Şimdi Ara

SSD dosya transfer yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba burda yeniyim. Sırf bu sorunu çözmek için üyelik açtım. Herneyse konuya gireyim 4 yıllık monster laptopum var hızlandırmak için ssd aldım. Taktım format attım pc jet gibi oldu. Crystal disk mark ilede değerlerine de aşağıya ekliyorum. Ayriyeten SSD'nin arayüzünü de kurdum ve herhangi bir problem yok. Oyunlarda +10 +20 fps kadar artış ve açılış hızında eskisine göre olağanüstü bir hızlanma da var. Fakat sorun dosya kopyalama kısmında. Denemek için usb den masaüstüne bişey kopyalamak istedim fakat ort 50Mb/s hızla attığını gördüm. Bütün değerler bu kadar normalken neden böyle bir sorun var yardımcı olursanız minnettar kalırım.

SSD dosya transfer yavaşlığı

• USB 2.0 mı? Öyledir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • evet muhtemelen o yüzden. Aslında benim beklentim bu hızı usb bellek ve diğer harici taktığım depolama birimlerinden masaüstüne veya tersi durumlarda x GB/s gibi hızlar görmekti :) ama sebebini anladım çok teşekkür ederim. Yani ssd de herhangi bir sorun yok öyle değil mi? İade falan gerekmez yani. Son olarak laptopumda fn tuşu formattan sonra çalışmıyor forumda yazan diğer önerileri de denedim. Onun için ayrı konu açmam mı gerekiyor acaba ? Bilgileriniz için teşekkürler.

• Hızın sebebi üstteki hocamın dediği gibi usb kaynaklıdır. Daha hızlı bir cihaz kullanırsanız o hızlara çıkarsınız. Fn kısmında ise fn tuşu mu çalışmıyor yoksa yukarıdaki fonksiyon tuşları mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sebep usb belleğinin 2.0 ya da 3.0 olması ssd nin hızına denk bir hıza sahip olmaması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

fn tuşu çalışmıyor sadece klavyede

• ssd den hdd ye ise 80-120 arası veriyor. Bu da normal midir sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınavlarım vardı bakamadım kusura bakmayın. Farklı forumlarda monsterda fn tuşunun yazılımsal bazı hatalardan dolayı çalışmadığından bahsetmişler. Sürücüleri kontrol et, sıkıntı yoksa servisle iletişime geç. HDD 5400 rpm ise aşağı yukarı o hızlarda çalışması normal. HDD'ler 250'nin üzerinde çalışmaz kolay kolay. Diski test etmek için ssd'ye sahip başka bir pcye ethernet kablosu yoluyla bağlanıp veri atmayı deneyebilirsiniz. Ama disk testinde sonucu görmenize rağmen hala test etmek istemenizdeki ısrarı anlamadım.

• Yaşanılan durum; verinin okunduğu ve yazıldığı kaynaklara bağlı olarak değişkenlik göstermesinden kaynaklanmaktadır. Akabinde dosya türünün tek parça veya oldukça küçük parçalardan oluşması ile de ilişkilidir. Testlerdeki hızlar zaten neredeyse hiçbir zaman aktif olarak görülecek hızlar değildirler (çeşitli sistem dosyaları, oyun dosyaları vb. yüklenirken (+işlem yapılırken) arka planda belirtilen hızlarda işlemler sağlanacaktır).

Bu gibi hızlara yakın ve/veya normal şartlara göre daha fazla hız değerleri görmek istediğiniz zaman (2 kaynak olarak) aynı ürünleri/benzer performanstaki ürünleri kullanmanız gerekir (+bunu sağlayacak iyi bir mobo altyapısı da duruma göre gerekebilir). Aynı veya benzer performanstaki iki kaynak arasında copy-paste vb. işlemler + mümkünse tek parça büyük boyutlu dosya türleri test verisi olarak kullanılabilir.

Tabii bi' de işin ''ilk başta hızlı başlayıp, sonradan hız düşmesi'' durumu da var. Fakat bu husus başka bir case'in konusu.

https://forum.donanimhaber.com/sandisk-ultra-plus-256gb-ssd-inceleme-sandisk-ssd-ana-konu--84862476

https://forum.donanimhaber.com/memoright-v3m-240gb-ssd-inceleme-sandisk-up-256gb-karsilastirma--100112044

MEMORIGHT incelemesinde o zamanki koşullara göre bahsettiğim işlemin örneği var. Aradan da 7-8-9 sene geçmiş yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 13 Ocak 2022; 1:30:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.