Şimdi Ara

sonunda bilgisayarım öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

muhterem arkadaşlar benim bilgisayarım geçen haftaya kadarki sorunu kısaca şuydu: geceleri bilgisayarı kapattıktan sonra sabah açtığımda cd rom okuyor, işlemcim çalışıyor ama ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor bilgisayarım herhangi bir işlem yapmıyordu. monitörümün ışığı yanıp sönüyor bende bunun üzerine bilgisayarın 3lü kablosunun fişini çekip geri takıyordum . bunun üzerine ekrana f1 run setup f2 load setup diye mesaj geliyodu . bende load setup yapıyordum ve bilgisayarım gayet güzel çalışıyodu. taki işim bitip kapatıncaya kadar. kapattıktan belli bi süre sonra yine aynı sorunu veriyodu. son bir hafta kadar bilgisayarı açmadım artık bilgisayarımı açtığımda sadece işlemcinin ve kasanın fanları çalışıyor ve ram"in ışığı sürekli yanıp sönüyor başkada hiçbir işlem yapmıyor yani anlıcanız bigisayar öldü.. bios pilini enkalitelisinden aldım (ayıptır söylemisi sony) ama nafile işe yaramadı.... ram"i başka bir bilgisayarda denedim gayet nezih bir şekilde çalışıyor simdi neyapmam gerektiği hakkında bi fikri olan varmı benim hangi parçada sorun var söyleyinde değiştireyim kendinize iyi bakın sağolun by

• guc kaynagi yada anakarti baska bi arkadasinin pc sinde dene derim !! umarim yardimim dokunur
  • Ekran Kartını Hiç denedin mi?
  • Benim bilgisayarın işlemcisi problemliyken bende de aynısı oluyordu, çok iddialı konuşmak istemem ama yüzde doksan senin problem işlemciden!
  • ben psudan gelen gücün anakart üzerinden pc bileşenlerine dağılımında sorun olduğunu düşünüyorum

yani sorun ya psu nun yetersizliğinde yada anakartın arızalı olmasında
    tabi anlayabilmek için psu ve anakartı farklı pclerde denemek lazım
  • valla arkadaşlar ekran kartını, rami, hardiskki, güçkaynağını kısacası işlemci ve anakart hariç herşeyi denedim. hepsi tıkır tıkır çalışıyor. işlemciyede dokunmak istemedim sanırım sorun bu ikisinden birinde
  • İşlemcidir işlemciii
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bios da problem var (%90) her seferinde biosu yüklüyorsun ama tekrar siliniyor anakartın bios rom besleme devresinde hata olabilir. bir de ısınma problemi olan kasa veya kartlarda kapasitörler bazen devre dışı kalıyor ve bilgisayar...... ex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zacky -- 3 Kasım 2005, 23:30:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.