Şimdi Ara

Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
0
Favori
20.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İŞLEMCİ: AMD 1.6 GHz. 1 MB,Cache Bellek E350 Çift Çekirdek İşlemci
    RAM: 2 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    SABİT DİSK: 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng
    EKRAN KARTI: ATI Radeon HD 6310 Max. 1340 MB Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU: 11.6" LED Ekran (1366 X 768)
    BATARYA SÜRESİ: 5.5 Saat
    WIRELESS LAN 802.11 b/g/n
    BOYUTLAR: 202 mm, 25 mm, 290 mm
    AĞIRLIK: 1.4 kg
    3 Adet USB (2.0)
    HDMI, VGA, KART OKUYUCU, BLUETOOTH, WEBCAM

Tasarım ve dış görünüm: Ürünün tasarımı resimlerde de görüldüğü gibi oldukça şık ve sade. Gümüş renkli gövdeye siyah aralıklı tuş takımı iyi uyum sağlamış. Tuşlarda biraz Macbook havası var. Ekranın kenarlarındaki lastiklerin bazıları bana gereksiz geldi ve sadeliği az da olsa zedelemiş. Olmasa da olurmuş. Etiketlerini de gelir gelmez söktüm. Touchpad biraz küçük multitouch destekli ama sony nin beraberinde verdiği yazılım pek etkin değil. Kendi sitesinden Synaptic touchpad programını yüklerseniz iki parmakla scroll gibi multitouch hareketleri ekleniyor.http://www.synaptics.com/support/drivers
     Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi  Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi  Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi
     Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi  Sony VAIO YB (AMD Fusion) Kullanıcı İncelemesi
    Sony'nin Media Center uygulamas. PS3 deki gibi bir menü sistemi var.

Performans:
    Windows 7 Derecelendirmesi:

Performansı Windows ve internette dolaşma sırasında oldukça yeterli. Performansından ötürü herhangi bir rahatsızlığım olmadı. Elbette benim 4 çekirdekli, ssd diskli masaüstümün yanından geçemiyor ama Windows ve internet ortamında standart dizüstülerden aşağı kalır yanı yok. İnternette dolaşma sırasında aynı anda winrar, müzik çalar gibi ufak tefek programların açık olması sorun olmuyor. Photoshopta birkaç deneme yaptım onda da gayet yeterli geldi. Çok fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyan programlarda sıkıntı yaratabilir. Video işleme vb gibi programlarda yeterli olsa da render süreleri uzun olabilir.

1080p videoları sorunsuz oynatıyor. Oynatım sırasında yavaşlama ve takılma olmuyor Windows media player da cpu ya hiç yüklenmeden 1080p oynatabiliyor.

Oyun olarak da Pes 2011 i denedim. 1366*768 çözünürlükte orta detay seviyesinde 60 fps sabit oynu oynatabildi. Oynayış sırasında nadir olarak(bir maçta iki-üç kez) 50fps ye kadar düşme olabiliyor. Yakın çekim pozisyon tekrarlarında ise 20 fps lere kadar düşme olabiliyor ama oynamaya engel değil. Ayarlar biraz daha düşürülerek tekrarlarda frame düşmesi engellenebilir. Diğer oyunları da düşük-orta arası ayarlarda kabul edilebilir performansta oynatacağını düşünüyorum.

Atom D525, i3 330um performans karşılaştırması

CPU
    ...........................E-350......AtomD525.....i3-330UM
    3DMark06....................1033.........891.........1310
    Cinebench 32 Tek işlemci....1051.........610.........1297
    Cinebench 32 Çok işlemci....2013........1596.........2982
    Dhrystone...................9290........8964........16150
    Whetstone...................7530........7599........12510
    WindowsExperinceIndex........3.8.........3.2..........4.2
    PAssmark CPU.................736.........715.........1199
    MemoryType DDRX-Mhz.......3-1066.......3-800........3-800
    GÜÇ..........................18W.........13W..........18W

GPU

.................330UM...........E-350.........AtomD525
    3DMark06......1468..............2200..............141

Pil Ömrü: standart olarak 3500ma pil ile geliyor. 5200ma ve 7200ma pil satın alınabiliyor. Söylendiği gibi 5.5 saat pil sadece internet sayfası kapalı ve max güç tasarrufunda oluyor. wireless açık, ekran parlaklığı orta seviyede, internette gezme sırasında 3.5 saat civarı bir kullanım sağlıyor. Oyun sırasında da 2 saat civarında gidiyor. Pil ömrü yeterli olsa da açıkçası Sonyden standart olarak 5200ma pille gelmesini beklerdim. Pil performansı Sonyden değil Amd nin Fuison platformu sayesinde oluyor. Aynı özelliklerdeki Hp DM1Z(Türkiyede yok) 6 hücreli pil ile geliyor.
    Güç tasarruf modu: Ekran parlaklığı minimumun bir kademe üstü. Wireless açık

Dengeli mod: Ekran parlaklığı maximumun 2 kademe altı. Wireless açık

Isınma ve Gürültü: Oldukça serin çalışıyor. Kullanım sırasında ısındığına dair bir izlenime kapılmadım. Eksozdan çıkan hava serin. Ama çok sessiz sayılmaz. Gece sessiz ortamlarda çok rahat duyuluyor. Ama benim gürültüden daha çok rahatsız olduğum fanın bir hızlanıp bir yavaşlaması çok değişken performans istemediğiniz sürece pek olmuyor. Sessizlik için biraz ısınma göze alınabilirmiş.

Fiyat: Ürünün 1050 liralık fiyatı biraz yüksek. Bundaki en büyük etken Sony olması. Aynı özellikte Acer ya da HP ürünü olsa 200 lira daha ucuz olurdu. Ben performanstan çok taşınabilirlik aradığım için tercihimi böyle bir üründen yana kullandım. Zaten performanslı masaüstü pc m var. tutupta okulun kantininde dizüstü ile oyun oynayacak değilim.

Ses kalitesi: Hoparlörün ses kalitesi pek iyi sayılmaz. Standart netbook kalitesinde. Ancak bana göre hangi dizüstü olursa olsun. Dizüstü hoparlörüyle müzik dinlenmez, film izlenmez. dizüstü hoparlörüyle müzik dinleyen apaçilerden olmadığım için benim açımdan sorun yok. Bunun dışında kulaklığa verdiği ses yeterli düzeyde.

Baştan Kurulum: Standart olarak 2gb ram ve Home pre 32bit ile geliyor. bir adet boş ram slotu mevcut 2gb daha ram daha ekleyip temiz 64 bit Windows Home Pre SP1 kurdum. 32 bit lisans anahtarı 64 bitte kullanılabiliyor. Hem 64 bit oldu hem de her tarafa yayılmış birçok gereksiz programdan kurtulmuş oldum. İlk geldiği zamandakine göre ciddi oranda hızlandı. Anti virüs olarak da Microsoft Security Essentials kurdum.

Artılar-Eksiler:
    +Sade tasarım
    +Küçük boyut
    +Boyuta göre yüksek çözünürlüklü ekran
    +Kendi sınıfında yeterli performans
    +Netbook ve notebook arasındaki boşluğu güzel doldurmuş
    +Düşük güç tüketimi
    +multitouch destekli touchpad
    -Yüksek fiyat
    -touchpad biraz küçük
    -Düşük kapasiteli pil

Sonuç: Küçük ve fazla performans istemeyen günlük işler için kullanabileceğiniz şık bir dizüstü arıyorsanız gayet yeteli bir ürün olmuş. En azından ekran kartı performansı ile atomlara göre çok daha iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. Ürünle ilgili başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 1 Haziran 2011; 4:21:25 >

• çok teşekkürler gayet açıklayıcı bir inceleme olmuş.
  • Tek kelimeyle; mükemmel

Eline, emeğine ve Fusion destekli klavyene sağlık
  • Eline sağlık, güzel inceleme olmuş. İyi günlerde kullan..
  • Gayet güzel bir inceleme olmuş,sorunsuz kullanmanız dileğiyle
  • Güzel inceleme olmuş arkadaşım.
    Bataryayı yükseltirsek ne kadar pil ömrü artar sizce ?
    Bide pes haricindeki oyunlarda performans nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazkopat_Badboy

Güzel inceleme olmuş arkadaşım.
    Bataryayı yükseltirsek ne kadar pil ömrü artar sizce ?
    Bide pes haricindeki oyunlarda performans nasıl ?

harici olarak 5200 ve 7200 ma bataryalar mevcut. standart batarya 3500 olduğuna göre pil ömrünü 5200 olan %50, 7200 olan da yaklaşık 2 kat artırır. 7200 olan alttan biraz çıkıntılı. Pes haricinde oyun denemedim. ama oyun oynayacak adama göre makine değil. bana göre laptopların hiçbirinde oyun oynanmaz. bugün laptopların orta seviye çok satan kartlarından biri olan 5650m yi 4 senelik 8800gt havada hoplatıyor. oyun oynayacaksan masaüstü ya da konsol al. laptopda oyun mu oynanır yav.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amacım oyun oynamak değil sadece performansları merak ettim :D(masaüstüm var sağlam)
    Bende hafta sonu bi tane alacağım.
    Taşınabilirliği ve tasarımı çok hoşuma gitti.
    Yazılımcıyım okulda lazım oluyor. Artan zamanlardada film izlemeyi düşünüyorum :D
    Son olarak iki şey daha soracam :D
    -Görüntü kalitesi nasıl?
    -Ram takınca garantiden çıkıyor mu ?
  • altında herhangi bir garanti etiketi yok. garantiden çıkacağını sanmam. ekranın kontrastı masaüstü lcd ile karşılaştırınca biraz düşük ama bu durum dizüstülerin nerdeyse hepsinde böyle. siz gördünüz mü bilmiyorum ama ben yüksek kontrastlı bir dizüstü görmedim mesela ekranı diğer dizüstülerden kötü değil.

• Teşekkürler arkadaşım.
    Bu arada makinen hayırlı olsun
  • Ben de mesajı kaldırdım hemen

Şu aleti 900'ün altına indirsinler, kapış kapış gidecek. Fakat bizde fiyatlandırma kriterleri; isimlerin janjanlı olması, cihazın yeni olması ve markaya göre belirleniyor.

Teknoloji firmalarının başına teknolojinin t'sinden bihaber insanları getirince normaldir tabi.
  • Kızmazsan ben bir soru daha sorucam
    Ürünü nerden aldın acaba ?
  • teknosa
  • İnceleme güzel, güle güle kullanın..
  • http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031478&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR
    ürün şu an web mağazasında stoklara girmiş. olan bizim 100 liralık hediye çekine oldu
  • Yeni makinen hayırlı olsun dostum. Ben de nc10 u upgrade edecektim ama pil performansı 6 saatten az olan parlak ekranlı makineyle işim olmaz. Sony parlak ekran diye duymuştum. Pilini ayrıca almak fiyatı daha da artıracağına göre diğer markaların gelişini ya da sony'nin ucuzlamasını beklemeyi düşünüyorum...

İnceleme için teşekkürler...
  • az önce teknosa'da baktım bu bilgisayara.hddyi toplam 286 gb olarak gösteriyordu.bi kısmını zaten çalışması için kullanıyor da biraz fazla değil mi bu?yoksa ordakinde mi bi arıza vardı,sizin kaç?
  • toplam 286gb. 11gb da recovery bölümü var.
  • recovery görünmüyodu orda,bi sorun vardı bilgisayarda zaten.teşekkürler
  • Arkadaşlar, 1 GB 1.000.000.000 byte olarak hesaplandığı için 320 GB yazmaz. Daha düşük bir değer gösterir. Buna orada görünmeyen recovery gibi gizli bölümler de katılırsa, daha düşük çıkacaktır.

Hiçbir HDD'nin özelliklerinde, yazıldığı gibi bir değer göremezsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.