Şimdi Ara

Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
0
Favori
20.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında iyi olur bunun diskini de kutu alıp harici yaparım. diğer makineyi daha çok oyun, film ve daha ağır işler için kullanıyorum. internette gezme vb çalışmalarda diğer çok elektrik yakıyor bunu alınca fatura 10 lira azaldı. bir de şöyle bir durum var. ben diğer pc de ssd ye fazla yazma yapılmaması için geçici dosyalar, internet önbelleği, sanal bellek gibi dosyaları diğer diskte tutuyorum. ssd ömrü bunda biraz kısalabilir. ssd yitaksam hakkaten sağlam katliam yapılır.
  • ben bugun baslicam katliama :) gerci 18,4" makine i7 2630qm :) 8gb ram var heheh
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

ben bugun baslicam katliama :) gerci 18,4" makine i7 2630qm :) 8gb ram var heheh

Hocam SSD var mı ondan haber ver sen (: Yoksa isterse 479284QM olsun, Sony daha hızlı açılır valla rezil-i rüsvan
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

ben bugun baslicam katliama :) gerci 18,4" makine i7 2630qm :) 8gb ram var heheh

Hocam SSD var mı ondan haber ver sen (: Yoksa isterse 479284QM olsun, Sony daha hızlı açılır valla rezil-i rüsvan

hacı konuşma böyle masaüstünden ssd yi söküp buna takacam sonunda o olacak.

• sony de var ssd :) corsair f60 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

hacı konuşma böyle masaüstünden ssd yi söküp buna takacam sonunda o olacak.

Valla hacı, geçen ikinci elde gördüm, 120 GB Team Xtreem S1 satıyordu biri tertemiz garantili ihtiyaçtan 370 liraya. Daha yeni Acer 3820TG aldım, içim gitti diski alamadım diye (: Para biriktiriyorum. 120'lik çakacağım bir tane.

Olacağı varsa olur

• benim ssd nin maliyeti de ucuz. 60gb sandforce 1200 lü ssd yi 109$ a getirttim amerikadan. yeni laptopun hayırlı olsun. baktım ufak ve şık bir laptop. 13" ben de düşündüm ama mağazada şöyle bir tarttım, elledim 11" daha hoş geldi. 13" lerden sony nin sandy bridge li S serisi çok hoşuma gidiyor. tasarım, taşınabilirlik, performans, pil ömrü, ağırlık dengesini en iyi kuran laptop bence. ama bu dengeyi fiyatı bozuyor..
     Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi

• sony z serileri daha bomba.. bu arada sifir windows kurunca sony gate ve ps3 baglanti gibi faydali uygulamalari sony america sitesinden buldum :)
  • quote:

sony z serileri daha bomba.. bu arada sifir windows kurunca sony gate ve ps3 baglanti gibi faydali uygulamalari sony america sitesinden buldum :)

Fn tuşlarını da yapabildin mi?
  • Merhaba arkadaşlar, makinenin fan hızı programla ayarlanmıyor mu?
  • Selamlar!.. Bu ürünü almış olan arkadaşlardan cevaplandırmalarını rica ettiğim birkaç soru olacak (ürünü almayı düşünen birisi olarak yapmakta olduğum bir araştırma var; cevaplarınız buna da ışık tutacak ve haliyle bulgularımı da Forum'da paylaşacağım..)!...

1) Web Sitesinden yaptığım incelemede bu VPC-YB1S1E/S'lerde standart olarak gelen akü (batarya) modeli VGP-BPS21A olan bir akü. Bunun 3500 mAH kapasiteli olması lazım. Keza akünün etiketinde Lithium Ion, 10.8V, 37.8 Wh gibi değerlerin de bulunması gerkir. Ltf. akü'yü çıkartıp bunların varlığını teyid eder misiniz?

2) Bu akü'nün ağırlığını ölçme şansına sahipseniz (mutfak terazisi çok hassas olmasa da iş görür ama en hassası tabii ki şarkütericinin terazisi olur...) çok makbule geçer.

3)Keza bu akü'nün boyutlarını (girinti çıkıntılarını önemsemeden), çok milimetrik olmasa bile, bilmem gerekiyor.

4) Benim tesbit edebildiğim kadarıyla bu üründe 3G SIM Kart takıp da internet erişimi elde etmek için ayrıca bir yuva ve 3G Modem devresi yok. Ancak VODEM, VINN türü bir 3G Modemi USB portlarından birini kullanmak pahasına hariçten takabiliyoruz. Bir teyid ltf.

Cevaplarınıza peşinen teşekkürler.

• pil 3500ma 10.8 volt ama ağırlığını ölçme şansım yok ama boyutlarını bir ara yollarım. bunun dışında 5200ma ve 7200ma pil takılabiliyor. 7200 olan alttan çıkıntılı.

3g sim kart yuvası yok ama vınn vb yi usb den takabilirsin.
  • quote:

pil 3500ma 10.8 volt ama ağırlığını ölçme şansım yok ama boyutlarını bir ara yollarım. bunun dışında 5200ma ve 7200ma pil takılabiliyor. 7200 olan alttan çıkıntılı.

3g sim kart yuvası yok ama vınn vb yi usb den takabilirsin.

Teşekkürler. Sony'nin kendi sitesinde, alternatif olarak gösterdiği iki adet akü var. Bunlardan ilki VGP-BS21A; kapasitesi 5000 mAH (sizin 5200 mAH olarak bahsettiğiniz sanırım...). Bunun'la 3500 mAH olan VGP-BSP21B'nin aynı boyutlu olduğunu tahmin ediyorum hatta ağırlıkları da aynı olabilir (veya "B" tipi 30-40 gram kadar daha hafif olabilir...). Ancak "A" tipi de "B" tipi de bu laptopa takıldığında laptop'un alt tabanına sıfır oturacaktır. Yüksek kapasiteli akü ise VGP-BPL21; bunun da Sony 7500 mAH kapasiteli olduğunu belirtiyor (herhalde sizin 7200 mAH olarak belirttiğiniz...). Bunun ağırlığı BPS21A'ya göre 160 gram daha fazla (6 batarya, 9 batarya ve kalıp/plastik farkından). Dediğiniz gibi altta çıkıntısı var, bu da yaklaşık 16.5mm bir çıkıntıdır. Yani bunu takarsanız laptop biraz eğik olarak duracaktır.

Bilginize.

• zaten pilin ömrü yeterli. 5000 yada 7200 lük pilin fiyatlarıda pahalı. 199 dolardı sanıyorum 5000lik. 3500lükle ben 4,5 saat kullanabiliyorum ki bana yetiyor gün içinde.( en az 3 saat, yüklenirseniz, oyun gibi misal) 5000likde size 6-7 saat verecektir. aslında en baştan sony nin bunu vermesi lazım diğer firmaların verdiği gibi.
    bknz: hp dmz1. ancak sony bu aleti pek de netbook gibi değerlendirmiş sayılmaz, şahsi fikrim.

ağırlık şu an ölçme fırsatım yok ancak pc hafif yeterince pille beraber.

@coaxem, hangi modelin sürücülerini kullandın? yb15kx/s mi? 13kx/s mi? fn tuşlarında sorun yaratmıştı bende, neyi kullandın? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 20 Mayıs 2011; 11:42:36 >
  • ebayda 55-60$ a orjinal olmayan piller var. ne kadar iyidir bilmiyorum
  • quote:

ebayda 55-60$ a orjinal olmayan piller var. ne kadar iyidir bilmiyorum

O konu çooook derin bir konu... Sabaha kadar konuşsak bitirilemez. Ben kısmen bu işlerin içindeyim. "Yan sanayi" olarak da tanımlanan bu tür aküler de türlü türlü. İçlerinde kesinlikle "çöp sayılması gerekenler" de var, "oldukça vdrimli ve uzun ömürlü olanlar" da!...

Bu aküler ABS gövde içinde yerleşik 2 ana parçadan oluşurlar. 1) Şarjı kontrol eden, yeterli şarj oluştuğunda şarj gerilimini kesn, akü içindeki sıcaklığı sürekli ölçen bir "elektronik" devre, 2) Birbirlerine seri olarak veya seri/paralel bağlı 3, 6 veya 9 adet (nadiren bazı modellerde 8 veya 10 da olabiliyor) Li-Ion bataryalar (piller).

Elektronik devrede kullanılan komponentlerin kalitesi tabii ki çok önemli ama toplam maliyetteki etkileri daha düşük. Esas iş kullanılan Li-Ion bataryalarda (pillerde), yani 3-6-9 adet kullanılanlarda. Maliyetteki temel etken bunların kalitesine göre oluşmaktadır.

Tabii bu arada artık "Japon" hatta "Kore" malı aküler pek bulunmuyor; hemen herşey Çin üretimi (paketlemesi). Sony, HP, Dell, Toshiba gibi dizüstü markalarının aküleri de artık çoğunlukla fason Çin üretimidir; ama tiketlerinde "orijinal" damga vardır. İç yapıda kullanılan Li-Ion piller de Japon, Kore ve çoğunlukla Çin üretimi olmakta. İşin doğrusu eli yüzü düzgün, performansı güvenilir ve uzun ömürlü Çin markalı piller yok değil. Ama Çin'de her malın birkaç kalitesi, kalitesine göre de fiyatı var. Ha tabii ki, "içine iyi kalite pil koydum" deyip alıcısını aldatan Çin'li üreticiler de yok değil ama tüm Çin'li üreticileri de töhmet altında bırakmamak lazım.

• http://cgi.ebay.com/4800mah-Battery-sony-VGP-BPL21-VGP-BPS21-VGP-BPS21A-/170637444198?pt=Laptop_Batteries&hash=item27bac8c466#ht_4510wt_719

bahsettiğim pil bu. bir de 11.1 volt 5200ma olanlar var 55$a. 10.8 yerine 11.1 olması sorun olur mu bilmiyorum.
    http://cgi.ebay.com/New-Battery-Sony-Vaio-VGP-BPS13B-Q-VGP-BPL21-VGN-FW-/220772652435?pt=Laptop_Batteries&hash=item3367135593#ht_4890wt_964

satanlar genelde feedbackleri yüksek adamlar.

bunun dışında sony nin pilleri bana çok pahalı gibi geldi. Ayrıca bu ürünün yanında 5000lik pil vermemesi saçmalık.

• quote:

bunun dışında sony'nin pilleri bana çok pahalı gibi geldi. Ayrıca bu ürünün yanında 5000lik pil vermemesi saçmalık.

Tabii ki Sony'nün aküleri pahalı olacak!... Vaio'ların bizzat kendisi (hemen her modeli...) yeterince pahalı değil mi?

Bu model'deki aküye (VGP-BP21SB modeli) gelince: burada muhtemelen 3 adet Li-Ion pil seri bağlıdır, 2. bir 3'lü seri paralel grup da 1. grupla paraleldir. Herbir pilin (bataryanın) kapasitesi de 1750-1800 mAH olsa gerek. Bunun bir üst modeli olan VGP-BS21A modeli akü de fiziki ölçüler itibariyle "A" modelinin aynısı gibi gözüküyor. Hatta ağırlığı bile aynı olabilir, veya belki 30-40 gram daha ağır (bu modelin ağırlığı katalogda 330 gram verilmiş...). Burada da eminim 6 batarya (pil) var; sadece bunların kapasitesi dah yüksek; 2500-2600 mAH mertebesinde. Ama US$ 199 da çok haklısınız "eyyi fiat"!!!

Zaten aslına bakarsanız, pil (batarya) üreticisi standart üretiminde aslında bu 2500 mAH'leri üretmeyi hedefler; ama imalatın "kötüleri" de çıkar ve onlar da 1750 mAH'leri kategoriye ayrılır!...

Bakın, üretimden kalkan ama bizim piyasada hala tektük son neferleri satılmakta olan 13.3"lik bir VPC-Y21S1E/S modeli vardı. Katalogda akü ömrü, "9 saate kadar" diye geçiyor. Bunda kullanılan standart batarya VPG-BP21SA imiş, yüksek kapasiteli olarak da 7500 mAH'lik VGP-BP21L (ki bu 9 bataryalı ve alttan yaklaşık 17 mm kadar çıkıntı yapan bir tasarım...) öneriliyor.

Bizim VPC-YB1S1E/S (AMD işlemcili 11.6" model) ve VPC-YA1V9E/B (i3-380 işlemcili/500 GB HDD'li, 4GB RAM'lı ve Win7 PRO/64'lü ağabeyi) modellerinde ise 3500 mAH kapasiteli VGP-BP21SB model akü standart cihazla birlikte geliyor; 5000 mAH kapasiteli standart plus VGP-BS21SA akü veya yüksek kapasiteli VGP-BL21 akü de alternatif olarak önerilmekte. Esasen bu VGP-21serisi aküler daha epey 13.3" Vaio modelinde kullanılıyor zannederim ki...

Bilgi olsun diye yazdım; iyi günler.

• arkadaşlar bir sorunum var,formattan sonra hdmi ile lcd ye bağladım fakat görmüyor ekran ayarları falan heryere baktım değiştirdim hepsini ama ne yaptıysam olmadı,bu konuda bi yardımcı olurmusunuz,teşekkürler.
  • ati nin son sürücüsünü kur control centerini bir kurcala olmazsa Fn key + f7 yap. lcd tv yok ama bir ucu dvi bir ucu hdmi kablo ile monitöre bağlar denerim bi ara. onun dışında vga çıkışından geçen gün sunum yaptım sorun olmamıştı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.