Şimdi Ara

(SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FULL HD için Giriş Seviyesi sayılacak bu 3 modelden birini almak istiyorum. Şu anda Epsın TW-550 HD Ready Projeksiyonum var ve FULL HD'e terfi etmek istiyorum :)

Karılaştırma SS'leri ekte.

Aklım iyice karıştı.

BENQ Modellerinde lamba arkasına toz kaçma ve bununda ekranda gözükmesi şikayetiyle tamire gönderilme sorununu çok kişi yazmış.

Birde aralarında doğru düzgün fark olmamasına rağmen W1070 ile W1070+ arasında bu kadar fiyat farkı olmasını da anlamıyorum

Epson TW5300 modeli 2200 Lümen ve 35.000:1 Kontrast'a sahip olduğu ve fiyatıda 2.400,00 TL olduğu halde nedense BENQ W1070 forumda daha ön planda. Peki o halde istesiktiklere ve teknik özellik listelerine yansımayan hangi özelliği nedeniyle BENQ daha iyi deniyor ?

OPTOMA HD26 ise tamamen forumda öğrendiğim bir cihaz daha çok fiyat performans ürünleri sunuyor gibi

Evet hangisi arkadaşlar ?
     (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26 (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26 (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26

• arkadaşlar cevap yok mu ?
  • cevap lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 14 Ocak 2016; 17:54:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı durumdayım şuan Optoma HD26 aklıma yatıyor gibi ama kullanıcılar bizi aydınlatırlarsa veya başka cihazlarda önerecekler varsa bekliyoruz.
  • Bu üçü arasında ben alacak olsam epson'u tercih ederdim. Hem fiyatı uygun, hem de özellikleri güzel güncel bir model.
  • BenQ W1070 vs Epson EH-TW5300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim0635 -- 22 Aralık 2015; 9:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen_Bradley

Evet arkadaşlar

FULL HD için Giriş Seviyesi sayılacak bu 3 modelden birini almak istiyorum. Şu anda Epsın TW-550 HD Ready Projeksiyonum var ve FULL HD'e terfi etmek istiyorum :)

Karılaştırma SS'leri ekte.

Aklım iyice karıştı.

BENQ Modellerinde lamba arkasına toz kaçma ve bununda ekranda gözükmesi şikayetiyle tamire gönderilme sorununu çok kişi yazmış.

Birde aralarında doğru düzgün fark olmamasına rağmen W1070 ile W1070+ arasında bu kadar fiyat farkı olmasını da anlamıyorum

Epson TW5300 modeli 2200 Lümen ve 35.000:1 Kontrast'a sahip olduğu ve fiyatıda 2.400,00 TL olduğu halde nedense BENQ W1070 forumda daha ön planda. Peki o halde istesiktiklere ve teknik özellik listelerine yansımayan hangi özelliği nedeniyle BENQ daha iyi deniyor ?

OPTOMA HD26 ise tamamen forumda öğrendiğim bir cihaz daha çok fiyat performans ürünleri sunuyor gibi

Evet hangisi arkadaşlar ?
     (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26 (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26 (SS'li Karşılaştırma) Büyük Hesaplaşma; BENQ W1070 - EPSON TW5300 - OPTOMA HD26

Hocam bu soruya gelecek cevapların ucu açık olacaktır. Yada kim hangi marka cihaz kullanıyorsa ve kullandığı üründen memnun ise o yönde öneride bulunacaktır.
    Mesela bende optoma hd25 var. Cihaz oldukça iyi ve gayet memnunum,
    İsmini verdiğin modeller arasında sıralama yapacak olursam, ilk tercihim optoma hd26 olurdu, ikinci tercih olarak epson tw5300 sonuncu tercihim w1070 olur. Bu benim sıralamam. Eğer kullandığı cihaz sorun çıkarmadıysa hiç kimse kendisinin de tercih ettiği cihazı yermek istemez ki bu cihazlardan herhangi birisi beklentiyi zaten karşılayacaktır. Diğer bir konu ise herkesin göz zevki ve hassasiyeti farklıdır. En güzeli imkanınız varsa cihazları demo yapıp kendiniz karar vermenizdir.
    Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 23 Aralık 2015; 1:16:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba;

Tamamı ile meraktan soruyorum olayın mantığını anlamak için madem bu bütçeler var neden Lg pf1500 düşünülmüyor mesela? ansi lümenden/kontrast dan vs dolayımı? ben 10 küsür labmalı pj kullanmış birisi olarak iyi bilirim ki mu meretler ağırdır büyüktür sesi yüksektir geç açılıp geç soğurlar birden elektirik kesintisini hiç sevmezler ömürleri kısadır vs şimdi şu 3 cihaza da baktım pf1500 ile arasında bir pj nin ana kıstası olan ansi lümen ve kontrast değerleridir bu nedenle ansi lümende geri ancak kontrastda ileri olduğu görüyorum bence her anlamda ciddi bir alternatif olabilir diye düşünüyorum bunu 3 yıldır led pj kullanan birisi olarak söylüyorum daha öncesinde de bir hayli lambalı pj kullandığım için rahatlıkla kıyaslama durumum oldu...

not: olayı led-lambalı pj tartışmasına çekmek niyetinde değilim hem konu ilerlesin hem neden tercih ediliyor kısmında bilmediğim opsiyonlar var ise hemde bir altarnetif göstemek için paylaşımda bulundum.

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Herkes kullandığı cihazı tavsiye ettiği için böyle oluyor genelde. Pf1500 kullanıcısı fazla değil. Ben kullandığım halde epson tavsiye ettim, çünkü arkadaş bu seçenekler arasından hangisi alınmalı diye sormuş. Ayrıca pf1500 ile arasında 1000tl ye yakın fark var.
  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    Anladım sağolun
  • selam hocam,
    ben de bu seviyedeki projektörlere bakıyordum ve optoma hd26 ya karar verdim,
    karar vermemdeki etmenler yüksek kontrast oranı, yüksek lümen (3d filmler için), sessiz çalışması ve optomanın sadece projeksiyon ve malzemeleri üretmesi
    daha önce projektör kullanmadım henüz elime de ulaşmadı ama kağıt üstündeki değerlere bakıp kullanıcı yorumlarından sonra sipariş verdim,
    umarım sende içine sinecek bişey alırsın.
  • Konu başlığı keşke ssli karşılaştırma falan olmasa. Biri hayrına inceleme karşılaştırma yaptı falan sanıyorsun, açınca forumda 40 kere cevaplanmış olan böğ dedirten omu bumu içeriğiyle karşılaşıyosunuz...

Neyse... Ben HD26 TW5300 ve W1070 i deneme imkanı buldum, TW5300'de karar kıldım. Nedenlerini yazıyım.

1. Input Lag : TW5300 modeli yine klasmanındaki en düşük input laga sahip model. 25ms input lag değeri var. Bu değer örneğin konuda adı geçen LG PF1500'de normalde 170ms, gaming modda 70ms. Benim gibi oyun oynamak öncelikli ise dikkate almanız gereken çok önemli bir nokta...

2. Frame Interpolation : Bu özelliği kullanan vardır, kullanmayan vardır, farkeden vardır, farketmeyen vardır, seveni vardır, sevmeyeni vardır fakat benim denediğim üzere bu klasmandaki projektörler arasında yabancıların "gamechanger" dediği bi olay. Epsonun çok daha üst düzey projektörülerinde kullandığı bu özelliği giriş seviyesinde de görmek çok büyük bi olay bence...

3. 3D Performası : Benim denediğim kadarıyla TW5300'ün 3D performansının w1070 ve hd26'ya göre daha başarılı. TW5300 3D moda geçtiğinde klasmanındaki diğer projektörler kadar parlaklıktan ödün vermiyor. 3D'de dahi parlak ve canlı bir görüntüsü var.

4. 3LCD Teknolojisi : Malum fotoğrafçılıkta canon vs. nikon, konsollarda playstation vs. xbox, telefonlarda ios vs android diye uzaıp giden listenin projeksiyon kısmı ise 3LCD vs DLP Tabiki birbirlerine karşı eksileri artıları var ama tamamen kişisel olarak 3LCD görüntü teknolojisini DLP'ye oranla daha başarılı buluyorum.

5. Yedek Lambaları : Ufak bi araştırma yaptığımda TW5300 ün yedek lambalarının optpma ve benq'ya göre çok daha ucuz olduğunu gördüm. Nerdeyse yarı fiyatıydı...

6. Markası : Epsonu belki yeni nesil çok bilmez fakat 70'lerden beri sektörün çoğu klasmanında lider bir Japon firmasıdır. E nihayetinde envai marka model projektörlerde kullanılan 3LCD teknolojisinin yaratıcısıdır. Optoma bildiğim kadarı ile 2000'li yıllarda çinde kurulan bir firma. O yüzden "firma bazında" baktığımda Epson bana kat be kat güven veriyor.

Yukarda bahsettiğim gibi bunlar benim kişisel olarak deneyip sonuca vardığım kararlar ve TW5300 tercih etme nedenlerimdir. Bi başkası için HD26 veya W1070 daha iyi olabilir. Herzaman kağıt üzerindeki yüksek lümen değeri, yüksek bilmemne değeri daha iyidir gibi durum yoktur. En iyi projektör kullanacağınız koşullara en iyi uyum sağlayan projektördür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 24 Aralık 2015; 18:09:47 >

• hocam hayırlı olsun öncelikle şunu sormak isterim. 3d izlemek için bilgisayar yada medya oynatıcaya ihtiyacı varmı usb den direkt 3d filmleri oynatıp 3d görüntü alabiliyor muyuz . usb den film oynatabiliyor bildiğim kadarıyla
  • ahmettunc2323 A kullanıcısına yanıt
    Ben henüz siparişi vermedim. Hepsini denedim gördüm kararımı verdim önümüzdeki hafta siparişi vermeyi düşünüyorum. TW5300de media player özelliği yok. Film işleri için Android TV box denen cihaza bağlıycam. Onlarda çok pahalı değil 40-45 dolara tüm işinizi gören modeller var.

• hocam şimdiden hayırlı olsun cihaz benimde aklıma yattı aldıktan sonra yorumlarını bekliyoruz ama cihazda usb den oynatma var
  • yorumlar için teşekkürler

bende tw5300 e karar verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen_Bradley

yorumlar için teşekkürler

bende tw5300 e karar verdim

Hocam cihazınız gelmiş sanırım, iyi günlerde kullanın,

fotoğraf paylaşımlarınızı bekliyoruz,
  • quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

Konu başlığı keşke ssli karşılaştırma falan olmasa. Biri hayrına inceleme karşılaştırma yaptı falan sanıyorsun, açınca forumda 40 kere cevaplanmış olan böğ dedirten omu bumu içeriğiyle karşılaşıyosunuz...

Neyse... Ben HD26 TW5300 ve W1070 i deneme imkanı buldum, TW5300'de karar kıldım. Nedenlerini yazıyım.

1. Input Lag : TW5300 modeli yine klasmanındaki en düşük input laga sahip model. 25ms input lag değeri var. Bu değer örneğin konuda adı geçen LG PF1500'de normalde 170ms, gaming modda 70ms. Benim gibi oyun oynamak öncelikli ise dikkate almanız gereken çok önemli bir nokta...

2. Frame Interpolation : Bu özelliği kullanan vardır, kullanmayan vardır, farkeden vardır, farketmeyen vardır, seveni vardır, sevmeyeni vardır fakat benim denediğim üzere bu klasmandaki projektörler arasında yabancıların "gamechanger" dediği bi olay. Epsonun çok daha üst düzey projektörülerinde kullandığı bu özelliği giriş seviyesinde de görmek çok büyük bi olay bence...

3. 3D Performası : Benim denediğim kadarıyla TW5300'ün 3D performansının w1070 ve hd26'ya göre daha başarılı. TW5300 3D moda geçtiğinde klasmanındaki diğer projektörler kadar parlaklıktan ödün vermiyor. 3D'de dahi parlak ve canlı bir görüntüsü var.

4. 3LCD Teknolojisi : Malum fotoğrafçılıkta canon vs. nikon, konsollarda playstation vs. xbox, telefonlarda ios vs android diye uzaıp giden listenin projeksiyon kısmı ise 3LCD vs DLP Tabiki birbirlerine karşı eksileri artıları var ama tamamen kişisel olarak 3LCD görüntü teknolojisini DLP'ye oranla daha başarılı buluyorum.

5. Yedek Lambaları : Ufak bi araştırma yaptığımda TW5300 ün yedek lambalarının optpma ve benq'ya göre çok daha ucuz olduğunu gördüm. Nerdeyse yarı fiyatıydı...

6. Markası : Epsonu belki yeni nesil çok bilmez fakat 70'lerden beri sektörün çoğu klasmanında lider bir Japon firmasıdır. E nihayetinde envai marka model projektörlerde kullanılan 3LCD teknolojisinin yaratıcısıdır. Optoma bildiğim kadarı ile 2000'li yıllarda çinde kurulan bir firma. O yüzden "firma bazında" baktığımda Epson bana kat be kat güven veriyor.

Yukarda bahsettiğim gibi bunlar benim kişisel olarak deneyip sonuca vardığım kararlar ve TW5300 tercih etme nedenlerimdir. Bi başkası için HD26 veya W1070 daha iyi olabilir. Herzaman kağıt üzerindeki yüksek lümen değeri, yüksek bilmemne değeri daha iyidir gibi durum yoktur. En iyi projektör kullanacağınız koşullara en iyi uyum sağlayan projektördür...

Diğer maddelere katılıyorum. Ancak pf1500 ile ilgili pek bilinmeyen bir durum var. Kaynak ismini hmdi ya da blueray yerine pc seçince input lag kaydedilir şekilde düşüyor. Tam olarak rakamsal değerini bilemiyorum ama ps4 de star wars battlefront oynarken hiç gecikme yok. Drive clup gibi yarış oyunlarında da sıkıntı yok. Tahminim en fazla 40ms civarıdır.

• merhaba. epson tw5300 almaya karar verdim bende .nerden almamı tavsiye edersiniz.boyut digital de sanırım2400 civarında ordan mı almalıyım. bir de medya player özelliği olmadıgından bahsedilmiş diğerlerinde varmı yani diğerlerinde bir harddiski veya usb belleği taktıgımızda latyazı vs problemi olmaadan oynatabiliyorlarmı ,birde mart ayında tayland a gideceğim .oradan daha uyguna alma durumum olabilirmi acaba .bilginiz varmı.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chopy -- 8 Ocak 2016; 3:36:16 >
  • Merhaba arkadaşlar

her ne kadar optoma ya aklım kayıyor olsa da Epson da aklımın bir köşesinde durmuyor değil.

Daha önce hiç Projeksiyon kullanmadım (Hele ki 3D proj. Tecrübem olmadı)

optoma ya beni çeken vesa portunun olması ki 144 hz 3D performansının çok ayrı bir dünya olduğu yazılıp duruyor.
    4- 5 mt mesafeden görüntü alıp eco mod ile lamba ömrünü uzatmayı planlıyorum. o yüzden optoma da 3200 lum beni yine cezbediyor.
    bununla birlikte

epson da usb medya oynatma özelliği olması lazım

USB : USB Medya Oynatma (Type A), Micro USB (Type B)

katalogda yukarıdaki gibi bir ifade var Tw5300 ve 5350 modelde gördüm.
    tabi kullananlara sormak lazım ve şayet böyle bir sey varsa bu demektir ki Hdd yi direk bağlayabilirim.
    daha da önemlisi kontrast. genel olarak tek basıma iken tam karanlıkta izleyeceğim ama misafir olunca yada hanımla beraber çay ile birlikte film izlemek istersem arka planda bir ufak aydınlatma olabilir
    bu durumda 35000-1 kontrast oranı fark yaratır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mike.xxlarge -- 9 Ocak 2016; 12:31:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.