yaklaşık 2 aydır bodybuilding yapıyorum sadece programa göre barfiks ile şınav çekerim ama halen abartılı bi şekilde gelişme katedemedim şu konuda edemedim barfiksi nizami olarak 10'a cıkaramadım şınavı halen setlerde zorlanıyorum ağırlık antremanlarını yaptığım sürece şınav olsun barfiks olsun bunlardada gelişme sağlayabilirmiyim kollarım güçlenirse ?
Gelişme kaydedememenin bir çok nedeni olabilir. Tek neden yanlış uygulanan antrenman tekniği değildir, antrenman zamanı, adalenin gelişmesi için ona yeterli zamanı vermemek, yeterince zengin bir beslenme programı uygulamamak, tek yönlü çalışma veya tek yönlü beslenme, stres faktörü (kortizon hormonunun artması ile yağlanma ve adalenin zor gelişmesi...) , bilinçsizce ergojenik yardım almak vs vs...
Genel olarak bu bahsettiğim durumlarla ilgili daha açık bir mesaj yazarsan daha detaylı cevaplar gelir sanırım. Antrenman programın, beslenmen, uyku saatlerin, stresli bir ortamda mısın değil misin vs vs...
benim gibisin ben 1 yıldır vucüt ağırlığıyla çalışıyom çoğunlukla antrenmanda 20 tekrarla çalışıyorum en fazla yapabildiğim kadarı bu kadar pull up olarak da 6-5 tane her sette ama dinlenip böyle artislik yapmak için çektiğimde en 60 şınav ya da 13-14 pull up çekebiliyorum dinlenmeyle alakası var kendini fazla yorma
Üstad şunu söyleyeyim evden yapıyorum bu işi ama öyle baştan sağma değil ben bu işe girmeden önce sırf 2 ay araştırp öğrendim gerekli alet edevatlar herşeyim var düzenli yapıyorum ,programım var bölgesel calışırım 1 on bir gün off olarak , beslenmem olsun günlük kilomun 2 katı protein ağırlıklı beslenirim cardio'mu haftada 2 defa düzenli yaparım. Uykumda da antremanımda düzenlidir ama şu sıkıntım var halen yağ oranım %20 lerde 87 kiloyum basen ve bacak bölgem baya yağlı acaba vucudumun ağırlığından dolayımı belli bir düzene oturmuyor bu iş bir alakası varmıdır.