Şimdi Ara

Spor yapan biri karbonhidrat ihtiyacını nerden karşılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Haftaya spora başlıyorum. Protein ihtiyacımı karşılayacak şekilde bir liste hazırladım fakat karbonhidrat miktarı nedense hep az kalıyor. Boyum 177 kilom 70 civarı. Günlük kalori ihtiyacım yaklaşık 400gr. Bütçeyi sarsmayacak şekilde nerelerden alabilirim karbonhidratı.

Not = Öğle yemeklerini üniversite yemekhanesinden yiyorum (ucuz ve çeşidi çok olduğu için)

Edit= Mesela en basitinden 1 porsiyon makarnaya bakıyorum 60gr Karbonhidrat gözüküyor. Sabah kahvaltıda zaten taş çatlasa 60gr Karbonhidrat alıyorum. Ben nerden 400gr alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 26 Mart 2017; 16:59:52 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sporcular İçin Karbonhidrat Alımı: Nasıl ve Nereden Karbonhidrat Almalısın?

Sporcular, yoğun antrenman programlarını sürdürmek için yeterli karbonhidrata ihtiyaç duyarlar. Karbonhidratlar, vücuda enerji sağlayan birincil besin öğeleridir ve antrenman sırasında glikojen depolarının yenilenmesine yardımcı olurlar.

Karbonhidrat İhtiyacın Ne Kadar?

Spor yapan kişilerin günlük karbonhidrat ihtiyaçları, aktivite seviyelerine, vücut ağırlıklarına ve antrenman hedeflerine göre değişir. Bununla birlikte, genel bir kural olarak, sporcular her kilogram vücut ağırlığı için günde 4-8 gram karbonhidrat tüketmelidir.

Bu miktarlara ulaşmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:

• 400 Gram Karbonhidrat Alımı: 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 orta boy muz ve 1 kase yulaf lapası yaklaşık 400 gram karbonhidrat sağlar.
    • 500 Gram Karbonhidrat Alımı: 3 dilim tam buğday ekmeği, 3 orta boy muz ve 1,5 kase yulaf lapası yaklaşık 500 gram karbonhidrat sağlar.
    • 300 Gram Karbonhidrat Alımı: 1,5 dilim tam buğday ekmeği, 1,5 orta boy muz ve 0,75 kase yulaf lapası yaklaşık 300 gram karbonhidrat sağlar.

İyi Karbonhidrat Kaynakları

Yüksek kaliteli karbonhidrat kaynakları şunlardır:

• Tam tahıllar (tam buğday ekmeği, kahverengi pirinç, yulaf lapası)
    • Meyveler (muz, elma, çilek)
    • Sebzeler (patates, tatlı patates, havuç)
    • Baklagiller (fasulye, mercimek, nohut)

Karbonhidrat Alımı için Önemli İpuçları

• Karbonhidratlarını gün boyunca eşit olarak dağıt.
    • Antrenman öncesi ve sonrası karbonhidrat alımına öncelik ver.
    • Yüksek lifli karbonhidrat kaynaklarını seçerek kan şekeri seviyelerini düzenle.
    • Şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalar yerine tam gıdalardan karbonhidrat almayı tercih et.

Yeterli karbonhidrat tüketmek, sporcular için optimal performans ve iyileşme için çok önemlidir. Günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için sağlıklı besin kaynaklarını seçerek antrenman programını destekleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarı
  • Taze ekmek lezzetli olduğu için kolay yeniyor

Veya simit de yiyebilirsin.. Ben öyle yapıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters Mıknatıslanma -- 26 Mart 2017; 17:12:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 gr karbonhidrat mı? İntihar mı edeceksin?
    Cevap magarna, pilav, yulaf ezmesi falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Taze ekmek lezzetli olduğu için kolay yeniyor

Veya simit de yiyebilirsin.. Ben öyle yapıyordum

Anladım hocam teşekkürler. Simit türevleri var aklımda sabah alıp koyarım çantaya gün içinde yerim aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Eren]

400 gr karbonhidrat mı? İntihar mı edeceksin?

Günlük 110gr protein 400gr karbonhidrat gerekli hesaplamalarıma göre? Sizce kaç gerekli ve neye göre ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pochemuchka.

quote:

Günlük 110gr protein 400gr karbonhidrat gerekli hesaplamalarıma göre? Sizce kaç gerekli ve neye göre ?

Yağ 0 mı?
    Mesela günde sarısıyla birlikte 2-3 tane yumurta yiyebilirsin hem protein almış olursun hem de yağ ihtiyacını karşılamış olursun.
    Karbonhidratı 250-300 gra düşürmen daha iyi olur.
    Bir de bu değerler senin vücuduna ve yapmak istediğine göre değişir. Mesela yavaş yavaş hacim artırmak istiyorum diyorsun her gün tuvaletten sonra tartılacaksın ona göre alman gereken kalori miktarını ayarlayacaksın ona göre de protein, karbonhidrat, yağ miktarlarını. Genel olarak protein miktarı iyi ancak yağı 0 olarak düşünme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Eren] -- 26 Mart 2017; 17:34:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Yağ 0 mı?
    Mesela günde sarısıyla birlikte 2-3 tane yumurta yiyebilirsin hem protein almış olursun hem de yağ ihtiyacını karşılamış olursun.
    Bir de bu değerler senin vücuduna ve yapmak istediğine göre değişir. Mesela yavaş yavaş hacim artırmak istiyorum diyorsun her gün tuvaletten sonra tartılacaksın ona göre alman gereken kalori miktarını ayarlayacaksın ona göre de protein, karbonhidrat, yağ miktarlarını. Genel olarak protein miktarı iyi ancak yağı 0 olarak düşünme.

Anladım teşekkür ederim . Evet amacım kilo düzeyimi koruyup (70-75 arası) kas kütlemi arttırmak.

• Büyük boy , bol malzemos
  • quote:

quote:

vücut geliştirme topiğinde açsan daha sağlıklı şekilde yardımcı oluruz.
    konu dışında spor yaptığını söyleyenlere söven zavallılar var.

bu arada yulaf, muz, bulgur, pirinç, makarna, patates.
  • Hocam onun için tozlar var. Gainer deniyor. Şeker içermeyen karbonhidratları bulunduruyorlar. Tavsiye ederim. Spor öncesi ve sonrası yeterli karbonhidrat alımı Önemli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yağ 0 mı?

Anladım teşekkür ederim . Evet amacım kilo düzeyimi koruyup (70-75 arası) kas kütlemi arttırmak.

Yağsız beslenmek testosteronu düşürür, iyi kolesterolü düşürür, ciddi vitamin eksikliklerine ve zeka geriliğine sebep olur. Bence tekrar düşün.

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Yağ almayacağım demedim hocam yanlış anlaşıldı sanırım. Günlük 90gr yağ ihtiyacım var gözüküyor ama onu alırım sanırım pek üstüne düşmedim
  • öğünlerini arttır 5 öğün ye mesela
  • Yulaf ezmesi, meyve,kuru meyve, tam tahıllı makarna ekmek, esmer pirinç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buğday arpa ve un türevi gıdalar tüketme çok yüksek gluten içeriyorlar ambalajlı ürünlerde riskli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.