Şimdi Ara

SSD'mi yoksa Ekran kartımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese öncelikle iyi günler,hayırlı forumlar diliyorum

Arkadaşlar yeni bir oyun dizüstü bilgisayar alacağım fakat bunun konuyla ilgisi yok, bu konuyu açmamın asıl nedeni donanımsal özellikleri arasında kararsız kalmam

120 GB SSD karta sahip olan laptop:http://www.monsternotebook.com.tr/MS-1762-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63MS-17624-430227.html

Ekran kartı olarak avantajlı olan laptop:http://www.monsternotebook.com.tr/P170EM-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63P170EMX67-428250-428251-430228-433045.html

Aralarında indirimi de dahil ettiğimizde 10 kuruşluk bi fark var her iki laptoptada GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 670MX 192-Bit DX11 ekran kartı bulunmaktadır fakat

120 gb ssd karta sahip modelinde 1.5 gb, 120 gb ssd kart bulunmayan modeli 3 gb ekran kartına sahip.Sizce 3 gb ekran kartımı yoksa 120 gb ssd kartmı (laptop özelliklerinden anlaşıldığı gibi oyun için alıyorum ) .

• Ssd olanı almanız daha iyi olur ekran kartı 10 gb olsa performası etkilemez ama ssd windows için oyunlarda yükleme için bir avantaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profesör Extreme -- 20 Aralık 2012; 23:40:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme

Ssd olanı almanız daha iyi olur ekran kartı 10 gb olsa performası etkilemez ama ssd windows için oyunlarda yükleme için bir avantaj
    sadece bellek farkı varsa ssd olanı almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

Alıntıları Göster
    hocam ağır video editing yada 3d tasarım falan yapmayacaksan 3 gb ekran kartı hiç bir işine yaramaz.benim bildiğim ekran kartı hafızıasını en yüksek kullanan oyunlar 1 gb civarında kullanıyor şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

Ssd olanı almanız daha iyi olur ekran kartı 10 gb olsa performası etkilemez ama ssd windows için oyunlarda yükleme için bir avantaj

öncelikle geç cevap için özür diliyorum bilgisayara geçemedim
    ben ssd kartı sadece bilgisayar açma süresi ve video performansı olarak biliyordum oyunlarda etkili olduğunu düşünmüyordum yorumunuz için teşekkürler fikrim değişecek gibi görünüyor
  • quote:

3 gb ekran kartı gereksiz diyemi gördünüz yoksa ssd nin olmasını gerçekten gereklimi performans açısından ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkktl

hocam ağır video editing yada 3d tasarım falan yapmayacaksan 3 gb ekran kartı hiç bir işine yaramaz.benim bildiğim ekran kartı hafızıasını en yüksek kullanan oyunlar 1 gb civarında kullanıyor şuan.

Alıntıları Göster
    yorum için teşekkürler ;
    Evet haklısınız günümüzdeki oyun gereksinimlerine baktığımızda fazlasıyla yeterli fakat ben laptop alınca en azından herkes gibi uzun süre gitmesini beklerim çünki ucuz bi makine değil sonuçta birde son zamanlarda ekstra olarak 2. sabit diski taktırıp raid 0 özelliğini açtırmayı düşündüm bunlarıda eklediğimizde en azından 3.5 milyar civarında bi maaliyet oluyor eğer oyun çıkışları böyle giderse 1.5 gb ekran kartının yeterli olucağını sanmıyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost762

yorum için teşekkürler ;
    Evet haklısınız günümüzdeki oyun gereksinimlerine baktığımızda fazlasıyla yeterli fakat ben laptop alınca en azından herkes gibi uzun süre gitmesini beklerim çünki ucuz bi makine değil sonuçta birde son zamanlarda ekstra olarak 2. sabit diski taktırıp raid 0 özelliğini açtırmayı düşündüm bunlarıda eklediğimizde en azından 3.5 milyar civarında bi maaliyet oluyor eğer oyun çıkışları böyle giderse 1.5 gb ekran kartının yeterli olucağını sanmıyorum açıkçası.

Alıntıları Göster
    ekran kartları aynı fakat sadece bellek miktarı farklı.
    1.5 gb + ssd çok daha mantıklı

• quote:

yorum için teşekkürler ;

Alıntıları Göster
    Şimdi farklı bir açıdan bakalım olaya laptop'ı aldığınız zaman ekran kartını değiştiremezsiniz ama ileride sdd ekleyebilirsiniz.Ben şunu alın veya bunu alın demiyorum sadece göz önünde bulundurmanız amacıyla söyledim.

• quote:

quote:

ben ssd kartı sadece bilgisayar açma süresi ve video performansı olarak biliyordum oyunlarda etkili olduğunu düşünmüyordum yorumunuz için teşekkürler fikrim değişecek gibi görünüyor

Oyunlarda fps arttırmaz sakın böyle anlamayın,oyunlarda loadingler hızlı yüklenir oyunlar hızlı yüklenir anlamında söyledim

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Şimdi farklı bir açıdan bakalım olaya laptop'ı aldığınız zaman ekran kartını değiştiremezsiniz ama ileride sdd ekleyebilirsiniz.Ben şunu alın veya bunu alın demiyorum sadece göz önünde bulundurmanız amacıyla söyledim.

Alıntıları Göster
    Merhaba beyler foruma yeni katıldım da biliyorum yeri değil ama size iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1-Benim iki ekran kartım var Biri Nvidia GeForce 6200 512 mb Diğeri de Nvidia Galaxy FX 5500 256 mb bunlardan hangisi daha iyidir diye soracaktım.
    2-Yukarıda belirttiğim ekran kartlarını bir bilgisayara takabilir miyim çalışır mı ?

Cevaplarsanız sevinirim .

• quote:

Orijinalden alıntı: totolayn36

Merhaba beyler foruma yeni katıldım da biliyorum yeri değil ama size iki sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1-Benim iki ekran kartım var Biri Nvidia GeForce 6200 512 mb Diğeri de Nvidia Galaxy FX 5500 256 mb bunlardan hangisi daha iyidir diye soracaktım.
    2-Yukarıda belirttiğim ekran kartlarını bir bilgisayara takabilir miyim çalışır mı ?

Alıntıları Göster
    o ekran kartı fazlasıyla yeterlidir zaten, kesinlikle ssd olan modeli alın

• quote:

Orijinalden alıntı: herhangibirey

Alıntıları Göster
    Oyunlarda çok fazla ölüp "load game" e tıklıyorsanız SSD, iyi oyuncuysanız ve kaliteye önem veriyorsanız vram.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Oyunlarda çok fazla ölüp "load game" e tıklıyorsanız SSD, iyi oyuncuysanız ve kaliteye önem veriyorsanız vram.

Alıntıları Göster
    tavsiyeniz için teşekkürler load game ile pek aram yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

peki teşekkürler
  • quote:

ekran kartları aynı fakat sadece bellek miktarı farklı.
    1.5 gb + ssd çok daha mantıklı

anladım ssd ye pek önemli gördüğüm söylenemezdi ama artık fikrim değişti sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

onu göz önünde bulundurdum alacağım 2 modelde ekran kartıda dahil bütün parçaları değiştirmeye uyumludur. yinede teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: totolayn36

şuanda bunun yeri burasımı allah için arkadaşım ;

neyse yinede bi tavsiye kaç bit olduklarını yazarsan yardımcı olabılırım,suanda Nvidia Geforce 6200 512 mb daha iyi gibi görünüyor

• quote:

quote:

quote:

Oyunlarda fps arttırmaz sakın böyle anlamayın,oyunlarda loadingler hızlı yüklenir oyunlar hızlı yüklenir anlamında söyledim

yok onu demek istememiştim ben oyunların hızlı yüklenmesini sağladını bilmiyordum sizin sayenizde ilk kez duydum sağolun

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok onu demek istememiştim ben oyunların hızlı yüklenmesini sağladını bilmiyordum sizin sayenizde ilk kez duydum sağolun

Alıntıları Göster
    EVET ARKADAŞLAR YARDIMLARI DOKUNAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER GÖRÜNEN 1.5 GB EKRAN KARTI,120 GB SSD KARTA SAHİP MODELİ ALMAKTA KARAR KILDIM .ZATEN HERKES ONU TAVSİYE ETTİ .

HERKESE İYİ FORUMLAR,HAYIRLI GÜNLER DİLERİM...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.