Şimdi Ara

Spor yay garantiyi bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracına yay taktırıp sorun yaşayan var mı yada yay taktırmak aracın belli parçalarını garanti dışı bırakır mı? Piyasada bilinen bu işi profosyonel olarak yapan araca göre özel üretimler yapan H&R, Eibach, Vogtlant gibi markalar garanti bozar mı?

• Servis işine gelmedi mi her keyfi değişime bir kulp bulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal garanti dışına çıkacaktır, çünkü garanti öyle "ince" bir şey ki iki filtre değişiminde bile devre dışı kalıyor. Aracın alt takımlarına yetkisiz müdahale edilecek ve sürtme veya diğer parçalar kaşığı zaman servis kabul etmeyecek Ama yine de servise sorun, bazı firmaların kendi çözümleri oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogus grubunda bozuyor diye biliyorum emin degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Dogus grubunda bozuyor diye biliyorum emin degilim
    Benim aracımda Doğuş grubu, dediğiniz gibi büyük ihtimal garanti dışı bırakacaklardır.
  • Garantiyi bozman için söküp takarken aracın hasar alması veya taktığın aletten ötürü arıza olması kısaca yaptırdığın işlemle oluşacak hasarın alakası olması lazım. Bundan doğan hasarları cebinden karşılarsın ama alakasız bir motor arızası , şanzıman mekatronik arızası garantiye girer...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bozar. mesela amortisörlerden ses gelir veya içerde trim sesi olur, ilgilenmezler. devam etmesi için serviste satılan orijinal spor yaylar olabiliyor, onlardan alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor yay ne işe yarıyor?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yay ya da amortisörle ilgili bir problemde yayı bahane edecekler büyük ihtimalle. Bende spor yay olmasına rağmen garantiden salıncak burçları değişti.
  • çok büyük ihtimalle bozacaktır. yayın değişmesiyle aracın şasisinin burulmasından, titreşim frekansına epey şey değişecek. şirket kendi tasarımına garanti verir, sizin böyle temel değişikliğinize vermez.
  • Bozar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğuş grubundansa süspansiyon komple devre dışı bırakılır. Ancak, spor yayı servisten alıp 5 katı fazla para verirseniz o zaman garantiyi devam ettirirler.

Spor yay eğer arabayı düşüreyim gözüme daha hoş gelsin diye takılıyorsa zevk meselesi der geçerim.

Fakat, eğer aracın yol tutuşu iyileşiyor, ağırlık merkezi düşüyor vs. diye takılacaksa yok öyle bir şey onu söyleyeyim. Araç başta daha iyi yol tutuyor gibi gelse de aracın orijinal ayarlarındaki yıllarca ar-ge harcanıp tutturulmuş optimum ayar bozulduğu için araç limitlerin üstünde saçma sapan tepkiler vermeye başlıyor. Bunu spor yaylı golf ve olmayan golfle bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.
    İyi bir marka coilover takılır gerekli süspansiyon ayarları buna göre yapılırsa aracın yol tutuşu ve dinamikleri çok olumlu yönde değişecektir bu arada, profesyonel yapılan işlemlere bir sözüm yok.

• Garantiyi bozar, konforu düşürür ve araç trim sesleri artmaya başlar.
  • bozması lazım. adamlar sert yaylardan bozulan burçlarını rot kollarını değiştirmek zorunda değil.
  • GARANTİ BOZULMAZ !!!!
    Amortisör ve on takımla alakalı parçalar fabrikasyon üretim hatası ve genel bir değişim programı yoksa zaten garanti kapsamında değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efective

Doğuş grubundansa süspansiyon komple devre dışı bırakılır. Ancak, spor yayı servisten alıp 5 katı fazla para verirseniz o zaman garantiyi devam ettirirler.

Spor yay eğer arabayı düşüreyim gözüme daha hoş gelsin diye takılıyorsa zevk meselesi der geçerim.

Fakat, eğer aracın yol tutuşu iyileşiyor, ağırlık merkezi düşüyor vs. diye takılacaksa yok öyle bir şey onu söyleyeyim. Araç başta daha iyi yol tutuyor gibi gelse de aracın orijinal ayarlarındaki yıllarca ar-ge harcanıp tutturulmuş optimum ayar bozulduğu için araç limitlerin üstünde saçma sapan tepkiler vermeye başlıyor. Bunu spor yaylı golf ve olmayan golfle bizzat tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.
    İyi bir marka coilover takılır gerekli süspansiyon ayarları buna göre yapılırsa aracın yol tutuşu ve dinamikleri çok olumlu yönde değişecektir bu arada, profesyonel yapılan işlemlere bir sözüm yok.
    Progressive yay diye tabir edilen Spor yaylar yol tutuş, ilk hızlanma ve fren mesafesini olumlu olarak etkiler.
    Her arabaya özgü yapılan bu yaylar HR, eicbah, vogtland gibi kaliteli markalardan alınırsa genel manasıyla isteneni verir.

Bozuk zeminde daha sarsıntılı ve salınımlı bir sürüş olsa da, soğuk pres, yay kesme gibi garip işlere girmedikce şase dengesini bozacak bir ayarsizlik oluşturmaz.
    Konfor kaybı olacağı kesin, onu tartışmaya dahi gerek yok.

• Servise gore degisme ihtimali var, bende alfa romeo vardi yay ve kutu ici hava filtresi vardi garantiyi bozmamisti. Hatta bakimda sadece filtre temizligi adi altinda cok cuzi bir meblag yer aliyirdu.Yay icin yorum bile yapmamislardi

• cevaplar için teşekkür ederim, araca takılı olan yaylar amortisör körüğü ve rulmanların bozulmasına sebeb olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGK_82

cevaplar için teşekkür ederim, araca takılı olan yaylar amortisör körüğü ve rulmanların bozulmasına sebeb olur mu?
    taktigin yayin kisaligina bagli ne kadar basarsan o kadar on takimi zorlarsin. Cukurlara sert dusmemeye calis kasislere yavas gir on takimin omrunu uzatirsin

• poloda mesela 4,5 cmden daha kısa takıyorsan amortisörü de değiştirmen lazımmış. yay satan sayfada yazıyordu. standart üzerinde kaç cm var bilmiyorum. ama mesela polo için Rline alırsın zaten kendisi 1,5 cm kısa spor yay ile geliyormuş. bozar mı çözemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.