Şimdi Ara

Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
337
Cevap
0
Favori
20.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @jay jay justified'e ek olarak , 320 GB lık bir harddisk 298 GB kullanım alanı sunar. 298-11=287 GB yapıyor , küsüratlardan dolayı 1 GB fark oluştu. Hesap ortada , bir sorun yok..
  • arkadaşlar geçen hafta aldım bu netbookdan.ilk iş olarak ultimate kurdum,gereksiz bir sürü programdan kurtuldum alet hızlandı ve güzel oldu,sony sitesinden bütün driverları kurdum,fakat birtek sorunum var,ilk aldığımda kamera yazılımı vardı üzerinde,kamerayı çalıştırıp çerçeve ekleyebiliyodun fotoğraf çekebiliyodun vs,şu an kamera çalışıyor msnde falan sorun yok ama yazılımı olmadığı için normal zamanda açamıyorum,heryere baktım bulamadım,driver var ama program yazılımı yok,bunu sorunu nasıl halledicez yardım edebilirseniz sevinirim
  • inceleme çok aydınlatıcı, ellerine sağlık.
    Benim bir sorum olacak,
    Amd'ye oldum olası soğuğumdur,
    AMD Fusion'ın performansı intel'e kıyasla nasıldır,
    i3 ayarında diyebilir miyiz ?
    YB mi alayım YA mı bi türlü karar veremedim,
    görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • @swirl programın adını hatırlıyorsan yardımcı olabilirim. ben ihtiyacım olmadığı için kurmamıştım. bu arada Fn keyi yapamadıysan onun çözümünü biliyorum. ben onda biraz zorlanmıştım.

@ZZ RAT i3 ün 2 küsür Ghz de çalışan normal versiyonları ile kıyaslanacak işlemciler değil. cpu + gpusu toplam 18w çeken bir bir işlemciden bahsediyoruz. Aynı ürünün daha pahalı olan bir de ulv i3 1.2 ghz versiyonu var. işlemci olarak bundan yaklaşık %50 daha iyi. gpu olarak bundan biraz daha zayıf. Fiyatı bundan 300 lira daha fazla. karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Mayıs 2011; 19:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

inceleme çok aydınlatıcı, ellerine sağlık.
    Benim bir sorum olacak,
    Amd'ye oldum olası soğuğumdur,
    AMD Fusion'ın performansı intel'e kıyasla nasıldır,
    i3 ayarında diyebilir miyiz ?
    YB mi alayım YA mı bi türlü karar veremedim,
    görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sentetik bencmarklar günlük kullanımda çok önemli olmasa da fikir vermesi açısından aşağıda bulabilirsin;

...........................E-350......AtomD525.....i3-330UM
    3DMark06....................1033.........891.........1310
    Cinebench 32 Tek işlemci....1051.........610.........1297
    Cinebench 32 Çok işlemci....2013........1596.........2982
    Dhrystone...................9290........8964........16150
    Whetstone...................7530........7599........12510
    WindowsExperinceIndex........3.8.........3.2..........4.2
    PAssmark CPU.................736.........715.........1199
    MemoryType DDRX-Mhz.......3-1066.......3-800........3-800
    GÜÇ..........................18W.........13W..........18W

Yani özetle i3 çok daha hızlı bir işlemci. Ama fiyatı 200 dolar. Yani içinde bu işlemcinin olduğu bir notebook/netbook çok daha pahalı. Ama asıl önemli sorun ekran kartlarında. Her üçünde de ekran kartı var. i3 ve d525'de GMA'nin bir modeli var. Yani bunlarla oyun oynamayı bırakın youtube'da bazı videoları bile izlemek zor olabilir. Oysa E350 içinde 80 çekirdekli ve directx-11 destekleyen yani discrete kart ayarında ayrı bir ekran kartı var. Orta seviye oyunları oynatabildiği söyleniyor. Bu yüzden kıyaslamak çok doğru değil. Güç tüketimine gelince bu kadar beceriye karşı oldukça iyi. Ayrı bir ekran kartı takılsa diğerlerine onlara en az 5W eklenmesi gerekirdi.

D525 özellikleri içinhttp://ark.intel.com/Product.aspx?id=49490
    330UM özellikleri içinhttp://ark.intel.com/Product.aspx?id=49021
    e350 özellikleri içinhttp://www.amd.com/us/products/notebook/apu/mainstream/Pages/mainstream.aspx#3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 5 Mayıs 2011; 1:38:56 >

• sallami teşekkürler.
    sonuçları ilk mesaja ekledim
  • Sn.Hobar ve Sallami görüşleriniz için teşekkürler...
    Fiyat farkı ve ekran kartını düşününce YB'da kara kıldım...

15 gündür küçük, hafif bir notebook arıyordum,
    ilk vaio YB'yi gördüm "tamam bunu alayım" dedim,
    sonra diğer marka ve modeller cezbetti
    (vaio x, portege r805, ideapad u160, thinkpad x201 vs vs)
    ama hepsini ayrı ayrı incelediğimde f/p ve dizayn açısından
    yine en iyisinin YB olduğunu karar kıldım (kürkçü dükkanı)
    Vaio'nın imaj ve kalitesi de cabası.

Sony bu sefer fiyat açısından da gerçekten iyi bir iş çıkarmış.

• @Hobar programın adına dikkat etmedim ama ben ararken "sony vaio motion eye webcam software" birde "sony visual communication camera" diye aratmıştım fakat kayda değer birşey bulamadım.bugün bir arkadaş alıcaktı olmazsa onunkinden bakıcam,dosyların içinde ya da kurtarma diskinin içinde varsa eğer kurulum programı onu bulmaya çalışıcam,bu arada sende tabi bişeyler bulabilirsen sevinirim
  • dostum yanlış hatırlamıorsam o sony e ait bir program değildi.
  • valla umarım değildir zatenzira bulamadık hiçbiyerde.bu akşam bakıcam arkadaşın laptoptan ismine
  • Bende aldım bilgisayarı.
    Acaba pc ye mac os kuran varmı çalışıyormu düzgün bir şekilde mac ile.
  • @Hobar dostum dediğin gibiymiş dün baktım arkadaşın laptopa,program arcsoft webcam suite diye bir program içinde de 2 ayrı program var,arcsoft sitesinde var programlar ama çok da gerekli değilmiş neyse aklımda soru işareti kalmadı en azından
  • @Hobar
    dostum bişey daha sorucam,bu cihazda stereo karıştırıcı varmı,bulamadım ben.devre dışı bırakılmış cihazları göster de yaptım ama çıkmadı,msn de karşı tarafa müzik ve herhangi bi ses nasıl atıcaz pcden başka yolu varmı?
  • masaüstü pc mde o işi creative ses kartım yapıyor ama bunda yapan program nedir bilmiyorum. çalan sesi kaydeden sanal mikrofon programı lazım
  • Aranıza katılmış bulunuyorum. teknosadan 1055 liraya aldım. biraz fazla oldu ama değdi.. :) amd fusion istiyordum başka model bulamadım bunu aldım. Çok sevdim aleti, ancak onlarca gereksiz program var, ultimate x64 kurduktan sonra daha iyi olacaktır. Ekranı beklediğimden çok çok daha iyi. Kasa kalitesi de zira çok çok iyi. Evde bir netbook (1005ha) var ve okulda çok arkadaşın netbookunu kullandım ettim ama bu alet netbook falan değil. Ara bir model.. Kullanınca "hissediyosunuz." 17.3" laptopumdan sonra da aşırı hafif geldi çok mutluyum :D

özet :: tavsiye olunur.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriii

Aranıza katılmış bulunuyorum. teknosadan 1055 liraya aldım. biraz fazla oldu ama değdi.. :) amd fusion istiyordum başka model bulamadım bunu aldım. Çok sevdim aleti, ancak onlarca gereksiz program var, ultimate x64 kurduktan sonra daha iyi olacaktır. Ekranı beklediğimden çok çok daha iyi. Kasa kalitesi de zira çok çok iyi. Evde bir netbook (1005ha) var ve okulda çok arkadaşın netbookunu kullandım ettim ama bu alet netbook falan değil. Ara bir model.. Kullanınca "hissediyosunuz." 17.3" laptopumdan sonra da aşırı hafif geldi çok mutluyum :D

özet :: tavsiye olunur.. :)

ultimate x64 yerine sp1 li home premium x64 tavsiye ederim. lisans anahtarı uyuyor. microsoftun üzerinde oynama yapılmamış isosunu kullanmanızı tavsiye ederim. orjinal windows varken korsan kullanmaya gerek yok. yok benim ultimate im lisanslı derseniz orasını bilemem

bu arada aletin şarjı ekran parlaklığı %50, wireless açık, dengeli güç modunda internette flash vb bulunan sitelerde gezme sırasında 4 saati geçti. daha önceki pil ömrü ile ilgili söylediklerimi kalan zamana göre söylemiştim bu sefer saate bakarak söylüyoyum. bir dahakine dakika tutacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 10 Mayıs 2011; 18:55:48 >

• ultimate yukleyip driverlari yukledim, bitti yuklemeler derken cok garip bi caution aldim, battery isnt inserted properly or not suitable for this vaio tarzinds bisiler dedi. Arastirdim sonynin yukledigi bi programdan kaynakliymis vs recovery yaptim.. Ugrasasm gelmedi. smdi 64bit icin de home premium yuklemeyesm de kacti :))

Bu arada fan sesli geliyor bana? daha az bekliyodum
  • fan sesi var evet ama ısınma hiç yok desek yeri,bu arada şu stereo karıştırıcı olayına bi el atsak arkadaşlar,hiçbiryerde bulamadım çözümünü,artık program mı yüklemek lazım ekstradan ne yapmak lazımsa bulalım
  • swirl şunu dene bakalım ben kendim ihtiyaç duymadığım için denemedim.

http://www.delinetciler.net/forum/msn-messenger-programlari/7365-mikrofon-olmadan-msn-de-karsinizdakine-mp3-dinletin.html

fan sesi sonylerin çoğu modelinde bu şekilde. fan sesi de biraz tuhaf rüzgar sesinden çok motor sesi gibi. hp ve acer laptoplar cayır cayır yanıp bakım yapılmayanlar 2-3 senede pert olurken sonyler piyasanın genelde en sağlam laptoplarındandır. aletin serin ve stabil çalışması için biraz gürültülü olmasına göz yummuşlar. ama bence daha büyük bakır bloklar, ve daha iyi bir havalandırma ile çok daha sessiz bir soğutma yapabilirlermiş. zaten işlemci ve gpu max 18w, internette gezme vs sırasında 3-5 w ancak çekiyor. biraz daha ısınsa da olurmuş. elime gelen hava hep ılık. hava girişinin de nerden olduğu belli değil sessizlik için biraz ısınmasına müsade edilebilirmiş.

• Normal fan sesi neyse de bu biraz garip , dedigin gibi motorumsu bi sesi var. 55-65 arasi degisiyor islemci sicakligi gozlemlerim.63 ve sonrasi rahatsiz oluyorum sesinden ama alisirim. su an memnunum yazilimlarini ayarladim ettim cok iyi oldu.

Hangi case kullaniyosunuz? Bulamadim duzgun bi kilif, onerileriniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.