Şimdi Ara

Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
337
Cevap
0
Favori
20.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saol dostum bu programı denerim bakalım
    @cagriii
    valla bulabilirsen resmini yükle bana da lazım bakıyorum sürekli teknosada falan pek göremedim,
  • ben teknosadan 30 liraya aldım bir tane 7-10" yazıyordu ama alırken ordan başka bir 11" de denedim rahatça sığıyor. 10" için olanları deneyerek alabilirsiniz.
  • vatandan targus marka bi tane 11.6 lık için vardı onu aldım fiyatı 30 yada 32 liraydı. sitesinde linki yok, mağazasında buldum. Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi

bir sorum olacak. bu aletin işlemcisi kasanın ne tarafına düşüyor? çünkü geceleri ders yaparken fan tarafına yakın böyle elektrik sesi gibi bir cızıltı duyuyorum. everest ile işlemci üstüne binince bu ses kesiliyor ama yük kalkınca tekrar başlıyor. tekrar işlemciyi kasıyorum gidiyor , yük kalkınca tekrar geliyor. sanıyorum işlemciden dedim. sizde de var mı. çok sessiz bir ortam gerek ama sırf bunun için pc yi kapatıyorum gecenin bi vakti deli ediyor bazen. hele konuyu anlamayıp dersde iyi gitmiyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 15 Mayıs 2011; 2:16:09 >

• dun bende aldim bir tane. 2gb ram ve ssd takviyesi yapacagim. cihazin kutusunu yeni actim ve birset dikkatimi cekti memory kart girisleri sap gibi ortada yani koruyucu kapak yada fake bile olsa plastik kart yok. sizdede boylemi yoksa benim cihaz eksik mi? birde soru kendi ustundeki hdd yi ssd ye nasil klonlarim? tesekkurler
  • kart okuyucuda kapak yok. bir sıkıntı yapacağını sanmıyorum. hdd yi klonlama. 64bit temiz home premium kur. recovery bölümünü kullanmaya kalksan zaten kapasitesi az olan ssd nin bir kısmı da ona gidecek. yüklü gelen windowsda tonla gereksiz program mevcut. temiz kurulum en iyisi.
  • saol Hobar su anda rami vs taktim kuruyorum. Gerci x64 ultimate var elimde. neyse cok buyuk bi fark olmaz heralde bunu kurarsam. oteki laptopu acamadim daha :)) su ureticilerin windows dvd vermeme olayina asiri kil kapmaya basladim valla :)
  • artık laptopların yanında windows dvd si gelmiyor. ayrıca ultimate kurarsan lisans anahtarını kullanamazsın.
    http://donanim.thgtr.com/haber/yazilim/isletim-sistemi/artik-windows-7-nin-tum-surumlerinin-oldugu-bir-dvd-yapabileceksiniz
    şunu kullanarak ultimate dvd sini tüm sürümleri kurabilir hale getir. dvd sp1 li microsoftun dağıttığı orjinal dvd olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriii

bir sorum olacak. bu aletin işlemcisi kasanın ne tarafına düşüyor? çünkü geceleri ders yaparken fan tarafına yakın böyle elektrik sesi gibi bir cızıltı duyuyorum. everest ile işlemci üstüne binince bu ses kesiliyor ama yük kalkınca tekrar başlıyor. tekrar işlemciyi kasıyorum gidiyor , yük kalkınca tekrar geliyor. sanıyorum işlemciden dedim. sizde de var mı.

cevaplarsanız sevinirim..
  • işlemci sol tarafta A-Z harflerinin civarında bir yerde. bende fan sesinden başka bir ses yok. ama arkadaşın başka bir model vaio sunda ince bir ses çıkıyordu. pdf vb sayfa kaydırma sırasında kesiliyordu ses tam olarak senin bahsettiğin ses mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

işlemci sol tarafta A-Z harflerinin civarında bir yerde. bende fan sesinden başka bir ses yok. ama arkadaşın başka bir model vaio sunda ince bir ses çıkıyordu. pdf vb sayfa kaydırma sırasında kesiliyordu ses tam olarak senin bahsettiğin ses mi bilmiyorum.

1))evet o ses. zaten çok sessiz ortamlarda oluyor yani duyuluyor normal midir?

2)bu alet max 8 gb ve 1066mhz kadar destekliyor diye okudum
    http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_Fusion
    aletin içinden çıkan 667mhz... 1066 4gb alsam fark eder mi? (2gb lığı çıkaracağım hızı 667ye çekmemesi için)
     Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi içindeki ram

• 8gb ram takabilirsin ama işlemcinin gücü bellli. gerek yok 8gb a. 4gb bu cihaz üzerinde çalıştıracağın programlara yeter. onun yerine ssd al. ddr3 ler zaten 1066 dan başlar. ben sistemdekie ek olarak kingston 1066 taktım o da 533 görünüyor. ddr teknolojisinde döngü başına 2 işlem yapıldığından frekans 2 ile çarpılır. yani 1066Mhz. Alacağın 1066Mhz 7-7-7-20 lik ram işini görür. sistem 1066 ayarlı olduğundan 1333 taksan da 1066 olarak çalışır. zaten 1333 de çoğu laptop rami 9-9-9-24 gecikmesiyle çalıştığından 1066 ya göre bir farkı olmaz.

Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Mayıs 2011; 18:02:37 >

• Anladım, ben biraz karıştırmışım durumu. SSD gerek görmüyorum bu alete, diğer notebookumda var bunun performansı beklentilerim zaten çok üzerinde ondan biraz gereksiz gibi.. 2 lik bi ram takıp devam etmek en iyisi sanıyorum.

bu arada portal 2 yi middle ayarda, race driver grid i de low ayarda oynayabildim. aşağıda çektiğim video :

• ssd diskte windows kapanısı ve acılısı cok cok hızlı. Corsair serisi F60 var uzerinde .Ses sıfıra indi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

ssd diskte windows kapanısı ve acılısı cok cok hızlı. Corsair serisi F60 var uzerinde .Ses sıfıra indi gibi

iyi de ses harddiskten değil fandan geliyor. ses nasıl sıfıra indi anlamadım. sakın bana o motor sesine benzeyen ses harddiskten geliyor deme şu an masaüstü pc mde ssd var. ondan söküp buna mı taksam ki la? onun da hızına fena alıştım. sökersem ferrariden inip eşşeğe binmiş gibi olurum. neyse şimdilik idare ede duralım. amerikadan bir tane de buna aldırırım olmazsa. bir de pil ömrüne faydası oldu mu diye soracağım ama sanırım normal diskle pek kullanmadın sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 15 Mayıs 2011; 21:37:41 >

• hdd si sesli miydi ki? Benim hdd de ses yok sadece fan sesi var. Açılış ve kapanış fark etmesi normal zaten. Ben sony yi kapatmıyorum zaten anca bekleme modu, kapatsam açsam ohooo
  • cok deneyemedim acikcasi su an dragon age 2 oynuyorum oteki hayvansal oyun makinemle :))

deneyince sonuclari yazarim
    @Hobar senin ayarlarla bir ssd disk ile deneme yaparim pil ne kadar gidecek goruruz. bu arada cpuid ile baktim ustundeki nanya marka ram 1333 luk (667x2) gosteriyor bende senin gibi 1066 kingston aldim ama bir sorun yok
  • en son yaptığım ölçümde dengeli mod: %50 ekran parlaklığı, internette gezinme, 15-20 tane flash video izleme, wordde bir takım çalışmalar sırasında 4 saat kadar kullanım imkanı verdi. güç tasarruf modunda ve minimum parlaklıkta sanırım 40-45dk kadar daha artar. wirelessi kapatınca da 5 saati bulur.
    İçindeki 1333 lük ram geldiğinde zaten 1066(7-7-7-20) olarak ayarlıydı. yanına ikinci bir 1066 alınca aynı gecikmelerle sorunsuz çalıştı. ram takviyesi yapmak isteyenlere duyurulur.
  • ben alır almaz format atmıştım şu an ultimate 32 bit kurulu,peformansından memnunum,fakat bu 64 bit olayı çok fark yaratıyormu?birde 64 bit olayı tam oturmadığı için bazı programlarda falan sıkıntı yaratıyor deniliyo,varmıdır böyle bişey?
  • @Hobar aynen bende senin gibi gittim Vatandan 55TL ye kingston aldim :) bugun mesai kosusturma daha makineyi bile acamadim.Bu dedigin windows 7 cd ayirmayi ve sp1 yapacaktim ama hem bos dvd yoktu hemde sp1 1gb kadar 3g ile indirmedim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

iyi de ses harddiskten değil fandan geliyor. ses nasıl sıfıra indi anlamadım. sakın bana o motor sesine benzeyen ses harddiskten geliyor deme şu an masaüstü pc mde ssd var. ondan söküp buna mı taksam ki la? onun da hızına fena alıştım. sökersem ferrariden inip eşşeğe binmiş gibi olurum. neyse şimdilik idare ede duralım. amerikadan bir tane de buna aldırırım olmazsa. bir de pil ömrüne faydası oldu mu diye soracağım ama sanırım normal diskle pek kullanmadın sen.

Pek faydası olacağını sanmıyorum ben. Sonuçta yük altındaki ve boştaki güç tüketim değerleri yazıyor disklerde. Basit bir hesapla bulunabilir etkisi. Çok küçük olur diye düşünüyorum.

Ayrıca böyle bir netbookta SSD şart (: Gerçi hangisini daha çok kullanıyorsun bilmiyorum ama ben olsam her türlü söküp buna takardım. Katliam yapılır yeminle şu küçücük aletle

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.