Şimdi Ara

Sony RX100 geliyor.. Geldi! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
3
Favori
21.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam D7000'de bu işi bitirme boşuna.Sonra canın FF çekecek mutlaka.Baştan D800 al gitsin
  • off bu makina bir efsane ya şekli bile karizma
  • bugünden sony rx100 ile makineden soft focus uygulandı başka işlem yok ..

Camera Sony DSC-RX100
    Exposure 0.002 sec (1/640)
    Aperture f/11.0
    Focal Length 37.1 mm
    ISO Speed 125
    Exposure Bias 0 EV
    Flash Off, Did not fire

Sony RX100 geliyor.. Geldi!

full size image ;

• Hiç ayar yapamadım malesef ama hızlı hızlıda olsa bir dünya şey çektim autoshow da .Fazlası için buraya tıklayıpgalerime gidip tamamına bakabilirsiniz (Tam çözünürlükte) malesef sadece kompak ile çekim yapabildim Seçmeceler :

• güzelmiş
  • @Vipracing

Bu bomba olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noname ....

Camera Sony DSC-RX100
    Exposure 0.001 sec (1/1000)
    Aperture f/5.6
    Focal Length 35.6 mm
    ISO Speed 100
    Exposure Bias 0 EV

• bari: Teşekkürler ama sizin foto daha güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

bari: Teşekkürler ama sizin foto daha güzel

Sağol.. RX100 u senin sayende aldım desem yalan olmaz .. Peki d800 nasıl sence alınmalıdır? bende D7000 var, d800 u elde yapılan çekimlerde pek tavsiye etmiyorlar senin fikrin ne alınması mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

Sağol.. RX100 u senin sayende aldım desem yalan olmaz .. Peki d800 nasıl sence alınmalıdır? bende D7000 var, d800 u elde yapılan çekimlerde pek tavsiye etmiyorlar senin fikrin ne alınması mi?

Vallahi D800 benim bu güne kadar aldığım en iyi d-slr dersem yalan olmaz (Çeşitli pro bodylerin sahibi oldum) gördüğüm en iyi dynamic range tonlama vb hepsi D800 de.Elde çekimlerde biraz daha dikkatli olmakta fayda var zira birim alana düşüne piksel adeti diğer makinelere göre yüksek olduğu için bu konuda daha hassas diyebiliriz.Ama problem teşkil edecek bir şeyide yok.Stüdyo/stok manzara vb fotoğrafçılığı için harika bir makine.Raw çıktıklarının sonuçları gerçketen etkileyici (jpg ler eh işte fena değil ama şahaser beklemeyin ciddi anlamda raw ile fark var)Bilgisayarda kapladıkları alanda etkileyici ek olarak editlemek için ciddi güçlü bir bilgisayara ihtiyaç olduğuda kaçınılmaz bir gerçek.
    Otomatik odaklama sistemide çok etkileyici.Tavsiyem : İhtiyacınız var ise kendi alanındaki en iyi makine olduğunu düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bari

quote:

Vallahi D800 benim bu güne kadar aldığım en iyi d-slr dersem yalan olmaz (Çeşitli pro bodylerin sahibi oldum) gördüğüm en iyi dynamic range tonlama vb hepsi D800 de.Elde çekimlerde biraz daha dikkatli olmakta fayda var zira birim alana düşüne piksel adeti diğer makinelere göre yüksek olduğu için bu konuda daha hassas diyebiliriz.Ama problem teşkil edecek bir şeyide yok.Stüdyo/stok manzara vb fotoğrafçılığı için harika bir makine.Raw çıktıklarının sonuçları gerçketen etkileyici (jpg ler eh işte fena değil ama şahaser beklemeyin ciddi anlamda raw ile fark var)Bilgisayarda kapladıkları alanda etkileyici ek olarak editlemek için ciddi güçlü bir bilgisayara ihtiyaç olduğuda kaçınılmaz bir gerçek.
    Otomatik odaklama sistemide çok etkileyici.Tavsiyem : İhtiyacınız var ise kendi alanındaki en iyi makine olduğunu düşünüyorum.

Cevabın için sagol.. Beni encok iso performansı etkiliyor.. Peki boyutu düşürsem bu iso performansı bana d7000 den daha iyi bir elde çekim olanağı saglarmi. Ben genelde hep elde çekim yapıyorum...

• D7000 sahibi olmadım ama iyi kötü biliyorum performansını eğer iso performansı ve elde çekim önemli ise hiç düşünmeden D700 öneririm.Fazla büyük olmayan dosya boyutu mükemmel iso performansı ve full frame in bütün getirileri mevcut (Ek olarak grip takıncada ciddi olarak D3/s gibi fps performansınada sahip) . Estağfurullah :)
  • quote:

D7000 sahibi olmadım ama iyi kötü biliyorum performansını eğer iso performansı ve elde çekim önemli ise hiç düşünmeden D700 öneririm.Fazla büyük olmayan dosya boyutu mükemmel iso performansı ve full frame in bütün getirileri mevcut (Ek olarak grip takıncada ciddi olarak D3/s gibi fps performansınada sahip) . Estağfurullah :)

Peki sence d800 ile d700 deki performansı alamazmıyım sence elde cekim için , sonuçta d700 iyi bir makine ama eski kaldı artık video yok mesela .. sen neden d800 ü tercih ettin mesela .. ?
  • D800 ile D700 ün3200 ve üstündeki iso performansını almak zor.Özellik ile chroma noise konusunda D700 daha avantajlı.Ben manzara vb fotoğrafı çok cekiyorum dayanamadım aldım Elimde zaten başka Nikon gövdelerde mevcut ta arkadaşımın D800 ünü de kullanınca kendimi tutamadım.Gerçi D3X de tutmuştum ama D800 ün fiyatıda çok çekici geldi açıkcası.
  • kafam karıştı ... ben hep d800 ün iso performansını daha iyi biliyordum mesela 6400 isoda ;

d700

d800 ise

burada d800 daha iyi gibi gözüküyorki bu sadece örneklerden birisi

resimlerin orjinali ;

http://forums.dpreview.com/forums/thread/3216435#forum-post-41720393

ama sen birebir kullanan olarak mutlaka bir tecrüben vardır tabiki , neyse araştırayım bakalım ..Teşekkürler ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 23 Kasım 2012; 12:42:48 >

• RX100 makro .. sadece crop var ..

orjinal boyutu için ..

• rx100 ile ilk çekimler. hareket halide olduğumdan titreme olmuş olabilir

• güncel fiyatlardan bilgisi olan varmı?
  • Resimlerde herhangi bir oynama yapmadim;

Sony RX100 geliyor.. Geldi! Sony RX100 geliyor.. Geldi!

Yalniz ayar isini ogrenmem gerekiyor, bu makine ile daha iyi cekebilirdim muhtemelen... Hangi havada, hangi ortamda ne tur ayarlar yapmam gerektigini gosteren bir dokuman/site vs var mi ?

• Mükemmel alet. İnsan elinden bırakamıyor. Hele de geçenlerde kaşa gitmiştim. Allahım allahım yok böyle bir şey. Kendimi erol atar gibi hissettim :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.