Şimdi Ara

SSD OKUMA VE YAZMA HIZLARIM DÜŞÜK ÇIKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım "Crucial BX500 480GB" ssd ye win10 64 bit işletim sistemi kurdum. Crystal mark programı ile hız testi yaptım. Çıkan sonuçlar okuma hızı 350 mb yazma hızı 210 mb civarında. Anakartım asus sabertooth x58. sata 3 6gb/s destekliyor. SSD nin okuma hızı 550 mb yazma hızı 500 mb. Hız testi yaptığımızda bu değerlere yakın bir değer çıkması gerekmiyormu? Yada sistemim yaklaşık 10 yıllık bir sistem bundan dolayı kaynaklanıyor olabilirmi?

sistemim:
    anakart: asus sabertooth x58
    işlemci: i7 950
    ram: 6gb ddr3 1600 mhz
    ekran kartı: amd rx570
    power supply: aerocool 730 watt

• Merhaba,

anakartınızın güncel chipset sürücülerini kurdunuz mu? AHCI/RAID driveri da olmalı. Anakartınızın da en son BIOS'unun yapıldığından emin olun.
  • taktigin giris sata 3 degildir sata 2 dir, yada sata 3e taktiysan kablon sata 3 degildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marvell 91XX SATA 6G controller driveri yeni güncelledim. Biosum son sürüm güncellemiştim. AHCI/RAID ile ilgili driver varmı bilemiyorum. Ayrıca bios ayarlarında Storage Configuration ayarı var. Burada ide-ahci-raid seçenekleri var. Bunlardan ide ve ahci yi denedim. Yanlış hatırlamıyorsam AHCI ye aldığımda hızda biraz düşme gerçekleşti yani okuma hızı 350 den 320 ye düşmüştü IDE ye göre.
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    anakartım sata 3 6gb/s destekliyor. SSD yi sata 3 6gb/s e taktım. Bendeki kablo kırmızı renkli sata kablosu sata 2 mi 3 mü bilemiyorum
  • orkun561 kullanıcısına yanıt
    kablolarda sata 2de max 300mb sata 3te max 600mb hiz gorursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo konusunu biraz araştırdım sata 2 ile sata3 kablo arasında herhangi bir fark yok tamamen pazarlama taktiği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M.2 SSD Hızı çok düşük.
    2 yıl önce açıldı
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marvell® PCIe 9128 kontrolcünün (Gri renkli 2 port) sata-3 6gb/s performassı düşük.

Kırmızı olan ucuz sata kablolarını sıkça kullanıyorum.Herhangi bir hız sorunu yarattıklarını gözlemlemedim.
    Uç kısımınlarında korozyon, kablo içersinde kırıklık olmadığı sürece bu tip kablolar iş yapar.
  • Kablo farkı yok. Anakartın 1 numaralı sata portuna takın hocam SSD'yi
  • sata 3 6gb/s portuna takılı beyaz olan. Marvell sürücülerini güncelledikten sonra testlerde biraz artış oldu Okuma:415mb Yazma:230 mb
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkun561

sata 3 6gb/s portuna takılı beyaz olan. Marvell sürücülerini güncelledikten sonra testlerde biraz artış oldu Okuma:415mb Yazma:230 mb
    Yazma hızın çok düşük hocam, farklı bir sata girişine takmayı deneyin.
  • Executor Arhentir arkadaşın dediği gibi Marvell® PCIe 9128 kontrolcünün sata 3 6gb/s performansının düşük olduğunu öğrendim.SSD yi sata 3 bağladığım zaman testlerde okuma: 410 yazma: 230 mb alıyorum arada yazma hızı 7mb lere kadar düştüğünü gördüm yani istikrarsız çalışıyor. Sata 2 portuna bağladığım zaman okuma 280 yazma 260 mb alıyorum. Sata 3 e göre sata 2 performansı daha stabil. Bilgisayarın açılış süresi bile hızlandı. Yeni bir anakart alana kadar sata 2 ye devam.
  • GittiGidiyor
    PCI EXPRESS PCI-E 2x SATA 3.0 KART 4325p MASAÜSTÜ KASA 6G HDD VERİ ANAKART HARDDISK Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/pci-express-pci-e-2x-sata-3-0-kart-4325p-masaustu-kasa-6g-hdd-veri-anakart-harddisk-494567726

SSD OKUMA VE YAZMA HIZLARIM DÜŞÜK ÇIKIYOR

Bu karttan alsam sata 3 6b/s performasını tam olarak alabilirmiyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: orkun561

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/pci-express-pci-e-2x-sata-3-0-kart-4325p-masaustu-kasa-6g-hdd-veri-anakart-harddisk-494567726

Bu karttan alsam sata 3 6b/s performasını tam olarak alabilirmiyim?
    Hocam iyi bir markadan alırsanız yakalarsınız.

• Teşekkürler denicem bakalım
  • orkun561 kullanıcısına yanıt
    Elimde bu karta benzer, ASM1061 kontrolcülü olan bir kart var.Yaklaşık 400 mb/s kadar sıralı okuma yazma yapıyor.
    4K random değerlerini hatırlamıyorum.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bende daha önce Marvell 9128 Pci Express yuvasından taktığım kart vardı. İlginç bir şekilde şuan çalışmıyor. Yeni alacağım kart üstteki ilanda ki gibi AS1061 chipsetli. Hangisi daha performanslı ve iyi bir marka demişsiniz hangisini tercih edeyim.? Teşekkürler.
  • as1061'in kıyaslamasını görmüştüm.

• Gerekli bağlantılarda bir sorun yoksa doluluk oranı ile alakalı bu hız değerleri görmeniz normal olabilir.
  • Bulabileceğin bir Partition Manager vb programı ile diskteki partisyonların başlangıç sektörlerini verebilir misin ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.