Şimdi Ara

Sony Xperia J - Türkiyede satış başlamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
11.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, xperia u almayı düşünüyorum son zamanlarda. Bu sebeple genel olarak yaptığım gibi vatanbilgisayar.com a bir tıkladım ve de ne göreyim?
    https://www.vatanbilgisayar.com/cep-telefonu/products.aspx?L2=CELCEP&br=SONY
    J de Türkiye piyasasına girişi yapmış. U ile karşılaştırdım ve o pili gördükten sonra ağzım açık kaldı.

Şu an aklımı çelmiş gibi duruyor. P nin özelliklerini çok beğenmiştim ancak pilin 1350 MA olması beni hemen vazgeçirdi. S de çok büyük bence. Cebimde o kadar büyük bir telefonla dolaşmak istemiyorum (bedava s3 versen kullanmam).

Herneyse, size demem o ki, ne diyorsunuz bu J işine? Fiyatı da ideal gözüküyor. J alınabilir bir telefon mudur? Görüşleriniz neler?

• Xperia J, büyük ekranlı alt-orta segment bir telefon. Yani amaç sadece internette gezmek, mesajlaşmak gibi işlevler ise çok rahat tavsiye edilir. Ancak oyun performası berbat. Angry Birds, Fruit Ninja gibi oyunları anca oynayabilirsiniz. Tasarımı da çok iyi bulduğumu ekleyeyim. O işlemciye de 1750 Mah pil en az iki gün çıkarır. Ancak fiyatı pahalı, Vatan'ın haftasonu indirimleriyle alınması lazım en azından.
  • SE logosu kullanılmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmeto89

SE logosu kullanılmamış.

Evet, Xperia V ve J'de, daha doğrusu bunlar ve bunlardan sonra çıkacak olan telefonlarda o logo bulunmayacak. Aslında o logo ürünün Sony Ericsson zamanında tasarlandığını gösteriyordu. Yani Xperia V ve J tamamen Sony ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmeto89

SE logosu kullanılmamış.

2012 cihazlarda logo kullanılmadı. S'ten başlayarak Sony Mobile olarak geçiyor 2011 telefonlar hala Sony Ericsson
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkhan

Xperia J, büyük ekranlı alt-orta segment bir telefon. Yani amaç sadece internette gezmek, mesajlaşmak gibi işlevler ise çok rahat tavsiye edilir. Ancak oyun performası berbat. Angry Birds, Fruit Ninja gibi oyunları anca oynayabilirsiniz. Tasarımı da çok iyi bulduğumu ekleyeyim. O işlemciye de 1750 Mah pil en az iki gün çıkarır. Ancak fiyatı pahalı, Vatan'ın haftasonu indirimleriyle alınması lazım en azından.

Almanya daki fuarda yapılan incelemede telefonun ara menü geçişlerinin çok hızlı olduğunu ve yüksek performans sergilediğini söylemişler. Video da da az takılmayla geçiş yaptığı gözüküyordu.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4437&idPhone2=4930

Xperia U ile karşılaştırdığımızda bariz farklar göze çarpıyor. U nun 1 GHZ Cortex A9 işlemcisinin yanında J 1 GHZ cortex A5 işlemci kullanıyor. J resmen pil ömrü için üretilmiş. Ekranın 4" olmasının performansı ve pil ömrünü baltaladığını düşünüyorum.

Sanırım U da kararlı olacağım. Hem fiyatı daha uygun, hem J ile yarışıyor. Daha ufak, daha stabil. Umarım JB yüklemesi çıkar bir an önce.

• Evet, Xperia U daha güçlü bir cihaz. Ancak Jelly Bean güncellemesi almayacak, buna karşın Xperia J JB güncellemesini de alacak.Arayüzde takılmalar olsa da Xperia J Jelly Bean aldıktan sonra U'dan çok daha akıcı olacaktır. Ben olsam bu saatten sonra JB almayacak bir telefona bakmam. Tercihiniz Xperia J olsun, veya biraz bütçeyi aşıp Xperia P de alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisional -- 19 Aralık 2012; 13:51:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • U ya JB çıkmayacağını bilmiyordum. Bütün planlarım düştü suya.

Ama şu fiyatıyla J almayı hiç düşünmüyorum açıkçası. Sanırım P alacağım ancak pili çok düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aywaz

U ya JB çıkmayacağını bilmiyordum. Bütün planlarım düştü suya.

Ama şu fiyatıyla J almayı hiç düşünmüyorum açıkçası. Sanırım P alacağım ancak pili çok düşündürüyor.

http://blogs.sonymobile.com/2012/12/17/update-on-sony-software-upgrades-including-uplift-to-jelly-bean-android-4-1-for-2012-xperia-smartphones/

Burada da görüldüğü üzere U'ya JB gelmeyecek. Xperia P bana kalırsa her şeyiyle şuanda en alınası Xperia'lardan. Pili dert etmeyin, çünkü WhiteMagic teknolojisi(RGBW dizilimi) sayesinde ekran çok daha az güç tüketiyor. Rahat bir günü çıkaracağını düşünüyorum normal kullanımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisional -- 19 Aralık 2012; 16:59:55 >

• xperia U nun SAR değeri ne kadar yüksekmiş. SAR EU 1.62 W/kg (head)" imiş belkide o yüzde firma bunu gözden çıkarttı...
    http://www.gsmarena.com/sony_xperia_u-4437.php burdan bakabilirsiniz.
  • Sony xperia j st26i telefon bende var gayet memnunum tasarımı harika,kamerası gayet iyi , oyun performansı kötü kesinlikle denılemez arasıra cok kücük kasmalar olabılıyor ama buda doğaldır.Pil konusuna gelirsek ben bütün gün oyun oynuyor müzik dinliyor internette gezınıyorum şarj 2 gün gidiyor hiç kurcalamadıgım zamanlar 4-5 gün gidiyor buda gayet iyi bir süre.Ekranına gelelım 4inch lik ekran büyük gözüksede kullanmaya başladıgınız zaman alışıyorsunuz ekranı bence mükkemmel bir boyut.Bazı Sitelerde gördüm adamlar menüde kasmalar var diyor kesinlikle böyle bişey yok ınanmayın gayet hızlı.İnternete gelince Wifeden baglanıyorum Tek çubuk çekmesıne ragmen bi siteye girmesi 4 sanıye sürüyo wifede 5 çubuk var 5ininde çektiğini düşünürsek mükemmel =) Bende sony xperia u alıcaktım iyikide almamışım sar değeri filan yüksek kanser riski yüksek ekranı bana normal gelıyordu u nun ama ıyıkı 3,5 lik ekran almamışım siz siz olun sakın 3,5 lik ekranlı telefon almayın 4inc ekranlı telefonda herşey net mükkemmel bide xperia J de hd film izleme özelliği var internetten videolar cok net youtubeden facebook gibi sitelerden videoları açıyor anlatacaklarım bu kadar sorunuz varsa sorabılırsınız.İyi günler :D

• tasarımı çok hoşuma gidiyo bu telefonun
  • Xperia P kullanıcısıyım 850 ye almıştım.Pil e gelirsek kendine gelmeye başladı aslında iyi de gidiyor denebilir 4 dk ekran açık kalsa anca %1 düşüyor tabi nette gezerken.Mesajlaşmada 20-30 sms de %1 düşüyor çünkü açıp yollayıp kilitleyince ekran güç tüketmiyor
    Görüntü kalitesi ve tasarımıda güzel düşünebilirsin.JB de alıcak.
  • telefon hakkında sorularınız varsa buyrun sorabılırsınız :)
  • evet benm sorum var:) Android telefon alıcam ve bir aydır ne alsam diye düşünüyorum:D artk cok sıkıldım düşünmekten adeta devlet meseledi oldu benim için:D nerdeyse her telefonun forumuna yazdım:D
    bu telefonu bugün gördüm ve gayet begendım ama her telefonda olduğu gibi bunda da şüphelerim var:S sola istiyordum anca fiyatı bundan 100 lira fazla ve benm butcem en fazla 700. vatanda bu telefon 700.
    işlemcisi düşük diyorlar 512 ram az deniyor:s Ben bu ram olayını fazla anlamıyorum ne gibi dezavantajları olur bu durumun? benim için en önemli özellik dokunmaıtıgı hzlı olsun ve kamerası iyi olsun bi de 2 sene snra basıma bi sürü sorun cıkarmasın servıse falan yollama işleri beni çok geriyor da
    yrdmlarınızı bklıyorum:)
  • şu an goldda j telefon 599 tl alınırmı?
  • hepsi burada U telefon worldpuan+çek+avantajixle 475 geliyor alınırmı sizce??
  • quote:

Orijinalden alıntı: barakuda1

şu an goldda j telefon 599 tl alınırmı?

neden alinmasin gayet iyi fiyati, teknosa xpr miro yu o fiyattan satiyo, miro yerine j almak daha mantikli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 19 Şubat 2013; 20:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::ÇaĞLaR::.

quote:

Orijinalden alıntı: barakuda1

şu an goldda j telefon 599 tl alınırmı?

neden alinmasin gayet iyi fiyati, teknosa xpr miro yu o fiyattan satiyo, miro yerine j almak daha mantikli

fiyatı çok iyi alınır
  • Kemara mükemmel internet hızı felan süper takılma filan hiç olmuyo telefonda ya ram işlemci filan hic isine yaramıyacak telefonu aldıktan sonra görürsün bak bende telefon almadan önce cok arastırdım sonra bunu aldım cok kafaya takıodum bu seyleri ama telefonu aldıktan sonra hiçbir işime yaramadılar oyun.müzik,internet,film gibi şeyleri izleyip oynuyorum sıkıntı olmuyo kamerası cok net söyliyim :)

Unutma hiçbirsey 4-4 lük değildir :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.