Şimdi Ara

Sony A6000,Canon 100D veya Nikon D3300 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafçılığa hobi amaçlı yeni geçiş yapacak olan biri için bu makinelerden hangisini önerirsiniz? Aslında bu tip konuları fazlasıyla araştırma imkanım oldu ama sormam gereken birkaç soru var.Normalde yeni alınması sonrası hemen bir lens alım işlemine girişmeyeceğimi belirteyim.Bir süre kendisiyle birlikte gelecek olan kit lensle devam etmeyi düşünüyorum.Bu tabiki demek değil ki ileriye dönük bir makine olmayacak.Bu konuda araştırdıklarım kadarıyla sony a6000 nin lensleri biraz zor bulunan ve pahalı olanlarmış.Kit lensini de pek fazla beğenen olduğunu görmedim ama nasılsa flickr gibi fotoğrafçılıkla ilgili sitelerde de diğer bahsettiğim marka/modellere kıyasla çok fazlası misli kadar da sony a6000 fotoğrafları mevcut,tam olarak bu nasıl oluyor?

Manzara,iç çekimi ya da her yerde kullanmak maksadıyla almayı düşünüyorum.Ergonomiklik değilde bu yönden kesinlikle fotoğraf kalitesine önem veriyorum (ayrıca fiyat sınırım 2000 civarı).Kullanım kolaylığı noktasında canon önerileri fazlasıyla da olsa bile nikon un d3300 ya da bir nikon 5300 fotoğraf kalitesi ön planda sanıyorum? Lens fiyatları/çeşitliliği,belirttiğim fiyat sınırını,ileriye dönük olması ve de fotoğraf kalitesi dikkate aldığımızda hangisini önerirsiniz?
    Canon 100D ve nikon d3300 gibi makinelerde de yeni başlayan birinin gözüne fazlasıyla batacak bir fotoğraf kalite farkı var mıdır?

• Fotoğraf kalitesi olarak hepsi çok iyi cihazlar, aradaki farkı ayırt edemezsiniz.
    Üzerindeki lensi uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız a6000 tavsiyemdir. Çünkü birçok yönden diğerlerinden daha üstün. Üzerindeki lens kalitesiz değil hatta canonun kit lenslerine fark atar, o lensin eleştirilmesinin nedeni sony'nin 18-55'i kadar keskin olmaması bu da yine gözle görülür bir fark değil sadece fotoğrafta çok yoğun krop yapınca fark ediliyor.
    Yine canonla kiyaslayacak olursam sony'nin 1.5 krop oranindan ve kit lensin 16 mmden başlamasından dolayı 16mmde adeta geniş açı lens etkisi yapıyor bu çok işinize yarayacak.
    Sonynin digerlerine gore ustun ozellikleri seri çekim (sn'de 11 kare), netleme hızı, video kalitesi, görüntü işlemcisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Fotoğraf kalitesi olarak hepsi çok iyi cihazlar, aradaki farkı ayırt edemezsiniz.
    Üzerindeki lensi uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız a6000 tavsiyemdir. Çünkü birçok yönden diğerlerinden daha üstün. Üzerindeki lens kalitesiz değil hatta canonun kit lenslerine fark atar, o lensin eleştirilmesinin nedeni sony'nin 18-55'i kadar keskin olmaması bu da yine gözle görülür bir fark değil sadece fotoğrafta çok yoğun krop yapınca fark ediliyor.
    Yine canonla kiyaslayacak olursam sony'nin 1.5 krop oranindan ve kit lensin 16 mmden başlamasından dolayı 16mmde adeta geniş açı lens etkisi yapıyor bu çok işinize yarayacak.
    Sonynin digerlerine gore ustun ozellikleri seri çekim (sn'de 11 kare), netleme hızı, video kalitesi, görüntü işlemcisi.

adeta geniş açı etkisi yaratıyor nedir?

biri 16mm biri 18mm neyin kıyası ?

fotoğraf kalitesi arıyorsanız aynı sensör boyutunda imaj kalitesini etkileyen en önemli faktör objektiftir.

ve bunlar prime yanı zoom olmayan lenslerdir.

100d + 50mm stm 1.8 tavsiyesinde bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 14 Kasım 2016; 4:10:17 >

• ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Her iki markanın da modellerini kullanmış biri olarak yorum yapıyorum ve Canon'daki 18 mm ile Sony'deki 16 mm arasında bariz bir açı farkı var.

Canon'un odak çarpanı 1.6
    1.6x18= 28.8 mm

Sony'nin odak çarpanı 1.5
    1.5x16= 24 mm

Görüldüğü üzere kağıt üstünde bile 4.8 mm açı farkı var ve bu pratikte çok fark ediyor. Ayrıca birçok geniş açı lens 10-20 mm aralığında ve ben sony'nin 16 mmsi için rahatlıkla "adeta geniş açı etkisi" diyebilirim

• Yeni AF-P VR lensi ile D3300 al.
    A6000 aldım, geri verdim D3300 aldım. Eski Nikon kullanıcısıyım.

Elektronik zoomlu aynasız makineye alışamadım. İlerledikçe lenslere ihtiyacın olacak. Nikon bu açıdan hem çeşitlilik hem de fiyat olarak önde. Mesela ikinci el 350, 400 liralara 35mm 1.8 lens bulursun Nikon'da, hem de bir çok lens üreticisinde. Sony'de fiyat çok daha fazla, çeşitlilik çok az.

Dijital aynasızların da üstün yönleri var, manuel odaklama destekleri, kompaktlık vs. fakat amaca göre farketse de benim tavsiyem aynalı DSLR olacak.

Eğer video işinde de ilerlemek istiyorsan, A6000 opsiyon bile değil bana göre. Stereo mikrofon girişi olan bir makine almalısın.

Nikon dediğime bakma, Canon 100D için de söylediklerim geçerli. Nikon alışkanlığım var ve lenslerine daha aşina olduğumdan Nikon diyorum ben.

Nikon alacaksan kit lens mutlaka AF-P ya da AF-P VR olsun. Sessiz, çok hızlı ve çok kompakt bir lens. Canon'da da stepping motorlu kit lens var, onda da bu teknolojiyi aramayı unutma.

• hayır diyemezsin.

çünkü ikiside geniş açıdır.

kaldıki dandirik kit lensle manzara fotoğrafı çeken var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

Her iki markanın da modellerini kullanmış biri olarak yorum yapıyorum ve Canon'daki 18 mm ile Sony'deki 16 mm arasında bariz bir açı farkı var.

Canon'un odak çarpanı 1.6
    1.6x18= 28.8 mm

Sony'nin odak çarpanı 1.5
    1.5x16= 24 mm

Görüldüğü üzere kağıt üstünde bile 4.8 mm açı farkı var ve bu pratikte çok fark ediyor. Ayrıca birçok geniş açı lens 10-20 mm aralığında ve ben sony'nin 16 mmsi için rahatlıkla "adeta geniş açı etkisi" diyebilirim

Atladığın bir konu var. Sony 16 50 nin 16mm de verdiği vignetting ve distorsiyon o kadar fazla ki, makineden bunları otomatik olarak düzelt deyince kenarlardan crop yapıyor ve neredeyse 18mm ye denk geliyor fotoğraf. Aynı olayı lr yada ps de yaparsan da aynı durum geçerli, çünkü çok fazla bükülme var lenste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 15 Kasım 2016; 22:11:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 16-50 köşelerde gerçekten başarısız bir lens . Ama A6000'i gövde olarak alıp SEL 18-55 alırım derseniz A6000 bu üçü arasında en iyi imaj kalitesine sahip gövde .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.