Şimdi Ara

Sony 50mm 1.8 vs Sigma 30mm 1.4 vs Sony 35mm 1.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir haftadır bu lenslerin yorumlarına bakıyorum yabancı forumlarda. Sony a6000 kullanıcısı olarak bir prime lens almak istedim ve sonuç olarak bir karara varamadım. O yüzden sizlere danışmak istiyorum.

Amacım : Sokak fotoğrafcılığı ve porte

Sony 50mm 1.8

Güzel ve ucuz lens sonuçlarda fena değil oss olması avantaj ama dar açılı olması beni düşündürüyor.

Sony 35 mm 1.8

Fiyatı yüksek ve sonuçlarda diğer 35 mm lenser kadar güzel değil. Özellikl youtubedaki ttestlerde pek iyi yorumlar yok. Ama açı çok güzel. Ve sony olması oss avantajı sağlıyor.

Sigma 30mm 1.4

400 dolar civarlarında yeni çıktı, epey popüler bir lens sonuçlarda gayet güzel gözüküyor. Beni düşündüren ise Oss olmaması. Yani odaklanma hızı beni mutsuz edermi. O kadar para verdikten sonra neden sony almadım diye pişman olurmuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emredurmus -- 11 Temmuz 2016; 19:16:57 >

• Kullanacağınız gövdede kesme oranı (crop factor) var ise 35mm 1.8'i öneririm. 50mm kesme oranlı bir gövdede sokak için oldukça dar kalır ama iyi bir portre lensi olur Diğer yandan 35mm ile de ideal portre fotoğrafları çekebilirsiniz

Bu arada eğer kit lensiniz varsa onu da sokak için kullanabilirsiniz, portrede beklediğiniz sonucu vermeyebilir ancak sokakta sizi üzmez diye düşünüyorum yanına ucuzluğundan sebep 50mm düşünülebilir onu da portre için kullanırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 11 Temmuz 2016; 20:21:52 >
  • eğer video düşünmüyorsanız min 1/125 SS'de OSS'li olmayan lenslerde bir sıkıntı bulunmuyor. Sigma iyi bir seçim.
  • 50mm ler FF için çıkartılmış sokak lensleri. Crop sensörlü makineye sahip kişiler FF de kileri profesyonel gibi görüp kullandıkları lenslere baktıklarından crop faktörüne bakmaksınız aynı ürünü aldıklarından her firmanın 50mm sini çok kullanıyorlar. 35mm tavsiye ederim. 50mm crop da 75mm ye denk geliyor ve çok dar kalıyor. 35mm daha iyi olacaktır. Yurtdışından getirtebiliyorsan Sigma 17-50mm f/2.8 getirt diyecektim ama sanırım Sony A-mount için var sanırım.
  • Hocam merhaba. Ben de a6000 almak istiyorum. Kit lensin pek iyi sonuc vermediğini öğrendim incelemelerden. E mount lenslerle ilgili şöyle bir inceleme yazisi gördüm. Belki sizin icin de yardımcı olur.
    http://m.thewirecutter.com/reviews/first-sony-e-mount-lenses-to-buy/
    35 mm f1.8'i tavsiye ediyorlar. Eger a6000 alırsam ilk kovalayacagim lens olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaliteli fotoğraflar mı çekmek istiyorsun yoksa
    fotoğraf çekmesin hızlı odaklama yapsın yeter mi istiyorsun

kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorsan tartışmasız SIGMA
  • Sigma 30 1.4 yana kullandım ve aldım. Son çektiğim fotoğrafları buradan paylaşıyor olacağım. Teşekkürler herkese

https://www.instagram.com/yolgunlukleri/
  • dostlar video çekimleri için sigma 30mm alayim diyorum bu konuda fikirleriniz nedir?
  • Araştırırsanız video da Sigma 16mm öneriyorlar. Youtube videolarına bakmanızı tavsiye ederim.
  • 35mm ve 50mm denedim.
    30mm denemedim. Ama 30mm daha kullanışlı olur gibi gerliyor. 30*1.4= 45mm çünkü

24mm 1.8 en kullanışlı bence ama çok büyük ve çok pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.