Selam 3 tane SSD kullanıyorum transcend ve kingston biraz eski diskler. 2 tane hdd var onlardan biri 4tb western digital birde emektarların emektarı samsung 1tb hala çalışıyor tık yok sata 2.. ama sorum ssd ler ile ilgili aralarında samsung olan sorunsuz zaten hızlar güzel sorum şu Userbenchmark diye bir sitenin bench programını yapıyorum orada performans olarak kingston için bu diskin sata 2 kablosu ile bağlı olabilir kontrol edin gibi bir şey diyor. ama sata 2 kablo değil sata 3.. yazma hızı düşük olduğu için diyor herhalde çünkü sata 2 olsa okuma hızı da düşük olurdu diye düşünüyorum. bu artık diskin cort olduğu anlamına mı geliyor? bir ara erase yapma olaylarına baktım ama çok karışık ve zor geldi bir de bozulur falan diye sallamadım. transcend olanda biraz yavaşlamış yazma hızında ve son olarak info programında en altta bu yeniden düzletilemeyen kesim sayısı diyor orada geçerli en kötü ve eşik diye 3 bölüm var eşik kısmında bir sayı mı oluyor eğer bozuksa? yani bad sector olup olmadığı gibi şeyleri hangisi ve nerede söylüyor. yardımcı olursanız sevinirim. samsung evo 860 250gb Transcend 128gb Kingston Hyperx Fury 120gb < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 5 Mart 2022; 21:38:34 > |
SSD hız hakkında
-
-
Sizinde dediğiniz gibi sata 2 ile bağlı olsa kingston okuma hızıda 300 lerde olurdu en fazla. Ssd çok uzun kullanıldı ise yazma silme işleri çok yapıldı ise, zamanla yazma da okumada bir miktar düşer aynı kalmaz yıllar geçtikçe tahmin ettiğiniz gibi. Ama kingston un kötü bir modeli değil normalde 500 yazma hızı varmış , biraz fazla düşmüş gibi. Yeniden düzeltilemeyen kesim sayısı ile ilgili sorunuza belki şurada bir yanıt bulabilirsiniz. Kaç yıldır ssdler sizde bilmiyorum ama samsung hala canavar gibi aynı sürede alındılarsa. Kingston un programdan bakıldığında doluluk oranıda fazla ( yüzde 75 te) kapasite düşük olduğundan doluluk oranıda fazla gibi. O sayı doluluk oranı fazla olunca özellikle yazma değerleri düşer.
technopat sosyalÇözüldü: "Yeniden konumlandırılan kesim sayısı: 20" ne demek?https://www.technopat.net/sosyal/konu/yeniden-konumlandirilan-kesim-sayisi-20-ne-demek.1411448/
-
mesaj için çok teşekkürler önce
evet ssd ler biraz eski yani kingston 5 sene oldu
transcend 6 senesi var
samsung ise tahminim 3 sene oldu.
doluluk dediğinizde evet ona bende şaşırdım şöyle ki samsung magician indirdim orada bana disk alanı ile ilgili kırmızı bir uyarı verdi disk space insufficient diye ve biraz dosya silince düzeldi baya alan istiyor demek ki ben bunu dikkate almamıştım. hatta 4tb olan wd harddisk içinde aynısını diyor 1 gb dan fazla yer olduğu halde oda 4 parçaya bölmüştüm 1 er tb.. mesela 1 tanesinde 1tb bölüm 170gb yer var onu az diyor herhalde.
linki de inceleyeceğim çok teşekkürler tekrar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X