Şimdi Ara

Son Zamanda 0 km araba alanlar ruhsat ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
14.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta bugun ford bayiisinden aracımı teslim aldık fakat bana ARAÇ TESCİLİNE İLİŞKİN GEÇİCİ BELGE verdiler, ruhsatımı 1 haftaya kadar yollayacaklarını söylediler ama ne gelen var ne giden, demin kasko yaptırmak için gittim sigortacıma aracınız 2.el olabilir dediler bu yüzden böyle bir işlem uygulanmış diyince iyice kıllandım siz ne diyorsunuz son zamanlarda 0 km araba alanlarda ruhsat nasıl geliyor?

• Ruhsat ve plakayı araç tesliminde vermeleri gerek, onu da adamları var içerde 2 günde hallediyorlar.

Madem araç tescili yapılmadı neden aracı teslim aldınız ki? ya da madem tescilsiz aldınız, gidip tescili kendiniz yaptırsaydınız, 400 liraya halledilecek iş için bin lira alıyorlar.

Aracın ikinci el olduğunu sanmıyorum, aracın trafiğe çıkış tarihini öğrenebilirsiniz ruhsat geldikten sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

Ruhsat ve plakayı araç tesliminde vermeleri gerek, onu da adamları var içerde 2 günde hallediyorlar.

Madem araç tescili yapılmadı neden aracı teslim aldınız ki? ya da madem tescilsiz aldınız, gidip tescili kendiniz yaptırsaydınız, 400 liraya halledilecek iş için bin lira alıyorlar.

Aracın ikinci el olduğunu sanmıyorum, aracın trafiğe çıkış tarihini öğrenebilirsiniz ruhsat geldikten sonra.

Tescil işlemi yapılmış, plakamıda verdilerde dediğim gibi bana dedikleri bu yeni bir sistem artık telefonla 1 saatte tescil işlemlerini hallediyoruz ruhsatta bir hafta sonra geliyor dediler ama kıllandım sigortacım ben ilk defa böyle bir evrak gördüm dedi acaba diyorum ki aracı bayii üstüne alıpta bana 2.el olarakmı sattılar.

Arkadaşlar son zamanlarda 0 km araba alıp, bilgisiyle beni aydınlatabilecekler arkadaşlar varsa lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

• https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

Tescil işlemi sizin üzerinize yapıldıysa şuradan sayfa açılması lazım, bir deneyin isterseniz.

Bende merak ettim. Şüphenizde haklılık payı olabilir.
  • 22 mart'ta sifir arac aldik.
    Ödemeyi yaptigimiz gün tescil ve ruhsat islemleri halloldu, aksam aracla birlikte ruhsati da aldik, hic yeni bir sistem geldi, ruhsat sonra gelecek demediler. Ayni gün ruhsat cikt. Zaten ruhsatta da tescil tarihi araci aldigimiz gün yaziyor. Sizin durum biraz süpheli geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip cok ilginç. Peşine düşün hiç düşünmeden.
  • Geçen hafta bizim gece bekçisi banka kredili işlem ile Opel Insignia almıştı ona da Opel bayii aynı işlemi yapmış, geçtiğimiz cuma ruhsat gelmişti. Artık işler böyle mi yürüyor bilemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

Tescil işlemi sizin üzerinize yapıldıysa şuradan sayfa açılması lazım, bir deneyin isterseniz.

Siteden girdiğimde araçla ilgili doğru bilgiler çıkıyor bir problem yok, sonrasında Bahçelievler emniyet müdürlüğü trafik şubesini aradım meğersem boşuna bekliyormuşum 15 gün içeresinde teslim almazsam kargoyla yolluyorlarmış yarın sabah işe giderken alırım artık ruhsatımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

Siteden girdiğimde araçla ilgili doğru bilgiler çıkıyor bir problem yok, sonrasında Bahçelievler emniyet müdürlüğü trafik şubesini aradım meğersem boşuna bekliyormuşum 15 gün içeresinde teslim almazsam kargoyla yolluyorlarmış yarın sabah işe giderken alırım artık ruhsatımı.

Bayinin işgüzarlığı resmen, sorun yok gibi görünüyor.

Hayırlı olsun.

• bazı bayiler, yıl sonu kotalarını , araç satışlarını yüksek göstermek adına, bazı araçların tescillerini yapıyorlar. yani araca ait fatura kesiyorlar, ruhsat çıkartıyorlar. araç yerinden oynamadıgı için 0 km oluyor. sonra bu tarz araçları da 1000-2000 tl indirim yaparak , halka satıyorlar. yani ne yazık ki aldığınız araç 2. el. ama muhtemelen ilk siz bineceksiniz. hatta polisi sıkıştırırsanız sizden önce araç kime satılmış oğrenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

bazı bayiler, yıl sonu kotalarını , araç satışlarını yüksek göstermek adına, bazı araçların tescillerini yapıyorlar. yani araca ait fatura kesiyorlar, ruhsat çıkartıyorlar. araç yerinden oynamadıgı için 0 km oluyor. sonra bu tarz araçları da 1000-2000 tl indirim yaparak , halka satıyorlar. yani ne yazık ki aldığınız araç 2. el. ama muhtemelen ilk siz bineceksiniz. hatta polisi sıkıştırırsanız sizden önce araç kime satılmış oğrenebilirsiniz.

Araç tırdan iner inmez teslim aldım elinde kalmış bir araç değil anlayacağınız.
  • ruhsatı aldığınızda, tescil tarihi ve ilk tescil tarihine bakın. farklıysa 2. eldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

bazı bayiler, yıl sonu kotalarını , araç satışlarını yüksek göstermek adına, bazı araçların tescillerini yapıyorlar. yani araca ait fatura kesiyorlar, ruhsat çıkartıyorlar. araç yerinden oynamadıgı için 0 km oluyor. sonra bu tarz araçları da 1000-2000 tl indirim yaparak , halka satıyorlar. yani ne yazık ki aldığınız araç 2. el. ama muhtemelen ilk siz bineceksiniz. hatta polisi sıkıştırırsanız sizden önce araç kime satılmış oğrenebilirsiniz.

Araç tırdan iner inmez teslim aldım elinde kalmış bir araç değil anlayacağınız.

Aracin fiziksel olarak tirda mi gemide mi oldugunun ne yazikki bir onemi yok. Aracin satisi icin motor no sasi no yeterlidir. Aracin satis fiyati uzerinden faturasi kesilir otv si odenir. Aracin tescili yapilir. Dedigim gibi araciniz 2. El. Yoksa siz trafige dahi cikamazsiniz. Bir plakaniz bile olmazdi yoksa.

• geçtiğimiz senelerde yanlış bilmiyorsam ismi ASBİS denilen bir sistemi oto plazalara entegre ederek emniyetteki yoğunluğun önüne geçilmesini amaçlayan bir sistem getireleceğinden bahsediliyordu. O sistem aktif olmuş olabilir.

Yukarıda arkadaşlarında dediği gibi aylık kota doldurmak gibi bir yola giderek arabayı üzerlerine almış olabilirler ve daha sonra da sizden "almaya-satmaya" diye vekalet alınarak sizin adınıza satış yapılmış olabilir.

Ama benim ilk dediğim madde daha mantıklı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_O_S

ruhsatı aldığınızda, tescil tarihi ve ilk tescil tarihine bakın. farklıysa 2. eldir.

Benim ruhsatta ilk tescil tarihi haziran 2012, ikinci tescil tarihi temmuz 2012.neden böyle olmus olabilir?

• ernn93 kullanıcısına yanıt
    arkadasın bahsettiği olayı yapmıslar kota doldurmak için tescili alınıp tekrar size satışı yapılmış suan aracın 2. sahibisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeNGeSiZ_1925

arkadasın bahsettiği olayı yapmıslar kota doldurmak için tescili alınıp tekrar size satışı yapılmış suan aracın 2. sahibisiniz

hayırlı olsun diyelim:) neyse bazı markalarda 2. eli 0 dan pahalıya gidiyor. 2. eli 0 fiyatına almak bile bir avantaj.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeNGeSiZ_1925

hayırlı olsun diyelim:) neyse bazı markalarda 2. eli 0 dan pahalıya gidiyor. 2. eli 0 fiyatına almak bile bir avantaj.

+1
  • Evet arkadaşlar sabah emniyet müdürlüğüne gittim aracımın ruhsatını aldım ordaki memurlarada sordum bu yeni bir sistemmiş internetten tescil ve plaka işlemleri 1 saat gibi sürede çıkıyormuş ve aracın ilk sahibi benim.
  • hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.