Şimdi Ara

(SORUNU COZDUM NIHAYET)YENI PASSAT SES PROBLEMI...YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni kasa 2006 passat sahibiyim , aractan genelde cok memnun olmama ragmen , gaza yuklendimde yada ani fren yaptıgımda vede cukur tumsek vs gibi yerlerden gectigimde on goguslukten cıtırtı , zırıltı benzeri bi ses duyuyorum , herseyi denedim klima izgarasından dediler onu ckardım tamamen denedim gene aynı ses var , teyip den dediler onuda cıkardım denedim gene aynı esneme benzeri ses , cok sinirlerim bozuluyo bu konuda bilgisi olan veya problemi olupta halleden varsa yardımlarını bekliyorum..

Teşekkurler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di0ny5505 -- 15 Şubat 2008; 0:23:11 >

• servisler seni başından savmak için herşeyi söylerler inan.onun için tanıdığın bir usta varsa önce ona git göster teşhisi koysun ondan sonra servise sorunu bilerek git ve baskı kur bence....
  • Arkadaşım aynı sorun bende de var, bendeki araç polo TDI 2007 nisan 28 trafik çıkışlı, ya bende öyle bir sorun yoktu daha önce, son 2-3 aydır var, aynen senin dediğin gibi, bence malzeme kalitesi ile alakalı, yazın yoktu ses, çünkü klima kapalıydı, kışın sıcaklıkla beraber genleşme oldu, ve çatur çutur ses gelmeye başladı, dünden önceki gün servise götürdüm, parke ve bozuk yollu zeminde beraber baktık servisten bir bakımcı ile, tamam abi buldum dedi, ön tarafta gözlük falan koyma yeri var ya, oranın altından geliyor dedi, bir maket bıcak ile orayı açtı ve altına plastik bir şey yerleştirdi, tamam abi dedi...ses gelmez artık dedi....peki oldu mu??? HAYIR olmadı, tekrar götüreceğim, benim teşhisim bence doğru plastik malzemesi ile alakalı, bozuk zeminde elini o göğüs tarafına doğru bastır, bende ses gidiyor o zaman sende de gidiyor mu??
    bide cady lerde de varmış bu sorun, o forumda da bir forumdaş yazmış....

• Sevgili arkadasim bu gibi sorunlar yeni kasa vw lerde olmaya basladi.Kullanilan plastik malzemenin sertligi-aracin suspansiyonlarinda yasanan sertlik ve bazi malzemelerinde fabrikasyon hatasi ile tam olarak yerine oturtulamamasindan kaynaklanan sorunlar neticesinde bu sekilde citirti-tikirti sesleri gelebiliyor.Cok sukur benim aracimda boyle bir problem yok ama aracimi ilk aldigimda suspansiyonlarin sertligi nedeniyle cukurlara girince vuruntu sesi yapiyordu arac.Gerci halen yapiyor ama artik kulagimi tirmalamiyor alistim diyebilirim
    Bu sekildeki problemleri servisin cozmesi cok zor.Sonucta aracin neresinden ses geldigi tam olarak anlasilamiyor.Serviste yapilan tahminelere gore aracin herhangi bir yeri sokulup takiliyor vs... ama sorun giderilmiyor.Aksine ne kadar cok parca sokulup takilirsa ses o kadar artmaya basliyor.
    Acikcasi karsilastigin soruna bir cozum bulmak cok zor.En iyisi muzik sesini acmak yada aracini degistirmek olacaktir.
    Gecmis olsun diyorum insallah sorunun cozulur...

• Benim 2007 passat'ımda bu olayı bende yaşamıştım araç uzun ve sert süspansiyonlara sahip olduğu için esneme yaparken ön konsoldan çıtırtı geliyor ama bu passat'ımda böle bi olay yok çok şükür.Sana tavsiyem böle bir sorun olduğunda sorun olan bölgeye silikon tarzında bir şey oturtuyorlar vede o sayede ses çıkmıyor
  • Arkadaslar tekrardan merhabalar..

Bugun servise gittim yalıtım yapilmasi gerek dediler gonen izmirde ve gogusluk tamamen sokulup yapılacak bu işleme razı olmadım ve servisten ayrıldım..Muzik işi yapan bi arkadasımın dukkanına gittim aracıma double din teyip taktırmaya teyp takılmadan sokuk teyiple biraz dolastık ses gene geliyodu ozellikle gaza yuklenınce neyse geri dukkana donduk o teyp le ugrasırken bende teyp in kutusundan cıkan teybi koruyan elyaf strafor u gordum dedim sunları kıllandıgım yerlere sokayım parcalayıp uygun boyuta getirip , neyse ben butun suphelendıgım yerlere koydum bu straforları , neyse teyp takılıp ben evime dogru giderken sanki bi mucize gibi gelen seslerin (cıtırtı vb ) tamamen yokoldugunu farkettim ,ve eve gitmek yerine izmirde saga sola gittim arabayı boyle keyfle kullanmamıstım uzuuun zamandır 80 km sona eve geldim ve su an bunları yazıyorum .. sesin kesilmesi teyp le alakalı degil cunku daha oncede bunun aynı bi teyp takmıstım ses devam etmişti..yarın detaylı yerlerin fotolarını tek tek koyarım sorunu olan arkadaslar dener umarımda işe yarar hatta izmirden arkadaslarla bulusup seve seve yardım etmeye calısırım ..

• quote:

Orjinalden alıntı: LİTEON

Benim 2007 passat'ımda bu olayı bende yaşamıştım araç uzun ve sert süspansiyonlara sahip olduğu için esneme yaparken ön konsoldan çıtırtı geliyor ama bu passat'ımda böle bi olay yok çok şükür.Sana tavsiyem böle bir sorun olduğunda sorun olan bölgeye silikon tarzında bir şey oturtuyorlar vede o sayede ses çıkmıyor

Sevgili kardesim ben suana kadar aracindan "tikirti sesleri" gelen musteri sikayetlerinin bir tanesinin bile cozuldugunu gormedim.Tabi bu yok anlmina gelmez.Hele ki fabrikasyon hatasi ise silikonun care olacagini sanmiyorum.Insallah cozulur demektende kendimi alikoyamiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • izmirde olan varsa bu sorunu yasayan arkadasım yardımcı olabilirim tekrar soyluyorum.olmasa kendimi kahrettigim bu konuda gelip buraya bide cozum ararken cozdum diye yazmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: sedefb

izmirde olan varsa bu sorunu yasayan arkadasım yardımcı olabilirim tekrar soyluyorum.olmasa kendimi kahrettigim bu konuda gelip buraya bide cozum ararken cozdum diye yazmam

Sorununu cozmeni isteriz tabi ki.Fakat sorunu buraya ekleyip nasil cozume ulastigini da soylersen baska kisilerde yazilarini okuyup yararlanabilir...Bende dahil...
  • ben yazmam demedim sadece simdi asagi inip karanlıkta strafor koydugum yerler net belli olmayacak dedimya fotolarla birlikte yarın anlatacagım umarım sizlerinde işine yarar , bu arada aylardır içinde çıtırtıdan durulmayan aracla destek yaptıktan sonra 80km boyunca bozuk yol dahil hatta daha acayım kordondaki parke taslı yolda bile (izmirli iyi bilir) ses gelmedi gicirti vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di0ny5505 -- 15 Şubat 2008; 0:49:13 >
  • bu tip sesleri ben kendi testlerimde de duymuştum.

Hatta takip edenler bilir, 1 sene evvel açtığım 1,6 FSI Otomatik konumda testlerimi yazmıştım, aynen orada TDI Jetta testimde aracın rijit olmaması hakkında yorumlarda bulunmuştum.

Bu arada doubleDIN teyp alıp takan varmı? hakikaten o yuvaya uyuyormu?
    Çünkü VW teyplerinin kenarları biraz yamuk gibi, halbuki DIN teypler düz kenarlı olduğundan arada boşluk kalmıyormu?
  • Arkadaşım bendeki orjinal mp3 lü teyp var ( polo TDI ) ..Ben nasıl çözerim bu sorunu? aynı tıkırtı bende de var..??
  • Arkadaslar size mujdeli bi haberim var bugun passat ı olup bu ses i yasayan hatta serviste izolasyon yapan bi arkadasımın aracının aynı yerlerinede koyduk ondada sesi kesti , biraz sona resimleri gorunce cok alakasız diyeceksiniz ama ani kalkısta gelen gıcırtılar cıtırtılar ve cukurlara girince her taraftan gelen ses gitti , sorun goguslukte degil aslında uygulama su sekilde on konsolda sadece klima ızgaralarına wurth un silikon spreyini sıkıyoruz , ses gecmeyecek ama garanti olsun ,sonra goguslugun altından baslayan arka tarafda kolcagın ardına kadar giden orta kısım varya sorunu yapan onun en on kısmı ve ozellikle yanları , sadece surucu tarafındaki yerleri cektim yolcu tarafındada aynı yerlerin simetriklerine yaklasık 1cm kalınlıgında (az daha ince ) ve 8x10 ebatlarında elyaf straforlar( su televizyonların vs lerin içinden kotuma amaclı cıkan yada buna benzer bişey) (4 adet ;2 surucu , 2 yolcu kısmına) fotolarda gorulen yerlere hafiften plastik malzemeyi kendimize cekerek arkasına yerlestiriyoruz yanlız bunu yaparken plastik malzemenin arka tarafına elinizle bakın ki bos olmasın strafor u desteklesin.umarım sizlerinde işine yarar..

Bu arada teybi soran arkadasıma sunu soyleyim , teyp olmuyo tabiki oyle direk koyunca kenarlardan orantısız bi hat oluyo (orjinal teyp in seklinden oturu) fakat bunun için muzik işi yapan kişilerde araba modeline gore cerceve satılır onla birlikte montaj yapınca duzgun bi şekilde orjinal sanarsın :)

bu arada jant yaptık o gazla araca nasıl olmus :)

Malzemenin koyulacagı yerler ;

• Jantlar çok güzel güle güle kullan,kaç inçlik?17gibi duruyor.
  • orjinal vw jamtı dimi onlar audilerde de oluo . biz passat alcaz da sipraiş wermek istemiyoruz süre cok uzuyo, acaba araba gelir gelmez 17lik jant lastikleriyle beraber istesek ve arabanın üstündeki orjinal 16lıkları da geri versek ufak bi fark vererek halledebilirmiyiz? bu jantlar lastiklerle beraber kaç para acaba söyleyeblirsen süper olur ben de cok istiorum da 17lik jant.
  • Jantlar gerçekten çok güzel maşallah. Bende merak ettim 16 mı 17 mi. 15 olanı varmıdır ayrıca.
  • o jantlar orjinal değil
    ama hoş duruyor
  • yalnız resimde arka planda bir adet beyaz CADILLAC ESCALADE görüyorum, onu eline alıp tamire girişen ülkemiz sanayisine ve ustasına ayrıca hörmetlerimi arz ederim
  • Jantlar 17" orjinal audi jantları almanyadan getirttik fakat replika degil orjinal :) jantlar ve lastikler (kumho rft gibi bişeyler taktık) toplam 1250 ytlye maloldu tabi orjinal kar zinciri dolayisiyla cizik içindeki jantlarmıda verdim ..

Bu arada o cadillac benim bi amerikalı asker bi arkadasımın natoda calısıyo kendi bizzat getirtti zenci arabası yapıyo dogasi geregi :)) burda tesisat olayı :) soyledigine gore depoyu 85 ytl gibi bişeye full luyo ve aracda 40000 dolara almıs ordan soyleyimde uzulelim hepberaber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di0ny5505 -- 18 Şubat 2008; 23:10:28 >
  • Gıcırtı sesinin çözümü serviste Garanti kapsamında işlem yapılıyor Lityum Gress(Özel servisler bizde yok sadece Yetkili serviste mevcut bu gres diye bilgi verdi) ile alt takımı yagladiktan sonra fabrikadan çıkmış gibi yumuşacık oluyor başka yere götürüp aracı kurcalatmayin yeterki, Garanti kapsamı dışında da sanırım 200-250 lira.gibi bir ücret talep ediliyor ama aracın sessizliğini görünce senede 250 lira vereyim tek bu sessizliğe değer dersiniz emin olun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abide85 -- 28 Kasım 2020; 14:3:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.