Şimdi Ara

Sosyal fobi = Mal olduğu kanaatine vardım :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 senedir okula gidiyorum.
    3-4-5-6. sınıflarda futbol yaparlardı, maça beni almazlardı.. Hoca'ya şikayet eder dim alırlardı, bu sefer gol atardım aralarında sessizce derlerdi güya duymuyorum, bunun attığı golleri saymayın felan..
    Neyse çocuk aklıyla hiç takmıyorum.
    7. sınıfta Lakab'ım uyuz oldu.. 8. sınıfa kadar gitti.
    9. sınıfta herkez bana karışıyordu, sesim çıkmıyor diye.. Hep dayak yiyen ben oldum, salak vb. gibi aşağılayıcı kelimeler işittim, artık yaşımda büyük olduğu için alınıyordum.
    10. sınıfta sosyal fobiyi yenmeye çalıştım, aha tamam yendim derken sınıfta birinin bana bakıp mal arkadaşına mal gibi bişeyler dediğini duydum..
    kafama takıldı öyle, sonra çocuklar çağırdı yanına gittm buyur ne oldu dedim, ya sen neden kimseyle konuşmuyosun felan dedi, öyle filan geçiştirdim..
    Sonra o mal diyen çocuğa dedim, kardeş sen demn bişeymi demiştin, yooo dedi..
    Öteki arkadaşta ya hani yabancı gibi kimseyle konuşmuyonda ondan dedi, dedi..

Sonra ayrıldım sıradan görüşürz dedim..

Anladım daha yenememişim şu lanet şeyi..

Bana yardım edecek yokmu, piskoloğa git demeyin onada gitmeye utanıyorum aileme açıklıyamam..
    Zaten biliyorlardır bana belli etmeselerde.Toplumda dışlanmaktan bıktım!
    16yaşındayım, 17 'ye gireceğim bırak kız arkadaşımn olmasını, bi kızla muhabbetim bile olmadı.. kuzenlerim hariç.

• Ben şunu anlayamıyorum.Örneğin sınıf içinde hiç konuşmadan nasıl duruyorsunuz?Yani sınıfta an gelir.Söylemek istediğin bişey olur.Söylemezsen patlarsın..

Pek sosyal biri olduğum sayılmaz ama toplum içinde susup,kimseyle konuşmadan oturamam..Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Bizim sınıfta da var öyle biri de..Çok şaşırıyorum onu öyle konuşmadan görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 30 Eylül 2009; 16:08:43 >
  • Rahat olucaksın başka çaresi yok . Kimseyi takma , gerisi gelir
  • geldi yne başımızın belası daha banlanmadınmı la
  • bak aslında yenebilmen için en güzel yol kız arkadaş edinmen. ama anlıyorum ki bu çok zor gözüküyor :) o halde ilk öne bir psikoloğa danışarak profesyonel yardım al. burada sana verilecek akılları dinlersen daha çok zarara uğrarsın. sonra zaten açılacaksın psikolojik destek ile. gerisi sana kalmış. bir de şu var, ilkokuldan beri kendi liderliğini öne koyamayanlar da oluyor bu durum. hep başkasının kararlarını uygulamak, onun dediklerini yapmak, bir nevi lider olarak onu görmek. biraz ortaya gücünüzü koyun, onun istediği yeri istemeyin vs. mümkünse gitmeyin, kendiniz fikirler üreterek başkalarının sizinle gelmesini sağlayın. kendinizi önemsi değil önemli biri olmaya teşvik edin. ne bileyim?
  • Konuşmak zorunda mıyız? Seviyeniz benimle konuşmaya müsait değil deseydin. Halk sınıfı, ayakçı, emo, özenti, yavşak insanlarla işim olmaz deseydin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßlack$ouL

geldi yne başımızın belası daha banlanmadınmı la
    bisey olmaz aklına gelen saglıklı seylerı soyle gerekırse gıder yap unutma soylesen ne kaybedersın? kavga etsen ne kaybedersın? en fazla rezil olursun rezil oldunda ne oldu ? hıcbısey . TAKMA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukko -- 30 Eylül 2009; 16:13:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezik Man

bak aslında yenebilmen için en güzel yol kız arkadaş edinmen. ama anlıyorum ki bu çok zor gözüküyor :) o halde ilk öne bir psikoloğa danışarak profesyonel yardım al. burada sana verilecek akılları dinlersen daha çok zarara uğrarsın. sonra zaten açılacaksın psikolojik destek ile. gerisi sana kalmış. bir de şu var, ilkokuldan beri kendi liderliğini öne koyamayanlar da oluyor bu durum. hep başkasının kararlarını uygulamak, onun dediklerini yapmak, bir nevi lider olarak onu görmek. biraz ortaya gücünüzü koyun, onun istediği yeri istemeyin vs. mümkünse gitmeyin, kendiniz fikirler üreterek başkalarının sizinle gelmesini sağlayın. kendinizi önemsi değil önemli biri olmaya teşvik edin. ne bileyim?
    *Şarkı söyle evde.Ezberle.Ortamda şarkı söylenince söylemeye çalış.
    *Espri Yap.Ortam güldükçe seni sevecek ve sende konuşmaya başlayacaksın
    *Dik başlı ol biraz
    *Seninle dalga geçenlerden başka arkadaşın olduğunu onlara bağlı olmadığını belli et
    *Sınıfın ineği olma
    *Centilmen erkek ol.Yanında para taşı
    *Abuk subuk mal kızlarla takılma

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukko

bisey olmaz aklına gelen saglıklı seylerı soyle gerekırse gıder yap unutma soylesen ne kaybedersın? kavga etsen ne kaybedersın? en fazla rezil olursun rezil oldunda ne oldu ? hıcbısey . TAKMA

Alıntıları Göster
    Bana böyle insanlar çok cool gelir halbukisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsancıl Yaratık

*Şarkı söyle evde.Ezberle.Ortamda şarkı söylenince söylemeye çalış.
    *Espri Yap.Ortam güldükçe seni sevecek ve sende konuşmaya başlayacaksın
    *Dik başlı ol biraz
    *Seninle dalga geçenlerden başka arkadaşın olduğunu onlara bağlı olmadığını belli et
    *Sınıfın ineği olma
    *Centilmen erkek ol.Yanında para taşı
    *Abuk subuk mal kızlarla takılma

Alıntıları Göster
    Bu durumda millete benzemeye çalışarak bir yerlere gelemezsin. Tabiri caizse fırlama olmalısın kurtuluş için. Onun etkisi ile sosyal fobi tamamen kayboluyor. Tecrübe ile sabit olduğunu bilmeni isterim. İllegal bir yol olsa da fırlamalık bu işin %100 çözümüdür. Yarından itibaren rahat ol ve yapamam dediğin şeyleri yapmaya başla.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Konuşmak zorunda mıyız? Seviyeniz benimle konuşmaya müsait değil deseydin. Halk sınıfı, ayakçı, emo, özenti, yavşak insanlarla işim olmaz deseydin.
    Deseydinde bi araba dayak yeseydın.Böyle sormayla olmaz.
    Sosyal fobi bir çeşit hastalıktır.Kişiler ortama girmedikçe sf olurlar,sf oldukça ortama girmezler.Topluluk önünde terliyorsan,acaba şimdi nereme bakıyorlar diyorsan,göz göze gelmekten kaçınıyorsan sende sosyal fobi vardır.Bayılanlarını bile gördüm.Ailene söyle.Anne ve ya babandan hangisi yakınsa ona git . "Ya anne ben 7.sınıftan beri sosyal fobisi olan birisiyim.İnternette araştırdım ileride çok büyük hastalıklara yol açıyormuş.İntihar felan ( Gözünü korkut ).Psikoloğa gidip içimi dökmek istiyorum." dersin.Psikolojik destek almak utanılacak bir şey değil.Türkiye'de böyle görülüyor.Nasıl ki hastalandığında doktora gidersin,buda öyle.Hatta psikolog yerine doktora dersen daha iyi anlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: RickyRubio.

Sarkma çocuğa
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

quote:

Sarkma çocuğa

Kocanmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tremorr

quote:

Konuşmak zorunda mıyız? Seviyeniz benimle konuşmaya müsait değil deseydin. Halk sınıfı, ayakçı, emo, özenti, yavşak insanlarla işim olmaz deseydin.
    Deseydinde bi araba dayak yeseydın.Böyle sormayla olmaz.
    Sosyal fobi bir çeşit hastalıktır.Kişiler ortama girmedikçe sf olurlar,sf oldukça ortama girmezler.Topluluk önünde terliyorsan,acaba şimdi nereme bakıyorlar diyorsan,göz göze gelmekten kaçınıyorsan sende sosyal fobi vardır.Bayılanlarını bile gördüm.Ailene söyle.Anne ve ya babandan hangisi yakınsa ona git . "Ya anne ben 7.sınıftan beri sosyal fobisi olan birisiyim.İnternette araştırdım ileride çok büyük hastalıklara yol açıyormuş.İntihar felan ( Gözünü korkut ).Psikoloğa gidip içimi dökmek istiyorum." dersin.Psikolojik destek almak utanılacak bir şey değil.Türkiye'de böyle görülüyor.Nasıl ki hastalandığında doktora gidersin,buda öyle.Hatta psikolog yerine doktora dersen daha iyi anlar.

Alıntıları Göster
    sadece okuldamı böylesin yoksa girdigin her ortamdamı

bende o gömlegi giydigimde suskunluk bir çöküntü geliyor üstüme

evde sivilken hiçbir sorunum yok

birde kız arkadaşım olayı bırak kızla mubabbetim bile olmadı yazmışsın, kız meselelerini takıyorsun galiba biraz

bu konuda söylegidim tek şey;
    rahat ol,istediğin gibi davran herkezin insan olduğunu senın ondan,onunda senden bir eksik veya fazlası olmadığını aklına getir

• quote:

Orijinalden alıntı: LostLight

quote:

quote:

Sarkma çocuğa

Kocanmı ?

Alıntıları Göster
    Bence bu lise çağlarındaki insanları sosyal fobiye iten ve asosyal yapan onların arkadaşları hani şu herkesle ve herşeyle dalga geçen gereksiz tipler.

• quote:

Alıntıları Göster
    Okulda herkes farklı bi kimlik takınır. Kimisi komiktir, kimisi interneti sever, kimisi kabadayıdır vs.. Okul harici daha bi korkak daha bi 'kardeşim' modundadır. Mesela çoğu kişi kopya vermeyen adamı sevmez, içten içe vermemekte haklı olduğunu bilsede sevmez. Rahat ol diyemem çok da kolay bişey değil ama kendin ol. Tenefüste iddia, futbol muhabbetleri olur yanlarına gider dinlersin sadece. Bildiğin birşey varsa söylersin, şu maç şöyle biter, bu sene şu takım çok iyi olm kesin 3 atarlar.., geçen bi kupon yaptım milan yatırdı.. vs.. Gündemi takip etmekle alakalı biraz. Böyle başlarsın devamında sorun falan kalmaz.

• tanımadığın bir ortamda çırak ve yahut kısmi zamanlı (part time) işe başlamanız isizn için iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

Okulda herkes farklı bi kimlik takınır. Kimisi komiktir, kimisi interneti sever, kimisi kabadayıdır vs.. Okul harici daha bi korkak daha bi 'kardeşim' modundadır. Mesela çoğu kişi kopya vermeyen adamı sevmez, içten içe vermemekte haklı olduğunu bilsede sevmez. Rahat ol diyemem çok da kolay bişey değil ama kendin ol. Tenefüste iddia, futbol muhabbetleri olur yanlarına gider dinlersin sadece. Bildiğin birşey varsa söylersin, şu maç şöyle biter, bu sene şu takım çok iyi olm kesin 3 atarlar.., geçen bi kupon yaptım milan yatırdı.. vs.. Gündemi takip etmekle alakalı biraz. Böyle başlarsın devamında sorun falan kalmaz.

Alıntıları Göster
    ben de şeye çok uyuz olurum böyle kişiler(sözüm meclisten dışarı) buraya gelip herşeye maydanoz olurlar ya.ben onları anlayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

tanımadığın bir ortamda çırak ve yahut kısmi zamanlı (part time) işe başlamanız isizn için iyi olabilir.
    Sosyal fobisi olan ve bundan dolayı iletişim kuramayan insanlar bir süre sonra daha da kötüleşir.

Hiçbirşey konuşamadığı ve paylaşamadığı için yavaş yavaş delirir..[Şizofren.]

O yüzden diyeceğim korkunuzu yenmeye bakın,yoksa sonunuz kötü olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Sarkma çocuğa

Kocanmı ?

Hayır, sevinebilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.