Şimdi Ara

SONY CDX-GT20 yanına Hoparlör Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26082&productid=otsonycdxgt20#tablnk

Fakat henüz ses sitemini döşemedik.
    Hoparlör için 50-80YTL'lik çiftli setler düşünüyorum.
    Harici Amfi olmadan nasıl performans alırım? Subwoofer almazsam bassların azlığı araç içinde çok sırıtır mı?

Yada Fiyat sınırlaması olmadan nasıl bir sistem döşemeliyim. Bu işleri pek bilmiyorum Amfi şart mı? Yoksa teyp'teki 4x45Watt yeterli mi?

50-60YTL'lik Sunny , Premier gibi markaların 500-600Watt'Lık hoparlörleri tatmin edici mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 8 Eylül 2007; 15:33:51 >

• 3 yollu hoparlörler ile işini görürsün yüksek ses istemiyorsan dışarıya ses dinletmek istemiyorsan kısık seste dahi tatlı çalar ama amfi dahilindeki gibi bir sistemle bir olmaz ben bi ara sistem yapmadan önce sony nin oval kolonlarından arkaya bağlamıştım ön kapılardada arabanın kendi orjinal kolonları vardı arkadaki kolonlar orjinalleri bastırıyordu ama ses güzeldi ama amfi de olsun diyosan 3 yollu kolonlarla sakın uğraşma o zaman farklı bir sisteme ihtiyacın olucak component türü aletlerle bu işi yapman gerekicek 4 kanal bir amfi bir takım component birde bass çok farklı olur yada 5 kanal bir amfi 2 takım component artı bir bass kolon
  • Arkadaşim demişssin sunny nin 50-60 ytllik hoparlörleri war 500-600 wattik hoparlörleri war demişssin. Yaw inanion mu wati verdiğine sana dediğim hoparlörü al inan ki çok memnun kalican istersen bu verdğim hoparlörü şu 500-600 watt lik hoparlörle yariştiralim hangsiinin sesi daha çok alicaksan pioneer sony gibi iyi markalardan al... parana yazik olur. Bu dediğim model biraz parainin üzeri ancak 10 numara hoparlör: http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=2809&k_id=459

buda sony olarak tavsiyem bununda sesi çok güzeldir...
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=5306&k_id=800

Ama biraz paranin birikmesini bekle öle al... Yada ikinci linide alabilrsin...

Saygilarimla...

• giriş gücü 500-600 watt olsa bile sana yüksek ses ve kalite vermiyecektir , gidip sony veya pioneer almak iyidir..
  • Hoparlörlerdeki Watt aldatmacasını biliyorum merak etmeyin
    Gerçek RMS değerini sadece güvenilir markalar veriyor.
    Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Şimdilik Kamosonic diye dandik bi marka aldım diğer çifti de kaliteli bir marka alacağım

Son bir soru: Woofer takmak için Amfi desteği gerekiyor mu? Yoksa Sony CDX modellerinde Woofer çıkışı mevcut mu?
  • kardeş teypte sub çikişi olsa bile anfisiz çalişmaz çikişlar yanar anfi alirsan gayet güzel çaliştirir sanirim o modelde sirf anfi çikişlari mevcut....
  • ben 210w 16.5cm jvc aldım arkaya 2 tane yuvasrlak 616u var süper oldu baslar falanda benim için yeterli düzyde anfiye falan gerek yok çok büyük bişey düşünmüyorsan...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AA tesadüfe bak ben de JVC CS-V6934 15x23 CM 3 YOLLU aldım. 2 Tane de daha sonra alacağım.
    Eğer dediğiniz gibi basslar iyiyse gerçekten Woofer derdinden kurtaracak beni. Tabi Woofer'ın yerini tutamaz ama bass varlığını hissettiriyorsa bile tamamdır bence.
  • cadence
  • aynen bas varlığı hissettiriyor yeter lli düzeyde yani anfi bile yok bende bilmiyorum sizin bas duygunuz ne kadarda tatmin olur

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uğurcann -- 21 Mart 2009; 22:10:36 >
  • 2004 model Honda Civic 1.6 LS sahibiyim ve arka hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Ne yazık ki ben de oto ses sistemleri konusunda bilgisiz ve tecrübesizim. Bagaj kapağı açılıp bakıldığında mevcut hoaprlörler sanki yuvarlak (oval değil) izlenimi veriyor. Hoparlörler sac tabakaya vidalı olduklarından, (eğer gerçekten yuvarlak iseler) oval hoparlör alarak başıma iş almak istemiyorum. Burada oto elektronikçiler oval hoparlörleri çıkan yuvarlakların yerine monte ederken her yeri berbat edebilir. Kesip-biçme, kırıp-dökme olmasın istiyorum. Araştırıken Sayın Glith tarafından şu hoparlörler tavsiye edildi ve almayı düşünüyorum:
    JVC CS-HX646 16cm 4 yollu oto hoparlörler

16 cm 4 Yollu Hoparlör
    300W Max. Music Power
    Metal Püskürtme Olefin
    Strontium Mıknatıs
    Poli Eter Imit Koni
    Poli Eter Imit Serbest Koni
    Neodymium Mıknatıs
    Poli Eter Imit Kubbe
    Yuvarlaklaştırılmış Butyl Kauçuk Kenar
    Yanlamasına Kurulu 4-Katman Ses Sarmalı
    3 Yollu Montaj
    NE DERSİNİZ ?

• Kardeş bna pm atmiştin gaiba... onuun yerlerine taktirmak istosan çok güzel bi hoparlör öneririm... Bi kere dört yollu tizleri baslari rahatçaduyabilicen Ayrica watt olarka gayet tatmin edci Yaw dostum bn mi yanliş gördüm senni koyduun resim 3 yollu sistemin hoparlörleri ama özeliklere 4 yollunun özeliklerini yazmişssin yanliş yönlerdirme olmasin galiba bu hoparlör:

• Evet Sayın Gökhan2, size hoparlör seçimi konusunda PM göndermiştim. Siz de cevaplamışsınız, çok teşekkür ederim.
    Üstteki mesajımdaki fotoğraf ve bilgiler Hepsiburada.com'dan. Sizin mesajdaki foto özelliklere uygun, yani 4 yollu.
    Biliyorum siz ısrarla "Pioneer TS-A6911 gibi 6" x 9" OVAL 3 yollu hoparlörleri" öneriyorsunuz AMA benim HONDA Cİciv'in değiştirmeyi düşündüğüm hoparlörleri yuvarlak olunca, "bunların boşalltığı yere oval hoparlör montajı zor olabilir" diye endişe ediyorum. Siz "bırak orjinaller olduğu yerde dursun, Pioneer TS-A6911 6" x 9" OVAL 3 yollu hoparlörleri pandizorta koyarsın" demişsiniz. Bu konudaki cahilliğimi amzur görün AMA "pandizort" dediğiniz ne oluyor? Arka camın iç kısmında, altında hoparlörlerin takılı olduğu yer mi?
  • evet arkadaşim orasi oluo ancak senin bu baktiin hoparlörde pioneer a yakin bi model sesleri çok güzeldir iki modelin randımani da çok iyi zaten peak yani max poer a bakinca çok yakinolduklarini anlarsin Bunu senin şuan olan yerlere talk daha güzel bi ses elde ediceğinden eminim Alicaksan çok güzel bi model....

Saygilarmla...
  • Teşekkürler sayın gokhan2,
    2004 Model HONDA Civic'in orjinal radyo-kasteçalarını değiştirMEden, sadece, mevcut arka (ve gerekirse ön) hoparlerleri çıkarıp yerine yukarıdaki resimde görülen JVC CS-HX646 16cm 4 yollu oto hoparlörleri (ve gerekirse ön kapı içlerine de JVC CS-V425 10CM 2 yollu Hoparlörleri) takmak SES KALİTESİNDE BELİRGİN İYİLEŞME SAĞLAR diyorsunuz SONUÇTA.
    YOKSA radyo-kasetçaları değiştirmeden, sadece arka (ve gerekirse ön) hoparlörleri değiştirmek harcanan paraya değmez mi?

NOT: Arabanın dışırasına müzik dinletmek gibi bir düşüncem YOK. Arabanın içindeyken şöyle bass ve tizler belirgin, berrak ve dolgun ses alabileyim yeter.
  • Kardeş bas ve tizleri çok iyi duyarsin dişariya ses gitmesin istiosan gayet güzel lur bu sistem... Yani pioneerin modellere var oval dediğim 330 watt peak gücü war bunlarinda 300 yani çok bi fark aşşaği yukari 4-5 rms fark war endişen olmasin ses konusunda şimdi senin teypin özelikleri bilmiorm kaç watt çikilari oldugunu ses mükemmel derecede değişicek Ama birazda iş senin teypte bitio Teypin çikilarinin sölersen sana daha iyi bir şekilde yardimci olabilirm... Bide 10 cmlikleri sölemişssniz onlarda gayet güzel hoparlörler sesi falan gayet ii bu modleden kalir bi tarafi yok 160 watt peak yani max poweri war gayet güzel çikişlar...

Ama daha demişsimdir herşey teypte bitio... Ama ufak bi para verip anfi alrim diosan ses daha belirgin derecede artar tam performans alirsin.....

• Önce "sadece arka hoparlörleri değiştireyim" dedim, sonra "ses kalitesinde belirgin iyileşirse olacaksa ön kapı içlerindeki hoparlörleri de değiştiririm dedim, son olarak "acaba sadece arka hoparlörleri JVC CS-HX646 16cm 4 yollu hoparlörler değiştirip, bir de yanına 2 hoparlör için JBL amfi alsam ses kalitesinde (ses yüksekliğine gerek yok) iyileşme olur mu?
    ÖRNEĞİN arkaya JVC CS-HX646 16cm 4 yollu hoparlörler ve sadece bunlar içinhttp://urun.gittigidiyor.com/JBL-CS60-2-2KANAL-ANFI-SIFIR-ORINAL-KUTUSUNDA_W0QQidZZ5869367 daki 130YTL'ye satılan JBL CS60.2 2-kanal amfi alsam ses kalitesinde belirgin bir iyileşme olur mu?
    Biliyorum: Aslında herşey sesi gönderen rafyo-teybe bağlı ama onu değiştirmek istemediğime göre amfinin ses kalitesine de etkisi var mı? Yani radyo-teypden gelen sesi daha berrak, daha net, daha dolgun, bass ve tizleri daha belirgin hala getirir mi? Yoksa amfi sadece ses seviyesini mi yükseltir?
    Eğer sadece ses seviyesini yükseltip, ses kalitesine bir etkisi olmayacaksa, amfiye ihtiyacım olmaz. AMA sesi daha berrak, daha net, bass ve tizleri daha belirgin hale getirir ise o zaman 130YTL değerinde JBL CS60.2 2-kanal amfiyi alabilirim. İşin gerçeği amfiye 150YTL'den fazla veremem.
    Arkaya: JVC CS-HX646 16cm 4 yollu hoparlörler--> 100YTL
    Ön kapı içlerine: JVC CS-V425 10CM 2 yollu Hoparlörleri--> 50YTL
    Sesi daha berrak, daha net, bass ve tizleri daha belirgin hala getirir ise sadece arka hoparlörlere 2 kanal bir amfi--> 150YTL
    TOPLAM: 300YTL
    Araçtaki radyo-teybi değiştirmeden bu kadar masraf yapılır mı yaw
    NOT: Arabanın dışıına müzik dinletmek gibi bir düşüncem YOK. Arabanın içindeyken şöyle bass ve tizler belirgin, berrak ve dolgun ses alabileyim yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 19 Eylül 2007; 20:00:01 >

• Oncelıkle s.a arkadaşlarım abilerim bizde bi Renault 12 TSW VAR arkası uzun ve genıstır bılıyosunuz araba bayagı yaşlı ama saat gıbıdır :) bende babama soyledım yaşım [14] babama za zor ikna ettım olum eskı araba değmez dedı ıkna ettim 100 TL lık Jameson Orjinal 600 Watt Hoparlor takılacak bıde teyp ama en arkaya bagaja ben tecrubesızım ve burada okuduklarımdan bısı anlamadım bı hoparlor bı bas aska bısı bılmem sızın gıbı tecrübe sahıbı arkadaşlar gorunce soyleyeyım dedım amfisiz aslıunda bellı degıl onuda soylersenız sewınırım mfılı mı ses çok çıkıar amfısız mı hemde dedıgım gıbı bızım bu toros ta 600 wat jameson oval çift hoparlorun sesini duyabılırmıyım en azından yanı ıyımıdır ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.