Şimdi Ara

Sonunda AB birliği ağzındaki baklayı çıkardı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avrupa Birliği Çinli araçlar hakkında inceleme başlatacakmış. Şaşırdık mı hayır. Kendilerine gelince nasıl korumacılığa geçiyorlar ama başkası yaptığında serbest piyasa adalet demokrasi.

• Çin dünya icin tehdittir.Tek bir insan gibi hareket eden insandan çok makina düzeniyle çalışan,duygunun,maneviyatın değerinin olmadığı çekirge gibi dünyayı istila etmeye çalışan bir millet.Bunların eline düşsek bu zihniyet bize tatil bile yaptırmaz.Bizim gibi gevşek milletleri aç bırakırlar.Adamlarda vicdan merhamet yok.Zaten öbür tarafta yok.
    Avrupalı markaları korumak için alınmış bir karar . Çinli markaların yakın bir zamanda otomobil piyasasını ele geçireceklerini farkettiler bu yüzden büyük ihtimal inceleme adı altında Çinli markalara ambargo uygulayacaklar.
    Ben kendi adıma Çinli markaları destekliyorum rekabet iyidir arkadaşlar yoksa tek bir firma piyasada istediği gibi at koşturur

Ticari araç üreticisi Skyworth'un ilk binek modeli Skywell et5 uygun 1600'e ama 1600 verilir mi şüphesi var herkeste, çok tercih edilmiyor. Ama normal fiyatında olsa, yani 950bin, 1milyon kimse düşünmeden alır. Uyguna çinli elektrikli alamayan Türk halkı ne alıyor peki? İçten yanmalı, avrupalı araçlar alıyor. Uzun vadeli düşününce sizce hangisi mantıklı ülke için?

Togg'u geç. Tutmayan sözde 20bin, 70bin üretimle 1milyonluk pazarı doyuramazsın. Ondan olsa olsa bahane olur akp'nin her zaman yaptığı gibi. Cari açığı bahane göster, halka zam yap.

• Avrupalı markaları korumak için alınmış bir karar . Çinli markaların yakın bir zamanda otomobil piyasasını ele geçireceklerini farkettiler bu yüzden büyük ihtimal inceleme adı altında Çinli markalara ambargo uygulayacaklar.
    Ben kendi adıma Çinli markaları destekliyorum rekabet iyidir arkadaşlar yoksa tek bir firma piyasada istediği gibi at koşturur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei yi öyle bitirdiler.. Yalnız Uygur Türklerine işkence yapan , halkını çoluk çocuk demeden çalıştıran bir ülkeden bahsediyoruz, o yüzden bana da hiç sıcak gelmiyor kendileri de mallarıda

• Çin dünya icin tehdittir.Tek bir insan gibi hareket eden insandan çok makina düzeniyle çalışan,duygunun,maneviyatın değerinin olmadığı çekirge gibi dünyayı istila etmeye çalışan bir millet.Bunların eline düşsek bu zihniyet bize tatil bile yaptırmaz.Bizim gibi gevşek milletleri aç bırakırlar.Adamlarda vicdan merhamet yok.Zaten öbür tarafta yok.

• E geçecek tabi, adam üretiyor, ürettiğini de satıp yine kendi halkına refah yaratmak için korumacı davranıyor. Her yer Türkiye mi bedava ranttan para kazananlar üretim yapanları sopalasın?

Ayrıca AB Birliği değil o, AB ya da Avrupa Birliği.

• Çin Pil madenlerini elinde tutuyor buda Avrupalı üreticilerin Elektrikli araç üretmesini pahalı kılıyor. Fark ettiler ki bu iş aleyhlerine dönüyor ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu gün Afrikada çıkan bazı baş kaldırıların arkasında bu paylaşım savaşı var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E burada çinli araçlara ek vergi geldi diye kıyamet koptu?

Yukarıda link verdim bakınız

• en1gma kullanıcısına yanıt

AB kendi üreticilerini, halkını korumak için yapıyor.

Akp kendi halkını daha iyi kazıklamak için yapıyor.

Arada çok fark var.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Yoo alakasi yok, Çinli üreticiler yok satıyor halen çünkü daha ucuzlar

Diğer markalarda ise araba yok

Togg da 20 bini aşacak bu yıl

Demek ki Çin'e ek vergi gayet mantıklıymis değil mi?

Elektrikli modelleri yok satmıyor ve tr'ye gelmiyor bile büyük çoğunluğu. Tesla'da yok satıyor mesela. Çinli elektirkli araçlara ek vergi olmasa bu kadar Tesla satabilir miydi?

Doğru düzgün togg üretimi yokken neyin nesi bu %54 ek vergi? Çinli almasınlar, avrupa kazığı yesinler zammı mı yoksa bana rüşvet vermeden size ucuz araç yok pislikler zammı mı?

Yok satamiyor çünkü ucuz fiyattan giremiyor

Ki bence skywell mg gibi firmalar gayet f/p

1600e 642 km menzil veren dolu elektrikli araç yazsana bize?

Tam Girse piyasanın Chery gibi anasını bellerler

Avrupa'ya girdiler adamlar zank diye önlem aldı

Doğru düzgün togg üretimi var,bu yıl 28 bin.

Seneye artar,hedef 70bin.

Çinli dostlarımız o arada ülkemize fabrika kurup teşvik alırlar belki.

Bak Tesla nasıl çin de vergi ödememek için kanun değiştirtip kurdu fabrikayı

Burada da yapsınlar;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Eylül 2023; 11:44:12 >

Ticari araç üreticisi Skyworth'un ilk binek modeli Skywell et5 uygun 1600'e ama 1600 verilir mi şüphesi var herkeste, çok tercih edilmiyor. Ama normal fiyatında olsa, yani 950bin, 1milyon kimse düşünmeden alır. Uyguna çinli elektrikli alamayan Türk halkı ne alıyor peki? İçten yanmalı, avrupalı araçlar alıyor. Uzun vadeli düşününce sizce hangisi mantıklı ülke için?

Togg'u geç. Tutmayan sözde 20bin, 70bin üretimle 1milyonluk pazarı doyuramazsın. Ondan olsa olsa bahane olur akp'nin her zaman yaptığı gibi. Cari açığı bahane göster, halka zam yap.

1 milyonluk pazarı elbette sadece togg doyurmayacak,70 bin çok iyi rakam

Egea Corolla gibi ülkede üretilen tonla araban var.

950 bine skywell et5 satarsan ülkedeki yerli araçlara komple kepenk indirtirsin.

Zaten adamlar ardı ardina model getiriyor bu ÖTV ye rağmen

Benim açımdan şüphe yok,Chery nasıl alınırsa bu da öyle alınır.

• Bu tür koruyup kollama haraketleri normaldir.

Ancak Avrupalıların ki meşru, mesela amerikaların ki gibi bel altı değil.

Volkswagen’in emisyon kumpasında da aynısı olmuştu.

Baktılar ki Volkswagen özellikle TDI motorlarla Amerika’da acayip satıyor, hemen dönemin başkanı Trump Amerikan üreticilerin temsilcileriyle görüştükten sonra buna engel olacağız minvalinde açıklama yaptı ve peşinden de dieselgate kumpası geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

70bin sözde hedef. Diyelim ki tutsun.

Çinlilerden bağımsız bu sene 28bin havada kapışılır mı? Evet.

2024'te 70bin üretim havada kapışılır mı? Evet.

2025'te 110bin üretim havada kapışılır mı? Evet.

2026'da 175bin üretim havada kapışılır mı? Evet.

Çinli olsa da olmasa da togg bu üretim hedeflerini her türlü tutturur bu ülkede. Çinlilere gelen zammın açıklaması ne o zaman? Vatandaşı öpmek değil de ne?

• daswagen kullanıcısına yanıt

Meşruda değil etikte değil. Trump Avrupadan gelen araçlara extra vergi koyacağım dediğinde ortalığı ayağa kaldırdılar. Bize gelen araçlarda da aynı şekilde. Bunlar alışmışlar milletin sırtından geçinmeye ama biri gelip bende biraz sizin sırtınıza doğru uzanayım dediğin de yaygarayı basıyorlar. Hiç bir konuda dürüst değiller, hep top çevirme zaten Futbolda onun için iyiler herhalde.

Arkadaşım, Çinli markayi vergisiz içeri sokarsan adam gemilere 1ayda 800 bin araba bindirir piyasanın içinden geçerler.

Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi böyle bir şeye müsaade etmez

Çinli gelecekse buraya kurar fabrikayı üretir satar

Toyota Renault Fiat gerizekalı değil bunlar

Çok güzel olurdu işte. Bir araba parasına iki araba almış olurduk. Avrupalı vs diğer firmalar da kazık atamazdı. 1.728bine corolla mi olur? Avrupa'dan ithal gelen corolla hb 1.62milyon. Ne anladım yerli üretimden?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.