doğalgaz faturası 20 ₺..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi çok mu yakıyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • odun her tarafta var derken, sürekli mahalleyi gezip bulduğun koltukları sürükleyip eve getirmen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

Adam mobilya gibi yakilmasi yasak kimyasala sahip urunleri yakiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.