SSD firmware güncellemesi disk içeriğini bozar mı?
-
-
Hayır bişey olmuyor ben çok denedim Samsung ve kioxia SSD Leri güncelledim defalarca sorun çıkmadı. Tabi kendi orijinal programı ile yaptım güncellemeyi başka bir yöntem varsa ona bişey diyemem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Format atmadan önce diskimde nasıl olsa her şey silinecek diye, işletim sisteminin olduğu diske bu update i yaptım . Bir sorun olmadı. Genelde pek bir sorun olmuyor.
Tabi kimse garanti veremez duruma. Son karar ve risk kullanıca ya aittir. Ssd lerin kendi yazılımları ile bir sorun olmuyor diye biliyorum.
-
Elektrik kesintisi veya herhangi aksaklık sonucu yüklemenin tamamlanamaması cihazın tamamen bozulmasına, veri kaybına vs yol açabilir. Size göre önemli verileriniz var ise yedekleme yapmadan işlem yapmayın. Bu zamana kadar bir kaç kez yaptığım güncellemelerde hiç sorun yaşamadım, ancak böyle bir risk her zaman mevcut olmakla birlikte üreticiler bu kararı ve sorumluluğu genelde kullanıcıya bırakıyor. Aşağıya örnek birkaç üreticinin bu yöndeki uyarılarını bırakıyorum.
Intel'in uyarısı;
Kingston'ın uyarısı;
Western Digital'in(WD/Sandisk) uyarısı;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 7 Ocak 2023; 2:5:52 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X