Şimdi Ara

Son kale yıkıldı: PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi ülkemizde konsol oyunlarının 1000/2000 TL seviyelerini geçtiği ve hatta aştığı bu dönemde, abonelik tabanlı oyun servisleri biraz da olsa oyuncuları mutlu etmeyi başardı. Ancak bu servisler arasından PS Plus'ın, bir süredir zamlanacağı konuşuluyordu. Bugün ise beklenen oldu ve Türkiye'deki Playstation Plus abonelik fiyatlarında ciddi bir artışa gidildi. İşte yenilenen PS Plus fiyatları...

PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı

Hatırlayacağınız üzere daha önce Sony, ABD pazarında PS Plus fiyatlarına yüzde 33 oranında zam yaptı. Bunun ardından PS Plus Essential'ın fiyatı 59,90 dolardan 79,90 dolara, PS Plus Extra'nın fiyatı 99 dolardan 134,99 dolara, PS Plus Premium'un fiyatı ise 119,99 dolardan 159,99 dolara yükseldi. Ancak bunun ülkemizdeki yansıması dolar kuru ve ekonomik durumlar nedeniyle ağır oldu diyebiliriz.

Sony'nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre PS Plus Essential'ın aylık abonelik ücreti 40 TL'den 175 TL'ye 3 aylık abonelik 100 TL'den 440 TL'ye 12 aylık aboneliğin fiyatı ise 240 TL'den 1440 TL'ye çıktı. PS Plus Extra'ya gelecek olursak, aylık abonelik ücreti 60 TL'den 260 TL, 3 aylık abonelik 165 TL'den 720 TL'ye 12 aylık abonelik ise 400 TL'den 2340 TL'ye fırladı.

Ayrıca Bkz.PS Plus abonelerine Eylül 2023'te verilecek ücretsiz oyunlar belli oldu

Sony'nin en üst abonelik katmanı PS Plus Deluxe ise, sırasıyla aylık 305 TL, 3 aylık 830 TL ve 12 aylık 2740 TL oldu. Aboneliğin eski fiyatları ise sırasıyla 70 TL, 190 TL ve 460 TL idi. Peki yapılan zam hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yenilenen PS Plus fiyatları

PlayStation Plus Essential:

Aylık: 175 TL

3 Aylık: 440 TL

Yıllık: 1440 TL

PlayStation Plus Extra:

Aylık: 260 TL

3 Aylık: 720 TL

Yıllık: 2340 TL

PlayStation Plus Deluxe:

Aylık: 305 TL

3 Aylık: 830 TL

Yıllık: 2740 TL

• Hani 60 gün önceden zamlar haber verilecekti. Bu ne şimdi Sony.

Çevirin şu fiyatları eskiye. Bugün 60 günün ilk günü olsun. 60 gün sonra yaparsın zammı Sony, burda insanlara söylediğin gibi.

Sony PlayStation Network - Hizmet Koşulları

Madde 20.10 ve 20.10.1
    https://www.playstation.com/tr-tr/legal/psn-terms-of-service/#special-terms

Bu arada;
    Playstation Plus hesabım için abonelik bitim tarihi: 11/10(Ekim)/2023’idi. Yani Playstation Plus aboneliğimin bitmesine tam 36 gün vardı ve bana herhangi bir fiyat değişikliğiyle ve hangi tarihte fiyat değişikliği yapılacağıyla ilgili herhangi bir e-posta gelmedi. Abonelik bitimine 60 gün kala fiyat zammı ve hangi gün yapılacağı bilgisi e-posta olarak gönderilmesi gerekiyorsa eğer (yani bu maddeler eğer böyle yorumlanacaksa) bu hizmet koşulu uygulanmadı. Bugün 6/9(Eylül)/2023 tarihinde öğlen Playstation Plus Essential aboneliğimi bir kaç yıllığına uzatmıştım. Hizmet koşulu uygulanmadan zam yapan Sony Playstation Türkiye’nin bu yaptığı hatasından en kısa sürede dönmesini bekliyoruz. Çözüm olarakta bugünü 6/9(Eylül)/2023’ü başlangıç sayıp, zammı 60 gün sonraya yapmasını sunuyoruz.
    Yalnız Sony gibi devasa bir şirkete bu p.çlik yakışmadı: zam yapacaksan yaparsın, öyle önceden "yakında zam yapacaz ha" deyip zam öncesi aboneliği uzatayım diyen müşterilerini "bir yanlışlık oldu" hata mesajlarıyla oyalamazsın.

neyse.. içimi döktüm, rahatladım. gerisini Ekim 2024'te düşünecem artık :)
    Tüketici hakem heyetine sikayet oluşturdum e devletten. Bakalım sonuç ne olacak. Hem abonelik uzatmayi engelledigi için, hem fiyat değişikliğini 60 gün onceden bildirmedigi için, hem de tek seferde bu kadar devasa zam yaptığı için sikayette bulundum. Ama bu lehime sonuçlanırsa sadece beni ilgilendirir. Yani her koyun kendi bacagindan asılır. Yarim saatinizi ayirarak e devletten tuketici hakem heyetine basvuruda bulunun
  • 2028 kadar deluxe ok sonrası için bakarız.

• Kaç gündür boşuna koşuşturmuyormuşuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cd li al sat devamke

• adamlar acimamislar

• Oooohh suyundanda gooyy ,,,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son kale Gamepass dir ps plus değil

Zamlar yerinde olması gerektiği gibi

Sırada Gamepass var ihtiyacı olan alsın yakında onada zam gelecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ver mehteri verrr

• Son kale derken !
    Sen gamepass duymadın heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki yapılan zam hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Şunu neden her haberde papağan gibi yazma gereği duyuyorsunuz? Siz bunu yazmayınca insanlar fikirlerini söyleyemiyorlar mı, söylemiyorlar mı?

• Yalnız Sony gibi devasa bir şirkete bu p.çlik yakışmadı: zam yapacaksan yaparsın, öyle önceden "yakında zam yapacaz ha" deyip zam öncesi aboneliği uzatayım diyen müşterilerini "bir yanlışlık oldu" hata mesajlarıyla oyalamazsın.

neyse.. içimi döktüm, rahatladım. gerisini Ekim 2024'te düşünecem artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 6 Eylül 2023; 23:13:25 >
  • Son kale yıkıldı: PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı!

Hani 60 gün önceden zamlar haber verilecekti. Bu ne şimdi Sony.

Çevirin şu fiyatları eskiye. Bugün 60 günün ilk günü olsun. 60 gün sonra yaparsın zammı Sony, burda insanlara söylediğin gibi.

Sony PlayStation Network - Hizmet Koşulları

Madde 20.10 ve 20.10.1

Bu arada;
    Playstation Plus hesabım için abonelik bitim tarihi: 11/10(Ekim)/2023’idi. Yani Playstation Plus aboneliğimin bitmesine tam 36 gün vardı ve bana herhangi bir fiyat değişikliğiyle ve hangi tarihte fiyat değişikliği yapılacağıyla ilgili herhangi bir e-posta gelmedi. Abonelik bitimine 60 gün kala fiyat zammı ve hangi gün yapılacağı bilgisi e-posta olarak gönderilmesi gerekiyorsa eğer (yani bu maddeler eğer böyle yorumlanacaksa) bu hizmet koşulu uygulanmadı. Bugün 6/9(Eylül)/2023 tarihinde öğlen Playstation Plus Essential aboneliğimi bir kaç yıllığına uzatmıştım. Hizmet koşulu uygulanmadan zam yapan Sony Playstation Türkiye’nin bu yaptığı hatasından en kısa sürede dönmesini bekliyoruz. Çözüm olarakta bugünü 6/9(Eylül)/2023’ü başlangıç sayıp, zammı 60 gün sonraya yapmasını sunuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Eylül 2023; 1:21:10 >

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Tam dava açmalık. Bence aboneler yüklensin 👍

Buna bir dava açılır gibime geliyor. Adamlar kendi sözleşmelerine uymuyorlar.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Japon değildir bunu yapan. Japonlarda harakiri kültürü var, yapamazlar böyle bir sorumsuzluğu. Yaptım oldu diye bir şey yok. Sony’nin Playstation’un temsil ettiği şirketin ‘hizmet koşulları’ var. Hangi yönetici olursa olsun bu koşullara uymak zorunda. Uymuyorsa şirketin ülkedeki hakkı hukuğu tatması gerekiyor. İnanıyorum ki Sony Ana merkezine (hq) bu sorumsuzluk haberi ulaşırsa durumu üzüntüyle karşılayıp çözümü için gerekenleri yapacaklardır.

Ben zaten Japonlar yapmıştır gibi bir şey demedim.

Neyse bu arada az önce 6 Kasım'a kadar muhabbeti yapan bir mail geldi Playstation'dan. Kopyalayıp yapıştırıyorum

Alıntı

metni:
    Merhaba **********,
    PlayStation®Plus aboneliğinizin yaklaşan fiyat değişikliği hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.
    Mevcut PlayStation Plus Deluxe 12 ay aboneliğinizin fiyatı TRY 2740 tutarına yükselecektir. Bu fiyat güncellemesi, PlayStation Plus abonelik hizmetinize yüksek kaliteli oyunlar ve avantajlar sunmaya devam etmemizi sağlayacaktır.
    Bu fiyat artışı, 6 Kasım'da veya sonrasında gerçekleşecek bir sonraki yenileme tarihinize kadar geçerli olmayacaktır. Ancak, bir sonraki yenilemenizden önce yapacağınız seviye yükseltme, düşürme veya ek süre satın alma gibi üyelik değişiklikleri, planınızı yeni fiyatlara göre güncelleyecektir. Aboneliğinizi dilediğiniz zaman değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz. Ayrıntı bilgiyi burada bulabilirsiniz. PlayStation Plus Kullanım Koşulları'nı burada bulabilirsiniz.
    Sürekli desteğiniz için teşekkür ederiz,PlayStation

• Çok şükür yeni yenilemiştik artık 360 gun sonrasına bakacağız, üyelik için mecbur kalanlar ise black friday i beklesinler belki 1000 tl bandına düşer 🤕

• Dünyaya göre fiyatlar hala daha düşük ama bizim alım gücümüz o kadar düştü ki bu fiyatlardan yeni abone olacak kaç kişi var TR de? Sony TR yi kesinlikle gözünden çıkarmışa benziyor. TR yi de microsoft a bırakmış anlaşılan. Valla ben de PS5 sahibiyim artık kimseye PS tavsiye edemem. O paraya 3060 ti bir sistem alın geçin derim. Fakat Xbox konsolunu önermem. Gamepass fiyatları ne olur bilemeyiz. O yüzden oyun için artık PC alın derim. Konsol hikayesi TR de artık bitti. En azından Sony oyunlarını PC ye de getiriyor. Özetle PC ye geçmek şart oldu.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sıkıntı şurda; (önce tane tane yaşananlar)

1) 11/Ekim/2023’te PSN Plus aboneliğim bitecekti. Yani 36 gün sonra bitecekti.

2) Fiyat değişikliğiyle ilgili ve tarihiyle ilgili herhangi bir e-posta abonelik bitimine 60 gün hatta 36 gün kala gelmedi.

3) 6/Eylül/2023 tarihi öğleden sonra PSN fiyatlarına ansızın yüzde 483 zam yaptılar. 6/Eylül/2023 tarihi öğlen saat 13:56’da 240₺’ye alınan Essential abonelik öğleden sonra birden habersiz 1400₺’ye satışa çıkarıldı. Şuan zamlı fiyatlar gözüküyor hesabımda. Çünkü zam yapılacağı 60 gün önceden PSN aboneliği bitişine 36 gün kalmış olan bana gelmedi. Bende 6/Eylül/2023’te PSN aboneliğimi Essential alarak uzattım zam gelmeyecek nasıl olsa diye. Çünkü 60 gün önceden zam tarihini ve miktarını belirtir e-posta gelmedi.

4) 7/Eylül/2023 tarihi sabah saat 01:22’de zam e-postası geldi.

Şimdi soru;

Zam tarihi ve zam miktarı e-posta olarak PSN abonelik bitimine 36 gün kalmış olan bana PSN hizmet koşullarında 60 gün önceden e-posta ile zam miktarı ve tarihi gönderilir denilmesine rağmen neden ansızın zam yapılıp bunun yapılacağını bildirir e-posta gelmedi?

Burda uyguladıkları yöntem tüketiciyi aldatma içeriyor.

Şuan yaptıkları şey tam olarak bu;

Duyurma hiçkimseye hangi tarihte ne kadar zam yapacağını. (Tüketiciyi aldatma ve PSN hizmet koşullarına aykırılık tamda burada) Zamlı fiyatları ve zam tarihini duyuracağım demiş olmana rağmen zammı ansızın duyurusuz yap. 60 gün önceden fiyat değişikliği ve tarihi e-posta ile bildirilir koşulu havada kalsın.

Gönderdikleri e-posta bile aldatıcı içerikli. ‘aboneliğinizin yaklaşan fiyat değişikliği’ ile başlıyor ilk cümle. Yaklaşan fiyat değişikliğiymiş! Zammı çoktan yaptılar bile 6/Eylül/2023 tarihinde. Zamlı fiyatları görme sebebim; PSN hesabımın abonelik bitimine 36 gün kalmış olmasına rağmen zammı yapmadan 60 gün önceden e-posta ile haber vermemiş olmaları ve buna güvenerek zam yapmayacaklarını düşünmüş olmam sebebiyle (bu da tüketiciyi aldatmadır) aboneliğimi essential seviyesinde yenilemiş olmam.

Doğrusu şu olmalıydı;

PSN hizmet koşullarında da belirtildiği üzere, zamlı fiyatlar ve tarihi e-posta ile herkese duyurulur. Duyurulduğu tarihten itibaren 60 gün sonra da zamlı fiyatlarla satışa başlanır. Hiçkimse de mağdur olmazdı bu şekilde.

Bakınız PSN hizmet koşulları;

“ 20.10.1. Herhangi bir fiyat artışından en az 60 gün önce sizi e-posta ile bilgilendirerek yeni maliyeti ve yeni maliyetin geçerli olacağı tarihi bildireceğiz. Fiyat artışı geçerli olmadan önce aboneliği iptal edebilirsiniz. “

Fiyat artışını yapmadan 60 gün önce e-posta ile fiyat artışını ve tarihini tüketicilere bildirsen tamam sorun yok.

Sorun nerede?

Fiyat artışı yapacağını 60 gün önceden duyurmadan fiyat artışını ansızın yapmaları ve bu ansızın yaptıkları fiyat artışının 60 gün sonra geçerli olacağını belirtmelerine rağmen -zam yapacakları tarihi önceden duyurmadan- zammı bugün şimdi yapmış olmaları tüketiciyi aldatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 7 Eylül 2023; 3:2:13 >

Aynen öyle. Burada usulsüzlük yapmışlar. Önceden zam haberlerini verirlerdi biz de ona göre alıp almamaya ya da indirim beklemeye karar verirdik. 2020 yılıydı gsliba yanlış olmasın en son 240 TL yapmışlardı işte. Onu da 60 gün önceden haber vermişlerdi. Tıpkı daha mnceki yıllarda olduğu gibi. E-posta hemen düşer, haberimiz olurdu. Aha derdik zam gelecek. Hatt haberlere, millete e-posta düştükten sonra düşerdi. Şimdi millet şüphelerle, fısıltılarla çıkarım yapıyor. Koskoca Sony PS değil sanki kenar mahalledeki bakkal anasını satayım. Millet işkillenip korkup aldı ama kim derdi ki PS böyle saçma bir hareket yapacak. Oldu işte. Demek ki bundan sonra dedikodu oldu mu yapıştırmak gerekiyormuş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.