Şimdi Ara

SSD Performans Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün itibariyle Vatan Bilgisayar'dan Corsair Force GS 128GB SSD aldım. Eve gelip montajı ve kurulumu yaptım. Sonra Windows'u kurdum ve bir kaç tane test yaptım fakat beklediğim sonucu alamadım. Corsair'in belirttiği okuma hızı 560 mb/s, yazma hızı 535 mb/s fakat testlerde sonuçlar daha düşük çıkıyor. Acaba bu durum normal mi?

ATTO Testi
     SSD Performans Sorunu?

CrystalDiskMark Testi
     SSD Performans Sorunu?

İşletim sistemi Windows 8.1 Update 1.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur0021 -- 2 Eylül 2014; 12:13:47 >

• üstadı çağıralım.müsaitse yardım eder
  • Eyvallah hocam.
  • As ssd bench ile bir test daha yapalım. Anakartın tam modelini ve hangi porta takılı olduğunu sorayım...

GS kırpık bir modeldir ama standart değerlerini takip etmediğimden hemen kesin cümle kurmayayım.
  • Gerginix kullanıcısına yanıt
    Anakart modeli: GIGABYTE 970A-D3 Rev 3.0

SSD en soldan üstteki porta takılı. Ayrıca kullandığım sata kablolarıda siyah renkli.(Sanırım siyah renkliler en verimli olanlar).

AS SSD Testi

SSD Performans Sorunu?

Şimdiden teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur0021 -- 3 Eylül 2014; 2:18:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur0021

Anakart modeli: GIGABYTE 970A-D3 Rev 3.0

SSD en soldan üstteki porta takılı. Ayrıca kullandığım sata kablolarıda siyah renkli.(Sanırım siyah renkliler en verimli olanlar).

AS SSD Testi

SSD Performans Sorunu?

Şimdiden teşekkürler hocam.
    Sata 3 mü destekliyor anakart ? biostan ahcı moduna aldınmı ?
  • Disk başlama uzaklığı ahci mod sata 3 port ile ilgili sıkıntı yok. Gs'in farklı test sonuçlarını inceleyip bilgi vermeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Sata 3 mü destekliyor anakart ? biostan ahcı moduna aldınmı ?

Anakartın bütün sata portları sata 3 destekli ve biostanda ahci mod seçili hocam teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Disk başlama uzaklığı ahci mod sata 3 port ile ilgili sıkıntı yok. Gs'in farklı test sonuçlarını inceleyip bilgi vermeye çalışacağım.

Eyvallah hocam :)
  • quote:

quote:

Disk başlama uzaklığı ahci mod sata 3 port ile ilgili sıkıntı yok. Gs'in farklı test sonuçlarını inceleyip bilgi vermeye çalışacağım.

Eyvallah hocam :)
    Selamlar,

Genel olarak ATTO dışındaki testlerde skorlar daha düşük çıkar. Tedirgin olacak bir durum yok, sonuçlarınız normal görünmüyor.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geldi açıkçası.
  • Başka gs as ssd sonuçlarına baktım denk sayılacak değerler çıkmış. Anakart arka planda çalışan uygulamalar vs... Ufak tefek değişiklikler çıkabiliyor. Bu arada unutmuşum cevap vermeyi.

2 yıldır ssd ile hiç ilgilenmedim dünya kadar gelişme olmuş bu arada...

Amd ahci surucu kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Eylül 2014; 23:03:02 >
    Anladım hocam çok sağolun ilgilendiğiniz için.
  • Onur0021 kullanıcısına yanıt
    Amd ahci kurmayı ihmal etmeyin sonra tekrar test yapın paylaşın... Artış olacak diye umuyorum.

Ms ahci kullanıyorsunuz ki daha yavaş sonuç verir. Bayağı tozlanmışım ilk başta aklıma gelmesi gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Eylül 2014; 23:19:58 >
  • quote:

Amd ahci kurmayı ihmal etmeyin sonra tekrar test yapın paylaşın... Artış olacak diye umuyorum.

Ms ahci kullanıyorsunuz ki daha yavaş sonuç verir. Bayağı tozlanmışım ilk başta aklıma gelmesi gerekirdi.
    Gigabyte 970a d3 anakartı bizzat kullandım rezalet ötesi bir sata kontrolcüsü var anakartın asus m5a97 aldıktan sonra problem düzelmişti :) ud3dede aynı sorun vardı :)
  • quote:

Eve gidince kurup tekrar denerim, testleri paylaşırım.
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ya, giriş seviyesi bi' anakart işte. Gerçi neye dayanarak "Sata 3-6 Gbps" yazıyolar anakartın üstüne anlamak zor.
    hocam ben bu ahci driverını indirdim fakat içinden setup dosyası çıkmadı. İçinden çıkan dosyalar: ahcix64s.cat, ahcix64s.inf, ahcix64s.sys. Bunların nasıl kurulacağı hakkında bi fikriniz var mı?
  • quote:

hocam ben bu ahci driverını indirdim fakat içinden setup dosyası çıkmadı. İçinden çıkan dosyalar: ahcix64s.cat, ahcix64s.inf, ahcix64s.sys. Bunların nasıl kurulacağı hakkında bi fikriniz var mı?
    hocam kullandığın o anakart ile bence aldığın değerler normal. sorun sata kontrolcüsünün kötü olması.malasef amdnin en baba anakartlarından biri olan sabertooth bile ssd hızında 130tllik intel anakartların gerisinde kalıyor.
  • quote:

2 şekli var.
     SSD Performans Sorunu? SSD Performans Sorunu? SSD Performans Sorunu? SSD Performans Sorunu? SSD Performans Sorunu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.