Şimdi Ara

Soğutmalı torpido sistemi nasıl çalışır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
83.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soğutmalı torpidoya sahip olan otomobillerin torpido soğutma sistemi nasıl çalışır,motor çalışması şart mı ? Klima kompresörü vasıtasıyla mı,yoksa başka bir yolla mı ? Ayrıca bu sistemle ne kadar derece sıcaklığa kadar soğutma sağlanabilir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soğutmalı Torpido Sistemi Nasıl Çalışır?

Bazı modern araçlarda bulunan soğutmalı torpido sistemi, aracın klima sistemine entegre olarak çalışan bir özelliktir. Bu sistem, içeceklerini ve diğer hassas eşyalarını serin tutmak isteyen sürücüler için kullanışlı bir avantaj sağlar.

Soğutmalı Torpidoyu Anlama

Soğutmalı bir torpidoya sahip araçlarda genellikle torpidonun ön kısmında bir düğme veya gösterge bulunur. Bu düğmeye basıldığında sistem etkinleşir ve torpidonun içi soğumaya başlar.

Torpido Soğutmanın Çalışma Prensibi

Soğutmalı torpido sistemi, aracın klima sisteminden soğutulmuş havayı torpidonun içine yönlendirir. Bu hava, torpidonun içinde bulunan bir evaporatör tarafından soğutulur. Evaporatör, soğutucu akışkanı içeren metal bir bobindir. Soğutucu akışkan, klima sisteminin kompresörü tarafından basınçlandırılır ve evaporatöre girer. Evaporatörde soğutucu akışkan genleşerek soğuk hava üretir. Üretilen soğuk hava daha sonra torpidonun içine dağıtılır.

Nissan Qashqai Torpido Soğutma

Nissan Qashqai gibi bazı araçlarda torpido soğutma özelliği standart olarak bulunur. Sistem, yukarıda açıklanan prensiplerle aynı şekilde çalışır. Qashqai'de torpidonun soğutma düğmesi torpidonun ön kısmında bulunur.

Soğutmalı Torpido Vanası

Soğutmalı torpido sisteminde, soğuk havayı torpidonun içine yönlendiren bir torpido soğutma vanası bulunur. Vana, torpidonun soğutma düğmesine bağlıdır. Düğmeye basıldığında vana açılır ve soğuk hava torpidonun içine girer.

BMW Torpido Soğutma

BMW gibi lüks araçlarda da soğutmalı torpido özelliği bulunabilir. BMW'de torpido soğutma sistemi, aracın iDrive bilgi-eğlence sisteminden kontrol edilir. Sistem, klima sisteminden gelen soğuk havayı torpidonun içine yönlendirerek çalışır.

Önemli Not: Soğutmalı torpido sisteminin etkinliği, aracın klima sisteminin verimliliğine bağlıdır. Klima sistemi düzgün çalışmıyorsa torpido yeterince soğumayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klimadan gelen soguk havayi adamlar torpidoya gondermisler. Zamaninda arastirmistim. Oyle pek bi ise yaradigi yokmus. Bi yorum buldum burda adam anlatmis.

Merhabalar.
    Arkadaşım,bu yaz tatilinde sıcak bölgelere çok sık gezi yaptım,gittiğim yerlere hediye olarak "taze kesilmiş oğlak eti" götürdüm,eti hazırladıktan sonra gidinceye kadar 2-3 gün buz dolabına koymuştum,sonra malum yere yerleştirdim(torpido).Akdenizin temmuz sıcağında yaklaşık 1500 km yol yaptım ,vardığım yerde eti yemek için mikro dalgada zor çözdürdük.
    Bunun yanında buz gibi içtiğimiz suları da söylemeye gerek yok sanırım.
    Kısacası kullanışlı bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Soğutmalı torpidoya sahip olan otomobillerin torpido soğutma sistemi nasıl çalışır,motor çalışması şart mı ? Klima kompresörü vasıtasıyla mı,yoksa başka bir yolla mı ? Ayrıca bu sistemle ne kadar derece sıcaklığa kadar soğutma sağlanabilir ?

bildiğim kadarıyla klima çalışırken klimanın serinliğini içeriye veriyor torpidoda genellikle vanaya benzer birşey oluyor
    yine sıcak üflerken açılınca da ısıtıyor diye biliyorum
    hiç kullanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Soğutmalı torpidoya sahip olan otomobillerin torpido soğutma sistemi nasıl çalışır,motor çalışması şart mı ? Klima kompresörü vasıtasıyla mı,yoksa başka bir yolla mı ? Ayrıca bu sistemle ne kadar derece sıcaklığa kadar soğutma sağlanabilir ?

bildiğim kadarıyla klima çalışırken klimanın serinliğini içeriye veriyor torpidoda genellikle vanaya benzer birşey oluyor
    yine sıcak üflerken açılınca da ısıtıyor diye biliyorum
    hiç kullanmadım
    torpidoya et mi konur yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Alıntıları Göster
    İşe yarıyor mu ki hakikaten? Çünkü okula yemek götüreceğim bundan sonra, yemek parasını benzine vereceğim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

Alıntıları Göster
    o nasıl bir manyaklık? küçücük torpidoya ne kadar et koyabilirsinki?!,yanına birde su koymuş.. pehhh...iyi atmış...

bence soğutmalı torpidonun bir halta yaradığı yok,benim küçük prensesimn mamaları için aldım black&decker 12v buzluk var süper işe yarıyor,hatta buz bile yapıyor...ama torpido bir halta yaramaz,anca çikolatanın yolda erimemesine yarar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

o nasıl bir manyaklık? küçücük torpidoya ne kadar et koyabilirsinki?!,yanına birde su koymuş.. pehhh...iyi atmış...

bence soğutmalı torpidonun bir halta yaradığı yok,benim küçük prensesimn mamaları için aldım black&decker 12v buzluk var süper işe yarıyor,hatta buz bile yapıyor...ama torpido bir halta yaramaz,anca çikolatanın yolda erimemesine yarar...

Yav ustam adam bu işe yaramadığını anlatmak istemiş sende ciddiye alıyorsun
  • Biz fakir olduğumuz icin arabada bu özellik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Biz fakir olduğumuz icin arabada bu özellik yok.
    Torpidoya bir boruyla klima çıkışı vermişler. Olay bu. Bir de plastik vana gibi bir şey var oradan açıp kapatabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EPICA

Torpidoya bir boruyla klima çıkışı vermişler. Olay bu. Bir de plastik vana gibi bir şey var oradan açıp kapatabiliyorsun.

Alıntıları Göster
    vatandas hem oglak eti koymus hemde icecekleri vay be ne torpidoymus

:)

benim mercedeste vardi hem kol dayamada hem torpidoda kol dayamaya uzun yolda cikolata ve icecekleri koyardim ama icecekleri sogukken koyarsaniz faydasi var yoksa is sogutmaya gelince uzun surer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polotje -- 6 Şubat 2014; 0:18:33 >
  • Eski aracım 307'nin torpidosu gerçekten çok büyük ve soğutmalıydı. Yaz mevsiminde içine soğuk olarak koyduğunuz herşey araç çalıştıkça soğuk kalıyordu. Şimdiki aracım Astra H, torpido küçücük ve soğutma yok. Eskiyi bu konuda aramıyorum dersem yalan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polotje

vatandas hem oglak eti koymus hemde icecekleri vay be ne torpidoymus

:)

benim mercedeste vardi hem kol dayamada hem torpidoda kol dayamaya uzun yolda cikolata ve icecekleri koyardim ama icecekleri sogukken koyarsaniz faydasi var yoksa is sogutmaya gelince uzun surer

Alıntıları Göster
    Ben bu yaz Ayvalık'dan İzmir'e giderken su ve cola koymuştum, o sıcakta torpidodan soğuk içecek çıkarmak iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aarmaganozturk

Eski aracım 307'nin torpidosu gerçekten çok büyük ve soğutmalıydı. Yaz mevsiminde içine soğuk olarak koyduğunuz herşey araç çalıştıkça soğuk kalıyordu. Şimdiki aracım Astra H, torpido küçücük ve soğutma yok. Eskiyi bu konuda aramıyorum dersem yalan olur.
    yalandan bir özellik işte. benim jettada da vardı. klima çalışacak da hava kanallarından biri de oraya hava götürecek de soğutacak bla bla bla.

Şimdi asıl soruyu sorayım da akılları karıştırayım :

Klima gücünü krank milinden alan dorpidolu araçlar mı daha iyi soğutur, yoksa gücünü elektrikten alan klimalar mı torpidoyu iyi soğutur

• quote:

• guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Benim Pejo 307'nin torpidosu enine 3 tane 1,5 litre su alirdi. Her aracin torpidosu duduk kadar olmuyor anlayacaginiz. Antalyadan istanbula ev tasirkan tereyag ve yogurt getirmistim ve gayet buz gibi gelmisti. Normalde kabine verilen hava sicak hava ile karistirilip klimatize edildikten sonra verilir. Torpidoya ise direkt gidiyor. Bildiginiz soguk oluyor. Simdiki aracimda (116d) olmadigina yandigim ozelliklerin basinda gelir.
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Bizde araba yok ama zinciri var abi
  • quote:

:A :S:D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7dreaMSoLdier_

quote:

:A :S:D :D

Alıntıları Göster
    eski aracım megane 2 de de var diyorlardı klimayı açtığımda içeri hafif bi serinlik veriyor gerçi çok yakıyor diye klima açmadığımız için pek bi işe yaramıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

eski aracım megane 2 de de var diyorlardı klimayı açtığımda içeri hafif bi serinlik veriyor gerçi çok yakıyor diye klima açmadığımız için pek bi işe yaramıyor.

Alıntıları Göster
    Bazı arkadaşlar soğutmalı torpido denen nimetten bayağı derin dondurucu perforformansı bekliyor.
    Soğutmalı torpid,o evden veya geçerken marketten büfeden aldığın içeceğin nispeten hala keyifle içilebilmesini sağlayan bi olay.
    Olan araçlarımda beni tatmin eden bir özellik idi.
    İşe yaramıyor demek haksızlık olur bana göre..
    Uzuzn lafın kısası sıcak bir içeceği soğutmaz, soğuk içeceğin ısınmamasını sağlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: carretera

Benim Pejo 307'nin torpidosu enine 3 tane 1,5 litre su alirdi. Her aracin torpidosu duduk kadar olmuyor anlayacaginiz. Antalyadan istanbula ev tasirkan tereyag ve yogurt getirmistim ve gayet buz gibi gelmisti. Normalde kabine verilen hava sicak hava ile karistirilip klimatize edildikten sonra verilir. Torpidoya ise direkt gidiyor. Bildiginiz soguk oluyor. Simdiki aracimda (116d) olmadigina yandigim ozelliklerin basinda gelir.

307 her ne kadar yerden yere vurulsa da aslında kabin içi yaşam alanı ve ergonomisi oldukça başarılı olan bir araç. Büyük torpido, kullanışlı eşya gözleri falan, el altında her şeyi koyacak bir yer var... Bende de 2006'dan beridir 307 var, başka bir çok araç da kullandım, yadırgadığım çok şey oldu. Belki de arabaya çok alıştım, o yüzden öyle geliyor.

Soğutmalı torpido ise yazın özellikle uzun yolculuklarda güzel oluyor, aldığınız içeceğin bir kaç saat sonra hala soğuk ve içilebilir şekilde kalması güzel

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.