Şimdi Ara

Sorunuz varsa alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çiziktirin birşeyler tartışalım paylaşalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden sürekli birilerine sallıyorsun?

• Kripto platoncu olduğun doğru mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhterem nasılsın iyi misin?

• Hocam biraz önce markete ekmek alamaya gittim eve döndüm yatak odama tam giriyordum karşımda birden insan sureti belirdi. Ateist halimle dedin "Aman Allahım bu ne" Öyle korktum ki anlatamam meger teyzem bize uğramış gardrobun kapağını açık bırakmış havalansın diye bende kendimi birden aynada görünce fenalaştım middem bunaldı

Sonra da hey allahım büyüksün dedim kendi kendime

Biri bana lanet okudu kim o kişi ?

• Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    Forumdaki tum atayistlere lanet okuyan tek kisi Mhmt042 dir..

Ondan af ve nagfiret dilen..

Sukur namazini kil..

3 koyun kesip 1 ni kira 1 ni bana..

Bos ver kiri 3 sinide bana getir..

2023 2055 2071 olmak uzre uc posta zikir tesbihi cek..

Bi anda kafanda köm altinda seccade yaninda 2 melek belirecek..

Sag melekle sabah sol melekle aksam mesk edebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Forumdaki tum atayistlere lanet okuyan tek kisi Mhmt042 dir..

Ondan af ve nagfiret dilen..

Sukur namazini kil..

3 koyun kesip 1 ni kira 1 ni bana..

Bos ver kiri 3 sinide bana getir..

2023 2055 2071 olmak uzre uc posta zikir tesbihi cek..

Bi anda kafanda köm altinda seccade yaninda 2 melek belirecek..

Sag melekle sabah sol melekle aksam mesk edebilirsin..

Çok korktum la en son 14 yıl önce askerde bu kadar korkmuştum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soru alabilirim
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • soru şu bir yapı var ve bu yapıda bir şey devamlı türeme eylemi göstermek için davranırken diğeri bu harekete karşı diğerini öldürme eylemine yelteniyor ve bu şey kalp hükmünde olup atıp atıp duruyor.

bu kalp diyelim ki ana yüreği olsun.

aynı zamanlı olarak ölüm ve yaşama dair bu ansal durum da kainatın bize bakan merkezi olarak bir nevi kabesel bir mihrap gibi.

...........................

yaratılışın gerçek manasında ilahın bildiği şey aynı zamanda bizim atan kalbimizin ikilemleri ve tavrı iken ilahi kudret diyor ki bir anne ve onun oğlu var ve bunlardan biri benim huzurumda.

anne diyor ki evlat denen şey beni dünyada tanımadı bana mütecaviz oldu. veya daha kötüsü senin katında sen bizim rabbimiz deyip söz verdi dünyada onun yanına gittim bana o ilahın katında olur bak burada ilah var mı dedi. beni cinsel manada talep etti ve bunu yaparsan sana bakar ihtiyaçlarını dedi.

bu yüzden ben onu mevt ettireceğim.

eril evlat ise anne denen kavramın aslında kendisinden faydalanmak istediğini bildiğini için ilahtan yardım istemişti.

ilahi kavram da size bir kalp ihsan edeceğim ve yaratılışınızı beyan edecek ve eşyanın tanımını yapacağım.

.....................

sizin eril baba figürünüz esasen annedir. o varlık eril olarak gösterildi. asli tanımı anne oydu.

dişil kız da esasen erkek çocuktu. siz ona dişi dediniz.

......................

anne artık oğluna yaptığı şeyi bilir rahmeti merhameti kimin göstermediği hususunda ise bilgi sahibidir.

eril evlat da annesini tanımamış olduğu ölçüde tanım kazanır ve dişil olarak gözükmenin tam bir denge olduğunu anlar.

kadın yani dişil olan eril görünümlü şey eril yani dişil görünene kızına rahmet göstermediğiölçüde kainat dengede ve ceza denen diyn gününde iken eril evlat da annesini tanımamanın cezası yani diyn günü olan dişil şeklinde görülme haline bürünür.

dünya denen yer esasen ceza günüdür. her şeyin yaratılış amacı da budur.

.........................

artık dişil oğluna göstermediği rahmeti eril olan da annesini bile tanımamanmın ne olduğunu görünen formatları ile analar. sizin baba dediğiniz anne ve dişi dediğiniz eril evlat hakkındaki hüküm budur.

kainatınızın kalbinde bu iki bireyden biri diğerine dünyada kendisini tanımadığından ötürü intikam amaçlı devamlı türeme amaçlı yaklaşır ve bu anne dediğiniz halken eril denen kız da anne denen şeyin rahmetsizliği ölçüsünde onu mevt ettirmeye çalışır.

..........................

esasen size çoluk çocuk bahşedilmemiş ölüme tanınan mühlet bittiği halde siz haddi aşmış olursunuz.

yaratılışın tek ve en makul gerekçesinin özü budur.

• taşlama cevaplar bekleniyor..

çok uysal gördüm bu aralar..
  • üstte kainatın yaratılış gerekçesini açıklamış biri olarak bütün derdim bitti, çok merak ediyorum. bi merak bi merak hatta bumerangım yani.

minareden at beni in aşağı tut beni.

hocam bu nasıl olabilir? zinhar yaptık günaha girer miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 20 Ekim 2018; 16:7:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Muhterem nasılsın iyi misin?
    sağolun hocam iyi olmaya çalışıyoruz
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    öldün mü mübarek iki gündür cevap beklettin bizi.

önce bir hal hatır soralım, konu niyetine nasılsa bir şeyler bulunur diye mesajladım yanlış anlaşılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Neden sürekli birilerine sallıyorsun?
    acın var mı yok mu önce onu söyle bana :))
  • quote:

öldün mü mübarek iki gündür cevap beklettin bizi.

önce bir hal hatır soralım, konu niyetine nasılsa bir şeyler bulunur diye mesajladım yanlış anlaşılmasın.
    tadım tuzum pek yok. bizim oralarda canı sıkılanlar böyle der. modumda olsam çiziktirirdim güzel şeyler de modumda değilim ve öyle olsam da tartışacak, argüman üretecek kişi yok.
    biz ne yapıyoruz o esnada bekliyoruz.

demek ki böyle anlarda çözüm buymuş deyip hep birlikte bekleyecez yapacak bi şey yok diyecez.

ancak asla canımızı sıkmayacaz.

saygılar...
  • quote:

biz ne yapıyoruz o esnada bekliyoruz.

demek ki böyle anlarda çözüm buymuş deyip hep birlikte bekleyecez yapacak bi şey yok diyecez.

ancak asla canımızı sıkmayacaz.

saygılar...
    bunlar benim sözlerim ama ne yapayım hocam? sürekli forumda aktif olsam da böyle birden ayrılsam tamam derim ama açtım bir konu yazacaktım ama yazmadım keyfim yoktu. belki hiç konuyu açmamalıydım ama işte insanoğlu rasyonel varlık değil
    bazen ciddi bazen de gülmecesine takılmak gerekiyor. minare hikayesi gülmece kısmında.

ortaya bir şey atalım birileri konuyu bir yerlere getirir diye biz de bir şeyler çızıklıyoz en nihayetinde.

birbirimizden farkımız yok da, hayat bi garip yahu.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    hocam artık bu yazıları edebiyat/felsefi/islami dergilere göndermelisin. burada resmen harcanıyorsun. hem okuyan az hem anlamak için çok uğraş gerekiyor. bir derginin tam aradığı şey bu :). bu forum sana bir şey katmaz, 1-2 kişi dışında senin bu forumdan öğreneceğin bir şey yok. varlığının anlam bulmasını bu şekilde sağlıyor olabilirsin belki ama karşındaki insanların çoğunun 18 yaş altı olduğunu bilmelisin. yani bir ergenin seni bilip bilmemesi bir anlam ifade etmiyor.

dergi işini iyi düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GERÇEK Gandalff

Kripto platoncu olduğun doğru mu?
    kapasiten yetersiz olduktan sonra ne olduğumun neyi savunduğumun pek bir önemi kalmıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.