iyi gunler, ben de 2 tane canak anten var. Evdekilerin sadece Tuksat (turk) kanallarini izledigimi sanmalari ve hafta sonlari Hotbird i, caktirmadan izlemek icin, ikinci uyduyu nasil gizleyebilirim?
yani, ailecek: Turksat musaitken : Hotbird, ..... sonucta bir uydu varmis gibi görunmesini istiyorum.
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
kardeş bunu yapmak olmaz herhalde...yapabileceğin şey uydu seçiminden sadece turksatı seçmen bu sayde diğer kanallara geçmezler.. ama bilen birisi geçer.. güvenlik ayarlarında yada ebeveyn ayarlarından uyduları şifreleme imkanı var ise cihazın bu dediğin olabilir bi ihtimal ama şifreyibilen açar gene..
yada şöyle madem hafta sonu izliceksin hafta içi hotbirdi kaldır.. hafta sonu tekrar ekle ve kanal tarat.. bunu yapman en fazla yarım saat sürer..
başka alternatif yok herhalde.
hocam alem adamsın ya bymetonun dediklerini dinle tek türksatı göster dersin ama kurcalarlarsa kolayca tüm uyduları göster diyip iki uyduyuda kolaylıkla aktif hale getirebilirler
quote:
Orjinalden alıntı: almanci
iyi gunler, ben de 2 tane canak anten var. Evdekilerin sadece Tuksat (turk) kanallarini izledigimi sanmalari ve hafta sonlari Hotbird i, caktirmadan izlemek icin, ikinci uyduyu nasil gizleyebilirim?
yani, ailecek: Turksat musaitken : Hotbird, ..... sonucta bir uydu varmis gibi görunmesini istiyorum.
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
dısec den hotbırt olan kısımı çek olsun bitsin çünki ne kadarda bilmeseler kumandayı kurcalarken yanlışlıkla bile olsa hotbırta geçebilirler....sen dısec den hotbırt kısmını hafta içi çek.......
kardeşim bu sorunun bir kaç çözüm yolu var.
1-Tür seç' ten sadece Türsat' ı seç 2-Disec ayarını değiştir. 3-Hotbırd kanallarının tümünü favori (mesela favori 3) kanalına ekle ve hepsine şifre ver .
e artık ailen bunların hepsini çözebiliyorsa bırak o halde hocam o uyduyu izlemeyi çünkü ne yaparsan yap bulacaklardır.
cevapalriniz icin tesekkurler, disuqe ayarlarini nasil degisitrebilirim?
En kolay yolu ByMeto nun dediği gibi kullanmadığın zaman HOTBIRD uydusunu tamamen kaldırmaktır. Güncel frekansları makineye kaydet kullanacağın zaman uydu tarama yaparsın imzanda yazılana göre Next receiver kullanıyorsun Nextlerde kanal tarama hızı iyi.Kullanacağın zaman ise tek tuşla hotbird uydusunun tüm kanallarını silersin en temiz yolu budur.
dostlar, galiba gecici ibr cozum buldum. tuksatin disindaki hotbird kanallarin hepsini, ozelliklerden gizli hale getirdim. hotbird i secince kanal yok secenegi geliyor. Yani turksat kanallari var, hotbird uydusuna gelince: kanal yok diyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme