Şimdi Ara

Sony KDL-55W805C (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
29
Favori
67.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KDL55W805CBAEP cihazı ben 2599 a aldım vatandan ancak şöyleki 50 inçe tanımlayacakları kampanya fiyatını 55e tanımlamışlar yanlışlıkla bende sabah karşı 4 de kafama bişey takıldı bakmak için girdin fiyatı görünce yapıştırdım. Zaten 10-11 gibi 2099 olan fiyatı 2199a çıkardılar geri. Teşhir olmadığını teyit için aradığımda bu bilgiyi verdiler. Geçen yılda i7 toshiba da 2999 dan 1199 yanlış bir giriş yapmışlardı sivas mağazında bir günde stok bitmişti 😂 65 inç pana vierayı da 8200den 2499 a almıştım ama o teşhir ürünüydü vatanı takip etmek lazım diye düşünüyorum. Satış şefi samimi arkadaşım ayın son haftası ciddi indirimler olacağı bilgisini verdi özellikle tv kısmında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu televizyonun 55 ni kurduran arkadaslar ekranla kenarin birlestigi ust kisimlarina bastirabilirmi bir citirti geliyorda bastirirken

• Vatandan aldigim 55w805c'nin dun kurulumu yapildi,
    Olu piksel farketmedim, isik sizmasi cok dikkatli bakinca kabul edilebilir seviyede, kullanim saati sifirdi.
    Goruntu kalitesi cok iyi, dahili uydunun gecis suresi cok yavas, android arayuz de biraz agir gibi,
    İnceledikce yorum yaparim.

• *planet* kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranin en ust kimina bastirirmisiniz tam cerveve ile birlesen yere bir citirti var akadasin kurdurdugu tv dede var

• kalamar01 kullanıcısına yanıt
    Citirti degil de esnemeye bagli ses var ekranda,bahsettiginiz o sanirim.

• 55w805c bugün geldi kurulumu servis yaptı. Bu cihaz hakkında birkaç şey söylemek isterim ancak söuleyeceklerimin tamamen KİŞİSEL GÖRÜŞÜM olduğunu da belirtmek isterim. Ön cepheden bakınca tasarımı güzel incecik çerçevesi alt ortaya konumlanmış uyarlanabilir led lamba hoş duruyor. Kutu içeri bomboş yurtdışında satılan versiyonlarda ayak standı askı olarak kullanılbilirken kıtu içinde çıkan aparatlarla bunda öyle bişey yok. Adaptörünü asmak için bile bişey çıkmadı. Sadece kumanda ki oda başlı başına eleştiri konusu edilebilir. Android tv satıyorsun içinden çıkan kumanda 90lardan kalma gibi. Duvar askısı için iki tane uzatma vidası kullanıcı klavuzu granti kağıdı bu kadar.

Arka tasarım tam bir facia sony mühendislerinin böylesine salak bir tasarım yapabilecekleri hiç aklıma bile gelmezdi. Eğer tv duvara montaj yapılacaksa ve askı aparatınız sabitse tabiri caizse resmen hapı yuttunuz hiç bir girişe ulaşmanızın imkanı yok. Usb ler için uzatma kablolarını mutlaka hazır etmelisiniz. Dsmart modül aldın modül yuvası tv nin tam arka ortada yukarıdan aşağı takılacak şekilde konumlanmış hadi o neyse sıkı sıkı muhattap olunacak bir alet değil ama usb ve anten girişleri cihazın orta alta bakan kısmınd ve sanki ulaşılmasına engel koymak için ne gerekiyorsa yapılmış.
    Ses kalitesi özellikle yabancı sitelerde eleştiri konusu olmuş ancak sesle alakalı bir eksik görmedim 15-16m bir oda için yeterli ve anlaşılabilirliği yüksek kalitede bir sesi var. Birçok ayara müsade ediyor. Sesle ilgili sıkıntınız olacağını sanmıyorum.

Görüntüye gelince. Evde biri 42 diğeri 65 inç olmak üzere iki tane pana viera plazmam vardı 42 bozulunca bunu aldım. Plazma ile karşılaştırma yapmak ne derece doğrdur bilmiyorum ancak plazmalardan sonra görüntü kalitesi çok vasat hatta düşük geldi evet parlak görüntüler ama doğallık yok ten renkleri pastel insanlar çizgi film karakteri gibiler. Led cephesinde değerlendirecek olursam sanki cihazın genelinde bir bulanıklık varmış gibi sürekli. hd kanallarda nispeten durumu kurtarıyor ama sd kanallar durum hayal kırıklığı benim için. Arkadaşımın aldığı 49inc 4k vestel ki yeni aldı ve bugün tekrar karşılatırma şansı oldu daha iyi ve daha berrak bir görüntüye sahip tabi bizim eleman haklı olarak kasılmaya başladı vestel sony düşünün artık. Dediğim gibi doğallık çok düşük.biraz ince ayarla nispeten daha iyi oldu ama eh işte. Kanal geçiş hızı dahili uydu alıcı tvler içinde kabul edilebilecek bir sürede lg 2016 modellerini test etmiştim 4 saniye kadar sürüyordu bu ise 2 sn kadar. Panasonic vieram çok daha hızlıydı. Usbden içerik izleme fırsatım olmadı. Smart fena değil başta çok karışık geldi ama mantığını kavrayınca menüler ve smart istediğiniz şeyi sunuyor uygulama vs yüklemedim. Yazılım güncellemesi çıkmış onu yaptım ne değişti tabi bilemiyorum. Web browserdan rahatlıkla film yada dizi sitelerine girip videoları seyrettim bu teselli oldu benim için.

Şimdilik sonuç olarak söyleyebileceğim şey ise 2599tl ye 55inc almam dışında çok fazla artısı olan bir tv değil 55inç vestel yada lg yada philipse göre fiyatına bakılıp alınabilecek bir üründü aldım. Ha aldığımada çok mutlu değilim hatta pişmanlık bile duyuyorum. Şu görüntü kalitesine göre çok iyi bir tv değil. Bu rakama ekranı küçük daha iyi görüntü kalitesine sahip başka cihaz alsaymışım dedim. Almak isteyen hiçkimseye başka tv ye bak kardeşim demem al da demem. Görüntü uzmanı değilim belirttiklerim sadece ve sadece kişisel görüşlerimdir. Bu herkeste farklılık gösterecek bir durumdur. Tavsiye edermisin diye soran varsa gidin iyice inceleyin sd hd içerikleri deneyin hoşunuza giderse alın derim ama tavsiye etmem. Dediğim gibi tek avantajı bu fiyata 55 inc sony almak oldu. Sony mi hmmmmm iyidir falan hikaye. En nefret ettiğim marka vesteli takdir ettirecek kadar hayal kırıklığı oldu benim için. Montajda farklı yollar uyguladım fikir vermesi açısından yarın fotoları da paylaşırım. Dsmart olayını merak edenler için kısaca değineyim. Modüllü mega paket aldım adamlar geldi taktı kanallar yok. Merkezi antenin sinyali düşük onun için dediler ve gittiler. Sabah ilk kurulumunu yapan arkadaşlar daha iyi ayarlamışlardı kanaları ne dsmart kanalları var şimdi ne de sabahki kanallar. Perşembe günü hususi anten kuracacağım bakalım sinyal seviyesini %98 e dayayınca dsmartçıların mazereti ne olacak. Logitech k400 klavye setim var daha uğraşmadım ama çalıştırabilirsem smart ve internet deneyimi üst seviye olacağını söyleyebilirim. O yönden başarılı buldum.

Sonuç: üstüne tekrar basarak söylüyorum belirttiklerim tamamen kişisel görüşlerimdir. Bende yorumlara dayanarak neticede bu cihaza sahip oldum kimsenin aldığı bir ürünü karalamak niyetinde değilim ki zaten bende aynı ürünü almışım. Bu konuda uzman falanda değilim. Ancak 10 yıldır ev kullanıcısı olarak elimden bir çok tv ve projeksiyon cihazıgeçti içlerinde görüntü kalitesi olarak en vasatı budur diyebilirim.

• *planet* kullanıcısına yanıt
    hocam yorumlarını paylaşırsan sevinirim ve görüntü olursa ben de düşünce almayı düşünüyorum bu tvyi
  • Valla ne yalan söyleyim vatanda 2349 tl olan 55fa8500 vestel hem görüntü hemde donanım hemde yazılım olarak bence değerlendirlmesi gereken bir cihaz keşke onu alsaydım diyeceğim aklımın ucuna bişe gelmezdi çok ilginç

• Şu an 3000-3200 bandında gördüğüm kadarıyla. 2600 TL civarında olsa hemen alacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55inch 807c medimarkt ta 2999tl idi dün. Muhtemelen bugün de devam ediyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnizca kullanıcısına yanıt
    3 300 olmuş

• BU TVDE KANAL EKLEME İŞİ NASIL YAPILIYOR ARKADAŞLAR

BEN KANALALRI SİLDİM AMA ŞİMDİ TURKSATI BULMUYOR

manuel ağ araması yapıyorum bişey bulamıyor

otomatik yapıyorum bu kodu çözemiyor diyor sanırım digiturk kanallarını buluyor
  • bu tvde şöyle bir sorun yaşıyorum

kanalalrı otomatik güncelleme seçeneği var açık olduğundan kanal eklemiş

ama şöyle oldu 1000. kanalda 3 kanal var 1001 de 5 kanal görünüyor mesela

ama kanal düzenlemeye girdiğimde bu numaralarda servis yok diyor yani kanallar boş görünüyor ve kanalları silemiyorum
  • JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Bendede ayni sorun var hocam sirf bu sorun yuzunden gidip digital platforma gecis yapacagim. Birde benim televizyonda esneme gibi ses var calisirken cit cit ses cikiyor ara ara neden oluyor anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: kalamar01

Bendede ayni sorun var hocam sirf bu sorun yuzunden gidip digital platforma gecis yapacagim. Birde benim televizyonda esneme gibi ses var calisirken cit cit ses cikiyor ara ara neden oluyor anlamadim

ses olayı bende yok hocam duymadım yani

çok yakından duyuluyorsa bilemiyorum
  • merhabalar.
    bugün 2 adet 55w805c ve 1 adette 43w805c modeli alarak aranıza katıldım.
    inşaallah hayırlı olur.herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.

birkaç şey sormak istiyorum.
    televizyonun daha evvel kullanılıp kullanılmadığını nasıl anlayabilirim.
    bandig bulutlanma ölü piksel ışık sızması gibi durumlarda , ürün iadesi gibi bir seçeneğimiz oluyormu?

internetten alındıkları için müşteri memnuniyetsizliğinden 14 gün içerisinde cayma hakkım olabiliyor mu?

teşekkürler.
  • Arkadaşlar, televizyonu kumandadan kapatıp açıyoruz. Haftada 2-3 kere, açtığımızda ses kesiliyor, kumanda işlemez oluyor. Fişi çekip takmaktan başka çare kalmıyor. Yazılımsal bir sorun olduğu aşikar, böyle bir sorun yaşayanınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Rind

Arkadaşlar, televizyonu kumandadan kapatıp açıyoruz. Haftada 2-3 kere, açtığımızda ses kesiliyor, kumanda işlemez oluyor. Fişi çekip takmaktan başka çare kalmıyor. Yazılımsal bir sorun olduğu aşikar, böyle bir sorun yaşayanınız var mı?

Ayni durum bendese arada oluyor sanirim yazilimsal

• Merhaba, televizyonum arızalandı. KDL-55W807CSAEP. Ekrandaki bütün görüntüler yeşillendi, nokta nokta yeşil oluyor her görüntü, hatta menüye girdiğimde menüdeki görüntüler de yeşillendi. Servisi aradım yazılımsal gelip formatlar yeni sürüm yükleriz dediler ama ben hem güncelledim hem de formatladım televizyonu ama bir iki saat sonra yine eski haline döndü. Sizce sorun donanımsal olabilir mi?
  • TVYİ CUMA GÜNÜ GİTTİGİDİYORDAN CCEBA ADLI SATICIDAN 2898 TLYE ALDIM. TV Yİ UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA SİPARİŞ VERDİM. AMA KESİNLİKLE PİŞMAN DEĞİLİM TV GELENE KADAR BAZI TEREDDÜTLERİM VARDI. ÜRÜNÜN GÖRÜNTÜ KALİTESİ HARİKA SES HARİKA SADECE AYARLAR FONKSİYONUNDAKİ BAZI YERLERDE KUMANDA GEÇ ALGILIYOR. ONUDA İLERLEYEN GÜNCELLEMELERDE DÜZELECEĞİNE EMİNİM ZATEN BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR SORUN DEĞİL. CİHAZI ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARA TEREDDÜT ETMEDEN ALIN DERİM. ÜRÜN 4K TVLERE TAŞ ÇIKARIR VE BİR ÇOK ÖZELLİĞİYLE GERÇEKTEN SİZİ HEYECANLANDIRACAK BİR TV OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM KESİNLİKLE ALIN ARKADAŞLAR DÜŞÜNMEYİN İYİ FORUMLAR.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.